Mastodon

egy pillanatba sűrítem bele, hogy miért szeretem ezt a mostani kispestet

Haladás - Honvéd 1-1 [2012.06.01.]

szombathelyről hazafelé, már jóval a csornai benzinkúton megejtett ünneplés után újabb megálló következett, ezúttal bábolnán, mert ott van meki, és az szokás, hogy ott megállunk. ahogy a csapat is.

egy gyors menü, majd át a kúthoz újabb és újabb sörökért ezen a délutánon. lacival sétálunk visszafelé, veszett hideg a jóárasított kőbányai, és azt látjuk, integetnek a többiek, siessünk, valami történés van.

körben állnak, mint valami alkalmi néptáncos csoportosulás, de mégsem, mert vernes ricsi is ott áll, és éppen rw-n kér számon egy mondatot, amit én írtam. mivan?

a lényeg, hogy a plusz-mínuszos posztban volt róla egy adat, és hozzá egy elejtett mondat, amit mondhatni sérelmezett. bevallom, nem emlékeztem rá, így kikerestem az előbb:

MaxiKing nullása nem meglepetés, Debi 0,1-e talán, ellenben Vernes 0,11-e hatalmas. Valahogy azt gondolnánk, hogy ha Ricsi pályára lép, akkor valami jó fog majd történni velünk, támadóbbak leszünk, miközben mégsem ezt mutatják a számok, inkább azt, hogy a megnyert meccsekbe érkezik vérfrissítésnek.

hoppá, valóban. erős mondat a végén, ha ott állsz, és meg kell védened az általad korábban leírtakat. jogosan kérnek számon. (itt jegyzem meg, a mutató szépsége, hogy miközben ricsi épp nyert nekünk szombathelyi góljával egy bronzot, a döntetlen eredmény miatt a mutatója nulla lett, a 0,11-es értékéből pedig 0,10.)

és abban a pillanatban – ahogy magyarázom a bizonytványt – jöttem rá, hogy miért szeretem igazán ezt a csapatot: mert a játékosok valóban komolyan gondolják az eredményességet. ezek a srácok nyerni akarnak, ezeknek a srácoknak tényleg fáj, ha valami nem úgy sikerül, ahogy éppen szeretnék. bsszmg, emberek, ezt csak így érdemes csinálni!

igazad volt, ricsi, valóban. a statisztika ennyit ér. játszol egy jó meccset, és mégis lesz olyan mutató, amiben rosszabb leszel. de a lényegen ez nem változtat: a tabellán a nevünk előtt egy hármas áll, és ennél fontosabb érték ebben az évben egyetlen kimutatásban sem lesz.

amúgy – engedd meg, hogy visszaidézzelek – jogos amit mondtál, hogy úgy érezted, hasznos játékkal segítetted a csapatot idén. igen.

az megvan, hogy te vagy az egyetlen játékosunk, aki az összes olyan sorozatban gólt lőtt, amiben elindultunk? legyen az EL, Ligakupa, bajnokság, kupa.

az megvan, hogy 34 meccsre neveztek idén (EL nélkül), amivel úgy vagy hidi, ignja, diarra, kemenes, lovric és vécsei mögött hetedik a listán, hogy volt egy hosszabb kihagyásod? (megjegyzem holtversenyben délczeggel.)

igen, így kell helyesen kezelni a statisztikákat. basszus, essen rosszul, verje ki a biztosítékot, hogy utána jöjjön, a namajdénmegmutatom, és azok a pillanatok, ahogy a hungárián a nevedet kiabálja tábor, majd hatalmas taps a becserélésedkor.

ilyen csapat kell nekem, és ilyen játékosok a csapatba.

szóval köszi, engem meggyőztél. utólag is megkövetlek, fater.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||