Kiesőjelöltből bejelentkeztünk (minimum) a dobogóra? Mi a f… folyik Kispesten?

Bp. Honvéd – Paks 2-1

Kispest - Paks 2-1

Az a helyzet, hogy Craiova után, augusztusban én semmit nem vártam ettől az évtől. Fura igazolások, szerencsevadász CV-jű edző, látványosan amatőrködő profi tulajok, totális káosz. Aztán most itt van november vége, és eleve úgy indultam a meccsre, hogy ma tuti győzünk, és még a Bűzös góljánál sem szartam be (jó, nem nagyon),sőt, mondtam Öcsémnek, hogy ha kapunk 3 percen belül egy kretén tizit, akkor még meglesz a meccs. Ez a tippem bejött, akkor azt már nem is merem leírni, a szezon végére mit jósolok. Mi a fakk folyik Kispesten?

Hanta már leírta a reggeli beharangban, hogy a kötelezők ad1) mindig nehezek, ad2) a Paks ellen mindig iksz volt régen, egy ideje meg győzünk. Mármint itthon. És tényleg így van, csak azt kell még hozzátenni, hogy ezek a győzelmes meccsek is rendre a legótvarabbak közül valók, végigszenvedni őket, hát abban nincs sok köszönet. És valahogy szívesen esnek ezek a meccsek a bajnokság ezen harmadára, amikor már kezd üzengeti messziről a tél, amikor már a Tisza talpa vékony a hőmérséklethez és átkozódsz, hogy nem bakancsban jöttél, és amikor viszont áldod az eszed, hogy aláöltözőt meg cziczagatyát azt persze vettél, mert hipochonder fasz vagy, és még az aláöltözőre a tavaly óta rendszeresített melegítőnk is rávéve, nemhogy nem fázol, de bepállik a felsőtested, mint Hemy úr az usankába, ha Ferenc sofőr túlfűtötte a kocsit.

Maga a meccs visszaigazolta e premisszákat, olyan első félidőt tolva elénk, amitől arcát karmolássza még az egyszeri hardcore bohócliger drukker is. Pedig már rég volt olyan, hogy úgy nézzünk egymásra a kezdő sípszókor a forró teát szorongatva [amit, mint két utolsó poharat, olyan elkeseredett küzdelemben csapolt ki nekünk a pultos kishölgy, mint anno az NB1 B-ben a Mister házisört az egyik vén Bozsik-alkalmazott, akinek bónuszként az orrán is rezgett egy kapitális perverztata-izzadságcsepp (RIP, Kretén)], szóval, hogy úgy nézzünk egymásra Tesómmal: hm, ez az elérhető legerősebb kezdőnk, magam se raktam volna össze másként. Gazdi-Nagy-Vadi középső sor, Zsoldos és Mutika elöl, a három torony hátul, Uzamát Kesztyű pótolja. Ez igen. “Na látod, hogy jó edző ez“, suttogja a fülembe a vállamon ülő Latabár alakú puttó, és bár még tiltakozom, ha így haladunk tovább, márciusra talán el is hiszem.

Mindegy, jó felütés ide vagy oda, a kidolgozott taktika annyira mégsem ülhetett, mert hiába kezdtük meg a jó öreg szoftos kispesti nyomás c. mutatványt, a Paks különösebb erőfeszítés nélkül tartotta a 0-0-t és ha az oktalan Szabó János tudna beadni, nagyobb para is lehetett volna idejekorán (update – összefoglaló alapján azért volt jó beadása). A Bűzös így is felhőfejelt a semmiből- elképesztő, hogy a colos Lovresz is kevés ehhez az old tuskeaux-hoz (imádnám, ha nálunk futott volna be karriert a Fratyi helyett, de hát ő a kárhozatot választotta, hehe). Szóval szoftnyomás itt, sima védekezés ott, dögunalom a stadi felett, a szünetben mégse hiányolok semmit, tipikus Honvéd meccs. Azaz de, kicsit Ábelbébi úr hiányzik, aki most valami szakmai előmenetel miatt önfeláldoz; bezzeg ha én tenném ezt, egy hónapig cikiznének Fantával, hogy mi van, már meg sem ismerem a kerettagokat.

