Koronanapló 12. nap

Mára nincs semmi.

Bocsi, ma se poszt, se meccs nem lesz. A nap nagy részében egy kib*szott menő platformot csesztettem, és egyszerűen elment vele az idő. Természetesen egy videókonferenciára szánt alkalmazásról van szó, azonban ezúttal nem feltétlen a cég munkaszervezésében használnánk, mert arra továbbra is remek eszköz a Google Meet, hanem a partnerekkel és ügyfelekkel való kapcsolattartásra, illetve a supporthoz kapcsolódó feladatokra kerestünk megoldást, és úgy néz ki megtaláltuk. Amúgy ha valakit érdekel, akkor ez a jitsi.org, ami nagyon hasonló a Google Meethez vagy a Zoomhoz, ellenben opensource, Apache 2.0 liszensz alá esik, vagyis egészen széles körben fel lehet használni.

🗣 más // ezt a posztot kb. 24 órára megnyitom kommentelésre, ha belétek szorult volna valami az elmúlt hetekben, és nincs más módotok kiereszteni magatokból. Kérek mindenkit, tartsuk normális mederben a beszélgetést.

“Koronanapló 12. nap” bejegyzéshez 71 hozzászólás

  1. ..tartok tőle, hogy leszünk mi még ennél sokkal jobban is leeresztve attól ami jön…

  1. Itt de elàztunk!De a hangulat ès a vàc kiütèse enyhìtett kicsit.

 1. Na végre valami emberi felület. A vírus mellett a bloq használhatatlan felületre hurcolása is új idők kezdetét jelentette. Teljesen kizökentett a komfortzónámból….még a nap is máshogy kel fel. Most azért örülök!
  Szóval ahogy nézem a folyamatokat olyannak leszünk szemtanúi a magyar és a nemzetközi futballban is amihez talán csak a világháború alatt láthattak hasonlót a nagyapáink.
  Bár most teljesen másodlagos a foci és ebben az örületben bevallom nem is veszem észre a hiányát….. Utolsó élő meccsélményem a diók elleni volt de mintha évekkel ezelőtt lett volna.
  Visszatérve a jövőre (“vissza a jövőbe”) szerintem olyan költségvetési hiányok lesznek a focinkban hogy az értelmezhető légiósok és az értelmezhetetlenek is haza vagy máshova fognak menni…. Mondjuk minden országban pénztelenség lesz de nálunk valószínüleg nagyon.
  Azért volt annyi focihiányom hogy ma előkotortam a kerti faházból a leeresztett bőrt és dekáztam párat a kellemes időben.
  Vigyázzatok magatokra és mossátok a kezeteket sűrün.

  1. Egyetértek mindennel, de – elvileg – pont a Hemi által felépített akadémia miatt igazából – igazságos körülmények esetén – nekünk kellene most kijönnünk győztesen ebből a helyzetből. (Az MTK után.)

   1. Igen erre gondoltam én is hogy nekünk akár jól is jöhet ez. Mondjuk a fradit azért vastagon felszínén fogják tartani, illetve esetlegesen a belga Újpest egyedüli piaci alapon müködő klubként is lehet a helyzet nyertese…. Egy biztos nekünk mindenképpen profi vezetés kell majd hogy felszinen maradjunk és jelenleg ez a leggyengébb pontunk sajnos

    1. Csak egyetérteni tudok, minden szavaddal.
     Egyelőre persze, éljük túl, ez a legfontosabb!

     Én is mindenkinek egészséget és kitartást kívánok, minden vitán és nézeteltérésen felül!

    2. Én is egyetértek. Mindenkép profi vezetés kell. Mert hiába van most meg a kiválló akadémia, ha pénz arra se lesz.

