Lehet, kéne csinálni egy Visszasírom-Hemit-métert, és rendszeresen publikálni az állását

Gyerünk, csináljuk meg!

megjegyzés: a most következő poszt jelentős részét még július 9-én írtam, de közben úgy alakultak a dolgok, hogy valamiért mégsem került publikálásra.

Az emberiség szeret egyszerű grafikonokban, mutatókban gondolkodni. Van ugye a Végítélet órája, amit a tudósok állítgatnak 23:43 és 23:58 között, hogy mennyire vagyunk közel egy globális katasztrófához. Aztán van a hőmérő, amit az időjárás állítgat, és arról tudjuk, hogy mennyire kell fáznunk, vagy melegünknek lenni, és van egy csomó egyéb más mutató is a világban.

Hemi-o-meter viszont még nincs, de lehetne. Mondjuk egy homokóra, vagy egy higanyszálas hőmérő, aminek az egyik vége még nem tudom mit jelent, de a másikon az lenne, hogy mennyire sírja vissza a kispesti közeg az Öreget.

Például, ha beesne mondjuk Messi, aláírna három évre, de csak a padon jutna neki hely, mert vannak nála jobbak a kezdőben, akiket piaci alapon szereztünk (szponzoráció, jegybevétel, mezeladás, globális piac, etc.), akkor a higanyszál meg sem jelenne a csőben, mert nincs értelme mozdulnia; azonban ha jön még két Kesztyűs Barna, meg három egyéb jellegű nímad a szlovák/horvát bajnokságból olyan posztra, ahol már vagyunk bőven, akkor minden maradna a régiben, mert ugye korábban se volt máshogy.

A megugrásnak, a vészharangok kongatásának, sőt erőből megrántásának, a viharjelző bekapcsolásának és stroboszkóp-fokozatra felcsavarásának, a sipákolásnak, vinnyogásnak – magyarul az Öreg visszasírásának pedig akkor lenne értelme (gondosan jelezné a higanyszál emelkedése!), amikor ugyanaz történik, mint történt az elmúlt években, de közben képtelenek vagyunk feloldani magunkban azt a Nagy Gerin michelinbábuzó XL-es mezt is szétfeszítő ellentmondást, hogy nem ezt ígérték, nem ennek kéne következnie, valami nagyon nem stimmol.


Nagyjából eddig a júliusi posztkezdemény, innentől már ma van.


Tudjátok mit? Legyen mégis Hemi-o-meter (de Supka-o-meter egyelőre nem)! Minden hónap 28-án kiteszünk egy egytől tízig skálát, azzal a roppant egyszerű kérdéssel, hogy Mennyire sírod vissza az Öreget?

Lehet szavazni, vonunk belőle egy átlagot; rögzítjük egy grafikonon, lesznek olyan X-tengelyek, hogy 2019 augusztus, 2019 szeptember, és így tovább, majd megnézzük, mennyire ingadozik a mutató. Vagyis mennyire Hemi a helyzet.

“Lehet, kéne csinálni egy Visszasírom-Hemit-métert, és rendszeresen publikálni az állását” bejegyzéshez 208 hozzászólás

   1. Közben láttam a fb-n, hogy az nb3ommal játszottak, és onnan valaki :)

  1. akárki is de legalább egy jól fejlett izomzatú ifista…ritkaság

  1. Soltész komád is gólt rúgott! Remélhetőleg innentől stabilan kezdeni is fog.

   1. Májer és Temesvári a két személyes kedvencem, de jó, hogy mondod.

    Egykori nagy reménységünk, Pantovic is már második gólját rúgta a Békéscsabában és Nagy Krisztián is ügyes az Ajkában, aki szintén nálunk nevelkedett.

    1. Én a hétvégén ellátogattam egy Nb2-es meccsre. Azért aki ott jó teljesítményt nyújt attól nem kell elájulni. Szerintem.