Szünetben Gyuri úr csorog fel hozzánk, “mi ez a szar?” kérdéssel, de megnyugtatom, nyerünk, nem kell zrityózni, sőt, mivel a Videoton is szopóágon a Tanyaközpont ellen, így már csak 4 pontra az egyik főrivális, a Fratyi pedig, ha nyer a 2 hiányzó meccsén, akkor 10 pontra, az a helyzet, ebből már simán lehet dobogó, de az idén ez nem izgat, ha 3 éve a csodaszezonban összejött, most, amikor profi a háttér, akkor igazából már csak az arany érdekel. Gyuri az infarktus és a hülyének nézésem közt ingadozik, Fanta pedig közbekotnyeleskedik: “a bajnoki évben ilyenkor 10 pontra volt az első, vagyis a Vasas tőlünk.” Mondom. Minden lehet.

A második félidő ott folytatja, ahol az első abbamaradt. Azzal a difivel, hogy a Paks elkezd helyzetecskéket kidolgozgatni. Aztán a 70. perc körül az egyik szögletükre, hát tényleg érkezik Bödepápa, mint Zrínyire a vadkan, 1:0 oda. Báááázmeg, Ruuubyyyy, mondanám normál esetben, de ekkor jósolom be Öccsnek a 11-eses teóriám, mikor azon fogja a fejét, hogy na, most jön 20 perc szenvedés. És erre – kissé magam is meglepve – most nekem lesz igazam. A Paks összehozza a kért hülyetizit, Zsoldygó már peczkeskedik is a labdával, lőne is, de Gévay nem hagyja, és a kapus is ugat neki, Kamber és a bíró tanácsolja el a rafkós paksiakat onnan. Csakhogy most jót tettek velünk a derék atomic srácok: míg a befújás pillanatában Tesó attól félt, hogy a szangvinikus természetű és büntetőhatékonyságú talján mercenárió ismét belehibáz egy ilyen meccsen, addig a naiv paksiak azzal nem számoltak, hogy “ne basztasd a kevély csődört“. Mert a cinkelésre egy felkúrt Lanzafame lett a válasz, aki bosszúból alázott egy panyenkát, majd a labdáért futva még szóban is kiosztott egy bully-t a paksi cerberusnak, akit már szinte sajnáltam. Sőt, a csapattársai még egy igazi délolasz brokettómutogatást is nyertek a Zsoldytól, újabb “szép” momentum.

A jelenetsor abszolút győztese mindenesetre Zsoldy úr lett, aki nem csak egy gólt nyert, hanem egy instant koncertet is, ugyanis a Tábor letolta neki a régi kedvenc slágerét, vígan rikoltva az éterbe a Davideeee Lanzafaméééé-t. Megmondom őszintén, én kibírtam volna enélkül, még vagy 3 évig, megvárva, hogy tényleg innen vonul e vissza a Bohócliga legnagyobb önmarketingese, és ha valóban, akkor minden további nélkül csatlakoznék én is, hiszen ami jár, az jár. De addig inkább nem. Persze ez egyéni döntés nyilván, aki akar, énekel, aki nem akar, nem énekel, szerencsére nem a Fradi tábor vagyunk, hogy direktívában jöjjön meccs előtt az aznapi szurkolási irányelv. Csak arra leszek kíváncsi, ha neadjIsten, 1-2 év múlva beüt valami válság, és tegyük fel, az új tulaji cégcsoport földbe áll, mi Hali módon alászállunk az abisszikus mélységekbe, és mondjuk Zsoldy szomorúan bejelenti, hogy szíve a Kispesté, de Puskás Ferenc emlékét ő nem a másodosztályban, hanem a legenda névadó klubjában tudja hívebben ápolni, akkor ugyanez a mai kórus fogja felé dobálni megint a dollárokat? Elég olcsón adtuk a bűnbocsánatot, még a 10 gólos urban legend sem bizonyult valósnak.

Az eredményjelzőn közben 1:1, gól Böde, Lanzafame, Rebrov valahol felsír a háttérben, jegyzi meg Öcsém és nem tudok vitatkozni.

A gól után a vérszem is megérkezett szerencsére Kispestre, és az egész meccsen kimagasló Lanzafame és Gazdag diktálta ütemben, ha nyögvenyelősen is, de csak mentünk tovább előre, ami eredményt is hozott, Mutari indításával Gazdag szélen megfuttatása majd centerezése után a paksi védelem lelkileg összeomlott /vagy mikszeskedett egyet, mert ekkora önsorsrontást kb. a 2008 és 2009 tavaszi csapatunknál láttam zsinórban, brrr…/ Mindenesetre Aliji köszönte szépen, és ha már elé szerencsétlenkedik a zsugát, ő beveri, majd térden extázis-csúszik ki ki a közönséghez, tényleg remek a vége.

