Mastodon

Nem vagyok zsíragyú!

Akartam már korábban reagálni az Öreg legújabb blogbejegyzésére, de aztán teljesen más dolgom lett, és inkább csak magamban dúlta-fúltam. Mert kurvára megsértett. Egyszerűen nem képes felfogni, hogy a lelátón érvényesül az ún. kollektív felelősség elve. Vagyis nincs olyan, hogy szurkolók egy csoportja, hanem olyan van, hogy a Kispest szurkolói.

zsiragy
A google képkeresőjének első találata a “zsíragy” feltételre

Akartam már korábban reagálni az Öreg legújabb blogbejegyzésére, de aztán teljesen más dolgom lett, és inkább csak magamban dúltam-fúltam. Mert kurvára megsértett. Egyszerűen nem képes felfogni, hogy a lelátón érvényesül az ún. kollektív felelősség elve. Vagyis nincs olyan, hogy szurkolók egy csoportja, hanem olyan van, hogy a Kispest szurkolói.

És ezt nem én állítom, hanem az MLSZ, aki akár egyetlen szurkoló performansza miatt is képes megbüntetni egy egész klubot, szőröstül-bőröstül. (A jelenségre a szurkolói szubkultúrában is találunk parallel megfelelőt: elég csak arra gondolni, hogy a fradista szó mit jelent. Ugye? Simán van egy kollektivizáló tartalma a fradizmusra, azonnal mindenki előtt ott van az ideáltipikus fradista képe.)

Szóval szövetségi értelemben szeretném jelezni: lófaszt vagyok zsíragyú, csak mert lementem Veresegyházra megnézni a fakót! Le kéne már arról szokni, hogy tudatlanságból emberek tömegeit sértegessük. De tényleg.

Azonban a legjobb az egész kontextus. Idézem:

Szövetségi ellenőrt kell fogadnunk a következő két mérkőzésre, na meg vinni kell saját biztonsági szolgálatunkat, hogy elmagyarázzák a zsíragyúaknak is, hogy mit szabad és mit nem szabad.

Igen, valóban, jól olvassátok. A kispesti biztonsági szolgálat (sic!) fogja elmagyarázni, nekünk, a zsíragyúaknak, hogy mit szabat és mit nem szabad. XD LOL :D OMG ROFL és minden, amit a net ki tud termelni magából.

arsenio

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||