     1. igaz,, de ugródeszkaként azért nem rossz, ha valaki ott kiemelkedik

      1. Az igaz. De várjunk még pár fordulót. Ne döntsünk 1 meccs alapján.

  2. Azért az is mutat valamit, hogy Kulac miatt kölcsönbement Majer… de nincs aki gólt lőne! okos…

   1. Szerintem Kulac jó játékos, nem tudom, miért fikázza mindenki..

    Még szép, hogy kell neki idő, nyáron rúgott újra labdába fél év után.. Ilyenkor 3-4 hónap, mire valaki újra formába lendül.

    1. Szerintem is jó játékos, látszik rajta, de Májer meg a mi kutyánk kölyke, ráadásul ismeri a körülményeket, ismeri a társaka! Szvsz. nem véletlen, hogy lövi a gólokat Gyirmóton. Itt kellene lennie!!!

     1. Megj.:
      ma lecserélték egy félidő után Májert…
      a gólját csak be kellett passzolnia a kapuba.

      1. Gól gól, nem érdemes elvitatni tőle. Reméljük, még betalál párszor.

      2. Nem biztos, hogy a teljesítménye miatt. Kórházból, felkötött karral jelentkezett be

      3. Miért mit vársz egy csatártól, hogy vezesse végig a saját 5 ösről és úgy lőjön gólt?

      4. A rosszindulat az ember egyik legjobb ismérve!!!
       Sérülés miatt cseréltek le!!!Nézd meg az osztályzatait a három meccsén!
       Itt lenne a helye nálunk!!!!

   2. Nálunk megmérettetett és könnyűnek találtatott- mondhatnánk. Csak éppen még perceket sem kapott Sanyi bától.

    1. Supkától 5… max 10 perceket HA kapott! Gólt nem, de mindíg jól szállt be. Mit várunk egy fiataltól???
     Abszolút nem értek egyet veled! Többet mutatott minden alkalommal mint pl. Cipf bármikor…

 1. Amúgy szerintem vannak itt páran, akiknél még frissen kizúgva a 2-be sem szökne fel az a mutató 0-nál magasabbra. :)

  1. De tuti lenne ennek az ellenkezője is,azaz ha bajnokok lennénk,az sem lenne elég : “mer’ mé’ nincs Hemi-vlog?,úgy hiányzik”…
   Én hiányolom az öreget,de jelenleg még tartom, így volt a jobb,hogy távozott.Aztán az idő majd eldönti.

   1. Persze, de mindkét jelenség vicces (mondjuk úgy), ez akart a mondandóm lényege lenni.

   2. Úgy kellett ez a szavazás, mint kígyónak a lábszárvédő… :D
    Többeket elkábított az öreg a jó humorával egyedi stílusával, persze néha Ő maga volt a humor tárgya.
    Sokan elfelejtik, hogy a mostani kritikus helyzet, azért nem kis részben az Ö “áldásos” ténykedése nyomán alakult így. A bajnokcsapat lassú széthullása és edző ünnepi estén bejelelentett távozása elég jól mutatja Gyuri bá’ szakmaiságát.
    Neki 1 szakmája volt, a pénz.
    Persze, az újak sem teljesen meggyőzőek eddig, de azért látszanak apró jelek a pozitív változás felé.
    Az más kérdés, hogy nem lehet 1 igazolási szezonban rendbetenni 1 leamortizált keretet, a sérüléshullámról nem is beszélve…
    ui.
    a Hemi-vlog nekem is hiányzik, de az öreg kevésbé :)

    1. Az edző ünnepi estén (ön)bejeletett távozása egy klasszikus Rossi féle egotrip volt, minden tiszteletem ellenére (nem lehetett volna várni 2-3 napot, hogy az ünnep legyen a középpontban, ne ő). Az, hogy akkor és ott ő nem maradt, az kőkeményen 50-50%-ban köszönhető a 2 makacs öszvér tavaszi kölcsönös ámokfutásának… Csoda hogy bajnokok lettünk, mondanám, amiben az a paradoxon, hogy valszeg ez is volt az egyik faktor, hogy Rossi besértődve még eltökéltebb lett és csakazértis. De attól mindig hanyattesek, amikor a két anyagias olasz önépítőművész távozását 100%-ban a vén spúrra veri mindenki, miközben szegény Rossi és Lanza is térden állva könyörgött, hogy fele fizuért is maradnának, de az Öreg elüldözte őket. A Papa iszonyat fafejű volt, de a másik oldaból is kár szentet csinálni. Ezt nem Neked írom személyesen, hanem sokaknak, mert amikor hasonlókat olvasok, mindig muszáj megjegyeznem ezt, az ördög ügyvédjeként. :)

