Ankétról így, ankétról úgy

Tegnap a klubvezetés megtartotta, saját definícójuk szerint “hosszú idő után előszöri alkalommal” évadnyitó szurkolói ankétját, ami igazából nagy meglepetéseket nem hozott – számomra. Visszatekintve az elmúlt hónapok csak-os blogposztjai alatti kommentcsatákra (már-már háborúra), sokáig kacérkodtam a gondolattal, hogy két beszámolót írok, hadd örüljön mindkét szekértábor; egy optimista, idényvárós, finoman Hemy-fricskázóst az egyik csoportnak, és egy RW-s sajátot, amit pont a káros szekértáborlogika miatt majd el lesz könyvelve a másik csoporthoz tartozónak, noha továbbra sem tartom magam retrográd Hemystának, csak realistának, de ez az utóbbi hetekben már elég volt a fentebbi címkéhez. Szóval ezen gondolkoztam, aztán igazából úgy voltam vele: most mit bohóckodjak külön, leírom a véleményem, aztán lesz ami lesz. Ez következik most.

Mint a bevezetőben jeleztem, nem vagyok ortodox fanja a Papának. Áfonya bácsi megjegyzését idézve, aki rávilágított: “kellett egy sajátos humorérzék az Öreg értékeléséhez“, az a helyzet, hogy valószínűleg erre a sajátos humorérzékre nyitottak voltak a reléim, sok-sok Hrabalon, Rejtőn, Vonneguton és Vojnovicson, meg egy kis Haseken edződve, de bevallom őszintén, néha a tarkómig le tudtam zsibbadni Old Hemy czukk bornírtságaitól, amikor saját amatőrségünket vagy sóherságunkat épp elbagatellizálta, vagy egyszerűen elkamulta. A mindeféle zuhanyhírek, amik a klubházból szálltak, sokszor olyan amatőrségről tettek tanúbizonyságot, hogy bajnoki címünk 2017-ben körülbelül a világ 9. csodája. Tényleg. Ezek után elvileg csak győzni érkezhetett ide bármilyen új tulaj.

Elvileg – mert az Öregnél egyvalami azért működött, minden szánalmaskodás és kommunikációs ámokfutás ellenére. A Papának volt valami elképzelése, amit sokszor kárhoztattunk, én is, leszámítva 2006-2008-at és 2015-2017-et. De volt elképzelés, ahhoz ragaszkodott, és arról olyan brutálisan nem is kamuzott. Feltettük az olcsójános sapkát és vártunk a csodára, a körülmények szerencsés összjátékára, ami 2017-re meg is valósult.

És itt válnak el a percepciók a két tábor között: van, aki szerint a mai körülmények között ez reális és sajnos a maximum, mások szerint viszont egy orbitális mázli volt csak, és az igazi (a legtöbb kijáró aktív drukkernek a korából fakadóan), az 1980-1995 közötti BHSE/KHFC viszatérése az egyetlen vállalható opció, azt pedig Hemyvel sose érjük el. Mondjuk ez utóbbi kitétel igaz. Kérdés, az új vezetéssel elérjük-e? Kurva nagy kérdés ez.

Az eddigi vezetői kommunikáció kellően optimista, kellően pozitív, kellően szurkolóbarát, és számonkérhetőségét tekintve kellően homályos volt április óta. Azt hittem, a tegnapi ankéton ez az egyensúlyhiány az ígéretek és az egyelőre azért inkább Hemy éráját idéző igazoláspolitika (végül is ugyanaz műveli) és szakmai stábalakítási elv (dettó) között jobban megnyilvánul, de csak a Facebookon blogposztnyi írásokat párnapi gyakorisággal elhelyező szurkerkollega egy szem erre vonatozó észrevételén túl nem igazán volt akítv a közönség, az olyan adekvát kérdéseket leszámítva, mint hogy “lesz-e beépítve sok fiatal?”, “miért ordítozott Sannino a kinti meccsen”, “lesz-e még igazolás” (“lesz”), amikre az ember csukott füllel találhatta ki a válaszokat.