  2. Teljesen igaz, én is azt veszem észre, hogy alig gondolok a focira, pedig az egyik, ha nem a legnagyobb hobbim a Honvéd.
   :(
   A jövőről leírtakkal egyetértek, magam is kíváncsi leszek, Davide “szívem a Kispesté, innen vonulok vissza” Lanzafame mikor vesz 3.-szor is könnyes búcsút <3

 2. https://uploads.disquscdn.com/images/ab68e77a1362becba2c6042635a9aa40832c86ef58aafa1c3a0fe847a9e0e365.jpg

  Jó Estét, Sziasztok!

  Embert próbáló idők jönnek…Minden Szurkolótársamnak erőt, egészséget, és kitartást kívánok őszinte vörös-fekete szívvel és lélekkel!!! Nagyon hiányoztok, a fórum is, a Csapat is! Vigyázzatok egymásra, Családotokra, Szeretteitekre!!!

  Csak a Kispest, Hajrá Honvéd, Ultras Forever!

  A Vasutas
  🙋‍♂️❤🦁♠️♦️♣️⚽️🎖👍👏🏆🧨🏟

 3. Nagy élvezettel nézem a bajnoki év meccseit.Botka, Baráth, Bobál D.Bobál G. Holander,Koszta, Gazdag,Proszer,Vernes játékát.Talán az Akadémia újra előtérbe kerül?

 4. Köszönjük szépen a poszt 24 órás megnyitását! Hiányoznak a régi jó dolgok….
  Persze nem értem most ennek a logikáját sem!

 5. A helyzet nálam is az mint sokunknál, nem igen jut eszembe most a foci.
  Szerintem a tabellát véglegesnek tekinthetjük. MK-t talán az év végén befejezik. Mondjuk az meglep hogy még adnak bért a játékosoknak….
  Amint lehet az új szezont indítják mert a sok lelkileg megviselt embernek kell a cirkusz.
  Aggódom a jövőnk miatt az éves költségvetésünk adatait látva. Nem lepne meg ha majd újra lesznek bajnoki meccsek, akkor mi a harmadosztályban kezdjük….
  Ha megéljük meglátjuk.
  Addig is vigyázzon mindenki magára.
  Maradj otthon (bármennyire is szar a négy fal között…)!!!!!!!!!!!!

  1. Mi a gondod a költségvetéssel?
   Ui. : Visszatért a régi rend?

   1. Pontosabban az éves beszámolónkkal van gondom…
    Mi nem vagyunk a hatalom kegyencei…
    UI.: Úgy érzed?😉😄

    1. 1.Nem lehet más, csak minuszos, ha csak az eddigit veszed alapul is, mert áthúzza negativba a törlesztő részlet( Club vétel) , 250k első adag(Lanza), + az akadémia jelentősen megemelkedett működtetési költsége.
     2.A kommentellenőrnek megjött az esze, arra gondoltam.

     1. 1.
      Az oké hogy a törlesztés viszi a pénzt, de sok felesleges személyügyi kiadás is mínuszba viszi. Ráadásul a bevétel is elég negatív. Szerintem ha nem lennének személyügyi kiadásaik a tulajdonosoknak, akkor sem tudnák a hitelt visszafizetni.
      2.
      Szuper ezt jól félreértettem 😂😂😂

      1. Szerintem a bértömeg 40%-os növekedése elsősorban a játékosok jövedelmének növekedéséből adódik. Ez alapjában véve remek dolog, mert korábban az alacsony fizetések miatt nehéz volt megtartani a játékosokat. Ha viszont nem sikerül pótolni a hiányt, akkor baj lesz. (És még ha pótolják is, akkor sem a piacról, mert a nerfoci idejét éljük. Így meg olyan értelmetlen az egész.)

       1. Ha van 8 meg 12 millát kereső játékosod mégis mit vártál? Plusz még a megnövekedett dolgozói létszámból, főképp az akadémia körül.

