Karanténkispest 2020.05.11.

edzőmeccset // játszunk szombat négykor a Diósgyőrrel Budapesten (gondolom az akadémiánkon), ami természetesen zártkapus lesz. (via honvedfc)

nem szeretek innen se linkelni, se átvenni pletykát // de annyian küldtétek be mindenféle csatornákon, hogy valamit kéne foglalkozni vele. Szóval, az nb1.hu bedobta az exdiósgyőri Fernando nevét is, mint lehetséges kispesti edzőjelöltet. Tipikus úgy tudjuk, ami ráadásul le is van írva a posztba.

ide tartozik, mert hova máshova // szoktak volt nekünk is információink lenni, hiszen ismerjük a Titok Fenntarthatóságának Első Posztulátumát: amit már ketten tudnak, az nem titok. Ezeket az infókat aztán vagy megosztunk veletek, vagy nem, vagy csak ott van a rendszerben a már kész poszt, és élesedik, amint elmúlik felőle a moratórium, vagy elvész örökre, mert úgy ítéljük meg, nem érdeke a klubnak, hogy nyilvánosságra kerüljön. (Ez utóbbi a legnehezebb, mert végletekig hiszünk az átláthatóságban, mint értékben.)

A titkokra vonaktozó posztulátum adta premisszámból következik, számunkra érdekes újdonság a mostani pletykában, hogy Kispesten az elmúlt egy évben nagyon átalakult a struktúra, beszűkültek a lehetőségek, sok az új, ismeretlen ember, egyre kevesebb érdemi információ szivárog ki, bónusz az új sportigazgatónk egyelőre még a földrészen sincs, vagyis hozzánk Fernando neve még lábjegyzet szintjén sem jutott el. Mindez persze nem jelenti azt, hogy tutifix nem került szóba, csak annyit, hogy hozzánk nem jutott el az információ. Jelentsen ez bármit. (Egyébként nem jelent semmit, másnak ettől még lehetnek remek kapcsolatai. Azt a lehetőséget viszont erősen kétkedve fogadjuk, hogy pl. Fernando nevét a klub az nb1.hu-n keresztül futattná meg a szurkolókon, előre szondázva a lehetséges reakciókat.)

két rövidet // szerettem volna idekaparni, de aztán elkapott a lendület. Hiányzik nagyon a lendületből gépelés. Téma bőven lenne, igazából kapacitás is, azonban a karanténlustaság valahogy rendre erősebbnek bizonyul, és Plex hirtelen valamelyik sorozat valahányadik évadának valahányadik epizódját kezdi játszani a tévén. Egyébként van némi haladás:

 • belefutottam pár érdekes anyagba az Arcanumon, ami bár nem elsődlegesen kispesti téma, mégis megér pár óra rendezgetést, hogy majd valamikor esetleg poszt legyen belőle. Ehhez persze nagyon keresek egy könyvet, és hatalmas sajnálatomra egyik antiváriumnál se találom: Hogyan futballozzunk (Holits Ödön, Mamusich Mihály dr., Budapest, 1936). Ha véletlen megvan neked digitálisan, dobj egy mailt ide: hanta@taccs.hu.
 • régi adósság: darálom Jonathan Wilson Futballforradalmak c. kötetét. Felkészül: Guttmann Béla (Detlev Claussen), Weisz és a többiek (Andreides Gábor, Dénes Tamás), Az első aranykor (Szegedi Péter), Büntetőterület (Takács Tibor), valamint újraolvasásra A modern férfi születése (Hadas Miklós), Örömök és csalódások (Sebes Gusztáv – forrásként erős fenntartással olvasva). Ahogy nézem, még legalább egy vírusnyi karanténolvasmány vár rám.
 • új, asztali számítógépet még mindig nem vettem (szeptember óta halasztódik), de egyre közelebb vagyok hozzá. Az akarati szint fokozódik – most tartunk az impulzusvásárlásnál, amit egy ilyen tatós használati cikknél inkább elkerülnék.
 • írni, írni, írni volna jó, ha be tudnám hozni magam munkában, ami egyre inkább belenyúlik a hétvégékbe is, vagyis az itthonról dolgozás tényleg a munka rovására ment – viszont nem úgy terveztük, hogy az a szociális és egyéb lét, de leginkább a végtelen lustálkodás kárára fog megtörténni.
 • hamarosan folytatjuk a bajnokcsapat meccseit (koronanapló), amint rábeszélem a Mac-et, hogy értelmesen bánjon az NTFS filerendszerű külső merevlemezekkel. Egyébként ma van két hónapja, hogy a cégünk home officra váltott.
 • blog // serényen (azonban nettó időben nem eleget) dolgozom az oldal további csupaszításán, gyorsításán, a https bevezetésén és a kommentelés egyéb problémáin (szerkesztési lehetőség, stb.).