Jelen volt amúgy a két tulaj közül a kommunikatív arc, Mendelényi boss, akinek mindenkihez volt 1-2 jó szava, összekacsintós belső sztorija, nem indult úgy válasz, hogy ne hangzott volna el n+1 alkalommal, hogy itt minden a szurkolókért lesz, Honvéd-családot építünk, csodálatosak vagytok. Azurák főkommunikér is is rendre visszatért e toposzhoz, amellett, hogy közösséget építenének, és a már az NS-ben (vagy a honlapon?) megfejelent interjúnak megfelelően jelezte, “a klub ott lesz a zsebünkben a mobilon, mert lesz saját app; és véget ér az a tűrhetetlen állapot, hogy csak Fradi TV van a királyin, majd most lesz nekünk is saját rovatunk, de ezért még azért dolgoznia kell“. És megújul a honlap is- közölte még Azurák, aki amúgy (bár utálom ezt az elcsépelt szót, de) tényleg vérprofin kommunikált, finoman hangsúlyozva, hogy mennyivel jobb lesz minden, de nem köpködve hátra feltűnően az emúlt érára, és az annak során a honlapon dolgozókra.

Nagyobb dicséret/taps két esetben hangzott fel a műfüves pálya melletti lelátón. Először Piroska baráti kör elnök dicsérte meg a profi körítést: valóban, a műfüvön felállított kis pódium, rajta a a 3 bárasztalka és ezek mellett 2-2 bárszék, mellettük rendre Azurák és Gács Pali; Mendelényi és Kun, majd Sannino és tolmácsa (ránézésre Puzsér és Csernus szerelemgyereke), mindez egyenfehér outfitben a zöld fűtalapzaton, normális kihangosítással, ebbe nem lehet belekötni, ez tényleg így kell kinézzen egy normális klubnál. Mondjuk az is igaz, hogy továbbra is állt a kitétel, miszerint “ami jól működött a klubnál, azt megtartjuk“, ugyanis hostessek helyett a Hemy érát idéző akadémista vízhordó szolgák hordták fel a frissítőt a grémiumnak, ez csodás jelenet volt. A konkrét vastaps viszont akkor érkezett, amikor Kun igazgató egy “mi lesz Kamberrel, nem tarjuk itt a stábban a visszavonulása után?” kérdésre annyit felelt: “de igen, mind részéről, mind részünkről nyitottak vagyunk egy ilyen folytatásra, csakhogy Kambi még nem akar visszavonulni, és nem hivatalosan már be is jelenthetem, hogy szóban megállapodtunk az újabb egy éves folytatásról“, ami, ha jól számolom, azt jelenti: 2021-ig nézhetjük, ha a sérülések is úgy akarják, a derék Gyurit hátul (kgyula valahol felsír a távolban). Itt tényleg egy emberként döngött a taps a nézőtéren, az este legemelkedettebb pillanata volt ez. A másik pszeudo-vastaps Sannino azon ígéretére morajlott fel, mikor annyit mondott, “mikor távozom, azt szeretném, ha úgy emkékeznétek rám, mint Marco Rossira“. Őszintén szurkolok, hogy így legyen, de nem lesz könnyű dolga a Mister és EvdM utáni III. Kopasznak. De hajrá!

Érdekesebb kérdésként felmerült még az örök “mikor tér vissza a Kispest-Honvéd név és címer” saga, ami kapcsán valóban elhangzott későtavasszal 1-2 kétértelmű, szurkolópopulista szólam, de Mendelényi mester most is ügyesen tért ki a konkrétumok elől “természetesen a szurkoló az első, minden igényen elgondolkozunk, de meg kell fontolni, külföld felé mi a jobb hívószó és márka, de természetesen minden lehetséges“. Nos, nem akarok elkeseríteni senkit, de szerintem érdemes megbarátkozni hosszú távon a BHFC elnevezéssel, nem nagyon lesz itt kavarás. A magam részéről, megjegyzem, semmi bajom a Budapest Honvéddal, hiába a KHFC volt az etalon név, azért 40 évig mégiscsak BH (SE) voltunk, a legnagyobb sikereinkkor is, és hiába imádtam a KHFC-t is, ezt könnyebben elengedem. A mostani címerhez már nem ragaszkodnék foggal-körömmel – de ehh, már megint arról beszélünk, ami, amint látható a vezetői reakciókból is, nem aktuális.