        1. Veszteséges gazdálkodást és pénzügy instabilitást semmiképpen. Persze ha ők is betömik valahogy a 400 millás lukat, akkor nincs gáz. (De akkor is vesszen a nerfoci)

        2. Mondjuk én nem azt vártam, hogy a bérek az egekbe, a játék színvonala és eredményessége meg a béka segge alá kerül..!

       2. Az új tulajdonosokkal fordított minden. Több pénz kevesebb foci. Mivel szerintem ner-szerencse lovagok a tulajdonosok ezért bizonyos hogy nagyon nagy szarban leszünk a végén. De majd szólnak a Köpcösnek és minden megoldható…
        Sajnos semmi sem lesz tisztább…

      2. Döntsd el. Kell Gazdag, kell Lanza,kell külföldi tábor télen-nyáron, kell e modern akadémia/edzőközpont vagy sem? Mert pl ez egy “csöppet” költségesebb, mint hogy nyikorgó emeleteságyakon zsúfolod össze a kölyköket, vagy fagyos edzőpályákon bohóckodsz itthon februárban 2 – 3 osztályú szlovák csapatok ellen , mint amit megszoktál . Nem rémeket kell látni, meg hülyeségeket enni nagykanállal, hogy ki mikor és mit”hallott”taxisoktól mondjuk a legnagyobb ászunkról,vagy hogy itt a nyomor mert nem lett 1_2 millió nyereség, esetleg nincs fizetés meg hasonlók. Peace

       1. Azért, Tibi, én naggyon óvatosan nyilatkozom akkor, amikor az anyagi helyzetünkről, vagy a legnagyobb ászunk felől faggatnak!
        Véleményem szerint, ma egyik sem a legstabilabb nálunk…

 6. Szuper ez a Jitsi, köszi!!!
  Mindent tud ami kellhet, vagy amit a Zoom lóvéért árul, igaz én még Mac alatt küzdök azzal, hogy legyen kamerám itt :|

 7. Udv.mindenkinej ,többen írtátok az akadémia pénzügyi terhet jelent a csapatnak .Felre érthettem a dolgot de legutóbb arról volt szó a kiemelt akadémiákat az állam külön pénzeli .Ezt rosszul gondoltam ? Természetesen mindenkinek kívánok jó egészséget és sok szerencsét ebben az egészségügyi és gazdasági válságban .
  Ui.: Jó lenne itt maradni .

 8. Jó ötlet volt az ínséges napokra visszahozni a bajnoki címes szezon meccseit. Sajnos nincs időm a meccseket végignézni, de már az összefoglalókból is sok rácsodálkozás összejött:
  – Balázs az elején meglepően sok lehetőséget kapott
  – Horváth Andrisban a parádés védések mellett megmutatkozott már akkor is a potya – ezeket szeretem elfelejteni.
  – Koszta szabadrúgásgóljára emlékeztem, de a veszélyes fejesei kevésbé maradtak meg
  – Arra nem emlékeztem, hogy ennyire vékony első 11 meccses teljesítmény után húztuk be a bajnoki címet. Az volt a szerencsénk, hogy nagy körbeverések voltak, a Vasas erőn felül tolta az első két harmadot, a Fradi-Vidi páros meg magukhoz képest visszafogott teljesítményt hoztak.

  Nem tudom mi lesz az aktuális szezonnal, de ha vége lesz, akkor egy kicsit vissza kellene nyúlni a gyökerekhez. Én a Bobál ikreket, Zsótért, Prosszert és Kosztát is visszahoznám + középpályára kell egy labdabiztos, védekezni is képes futógép.

  Horváth Feri esetleges visszatérése többeknél kiverte a biztosítékot, én nem értem miért. Több kiesőjelölt csapatnál folytatott heroikus küzdelmet és bár a legtöbb esetben elbukott, kíváncsi lennék, hogy nálunk – egy jobb képességű kerettel – mit alkotna. Ha nem tudunk egy jó pedigréjű külföldi edzőt hozni – Storck szerintem nem jön ide -, akkor ő is jó megoldás lehetne.
  Urbányi sportigazgatói kinevezése is jól sülhetne el, mert jelenleg nincs szakmai koncepció.
  Kell egy másodosztályú testvércsapat, ahol a tehetséges fiatalokat játszatni lehetne, ez a jelenlegi nb3-as második csapat megoldás nem jó semmire, nem szolgálja kellőképpen az akadémiáról kinövő tehetségek fejlődését + Pisontnak sem segít a fejlődésben..

