Mastodon

Változtatás nélkül közöljük az MLSZ és a Honvéd válaszait a szegedi rendezéssel kapcsolatos kérdéseinkre

Rugalmasság és szurkolóbarátság deluxe.

Az MLSZ-nek a következő kérdéseket küldtük el:
  1. A Honvéd-Paks Magyar kupa negyeddöntő mérkőzés kiemelt kockázatú mérkőzés lesz?
  2. Felmerült, hogy a mérkőzést ne március 11-én szerdán, hanem március 10-én kedden játsszák le?
  3. A Honvéd vagy a Paks kért időpontmódosítást a március 11-i mérkőzésre?
  4. Ha a Budafok pályája alkalmas egy Budafok-FTC elődöntőre (2017/18), a Soroksár pályája pedig egy Soroksár-Honvéd elődöntőre (2018/19), akkor ugyanezek a stadionok miért nem alkalmasak egy fordított párosításra? Miért ragaszkodnak ahhoz, hogy az NB I-es csapatok NB I-es minősítésű stadionban kell megrendezzék a hazai kupameccseiket?
  5. A stadionrekonstrukciós program miatt albérletben játszó Honvéd, kaphatott volna eseti felmentést az infrastruktúra szabályzat vonatkozó pontja alól, és rendezhette volna a meccsét akár Soroksáron vagy akár Budafokon is?
  6. Mennyire tartják szurkolóbarátnak, hogy a kispesti szurkolóknak 180 kilométert kell utazniuk egy szerdai, hazai mérkőzés miatt?
  7. Mennyire tartják összeegyeztethetőnek az ilyen távolságban megrendezendő mérkőzéseket azzal, hogy az MLSZ kimondott célja a Magyar kupa rangjának emelése?
És az MLSZ válasza:

Kérdésével kapcsolatban  az alábbiakról tájékoztatjuk:

Általánosan igaz, hogy a rendező klub felelőssége az előírásoknak megfelelő helyszín biztosítása a Magyar Kupában.

Mivel a Bozsik Stadion építése miatt a budapesti csapat albérletben kénytelen megrendezni mérkőzéseit, így más budapesti helyszíneken játszotta le tétmérkőzéseit is az idény során, ám ezek a lehetőségek (Új Hidegkuti Stadion, Illovszky Stadion) ezúttal nem álltak a klub rendelkezésére.

A Budapest Honvéd FC a következő kupamérkőzésre a szegedi stadiont jelölte meg, ezt pedig az MLSZ elfogadta.

Mint minden új és átépített létesítmény esetében, az új Bozsik Stadion megépültéig a Kispest-szurkolók részéről is megértésére és türelmére van szükség!

Megértését megköszönve,

Üdvözlettel : MLSZ kommunikáció

Magyarul nem a kérdésekre válaszoltak, hanem általánosságban kaptunk egy semmitmondó levelet, hogy a

  • klub felelőssége,
  • nem áll rendelkezésre,
  • a Honvéd választotta Szegedet,
  • megértésüket küszönjük.

Rugalmasságról és szurkolóbarátságról egy szó sincs.

A Honvédnak a következő kérdéseket küldtük el:

1. A Honvéd-Paks Magyar kupa negyeddöntő mérkőzés kiemelt kockázatú mérkőzés lesz?

2. Felmerült, hogy a felcserélje a két klub a pályaválasztói jogot?

3. Felmerült, hogy más időpontban, mondjuk március 10-én, kedden, vagy március 18-án, szerdán kerüljön megrendezésre a mérkőzés?

4. Miért nem voltak alkalmasak olyan üres, NB I-es minősítésű helyszínek, mint a Fáy utca, Gyirmót vagy a győri ETO Park? Esetleg egy másik napra áttett mérkőzés a Hungária körúton?

És a Honvéd válaszai:

1. Nem.

2. Erre nem volt lehetőség.

3. Igen, más dátum is szóba került, de minden tényezőt figyelembe véve a szerdai időpont tűnt a legmegfelelőbbnek.

4. Volt olyan létesítmény, amely a leterheltség miatt nem tudott minket fogadni, volt olyan, amely elutasította a kérésünket, s végül minden anyagi és utazási szempontot figyelembe véve a Szeged stadionját választottuk.

Magyarul, ha a sorok között olvasunk, akkor a következőt lehet kikalkulálni, mint végkövetkeztetést:

  • vagy meg sem próbálta senki egy nem NB I-es besorolású pályára vinni a meccset, mert nem volt rá rugalmasság a versenysorozat szervezője (MLSZ) oldaláról, vagy fel sem merült gondolatként.
  • vagy felmerült, de akkor az MLSZ mereven ragaszkodott egy olyan szabályához, aminek egyrészt nem sok értelme van a kupában, másrészt nem tolerálta, hogy a Honvéd stadionját éppen építik, és amíg korábban a klubok kaphattak kedvezményeket a rendezés felételeire, most nem.

Nem tudom mi történt, de annyi biztos, hogy a szurkolók érdekeit, vagyis azokét, akikért az egész labdarúgás létezik jelenleg nem kezelik prioritásként.

Hirtelen a tehetetlenség érzete kapott el a szövetséggel szemben, hogy egy olyan társaság irányítja a futballunkat, akinek a szemében egyáltalán nem számítunk. Tehetetlen és dühös vagyok, mert képtelen vagyok tenni ellene, hiszen a Kispest az életem, nem fogom eldobni miattuk.


? A poszthoz itt lehet hozzászólni:

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||