És Fortuna is velünk, XIII. Pápa újabb fejese mellészáll, Banó még bejön időhúzónak, aztán vége, fontos győzelem, remek győzelem, az ilyeneket behúzó csapatok érnek oda, ahova én is álmodom a Kispestet a szezon végére. Még visszacsorgok Gyuriékhoz, „Gyurikám, mondom hogy nem kell parázni”, vigyorgok, Hanta és György pedig nem tudják, sírjanak, vagy nevessenek, hogy az örök pesszimista RW megkattant. Amúgy nem tudom mi van velem. Lehet, hogy a 3 hónap alatt harmadszor visszatérő torokgyulladás ment rá az idegrendszeremre. Akárhogy is, én mostantól az aranyért megyek, üdvözlök mindenkit.

Ui.: Remek volt ma is Tujvel, aki, ha nem lenne a Zsoldos, az év igazolása lenne; Kamber fáradhatatlan, Lovrics kisebb megingásokkal magabiztos volt, Gazdag nagy heteit éli, Nagy Gergő a csapat tüdeje, a Talján meg, akármilyen kétszínű egy alak, kell, mint egy falat kenyér. Kisvárdán is tartsuk a lendületet, srácok.


Osztályozókönyv //

A fene se gondolta volna, hogy RW már estére kint van a poszttal, így nyugodtan dőlhettem le, ráér reggel az osztályozókönyv. Mindegy, pótlom most, ide betoldva (hanta):

“Kiesőjelöltből bejelentkeztünk (minimum) a dobogóra? Mi a f… folyik Kispesten?” bejegyzéshez 131 hozzászólás

 1. Igen RW, a tékozló fiú hazatért. Tudja ezt ő is. Ma én is ott énekeltem a nevét, megbocsátani őszinte örömteli érzés. Ő ezt most megkapta, s mit ad cserébe ? Meglátjuk.
  Egyébként a no. 1 igazolás nálam Tujvel kapus.
  Az értékelés remek és nagyon várom az új stadionunkat, ez a Hungária krt kicsit nyomasztó nekem.
  Ami pedig a válságokat illeti, jönnek azok maguktól, ha kell, ha nem. Addig amíg a jegybankok öntik a pénzt a rendszerbe, megy a happy hangulat, hogy aztán még nagyobb legyen a pofára esés…

  1. Tujvel nagy igazolás, de van egy másik is, aki szép lassan válik alapemberré, ő Ali G..

   1. 😬 Háááát nem tudom. Nekem ő még mindig csak közepes, nem érzem az erőt ebben a srácban, persze a csapat húzza magával

    1. Tegnap adott egy kötényt sarokkal, meg kiharcolt egy gólt a gyerek.. Ehhez kellett erő, meg magabiztosság..

     1. A második félidőben volt egy nagyon fontos mentése, és nem is a saját posztján balbekkben, hanem a jobb belső védő helyén, ha jól láttam.

      1. Így van, amikor Böde elől elvitte a labdát ajtó-ablak helyzetben.

    2. Ja.Erőtlenül egy 70méteres felfutás után szerelt majd bepiszkálta.

     1. Megoldja a feladatát, maradjunk ennyiben, szorgos és a hozzáállásával nincsen gond, de nem kiemelkedő. Mivel a tábor előtt játszik (legalább 1 félidőt :)) kiemelten szoktam követni működését, kevés kockázat, viszonylag sok hiba a többiekhez képest. Ettől függetlenül a tegnapi gólja szuper volt, a lelkét díjazom.

      1. Nem ertek egyet.Labdabiztos a gyerek ,felesleges kockázatot nem vállal,ezért keveset hibázik.A leírásod előbb igaz pl a Lovricra.

 2. Lanza az örökös Király. A második gólunk előtti indítása parádés volt.

 3. Az MTK pálya lelátójáról én így láttam:

  Győztünk!!! Gratula a CSAPAT minden játékosának!!!
  Gyors gyógyulást Batik Bencének.