Hasonlóan jó kérdés volt a Kanyar egyik emblematikus élharcosától a “ki felel az igazolásokért, és ő most itt van-e” kérdés, amikre előbb zavart zümmögés, majd végül “Nagy Laciék, de persze enyém a főfelelősség” kinyilatkoztatás érkezett Mendelényi főnöktől. Az első sorokban felmorajló “Paks II-es igazolások, bázzeg” sustorgásra pedig Azurák csapott le, a nap Blikk-főcímdíjas riposztjával: “bár nálunk alap, hogy a szurkolónak mindig igaza van, és igazatok is van, DE, azért ne higgyétek, hogy mi nem 3 évig figyelünk valakit, mielőtt idejön, Kesztyűs Barnát Marco Rossi 3 éve figyelte folyamatosan!!!” Dikk. 3 éve emlékeim szerint Barni még a Paks kezdő közelben sem volt, és csak utána adták kölcsön másodosztályba… de lehet, hogy már Komora is figyelte őt 1985-ben, csak szar a memóriám :)

Mondjuk tényleg nem ez a fő probléma, hanem a keretalakítás, a koncepció és a célkitűzések. Ismét (vagy végre) elhangzott a nemzetközi kupaindulás mint officiális célpont (Mendelényi és Sannino is többé-kevésbé bevállalta ezt, sőt Kun is), de a 2-3 hónapja el-eleresztett “Vidi-t és Fradit akarjuk befogni” bonmot-k praktikusan elpárologtak mára, “realistáknak kell lennünk“, “fő a fokozatosság“, “mi a fiatalokra számítunk, őket kell beépíteni“, inkább ezek voltak az új vezető jelszavak. Sannino egy célzott “felkérdezésre” (hogy klasszik lelátói butaszlenggel éljek), elmondta: ő ennek elkötelezett híve, és Ausztriában is sok fiatalt próbáltunk ki, sőt kettő már be is épült a kezdőbe, Gazdag és Nagy Geri. Ez óriási, de nagyon remélem, csak félrefordította a mestert a derék hosszúhajú tolmácstitán.

Az ankét végére nem csak a Nap, de a kérdések színvonala is bukóra váltott, így Rác porondmester jó érzékkel fújta le a happeninget. Zárásként a Kun-Azurák duó még bejelentette, hogy egyrészt a bajnoki nyitányra megjönnek az új mezek, extra, jubileumi editionként, mindenki kiájul majd (kérdés a lelátóról: “Bocs, ezek a Hemy féle bejelentett mezek?” “Nem tudom, még nem voltam itt” (súgás oldalról: “az“), “köszönöm, kisegítettek, ezek szerint az“), valamint az évfoduló tiszteletére 110 bérletet ingyen kisorsolnak idén. Hogy kik között, arról egyelőre nincs hír, de gondolom majd a honlap tájékoztat. Utóbbi kezdeményezést tényleg üdvözöljük, szép gesztus, ha már van pénz lóvéra, képzelem Hemyt, ha nézte volna az ankétot, itt kapott volna sztrókot egy “csődbe mentek, Kiscsillag” felkiáltással.

Ami mindenképp pozitívum, még a néhol (csalókán) pikírtnek tűnő írásom ellenére is: a show legalább tényleg megvolt, és szóban már a szurkoló az első, közösséget építünk és Honvéd-család van. Hemy úr sajátos kellemetlen kérdés-leoltogatásai és néha bántóan amatőr kulisszái eltűntek, helyettük egy bratyizó és mindenkit imádó főfőnököt és egy profi külsőségek előtt bemutatkozó új vezetést láttunk. Azonban a kisördög bennem van, 2006-ban Hemy is vérprofin indított, majd züllött le két év alatt sokak szemében az amatőrizmus őrangyalává. Itt amatőrizmus talán nem lesz, de hogy őszinteség vajon igen, arra kíváncsi leszek. Mert tegnap ígéret és életérzés szinten megkaptuk a vattacukrunkat, 5 kilót is fejenként, viszont a steak a konyhában maradt, és kérdés, meglátjuk-e azt valaha. Persze sokaknak már ez is elég lesz, a szép szavak és a vakító külcsín, de én arra is kívácsi vagyok: valóban nyertünk-e azzal, hogy a vén főkolompos távozott Kispestről, és valóban előrelépünk, vagy gyakorlatilag ugyanaz folytatódik, mint előtte, sokszor mellélőtt igazolásokkal és árnyékharccal a középmezőny felső szélén, csak éppen cukormázzal leborítva, ami ugyan édes, de belevásik a fog.