     És igen, az teljesen igaz, hogy ki kell még várni az újakkal szemben. Hemy első itteni féléve is ostoba igazolásokkal terhelt tapogatózás volt, mielőtt jött a 2007-es tavasz. Ennyi türelmi idő a 16 új marketingigazgatónak is jár :)

     1. Persze, pont ezt akartam reagálni, az 1. mondatodat olvasva: Rossi úgy távozott, ahogy dolgozott abban az évben, 200%on pörögve, kos módjára előre!
      Az öreg iránti nosztalgiádat meg betudom a túlfejlett humorérzékednek, valóban ínyenc falat volt az extrém humor kedvelőinek, bár nekem néha kicsit Sas kabaréba hajlott, amit előadott.. :) de ez már ízlés dolga.

      1. Hát ez az amit sokan félreértenek… Én nem nosztalgiázom az Öreg után, csak azt szeretném, hogy aki őt leváltotta, az verje kenterbe őt. Ugyanolyan, vagy “ebben picit jobb, másban picit szarabb, amolyan semmilyen” eredményért mi értelme volt váltani? (Mert hogy az Öreggel kezdtünk beakadni a dagonyába az kétségtelen. De akkor jó lenne az új szekérrel száguldani, nem pedig ugyanúgy szötymögni). No mindegy.

       1. Sőt, az Öregnek a leggsültbolondabb hibáit aztán teljesen felesleges újragenerálni. Ez a mostani edzőidehozatal például annyira trademarkosan Hemy, hogy alig hiszem el, hogy nem ő (és a híres “exkispesti edzők alumni szervezete”, vagy milyen kódnéven illette magát a vén czukk) csinálta. Ha még ő lenne itt, már ezrek mennének fáklyával a klubház elé, hogy egy ilyen pedigréjű (amúgy kedves, csak lúzer) szerencselovagot sikerült idehozni…

        1. 👍

         A ma írt minden egyes soroddal maximálisan egyetértek!
         Mintha én írtam volna. Ja nem, én nem tudok ilyen értelmesen fogalmazni..😢😅

         1. Ha már itt vagy, lécci, mondd hogy Vadócz benne van a célkeresztünkben. :)

        2. mondom én, hogy nosztalgiázol… :D
         azért ennek a lúzernek bebaxott a sérüléscunami de olyan szinten, hogy még 1X sem tudta a tutti kezdőjét játszatni, a kapus/védelmi extrákról már nem is beszélve.
         szóval, Lütyő jobban el van átkozva, mint Bagaméri…

     2. Rossi a mennyei legrosszabbul kereső edzők egyikre volt.
      Akarta a vén ember hogy maradjon, mégis maga mondta, hogy már tavasz elején egyeztetett a holland mágussal.
      Titeket elvakit a tesco gazdaságos gyurifény…..

 2. Tujvelt lefotózták már? :) Vadócz pletykának mennyi lehet a valóságalapja? Sokan lennénk így már a középpályán, igaz a minőség megkérdőjelezhető!

  1. ennyi idő alatt le is rajzolhatták volna…:)
   Vadival nem csak többen lennénk, hanem 1 minőségi ugrást jelentene, mint pl Lanza elől

   1. Ne érts félre Vadóczra én is minőségi játékosként tekintek, meglenne az ész és a szem a pályán. Csak akkor nagyon kitennék valakit a csapatból. Mert így sokan nem fognak odaférni. pl. Egerszegi, Moretti,Heffler szerintem felejtős. Mondjuk Banóban sem látok sok spirituszt.

    1. Nem hiszem, hogy ilyen szintü személyeskedésnek helye van egy ilyen forumon

     1. Van ennél jóval mélyebben szántó személyeskedés is, ha körültekintően olvasol. Ha nem tetszik ne olvasd! Amúgy az általad bevédett személy épp eléggé személyeskedő stílusban nyilatkozik meg sokunkkal szemben.