 4. Valahogy Böbe góljánál azt éreztem, hogy nem az a találat dönt. Addig egy szánalmasan szar mérkőzés volt egy betömörülő és a játékot ölni akaró paksi csapattal. A szerencse és a jó erőnlét viszont velünk volt. Azért a 20 percért megérte ott lenni! Jó volt látni, hogy sokan jöttek ki és a végefelé volt meccs hangulat is

 5. Három negatívum a tegnapi meccsről:
  1. Ha egy Paks ellen hazai pályán Nagy Geri és Aliji a legjobbunk, az mindent elmond.
  2. 80 percig erőltetjük ugyanazt, ugyanolyan tempóban, a kispad nem reagál semmit. Ha nem követ el két gyermeteg hibát a paksi védelem, Húsvétig nem lövünk gólt.
  3. 84 percig erőltetjük Moutarit a betömörülő védelem ellen, majd mikor megszerezzük a vezetést és kontrázhatnánk, behozzuk helyette a futni képtelen N’Gogot… Jajj.

  Három pozitívum a tegnapi meccsről:
  1. Bánfi Jani kezdőrúgása
  2. Eppel Marci kezdőrúgása
  3. Valahogy mégis nyertünk.

  1. szia, Ngog cseréje már le volt jelentve a gól előtt nem lehetett megváltoztatni.

   1. Szia, ha ez a helyzet, akkor ezt visszavonom, legyen helyette az a harmadik, hogy már negyed órával korábban meg kellett volna lépni ezt a cserét. :) Bőven lehet válogatni, valami egészen elképesztően pocsék egy mérkőzés volt ez, és lehet még meg is fáztam miatta. Fizethetné a klub a neocitranomat. :)

    1. Jobbulást. 60. perc környékén kellett volna frissíteni cserékkel lehet Batik sérülése megkavarta a lapokat ( apropó van hír Bencéről? )
     Jó lenne egyszerre látni a pályán a Lanza-Ngog-Hatira triót..

     1. Köszi! Nem tudom mi lehet Bencével, de attól tartok idén már nem látjuk.

    2. Én már rég behoztam volna Muti helyett Ngogot, és Aliji helyett Banót vagy Toncsit. De akkor a győztes gólunknak annyi. Lehet jobb hogy nem mi cserélünk.

  2. Plusz egy negatívum: a 80. percben bezárt a tábor oldali büfé. Megengedhetetlen. A szurkoló had vegye már meg az 5. sörét is, ha akarja.

   1. Ez tényleg felháborító! Legjobban esik a sör 3 ponttal a zsebben, ettől ezek szerint megfosztották az erre rászolgáló nagyérdeműt.

  3. A futni képtelen NGog azért legalább 7-8 kezdő játékosunknál gyorsabb!

     1. Azért nem. Viszont mindenki állva hagyja nagyjából. Botrányosan statikus. Technikás és érti a játékot de a tempója miatt képtelen megrugni a maga 20 gólját évente.

      1. Nem a tempo miatt, hanem mert nem játszik!! A kezdő sebessége valóban lassabb mint kellene, de nem fut lassan. Nézd meg mennyit játszott és mennyi gólt lőtt.. Tavalyi szezon 13 meccs ( 90 perc) 6 gól, idén 5 meccs 6 gól. Ha mondjuk játszana is, szerintem simán benne lenne a 20 gól!

     1. Mlg a szemem előtt van mikor tiniként bemutatkozott!
      Kurva öregek vagyunk, ez azt jelenti…

 6. Meccs előtt, a haverok közti rögtönzött tippjátékunkban, ezúttal a “kinek van a legkevesebb esélye gólszerzésre” taktikát követve majdnem bemondtam AliG-t gólszerzőnek. Sajnos végül beszaribb taktikát választottam. :)

  Egyébként szép volt fiúk, CSAK így tovább!

 7. Az volt a taktikánk, hogy 80 percig nem csinálunk semmit, és ezzel teljesen felőröljük az ellenfél idegeit, majd az utcsó 10 percben megütjük őket. 😄

 8. Több meccset nyertünk, ami biztató, de néha még mindig olyan szedett-vedettnek tűnik a csapat, mintha több lenne a spontaneitás, mint a tudatos játék. N’Gog ennél jobb játékos, mintsem a 85. percben hozzuk be kényszer cserének.