“Karanténkispest 2020.05.11.” bejegyzéshez 14 hozzászólás

 1. Ha valaki hallja, hogy streamelik az edzőmeccset, vagy belóg a meccsre egy mobiltelefonnal és közvetít, az ne tartsa magában. Köszi.
  Fernandót legfeljebb az Abba együttestől szeretném újra. (Azt azért bevallom, hogy fikázok, fikázok, de nem is tudom kit kellene választanunk az olaszkopasz után. Talán bizonytalan vagyok, de ez sem biztos).

  1. Asszem az a bajom, hogy ha rám lenne bízva sokkal inkább a csapattal kezdenék valamit, mert ha így megy tovább, akkor a valóságban is megtörténik a moldovagyörgy-i (és legendás) nyugdíjas Steinicz-Jascsák-Podhola fedezetsor legendája. Csak nálunk hátvédsorral. És akor a többi öregségi nyugdíj-közeli játékosunkról meg nem is beszéltem.

   1. Szerintem a történeti igazság megköveteli, hogy Steinitzet pontosan beidézzük:

    Mivel idény közben nem igazolhattunk új játékost, ismét Steinitzet kellett elővennünk, a legendás Steinitz–Jascsák–Podhola fedezetsor utolsó tagját. Mérkőzéseinket ezentúl mindig kora délután rendeztük, mert Steinitznek legkésőbb fél nyolcra vissza kellett érnie az aggok házába.

    Hiába csináltattunk számára új ezüstgégét, Steinitz már nem volt a régi. Mérkőzés közben gyakran lefeküdt a kapu árnyékába, és szunyókált egy negyedórát. Tíz főre fogyatkozott csapatunk sorozatos vereségeket szenvedett, és az utolsó forduló, a Nemzeti Bajnokság történetében először, kieső helyen találta a Ferencvárost. Utolsó mérkőzésünkön legalább döntetlent kellett elérnünk.

    Maga a mérkőzés nem sok jóval kecsegtetett. A Bányász Szakszervezet reprezentáns csapatát, a félelmetes hírű Váci utcai Bányászt kaptuk ellenfelül, ez az elnevezés onnan származott, hogy a csapatot pesti futballistákból verbuválták össze, akik nem voltak hajlandók elhagyni a Váci utca megszokott eszpresszóit, inkább egy bányát nyittattak maguknak egy közeli lebontott ház helyén.

    Mondom, nem sok reménnyel álltunk ki ellenük, ráadásul az utolsó pillanatban Steinitz lemondta a játékot, mert aznap avatták fel legkisebb unokáját alezredesnek. Így az edző kénytelen-kelletlen Gráf Dezsőt jelölte jobbhalfnak.

    Moldova György: Gráf, a részeges jobbhalf

    1. Esetleg Lami, az örökifjú balhátvéd is megoldás lehetne, bár ő is fradista. Mondjuk Keller fater a valóságban is hozta ezt a szintet 40 évesen.

    1. ***** 80as évek eleje…presso feeling… finom kávé és vanilia illat, balról 1 kislemezes zenegép és ABBA vagy SzécsiPali lemez forogl, legalábbis vidéken… :) és a pályán: Gujdár,Paróczai,Kocsis, Garaba, Varga, Pál, Pintér, Gyimesi, Bodonyi, Weimper, Kozma…

 2. A lehetséges edző hírének kiszivárogtatásához lenne egy kérdésem:
  Amikor Rossi/Supka/Sannino edző lett, előtte lehetett tudni, valamilyen fórumon, hogy ő lesz az edző?

   1. azt nem tudom, ő-e a mi emberünk, de az biztos, hogy kell vérfrissítés a védelem tengelyébe

  1. Zsótér
   Zsótér, Zsótér
   Zsótér, Zsótér
   Zsótér, Zsótér, Zsótér
   (és elölről, vagy Eppellel és Lanzával váltásban. micsoda hangulata volt :))

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.