Mastodon

Egy szebb és jobb világban így nézne ki egy UTE elleni napunk

bnw

(A mai beharangban minden a képzelet szüleménye, a valósággal való bárminemű kapcsolat csupán szemfényvesztés).

Tegnap este, a beharangozó videónk készítése közben dumáltam kicsit mikrofonon kívül Kemenes Szabival, és ő is megerősítette azt, amit minden játékosunk mantráz az utóbbi hónapokban: mennyit jelent nekik a közönség támogatása, csakúgy, mint az MK-győzelmeink, vagy az évekkel ezelőtti első bronzunk idején, a tavalyiról nem is beszélve. Jó volt ezeket a szavakat hallgatni a csapatkapitány szájából, aki ráadásul az utóbbi egy-másfél idényben talán még jobban véd, mint 2009-2012 közti korszakában.

Szóval: jön az Újpest. Két fontos dologról ne feledkezzünk el a mai nap kapcsán. Először is, akadémiánknak tavaly óta végre a nevét adó ex-játékosunk, edzőnk és klublegendánk, Tichy Lajos ma lenne 80 éves (amúgy: tényleg!), ennek örömére kis esztrádműsorral is készül a klub, a biztonsági okokból a két szurkolótábor között üresen hagyott ütközőszektor elé lesz majd felállítva a gigakivetítő, amin a csatárzseni archív gólvideói sorjáznak majd, a Tichy edzette 1980-as bajnokcsapat képei mellett (Maros Józsi meg gondolom az egész életrajzot felolvassa majd a szeánsz alatt, várjuk).

Másrészt a stadionban három hete már saját irodával rendelkező KLTE meghívására a Régi kedvencek a kezdőkörben” sorozat keretében ma Csepregi András lesz a meghívott “sztár”, aki a kezdőrúgás és az adekvát Józsi-beszélgetés mellett a blogunknak is vállalt egy hosszabb interjút, ezt majd a szünetben nyomom le vele, ami lehet, hogy belelóg a második félidőbe, így a holnapi beszámoló várhatóan hantától érkezik (már ha lesz ideje a miertbestpracticeazujbozsik.blog.hu és az időközben az indexbe beolvadt taccs.hu főszerkesztői teendői mellett, ráadásul arról is vekengett a múlt heti blogszerkesztőségi ülésünkkor a harmadik IPÁ-ja után, hogy célegyenesben van a “Kispesti szurkolói identitásváltozások 1909-2019” c. könyve kéziratának elkészülte is. Ha utóbbi tényleg összejön, ez lesz a blogunk második saját kiadású könyve az Én Kispest-honvéd sztorim után, büszke vagyok. Na ennyit az önszopkodásról.

Szóval Tichy és Csepregi Bandi. Amúgy tudtátok, hogy utóbbi még 50 éves kora körül is rúgta a bőrt alsóbb osztályban? Tiszta Csehi Tibi! Azt hiszem tavaly vonult vissza végleg. Jó kis este lesz ez!

Mit talál ma ki?
Mit talál ma ki?

Az Újpest persze nem lesz könnyű ellenfél, erős középcsapat a lila alakulat idén, de most hadd ne velük foglalkozzak részletesen, jobban idegesít a tőlünk egy pontra levő Fradi és a kettőre lihegő MTK, akikkel a legnagyobb harc lesz a dobogóért. Lehetne ez a harc részünkről persze az aranyért is, ha nem rontjuk el ennyire a tavalyi novembert, az a nyeretlen hónap, főleg a tabellát vezető kettős, a Győr és a Dunaújváros elleni szopollák, kinyírták a vérmesebb reményeinket. Az Újpestről így csak annyit: a rutinos légiósaik, Bardhi, Szuljics és a lassan 40 éves Vasziljevics még mindig veszélyesek, de azért ezt a mai meccset be kell húzni.

Az ősszel több olyan beharangot írtam, amit kicsit túlművészkedtem, és az olvasók már lázadtak a Paradise Lost videók túltengése miatt, szóval most maradok szigorúan szakmai alapon. A várható kezdőnket tekintve Szabi előtt valószínűsíthetően a Botka, Bobál D., Gerson, Baráth védelem szerepel majd, miután a brazil söprögetőnk is letöltötte 3 meccses eltiltását (remélem Priskin orra szépen gyógyul). Vadócz megkopott sebessége ellenére biztos pont középen – ha kell, akkor pedig Csábi Misu bármikor válthatja a padról.