  1. Szerintem is jó de valami kurva nagy gond van a fejében. kb olyan elszántsággal játszik mint a 10 éves unokahugom. Persze lehet azt mondani mert ő okosan akar focizni meg hogy olvassa a játékot ……de pont nem érdekel mit akar. Én azt akarom végre érjen oda egy labdára, és nyerjen meg egy párharcot. Két méteres lapaj feka de elnyomja mindenki. Langyosvíz

   1. Magasan van nagyon a súlypontja, így nehéz neki a közelharcban ellökni az ellenfelet, persze ez azért összességében nem kifogás, végül is a pályán inkább focizni kellene mint lökdösődni…

    1. Ibrahimovicsnak is magasan van…. Sőt Halandnak is a Salzburgban még is villámgyorsak és párharcokat nyernek. Ngog konkrétan lassú még a magyar mezőnyben is.

 9. Szerencsére a végére behúzták a fiúk.Ez a Paks mindig is így jàtszott,de idén úgy làtom kiesnek(végre)😁 Lanza klasszis, Kisvárda ellen nehéz lesz,de legalább nem antifocit nyomnak, így lesz lehetőség gólokat szerezni😁

 10. Eszem megáll! Sorozatban ez volt az ötödik győzelmünk, itt meg fanyalog egy sereg szurker. Mi kéne még? A BL-ben leghamarabb jövőre indulhatunk. Addig talán itt kellene örülni. Vagy nem?

  1. A paksi szurkolókat bizonyára a kapu mögötti falra rajzolták.
   Jó dolog lehet olyan témáról írni, amiről fogalma sincs az “újságírónak”.

  2. Egy profi futballistának semmilyen körülmények között nem lehet ilyet…

   1. Ez tök más..

    De az érvelésed is amúgy elég primkó, olyan mintha egy magyar szurkoló huhogását lenéző véleményre beteszed az inter szurkoló huhogását, hogy ezek is huhognak, pedig olaszok, és ezeknek lehet….

    1. A fideszoton köcsögjeiről, pl. Huszti, Rolika, és Lazovics nem is beszélve. Szerintem egyébként nem a szurkolóknak mutatta, mint az előbb említettek, hanem az ellenfélnek, csak a pontosság kedvéért a kedves cikkírónak az Origaminál

     1. juhászrolika a legalattomosabb labdarigó széles e hazában. pont Lanza tudna róla mesélni, és Eppel hogy mekkora sutyerák.

    2. Az egyik egy firkász mikrofonját beledobja a tóba,a másik a pöcsét mutogatja a szurkolóknak…

     1. Ez egy ál intelektuel máz amit felveszel…
      Amúgy tényleg méltatlan megnyilvánulás, de közben te minden mást relativizálsz mintha ez példátlan lenne.
      Igen, attól, hogy a fentebb megnevezett játékosok telitorokból mocskolják a szurkolókat (kispestieket), az nem menti Lanzát, ez egyértelmü.
      Az, hogy ez miért csak Lanza esetében érdemel cikket, az több, mint furcsa… Túl jók vagyunk…
      Lanza tettét egyedül a sértetti közrehatás enyhíti.

      Félek, hogy most tényleg trollt etettem…

   2. Lanza legalább elnézést kért. Hallottál ilyet, Cr7-től, Diego Simeone-től, Varga Rolcsitól, Husztitól, Rolikától, Lazovicstól?
    “A büntető előtt a vendégjátékosok közül többen provokáltak,
    verbálisan, illetve azzal, hogy a tizenegyespontnál rugdosták a füvet,
    hogy nehezebb dolgom legyen a labda pontos elhelyezésénél, ezért a gólt
    követően hatalmas feszültség szabadult fel bennem. A reakcióm nem a
    szurkolók, hanem az ellenfél felé irányult, ami szintén helytelen,
    senkit sem akartam megbántani, elnézést a sportszerűtlen cselekedetért”

    via https://honvedfc.hu/hirek/elnezest-kerek/2019-11-25

   3. Szerintem sem. Lője le inkább mint ahogy délamerikában szokás.

  3. 127 olyan esetet lehetne találni, ami a meccsen elsikkadt, de utóélete lehetne, nekik pont ezt kellett kiemelni. Még hogy MLSZ Fegyelmi Bizottság, a világ röheje lenne. Természetesen a szerző nem vállalta fel magát. Innen is csókoltatom a frusztrált kis nyomit. :)

  1. ez egy akkora sutyerák, sötét cspat, időpazarlás őket hallagatni

   1. Többször nem értettem egyet velük, de sokszor nagyon jól látják a dolgokat. Nem árt, ha a mi kis belterjes safe space-ünkön kívülről is kapunk visszajelzést a csapatról.
    Persze jobb lenne, ha lenne képviselője a Honvédnaj, de ez nem az ő hibájuk, csak nem jelentkezett senki.