  OFF: Mi melóban a Microsoft Teams-t használjuk, nagyon jó működik a 400+ fős vezetői tájékoztatástól kezdve a 20-30 főt is kiszolgáló videós meetingeken át, asztalmegosztás, fájl tárolás-megosztás, csoportos chat, stb.
  Lányomék a Hip-hop órát Skype-on tartják ~20 lány, tanár előadói nézetben mutatja mit kell és kicsiben kamerán látja a lányok mozgását, visszajelzést ad. Óra alatt a mikrofon mindenkinél kikapcsolva + a végén beszélnek egy kicsit.

  1. Nem lesz külföldi edző. Senki nem fog idejönni az elkövetkező időkben. Marad HFeri.

  2. Szerintem nem a régi sikercsapat tagjait kellene visszahozni. Viszont abban egyetértünk, hogy vissza kellene nyúlni a gyökerekhez, csak én úgy csinálnám, hogy az akadémiáról feljövő ügyesebb gyerekeknek adnék több lehetőséget, ahogy annak idején Rossi csinálta – csak ő kényszerből.

   1. Ha most hirtelen beakarnánk építeni csak 3-4 fiatalt ebbe a csapatba az egyenlő lenne a bukással szerintem. Sajnos eddig beigazolódott hogy az akadémia nem készíti fel a fiatalokat az Nb1-re. Aki felkerül annak kell minimum két év hogy beérjen. Ha most bedobnànk 3-4 ilyen fiatalt az bukás lenne.

    1. Semmiképpen sem egyszerre, de következetesen. Lassan emelgetni a játékperceket azoknál, akik arra érdemesek és olyan meccs szitukban, amikor belefér, adni hosszabb időszakokat is nekik.

 9. Sziasztok! Remélem mindenki jól van és a családtagok is egészségesek! Jó újra ide írni😉 Vigyázzatok magatokra! CSAK!!!

 10. Volt egy gólösszefoglaló (minden meccs) a teljes bajnoki szezonról, ha jól emlékszem a fórumra ki lett rakva. Tudja valaki hol érhetném el?

 11. Mai meccs : 2013. április : Bp.Honvéd – FTC 1:0. Gól : Tchami.
  Hogy ezt a kibaszott kurva Martinezt mennyira kamáztam ! Simán bárkit megvert 1-1-ben, jól fejelt, hihetetlen bombái voltak.
  Lanza kis fiatal ficsúrként, félkopaszon ollózgatott 20-ról. Lovrics már akkor is aprított mindenkit.Imádtam Tandiát ahogy minden meccsen vérfürdőt rendezett ! Kemenes Szabi megrendelte kínából az egyedi kapuskesztyűjét amire az volt írva hogy KEMENES SZABLOCS :)
  a Mister olyan ideg volt a padon hogy lezavart a játékvezető. És Csámi góljával el lett picsázva az akkori -szintén- nagyképű fradika.

  1. Lanza mennyivel dinamikusabb volt.Tandiàt nagyon bìrtam,iszonyat jó felèpìtèsű vèdő volt.Ha nincs a diósgyőri rossz szerelèse sztem jó pènzèrt tudta volna az öreg eladni.Mondjuk most is visszahoznâm😀Martinez pedig nagyot hibàzott,hogy elment győrbe,neki ott siklott ki a karrierje sztem.de ugye akkor sem tudtunk megtartani jàtèkost.