Meglátjuk.

Címkép: Lovi (1909foto.hu).

“Ankétról így, ankétról úgy” bejegyzéshez 52 hozzászólás

 1. Nem tartozom egyik szekertaborhoz sem, mindannyian kispestiek vagyunk; ahhoz kepest, hogy kiultek 150 ember ele barmire valaszolni (a maguk modjan), ennyi hummoges meg bele is fert. Oke, Heminek egy pislogas es egy oldalpillantas utan barmi hazugsag elhagyta a szajat, de ez a verzio szimpatikusabb, amit most latunk.
  Remek osszefoglalo az anketrol!

  1. Annyit kiegesziteskent az igazolasokhoz, hogy Mendelenyi szerint egyes klubok picit osszezartak, mert nem erdekuk a mi jo szereplesunk – a vegen meg marad valami az “egy kerulet a vilag ellen” erzesbol

   1. Ezt elfelejtettem beleírni az írásba, valóban. Mondjuk ott kicsit fura volt ez nekem, hogy az egyetlen, ideig-óráig névleg még NER-en kívüli klub (nyilván ugyanúgy pszeudo NER, mint Hemy Honvédja), az Újpest a gonosz összefogás zászlóshajója, vagy része, ez szerintem enyhén sántító magyarázat volt, de ha úgy védik majd a klub érdekeit a vezetők, amilyen hévvel itt ezt a sztorit belengették, akkor majd megnyugszok.

    1. én azt nem értem ebben a gonosz összezárás dologban, hogy miért ne zárna össze bármelyik klub bármelyikkel szemben? Az Újpest közvetlen riválisunk, miért akarna nekünk segíteni? Kubatov baromságát az egymás támogatásáról most felejtsük el, azt ő se gondolta komolyan (ld. Honvéd rendszeres gyengítése az előző 3 nemzetközi sorozat előtt), csak épp ezt találta ki tehetetlenségében.

 2. Szerintem azért mindenképpen piros pont jár, hogy a vizet akadémisták hozzák oda nem illő, műmosolygó “ringgörlök” helyett.
  Az végképp személytelenné tette volna az ankétot, ilyet remélem, soha nem fogok látni a Honvédnál.

 3. Kösz az összefoglaló elemzést .Jó, hogy tudok még röhögni. Mindent az újonnan összeállított keret és az eredmények fognak minősíteni. A keret egyenlőre , finoman fogalmazva, vérszegény , az eredmény , nem a játék , biztató ,

 4. Remek írás , nagyon jól visszaadta azt amit a távolmaradók nem élhettek át !Valamiért úgy érzem nem focimeccsre vettem bérletet hanem színházba .A remény hal meg utoljára ,de a kezdeti lelkesedés nálam egy komoly letargiába csapott át és ez nem az eredmények hanem a középszerűség miatt .

  1. Mérsékelt fintorgás… :) De érthető, hiszen tipikus értelmiségi attitüd, hogy nem bólintunk valamire, mert az olyan snassz, és még bárki azt hiheti, nincsenek az embernek gondolatai. Ellenben, ha akkor is kritizálunk, amikor nemigen volna mit, az nagyon kúl, az igen, az entellektüelhez méltó.

   Amúgy a tegnapi ankéttól nem kell beájulni, de hogy volt, az mégiscsak több annál, hogy évekig nem volt.
   Az előző tulaj humorához való viszoy ízlés dolga, de arról Hrabalt meg Haseket asszociálni… nos, én engedékeny vagyok, ezt veszem humornak. 😁

   Mielőtt még bárki félremagyarázná a kommentemet, sietek leszögezni, hogy a szerzőt jó tollú bloggernek tartom.

 5. én már várom az online chatet a tulajdonosokkal. és vlogolni fognak-e?

  1. “az évfoduló tiszteletére 110 bérletet ingyen kisorsolnak idén. Hogy kik között, arról egyelőre nincs hír, de gondolom majd a honlap tájékoztat”

    1. Ha nincs ez, akkor meg a kurva anyjukat, sajnálják a szurkolóktól… Mi?
     Tényleg volt sz igazi, amikor a felkészülési meccsekért is belépőt kellett fizetni.

     1. Ha hoznának pár jó igazolást és lenne egy ütős csapatunk én a felkészülésiért is szívesen fizetnék! Legyen jó a Csapat a többi csak … füst!