  2. “ennyire sz@r ez a bajnokság, hogy a Honvéd dobogós lehet”…
   persze annyira még nem sz@r, hogy az ute vagy a loki ne a második blokkban nézelődjenek… :D
   savanya a szőlő…suttyók :)
   ennek a vidis gyereknek mi baja lehet, hogy így dülöngél a gép előtt…?
   ui.
   kár h nincs valaki tőlünk, aki beszállna ebbe a műsorba, mert kicsit nagy az arc

   1. Én egyszer bírtam nézni Őket kb. 10 percig. Aztán megszólalt a fradista elég is volt. Azóta se láttam egy másodpercet sem.

   2. Legalább vetted volna a fáradtságot, hogy meghalgasd, hogy mire és mikor mondta a lokista…

    Azzal kezdte, hogy 5 vereség után, egy szuper sorozat közben már dobogó közelben vagyunk… és olyan szar a bajnokság színvonala, hogy ilyen kezdés után a Honvéd dobogós lehet…
    Nem fikáztak minket, kb. a Vidis dícsért minket leginkább… de mind csak dícsért!
    Ráadásul kiemelték, hogy nálunk a vereségek dacára nem baszták ki az edzőt és lám lám beérik a munka + ,hogy az elmúlt 6 meccs alapján a legjobb formában lévő csapat.
    Ennyi…

    Ja és még egy fontos dolog, hogy folyton baszogatják őket, hogy miért nincs kispesti közöttük, mire a fagyista jelezte, hogy többször fölvették a kispesti szurkolói csoportokkal a kapcsolatot és senki, de senki le se szarta őket. kb. ennyi.

     1. +Sanzi – vettem a fáradtságot és végig hallgattam a honvédos blokkot.
      nem egészen értem ezeket a reakciókat…:)

      1. Én nem baszogattan őket , h miért nincs ott kispesti elemző.
      2. Annyit emeltem ki, hogy szerintük azért tudtunk így előretörni ezzel a szériával, mert sz@r a bajnokság. Attól, hogy utána még folytatta a témát, nem negligálta a megelőző minősítést.
      3. ez a relative gyors liftezés a 12es létszám miatt van, nem azért mert sz@r a bajnokság! de ezt mindenki tudja…:)
      4.+1 minősítés tőlük: “annyira nem rossz a Kispest játéka, mint ahogy vártuk” :)

      Összegezném : Tehát, mindent elismernek. ami tény! :)
      Bocs, ha nem hasalok el ettől.
      Amit felénk dobálnak jelzőket, abban legalább annyi a xar, mint a dícséret.
      (Szerintem a bajnokság annak xar, aki épp szopó ágon van.)
      És lehet fikázni a kezdő bírót is, de ha 1 védő annyira hülye, hogy levetkőzteti a támadót és közben még földre is viszi, ott nem hiszem h magyarázkodni kell.
      (itt még a szokásos kérdés: a mezőnyben le kell fújni egy ilyet ?? :) )
      Amúgy ez az egész 1 hallgatható kategória, kb ennyi, de nyilván érdekesebb lenne 1 honvédos arccal, kár h egyelőre nincs ilyen.

      1. Nem tudok belekötni, ez így teljesen rendben van.
       Attól némileg herótom van, hogy mindig belinkeli valaki az aktuális adást, aztán megy a savazás, hogy ezek milyen hülyék, meg még a fejét is hülyén tartja.
       Nem várható, hogy kispesti szemmel nézzék a dolgokat, hiszen nem azok. Örüljünk, ha néha meglátnak olyan dolgot is, amit esetleg mi a vörös-fekete ködtől nem, de persze időnként bosszankodni is lehet rajtuk. Pár hete adtam nekik visszajelzést, azóta teljesen korrekten (nem kell valóban elhasalni) beszélnek rólunk. Mondanak olyat amivel egyetértek, olyat is amivel nem, de messze nem vállalhatatlanok. Hogy nincs kispesti a műsorban, az nem az ő kritikájuk. Sokat dobna a műsoron, ha egy újabb nagy klub képviseltetné magát.

   3. “ennyire sz@r ez a bajnokság, hogy egy olyan rossz kezdés után egy jó sorozattal dobogóközelben lehet lenni” – legyünk igazságosak, ezt mondta.