   1. Pont ezt akartam írni hogy Lanza mennyivel dinamikusabb volt…
    Martinez is életveszélyes volt.

    1. Szerintem ha Martinez nálunk marad és nem sérül meg, jobb lett volna Lanzánál.
     Hihetetlen gyors is volt, nemcsak technikás.

     1. Igen lehet bár teljesen más karakterek voltak nehéz öket összehasonlítani. Mondjuk mindkettő gólzsák volt.
      Elmúlt 10 évben rengeteg pillanat volt amikor nagy csapat lehettünk volna kis hazánkban. Pl ha megtartjuk Martinezt, Tandiát aztán Eppelt, Baráthot, Botkát, Marcot, Lanzát, Bobált, Kosztát….. Ilyenkor kurva ideges leszek ha belegondolok. .

      1. ha csak a felét megtartja az öreg, akkor már egész más lenne a helyzet most is.
       biztos h voltak kalkulációk 1 “szintlépésre” a keretben, de félt Hemi a bizonytalan eredményektől és nem tett bele több pénzt… én spec. úgy gondolom, hogy célirányos építkezéssel, ha csak a felét megtartotta volna pl. az itt felsoroltaknak, akkor folyamatosan partiban vagyunk a pártcsapatokkal és lehetett volna pár jó meccs az ELben is…és most sem lenne ilyen siralmas a helyzet.
       de nyilván, ez már csak teória.

       1. Így igaz ahogy írod. Az öregnek egy kicsit többet kellett volna saját zsebből beletenni. Sajnos Ő ragaszkodott az általa kidolgozott költségvetéshez. Viszont 1-2 játékos is túlértékelte magát.

       2. az “ok” , hogy nem mondott nemet a ratyinak, de nem mindenki pártcsapathoz ment.
        azért az, hogy senkit nem akart megtartani az öreg, az nyilvánvalóan előbb/utóbb vissza kellett üssön, és attól, hogy eladta őket még pótolhatta volna hasonló minőséggel.
        de ez sem történt meg és ez nem politika kérdése.

     2. ÁÁ sztem nem lett volna jobb Lanzánál…hiába öregecske már, de jó szeme van és lába..ösztönből tenné, teszi oda a labdát, ha lenne neki partnere. Pont erre lett volna jó a gyors Martinez. Bár ki tudja, lehet, hogy két dudás egy csárdában nem fért volna meg. Az a pécsi szitu:))) Sztem, Rossi tudta volna őket kezelni, pláne, ha Hemy vázolt volna egy jó jövőképet és lett volna igénye egy jobb európai szereplésre. Mert ugye mindig azt hangoztatta, hogy arra nem erősít, pedig onnan lehetett volna pénzt hozni. És itt jönnek azok a nevek amiket lentebb Thibby felsorolt….Nem mondok vele nagyot sztem, hogy hosszú időre kibéreltük volna ezekkel a játékosokkal az 1-3 hely valamelyikét.Milyen jó kis klub és csapat lehettünk volna. :( Most meg izgulhatunk nehogy komolyabb baj legyen.

 12. A szomszédoknál már elkezdődött. A Horvátoknál a Dinamo Zagrabnal vannak gondok. A szlovákoknál a 2. helyen álló Zsolna fog megszűnni. Vajon nálunk melyik klub lesz az első aki bejelenti hogy gondok vannak?

  1. Hát azt majd meglátjuk. Hallani, h drasztikusan csökkenteni fogják az állami pénzt a fociban és az összes látványsportágban. Ha ez bekövetkezik, akkor jó pár klub kerül komoly bajba, osztályokat zuhanhat, vagy akár meg is szűnhet. Persze majd kiderül, melyik forgatókönyv lesz a koronavírus után fellépő gazdasági válság miatt.

   1. Meglátjuk. Sok barátság ment már tönkre, ha gazdasági probléma lépett fel.
    Azt is mérlegelniük kell, mivel veszítenek többet a 2 év múlva sorra kerülő választások fényében.
    Nem fekete-fehér a szitu.