 6. Voltam én már szurkolói ankéton, többnyire az volt a bajuk, hogy erõsen hajaztak egy lakossági fórumra. :)

 7. Kambergyuri hosszabbítási hírénél én is egyből arra gondoltam, hogy szegény kgyuszi bá most kap szélütést… :D Szerintem Gyuszi bá is egy hegylakó, és eldöntötte, hogy csak egy K.Gy. maradhat… :)

  1. Kambernek helye van a keretben, csak a középpályán kellene játszatni. Ott a “nagy szívből,” eredő túlpörgései okozta hibák talán kevésbé veszélyesek a saját kapura. :)

  1. mit nem tudsz?
   Szeretjük-tiszteljük, ha baja van, akkor majd Kovács Niko mint u21es játékos játszik helyette, amíg Meza felépül

   1. hangnem bendegúz, hangnem…..azt nem tudom, hogy mennyire épült fel a sérüléséből és mennyire sérülékeny, mennyire vettünk vele zsákbamacskát. Mi lesz ha mondjuk a DVTK ellen lesérül…akkor se Niko, se Meza, se ő…Akkor majd játszik a tisztelet, meg a szeretet?? Sztem vele, megint csak létszámot növelünk.

    1. A Király visszatér!

     A Király visszatér?

     Normális meccset szerintem két éve játszott, azért ez így elég nagy lutri, de ne legyen igazam.
     Mondjuk a kézfogós mosolygós szerződéses fotón legalább már az új mezt ráadhatták volna, ha már tegnap azt mondták, hogy ma ebben fotózkodnak :)

     1. Erről beszélek én is amit írtál! Nagyon nagy lutri!de itt nagyon nekem támadtak, hogy mit képzelek én itt, hogy megkérdőjelezem ezen igazolást.

      1. Sajnos a nagy számok törvénye szerint vannak itt olyanok, akik szerint csak “egy igazság létezik” amit ők annak hisznek!

    2. A foci nagyon nagy része fejben dől el. King nagyon boldog hogy visszajöhetett, a szurkolók imádják. Ki fogja tenni a szívét a pályára, és fel fogja szántani a pályát (ez most képzavar volt?). Ha nem lesz sérült, komoly nyereség lesz. A meccshiányt majd eltünteti a szív.

   2. Azt nem tudom, hogy aki el akart menni, majd egy borzasztóan rossz sérüléssel terhelt időszak után, amikor a kérők sorban állnak érte, miért minket választ és mi miért vesszük vissza. Nincs jobb ötletünk?

   3. Azért ez elsősorban nem “szeretjük-tiszteljük” kérdése. Ha komolyabb csapatot szeretnénk, ahhoz nem biztos hogy elég az ő játéktudása.
    Mondanám, ha megtanult beadni, akkor jöhet, de ezt a képességet nem 30-hoz közel és nem sérülés miatti egy éves kihagyás ideje alatt szokták elsajátítani.

  1. Jajj.. komolyan ennyire szegény a fantáziája a játékosmegfigyelőinknek?? Az ankéton bezzeg nem merték bejelenteni, mert nem lett volna nagy ováció..

   1. ez most tűzoltás volt szerintem, elfogytunk jobb szélen, egy évre jön kölcsönbe, nem lehet belőle levonni sok következtetést.

    1. Hát ez az, hogy az eddigi “igazolásokból” se lehet semmilyen következtetést levonni, vagy elképzelést látni. Lassan mi leszünk a Tűzoltó csapat.. Csak nehogy ezt a sok kölcsönt kamatostul fizessük meg.

     1. King igazolását nyilván csak a szükség szülte, szerintem nem volt betervezve. Kifejezetten kedveltem, ha nem is a technikai tudása, de a küzdőszelleme miatt. De, nekem is van olyan érzésem, hogy nekünk szánják azt a szerepet amit a falusi csapatnak akartak. Mi leszünk a nevelőegyesület, annyit igazolunk, hogy ne essünk ki, de sajnos többet most nem látok bele. Remélem tévedek, de nagyot!!!

    2. Mert bal szélen aztán nagyon rendben vagyunk a nagyapám mozgású és sebességű Kukoc-csal…

 8. Gyerekek ez nekem borzasztóan kevés konkrét infó. A csapatépítésről, hosszú távú célokról, igazolási tervekről semmi konkrétum..