    1. de ez a relative gyors liftezés a 12es létszám miatt van, nem azért mert sz@r a bajnokság! :)
     jellemzően mindig az látja xarnak, aki épp ellenkező szériát fut mint most mi….

 11. Nagyon tetszett a második gól elött az “Atomic Strike” egyébként többször rettenetesen idegesítő dobolására a Kispest szurkolói is reagálatak és a ritmust felvéve az összefoglalóban is halhatóan megnyomták a szurkolást!

  1. Fontos tanulsága a dolognak, hogy ha jó ritmusban megy a dob, akkor a tömeg is rámozdul (még ha más dobol, akkor is :)). Maximális respect táborunk dobosának, de időnként kicsit gyors a tempó, ezért hamar elhal egy-egy szurkolás (mondjuk ez nem csak dobos probléma, a kápók is hajlamosak rohanni).

   1. Basszusgitárosként ehhez annyit tennék hozzá, hogy a “fejünkben” egy picit mindig gyorsabbak a dalok, mint a valóságban, úgyhogy érdemes lassabban játszani annál a tempónál, mint ahogy “ösztönből” kezdenénk.

  1. Özvegy Lajosné kolléga úgy hallotta, hogy nem súlyos, lehet hétvégén már játszhat.

  1. az benne a legjobb, hogy nem letkerdes az erkezese :) mindenki örül, ha jön, de nem ugrunk a kutba, ha megis külföldön talal magana csapatot. Viszont akkor mi lesz N’Gog-gal? sajnalnam ha menne, de ha van Eppel akkor nem hiszem, hogy maradhat….masik ami eszembe jutott, hogy taktikat valtunk….ahol Moutari visszamehet szelsöbe…Egyebkent szemelyes benyomasaim alapjan en Moutarit zavarnam el es N’Gogot tartanam meg….de ez nem az en szimpatiamon mulik….

   1. Marha nagy szerencse inkább,hogy nem rajtad múlik, hogy egy 5 évvel fiatalabb nem igazán sérülékeny izomgolyót nem cserélünk le,egy kétségtelenül magasan képzett,de üveglábú játékosra. :-)

   2. Ha kettejük közül kéne megválasztani a harmadikat Eppel-Lanza mögé, én Moutarit tartanám meg. Több variációs lehetőséget ad, lenne egy erős, egy ügyes és egy gyors csatárunk.
    N’Gog a klasszikus ‘Jack of all, master of none’, Megvan benne mind a három tulajdonság, de nem annyira mint a többiekben.

   3. ne viccelj már…Moutari nélkül nem lennénk itt.
    N’Gog 1 baromi szimpatikus srác, de sajnos nem igazán hozta azt, amit vártak tőle.
    még ha az utóbbi időnben nem is kapott számottevő lehetőséget a bizonyításra.

    1. Moutari nelkül valoban nem lennenk itt, de N’Gog akkor rugta a golokat (2-t), amikor Kukoc jelentette a kreativitast a csapatban :), es Moutari 3 goljatol sem vagyok hasraesve (helyzetei alapjan 10 körül kellene jarnia)…egy szo mint szaz, nagyon megneznem egyszer N’Gogot Lanzafameval, mert nem vagyok benne biztos, hogy ugy nem lennenk jobbak. Egyedül, Hagylakoval nem tudok vitatkozni abban, hogy kicsit serülekeny….

  2. Reménykedjünk, reménykedjünk!
   Az tény hogy pont egy Eppel-típusú ember hiányzik elölről. Nagyon jót tenne Lanzának ha nem állandóan őt faragnák és nem neki kéne egyedül birkózni a labdáért, beadni és utána lehetőség szerint még be is fejelni. Felcsúton láttuk mennyivel jobban nézett ki ahogy Gazdi megtartotta elől a labdát.

  3. Az első tárgyaláson túl van a vezetéssel ezt biztos helyről tudom. Nem akartam írni mert többet én sem tudok.

   1. Ennek azért örülök! Ha jönne jobb keretünk lenne, mint a bajnoki évben!

   2. Még annyit,hogy puhatolództak nála,közelebb akar jönni,de még lehetőség szerint nem haza.Jó lenne ha Filipovics nem találna kivételesen vmit ,de biztos.hogy nagyon túr a hiéna.Na most ideírom;egy haver beszélt vele szombaton.

       1. Valamit félreértettél.Pont azt mondta,hogy ha lehet, Nem jönne.Udvarias gyerek ez a Marci,meg Te is tudod,hogy egy szurkolónak,pláne ha saját ,nem zár ki egy játékos sem semmit.