      1. Ennyire gusztustalan személyeskedés ritkan akad egy növel szemben. Bar hogy ilyen beirasokat benthagynak, nyilvan a blog vezetöiröl is mutat egy képet. Ettöl még viszont te egy se.gfej vagy. Bocs

       1. Köszönöm elismerő szavaid! Bár én ilyen szép jellemzést nem írtam egyetlen illetőről mint te. Kérdezni szeretném, hogy mi volt gusztustalan? Mesélj! Eddig nem láttalak itt a blogon. Ki vagy, hogy ítélkezz? Tán Andrea? Tán a férj? Te most nem személyeskedsz a blog vezetőivel szemben? Csak megjegyzem, ha szeretnéd akkor szombaton a lilák elleni meccs előtt megbeszélhetjük mennyire vagyok seggfej!

        1. Ne nevetess. Merevre lennél ütve, hidd el. Javaslom, inkabb nagyobb tisztelettel masok feleségeivel, bnöivel szemben.

         1. Nem lehetne abbahagyni egymás baszogatását, de komolyan?! Vicc hogy itt egymást felkóstolva előjön az ütés-váltás lehetősége. Nem vagyunk fradisták b****meg hogy egymással balhézzunk. Mintha a ,,megszerzett” 0 pont miatt nem lenne elég gondunk…

          1. Nem igazan értem a komment megcimzését, postazd a fenti “uri”embernek.

         2. :) egy vicc vagy, de tudom mit állok elébe! Várlak szombaton a Fáy utcában, a Mecca Gym előtt!Találkozzunk és üss merevre!

       2. Szerintem meg az a gázabb, hogy ugyanannak a csapatnak szurkolók egymást sértegetik, mégis mire jó ez?! Mert szerintem semmire. De amúgy Vadócznak én is örülnék, ha újra nálunk lenne, de kérdés, hogy a tulajok látnak-e még benne potenciált…?

     2. És nincs is, ha valóban személyeskedés volt. :( (rühellek moderálni, tegyünk már róla, hogy ne kelljen) ((mondjuk most sem kellett, mert mire felnéztem az oldalra, már nem volt itt semmi. gondolom többen is jelentették: l. szabályzatunk vonatkozó része.)

 3. Most olvasom csakfocin:
  Elvir Hadzic a Vifdi távozó csatára Instagram-oldalán köszönt el a klubtól és a szurkolóktól.

  Megint nevet változtattak? Már Vifdi? :)
  Nehéz követni…

  1. Szervezetileg nagyobb a baj, meg ugye a szurkolóknál is hatalmas a különbség értelmiségben :D De ott legalább van egy olyan edző, aki 6 éve tudja mit csinál. Nem túl kiemelkedő, de meglátásom szerint nem rosz és szar az alapanyag is

  2. Abból kiindulva, hogy nálunk az öltözőben (a hírek szerint) egység van, nálunk az előny

  3. Ezt kiemelném belőle:

   ” Amikor a macedón(Bardi) futballista aláírta az első újpesti szerződését, a keret egyik legkevesebbet kereső futballistája volt, de a teljesítményével akart többet elérni. Nem mindig tudott fejlődni, de mindig erre törekedett. A magyar játékosok többségéből ez hiányzik. A saját hazájukban játszanak, jó fizetésért, barátok és családtagok veszik őket körül, ezért nem akarnak külföldre igazolni. Mivel nem akarnak fejlődni, az eleinte kimagasló teljesítmény előbb stagnál, majd visszaesik. Az említett külföldiek minden meccsen úgy játszottak, mintha az életük múlna rajta.”

   1. (tedd ki az idézőjelet lécci, hátha nem mindenki olvassa el az utolsó mondatot :) )

   2. Atya gatya! Akkor a nálunk játszó zsoldosok 90%-a mekkora sz.r lehetett míg otthon játszott, ha nálunk az életükért játszva is csak ennyit tudnak!

  4. Bizom benne, hogy 3 nap múlva sem lesz egyértelmű válaszod a kérdésre…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.