Gazdag Danitól tavasszal is várjuk a gólokat
Gazdag Danitól tavasszal is várjuk a gólokat

Gazdag a kiesésünkkor eltávozó ex-MFA-kontingenssel ellentétben itt maradó társaság kiemelkedően legjobb játékosává érett, az őszi 8 gólja után várjuk az első tavaszit is. Mazdarevic és Spasics, a két bosnyák középpályás szerintem most kezdeni fog, mert Miskei és Szabados is haloványabbak voltak az utóbbi hetekben, amikor egyből a startoló felállásba tette őket Pruki úr. Elöl pedig Proszi azt hiszem alap, hat gólnál jár idén a srác, és tényleg élmény nézni a cseleit, ráadásul ma már nem nyomják el úgy, mint a kezdeti időkben. A Kragujeváctól visszatért Holendert a hírek szerint most csak padoztatja Prukner, mint ahogy Torghellét is, utóbbinál lassan befejezhetnénk szerintem az állandó basztatását, én örülök, hogy visszatért, de a lelátón még így is sokszor felhangzik az árulózás, bár egyre csökkenő mértékben. Ennyi előre bejelentett padoztatással persze csökken a menü, így nem nehéz kitalálni, hogy a maradék két támadóposzton valószínűsíthetően Kosztával és Wavrzeniukkal kezdünk, a lengyeltől én igazából erre a tavaszra várom a nagy robbantást, de ha nem hisztek már nekem, azon se csodálkozom, sajnos a 2010-es évek közepén sok ilyesfajta jóslatom sült be (Bóna Zozó, ha emlékeztek még, vagy Lupoli, Izazola, Gyula, Traoré…. rossz emlékek….).

Vissza a jelenbe: remélem, legalább 3000-ren összejövünk megint ma este. Ez a várhatóan 1000 érkező újpestivel együtt már félházat fog hozni, azzal pedig nem is állunk majd rossz helyen a stadi kihasználtságát tekintve a hazai mezőnyben, hacsak a Csányi éra végén stadiont kapó Abdára, Putnokra és Ózdra, azaz az ottani heti nézőszámokra gondolunk.

Szerkesztői infó, hogy közben Hanta kiértékelte a heti KÉRDÉS rovat eredményeit, nos, szerintetek az idény végén lejáró szerződésű Prukner tanár úrral nem hosszabbítunk és a visszavonulását belebegtető Vadi veheti át a stafétabotot. Meglátjuk. (Vérhódra egy szavazat érkezett, egy bizonyos cordella.cantine@tuttomercato.com mailcímről, egy “olasz cigany a curva nyatok” üzenet mellett).

dia

Szóval ma 18.30, Új Bozsik-stadion, Kispest-Újpest, gyertek minél többen. A 2015-ös blogleállás már a múlté, ismét újult erőben a csapat, a pályán is és a monitor előtt is. Ha valaki most akarna jelentkezni a blogunk által a jövő heti válogatott szünet idejére Olmützbe, a Sigma Olomuc-FC Plzen meccsre szervezett tanulmányútra, a korzón megtaláltok minket, (a szünetes Csepregi intit leszámítva), a Holé-páholy alatti 2-es büfénél.

Ja és ha minden igaz ma este már Borsodi helyett végre Bazookát csapolnak a Legenda Főzdéből. Vigyázzatok vele, ütősebb a borsókánál.

Csak!

Budapest Honvéd FC – Újpest, Új Bozsik-stadion, 18.30. 

Várható kezdőcsapatok

Honvéd: Kemenes- botka, Gerson, Bobál D., Baráth – Vadócz, Szpasics (Lőrinczy), Mazsdarevics (Miskei) – Prosszer, Koszta, Wavrzeniuk  (Holender). Vezetőedző: Prukner László.

Újpest: Halász – Forró, Heris, Szokol, Litauszki – Vasziljevics, Szuljics, Bardhi, Simon K., Kolarik- Bacsa (Kabát). Vezetőedző: Szanyó Károly.