  1. Miután hetente hatszor beírod a kolásfocira hogy Hemy come back nem is olyan meglepetés.

 9. Pár szóban az ankétról és a további napokról :
  – Azurák Úr profi szinpadképet hozott létre, normális hangosítással, vezetéknélküli mikrofonokkal.Remek!
  Viszont ennyi eszközt megmozgatva miért nem volt egy olcsó élő közvetítés az ankétról ?
  Miért nem lehetett a fél futballcsapatnyi marketingmanagert befogni egy online CHAT lebonyolítására közben, kivetítővel ? Legalább 800-1200 ember még pluszban figyelemmel tudta volna kisérni és legalább 20-40 kérdéssel több elhangzott volna.
  – Az új vezetőség meg akarja tölteni a stadiont. Sajnos erre felvehetnek még 6 db marketingest. A futball egy borzasztó egyszerű termék. Ha tetszetős és élvezhető a produkció akkor hirdetés nélkül megtelik a stadion.
  Ha gyenge a produkció akkor át lehet baszni kommunikációs trükkökkel néha 1-1 madarat de az sem fog utána rendszeresen kijárni. Sarkosan : jó foci ( szép cselek, tudatos játék, gólok, egyéniségek,stb) = teli lelátó
  szar foci ( elképzelés nélküli tilitoli 3. osztályú játékosokkal) = kongó padsorok.
  Kéretik kiíratni ezt a tézis a marketinges kolónia ajtajára !
  – Megjött King. Emberileg nagyon szeretem ezt a csibészt. Csupaszív, jófej srác.Viszont a csapat érdekeit ha figyelembe vesszük akkor ő több mint egy éve szinte nem is játszott, főszereplője a Kórház a város szélén sorozatnak. Nem hiszem hogy olyan teljesítményt tudna nyújtani ami legalább egy közepes szintet megütne.
  Nagy ankét pofon annak aki idehozta. Ennek inkább m arketing és érzelemfaktora van…Ez a két dolog pedig nem rúg golt semelyik pályán… ( Halkan jegyzem meg hogy itt is már rengeteget volt sérült, többször kihagyott fél éveket amit az Öreg kifizetett neki. Aztán mindenképpen el akart igazolni mert elhitte magáról hogy olyan jó játékos hogy sokkal több pénzt érdemel meg…A sors megbüntette az elmúlt évben, ugyanúgy ahogy Botkát, Lanzát és ahogy Grófot fogja)
  Szóval jelen pillanatban a jobboldalra van 2 rehabunk meg egy tinink…
  – Az ankéton felmerülő “ellenségkép”. : Igazi NER húzás.Úgy fogjunk össze hogy megvan az ellenségkép.
  Emellett megjegyzendő hogy semmi ellenségeskedés nincs. Ilyen ez a popszakma. Mint a rablórömi ! Ez nem tutibiztosra megnyert állami tender. Hanem itt mindenféle erkölcstelen eszközzel megpróbálják a csapatok gyengíteni egymást. Emlékezzünk csak hogy a Győr úgy lett bajnok hogy a Questor lopott milliárdokon megvett minden valamirevaló jó játékost hogy az ellenfeleket gyengítse.Aztán ezen játékosok zöme a padon ült vagy a lelátón egész évben.
  Eddig volt egy olyan dörzsölt tulajunk mint a smirgli. Összevissza hazudozott átigazolási szezonban.sokan akik nem értették az amerikai üzletvitelt, kikiáltották mindenféle hazugnak meg bohócnak.
  Pedig az üzleti életben a hazudozás, blöff, megdumálás,és egyéb cselek teljesen megengedettek.
  Rafinált volt az Öreg. Amikor online chaten ( imádtam!kényelmes volt !) bejelentette hogy az adott játékos nevét sosem hallotta akkor már tudhattuk hogy szinte tény az aláírt szerződés.
  ezt a fajta rafinériát, ravsz üzleti szellemet sajnos KI NEM TUDOM NÉZNI jelenleg egyik vezetőnkből sem !
  Aztán most meglepődve állnak hogy elszipkáztak előlnk játékost, vagy nem engedték el időben hozzánk…Ne legyünk óvódásak kérem..
  A legfontosabb a karakteres vezető mert az tud hozni karakteres focistát, és azok tudnak k arakteres játékot játszani, döntő helyzetekben vagányságukkal átlépni a holtponton, eldönteni meccseket.
  A ’80-as évek Honvéd bajnokcsapatában hemzsegtek a karakteres vagányok. Esterházy mai napig csodás üzletember, Sallai mai napig csencsel mindennel, Gyimesinek takarító vállalkozása van, stb.Tehát a futball után a kőkemény üzleti világban is megállták a helyüket. Lehet hogy belőlük kellett volna szemezgetni 1-2 állásajánlat kihirdetésekor…
  – Craiova : Kergethetünk hiú ábrándokat….Volt alkalmam látni a Craiovát. Modern korszerű gyors focit játszanak.Szerintem tuti EL csoportkörösök lesznek. Lehetnék optmista vagy pesszimista… Realista leszek : Semmi esélyünk….
  – 110 db kisorsolt bérlet : Nagyon szép gesztus ! Mivel engem sajnos nem tudtak meggyőzni sem az elmúlt hónapok tetteivel ,sem az elmúlt hetek kommunikációjával, így hagyom magam megvenni : Szeretnék kérni egy bérletet ! Igérem hasznos tagja leszek a közösségnek :))