        1. Semmit nem értettem félre a szándékairól. De ha leül beszélni a vezetőkkel az már sokkal komolyabb helyzet egy egyszerű kezdőrúgásnál.

    1. Na akkor most kell kerítést építeni nyugat fele, (nem ebben utaznak a tulajdonosok?) és máris itt lesz:)

     1. a nyugati oldalon 1 másik cég “szokott” kerítést építeni… :)

 12. Szerb mágust meg is reptették setétváron.
  Nem sok türelem volt, Hernádi kibaszta rögtön.

 13. lehet LAnzát fikázni a mutogatás miatt, de az vesse rá az 1. követ, aki szó nélkül tűrné, hogy a sokadik meccsen, a sokadik gyökér védő rúgja szét…Lenzsér, Windecker, Gévai: 1 tiszta szerelésük nem volt, mentek és borították, rúgták, ahol érték.
  ui.
  fel nem menteném én sem… de ha a bírók NEM veszik elő időben a sárga lapokat. akkor mindig benne van, h eldurvulnak a meccsek

 14. A média erőteljes nyomást gyakorol az MLSZ-re, el akarják tiltatni Lanzát.

  1. Böde nyugodtan dzsúdózhatott, a fèl fideszoton gyalulhatott egy meccsen, nekik semmi. Szèp egyenlô az èlet.

  2. Hát szörnyűséges is a tette. Az ember szinte retteg, ha rágondol.
   😁😁😁

  1. Ennyire azért nincs rossz soruk, mint ahogy ide van írva. Valahogy csak a negatívumokat sikerült leírni.

   Azért elolvasnám azt is, hogy hogyan látja ugyanez az ember pl a szalagmunkás életét, aki család mellett hétfőtől vasárnapig dolgozik 3 műszakban. Mondjuk 45 éven keresztül. Gondolom azonnal cserélne velük az a sanyarú sorsú focista, aki “kényszerből” csinálta végig a leírtakat.

   Szal csak arra célzok, hogy nem kicsit túlzó a cikk!

   1. És le lehetne írni az ellenkezőjét, aminek persze éppúgy nem sok köze lenne a realitáshoz. De hát ez egy kormánypárti oldalon jelent meg, ott pedig így kell szemlélni ezt a dolgot, és “jó sajtómunkásként” az “egyszerű emberekkel” így láttatni…😀

   2. A kedvencem az, mikor leírják, hogy bárki lehetett volna labdarúgó, miért nem lett… Hát ennél nagyobb ferdítés a világon nincs, főleg a mai világban, mikor komoly pénzeket kell beleölni, hogy a gyerek versenyszerűen sportolhasson valahol. És akkor az egyéb okokat még nem is soroltam.

   3. Nem mondanám hogy túlzó.De valószínű olyan valaki írta aki sose focizott. Én kb. átéltem mindezt egy bizonyos szintig. Lemondtam sok mindenről, rengeteget edzettem, még eszméletemet is vesztettem nyelvemet úgy húzták vissza a torkomból.Szerencsére nagyobb sérülések elkerültek. Szurkolók volt hogy szidtak de volt hogy ünnepeltek is.Eljutottam egy szintre mert azt csináltam amit szerettem, imádtam csinálni. És igen ha újra fiatal lennék újra elkezdeném. Még ha tutom is hogy ezért sok mindenről le kell mondanom.

  2. Várom a következő részt, hogy mindenkiből lehet politikus és lophat sokat.

  3. Baromira vártam milyen sokat edz és robotol, mire elvégzi az egyetemet, hanta, és duma szakon még valaki irigyelt politikus lesz, de elmaradt a cikk ezen része. De sajnálom. Egyébként a mérnök az csak úgy a vursliban lövi a tudást. Idióta.

  4. A cikket Szentesi Zöldi László jegyzi, mostanában a Sajtóklub című tv műSHOWr oszlopos megmondó emberkéje hétről-hétre.
   Nekem személy szerint nagyon hatásvadásznak és “felülről” rendelt bérmunkának tűnik, telis tele csúsztatásokkal és túlzásokkal…

   1. Múlt héten kilépett a Sajtóklubból, helyette Gajdics O. szórakoztat. Csak a tények miatt rögzízettem.

  5. Szerintem ez a leírás bármelyik élsportolóra igaz lehet….

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.