    1. Nem kell lemondania, elég ha kikerül a pixisből.
     A foci legfelsőbb köreiből azt hallani, h komoly változások lesznek anyagi téren is, ami az összes látványsportágat érinti, de ahogy mondtam, majd meglátjuk.

    2. semmi sem mehet úgy, mint eddig.
     még a foci sem lehet kivétel.
     ui.
     persze van az a klasszikus mondás, hogy “sok mindennek meg kell változni, hogy minden maradjon a régiben”… de én most tényleg nem látom esélyét a milliárdok további becsatornázásának, amikor 50%(??) körül fog döcögni a gazdaság

    3. Még a mienkről se fog lemondani, nemhogy a sajátjáról.

   2. Balmazon is spanok voltak, az mtk-nál meg a csúcs spanci van

  2. . Nincs a belgának pénze, az UTE jövője bizonytalan

   1. Szerinted. Belgium 7.leggazdagabb embere a fater, már 10 éve több mint 500millio € csilingelt náluk a fiókban, tuti, hogy a híd alatt végzik, az évi 6 milliós úttest kiadás miatt. Ennyi hülyeséget kijelentőmódban összehordani…

 13. Valaki megtudná mondani hogy miért nincs még fizetés csökkenés az összes foci klubnál (és más csapatsportoknál?
  A Barcelona csapata simán elfogadta a 70%-os fizetés csökkentést a járvány idejére!!

  1. Igaz a Tao-s + egyéb költségvetési pénzek továbbra is szabadon áramlanak a klubokhoz…
   A 20-30%-os csökkenés minimális, sokan ellazáznánk otthon a megmaradt összegért.

   1. Nem vitatom hogy játszani szeretnének.
    Sőt akik megszokták a rendszeres mozgást csapatban a hozzátartozó hülyéskedésekkel, azoknak különösen szar lehet, mint ahogy másoknak is. A szórakoztató ipar is padlón van.
    Ki tudja mit hoz a jövő…

    1. Azért remélem nem lesz ugyanolyan minden. Bízom abban hogy az emberek többsége nyitottabbá válik, és empatikusabbá mások iránt a Kárpát medencében is. 😉

 14. Hát a jelenlegi helyzet alapján, ha bármelyik magyar csapat további pénzeket kap, abból hatalmas balhé lesz…vagyis a tisztán állami csőcsön élő Klubok elég rendesen megszívták. Furcsa, de jelenleg az alacsonyabb pénzekért játszó játékosokat futtató Kluboknak áll a zászló, mert a jól kereső játékosokat foglalkoztató klubok (Kisvárda, Felcsút, Mezőkövesd, Ferencváros, Videoton) a várható drasztikus fizetéscsökkenés miatt vagy elengedni kénytelen lesznek a sztárocskáikat, vagy egyszerűen motiválatlanok lesznek a játékosok. Illetve a Fradi-Vidi páros az EL-be összeszedett pénzéből még tudja tartani a frontot, de kérdés, hogy mennyire tudják beosztani a pénzeket.
  Ami minket illet, gyanítom nálunk is visszaesés várható a teljesítményben, de úgy gondolom hogy ha mi még mindig vissza tudunk rendelni egy rakat fiatal játékost, így talán a fizucsökkentés mi kevésbé fogjuk megérezni.
  Hatalmas kérdés, hogy a tulajdonosoknak mi a szándéka a klubbal, illetve mennyire felülről mozgatható figurák. Illetve az is meghatározó tényező lesz, hogy a bajnokság befejezését hogyan képzeli az MLSZ. Ha pillanatnyi állás alapján hirdetnek végeredményt, akkor még a MK-ba jók lehetünk, minden egyéb verzió esetén az edző és a tulajdonosi szándék fogja a jővőnket meghatározni.
  Érdeklődve figyelem az eseményeket.

 15. Most egy, a mar korabban belengetett, legszebb gol szavazas, sokaknal enyhitene az elvonasi tüneteket :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.