 10. Kibicelek, mert nem voltam ott (nem ott voltam, hanem a Balatonnál, ahogy most is…), de azt nem kérdezte meg senki, hogy az új edző alatti első 2 meccsen miért nem volt játéka a csapatnak, mitől nem létezett középpálya? Oké, hogy előrefelé 0 volt, de még arra sem voltak képesek, hogy útban legyenek az ellenfélnek, vagy hogy a 2. passz ne az ellenfélhez menjen? Oké, rúgtunk 4-et, ami a két csapat által nyújtott játék képe alapján nettó csoda, és akkor még finom voltam, de ha az eredményt letakarjuk, gyakorlatilag 100 Columbo sem derítené ki, hogy mi a fenét is akartunk játszani 180 percen át… Nem tartják-e ijesztőnek a látottakat a jövőre nézvést?
  Rendben, jön vissza King. Ő zsuga. Nem kell bemutatni. De sajnos nem csak a jobb futó sántított nálunk ezen a 2 meccsen, ő csak -1 szeplő lesz a sokból. Mikor, mitől, hogyan lesz középpályánk? Nem Ajax szintű, de legalább nagyjából funkcionális.
  10-es skálán hanyasra értékelik a mutatott játékot? Mondjuk a Fradi (nálunk sokkal nagyobb mértékben változott kerete és középpályája) által nyújtott teljesítményt 10-nek véve? Úgy, hogy mínuszt is mondhatnak 😎
  (Oké, Fradi = több pénz, jobb játékosok és edző, de ezerszer nehezebb ellenfelet is kaptak.)
  Ahogy olvasom a beszámolót, ez a játék képét illető horror 180 perc nem nagyon lett az orruk alá dörgölve…
  Nyilván a dumapatronok be lettek erre is készítve, hogy hát új edző, a litván csapat a bajnokságból jött, mi az edzőtáborból, sok a sérült… És akkor az újabb kérdés: mitől sok a sérült? Kimentünk Törökországba lerokkantani a fél keretet? Edzői felelősség?
  Jobb is, hogy nem voltam ott 😋 Nem csak azért, mert ennyi kérdés és vájkálás nem fért volna bele úgysem, hanem a kitérő válaszok és az elkenések miatt…

  1. Nagyon nincs igazad a támadó játékot illetően. Visszanéztem mindkét meccset, és elképesztő gyorsasággal indulunk meg az ellenfél kapuja felé. Nagyon szépen keresik egymást kis passzokkal a támadók. Nem az óvatos körbe és visszapasszolás megy, hanem minél előbb előrefelé igyekeznek passzolni. Jók a beindulások is, de nem az összekötő pozíciókban, vagy szélebbre, hanem egészen középen, a kapu felé. Ehhez van egy egészen kiváló Gazdag Danink és Ngogunk, és ebben jó partnernek tűnik Moutari és Banó is (jöhetne még Májer). Ha ezt jól tudjuk majd játszani, nagyon sok csapatnak komoly pánikot okoz majd ez a gyors, kispasszos, előre törő játék. De én nem vagyok szakember, nem értek hozzá, viszont baromira elfogult Kispest szurkoló vagyok ;) CSAK!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.