Mastodon

Lehet, hogy én vagyok az értetlen, a hülye, a mittudomén, de ez tényleg micsoda?

December 30., 11:06, a Budapest Honvéd Facebook-oldala

Hogy már megint mi a bajom?

  1. A hivatalos klubkommunikáció része, hogy nem állítunk semmit, hanem inkább kitesszük az nb1.hu anyagát, miszerint “Az nb1.hu információi szerint a nigériai légiós a téli felkészülést már a csapattal kezdheti el, (…)”.
  2. Az nb1.hu többet tud, mint King klubja, a Honvéd.
  3. Az nb1.hu felelős szerkesztője és a Honvéd kommunikációs igazgatója (sic!) ugyanaz a személy. Tehát vagy magától tudja és onnan van az információ, vagy hivatalból, akkor viszont miért az nb1.hu-ra írták meg és miért nem a klubhonlapra?
  4. Kimondottan igényes módon, sikerült az nb1.hu mobilfelületéhez tartozó linket megosztani (http://nb1.hu/m/otp-bank-liga/nagyon-fontos-visszateroje-lesz-a-honvednak), ami böngészőben különösen szépen néz ki.
  5. A megosztásból háromszor is kiderült, hogy “Nagyon fontos visszatérője lesz a Honvédnak”. Más nem. Ha nem lenne ott King fotója, azt is mondhatnám, hogy tipikus klikkvadász anyag, ami egy tájékoztatásra törekvő kluboldalnál nem szabad, hogy szempont legyen.

Pont az ünnepek előtt néztem rá kicsit hosszabban a Honvéd hivatalos Facebook-oldalára, azonban a posztot már lusta voltam megírni, pedig:

  • december 1. és 20. között 68 anyag került ki, amiből mindössze hét a sajátnak nevezhető tartalom, vagyis ami először a honvedfc.hu oldalon jelenet meg.
  • a további tartalmak többsége vagy az nb1.hu-ról, vagy a Nemzeti Sport Onlineról közvetlenül, vagy előbb a honvedfc.hu-ra átmásolva, közvetetten lett megosztva. A Honvéd rendszeresen kommunikál úgy saját magáról, hogy egy híroldal vonatkozó anyagát másolja át az oldalára – kommentár nélkül.
  • a YouTube-ra felkerült anyagok (KLTE, Honvéd saját, etc.) ajánló nélkül, puszta hivatkozásként kerülnek ki, sokszor azt sem tudni miről lesz bennük szó.
  • a 68 anyagból 11 az ajándékbolt egy-egy megosztásának kommentár nélküli újramegosztása.
  • a mintegy 40400 ember által kedvelt oldalon a 200 feletti aktivitás is iszonyatosan ritka. (Vajon mennyi lehet a valós személy követője a Honvéd oldalának?)
  • a helyesírás botrányos, az elütések száma hihetetlenül magas.

Összefoglalva, az oldal szerkesztőinek láthatóan fogalma sincs a Facebook működéséről. Nincs egységes kinézet (mikor nagybetűs minden, mikor nem?), nincs egységes hangvétel (állapotjelentések hol vannak, hol nincsenek), a máshonnan reblogolt (átvett) anyagok kommentár (és kritika!) nélkül kerülnek ki. Süt az egészről az igénytelenség és a nemtörődömség.

És persze a kedvencem, a 90 fokkal elfordított, kicsit kinagyítva már elképesztően rossz felbontású, pixeles élőzés az egyik sajtótájékoztatóról, gondosan élvezhetetlen hanggal:

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||