Mastodon

Ma öt éve ezzel a mozdulattal kezdődött Lanzafame kispesti története

Áldott legyen az a faldarab!

Történt mindez 2013. január 31-én, a Bp. Honvéd – FC Nitra 4-2 (2-0) meccsen, valamivel a 60. perc előtt.

Kemenes (Czuczi, 77.) – Ikenne-King (Nagy G.), Lovric, Pascariu (Faggyas, 70.), Baráth – Zivanovic (Weinzimmer, 56.), Hidi (Marshal, 62.), Diarra (Vécsei) – Ivancsics (Lanzafame, 60.) – Vernes (Tchami), Diaby (Délczeg)
A góljainkat Diaby (2), Tchami és Délczeg (11-esből) lőtte.

Az öt éve lejátszott felkészülésin húsz játékos lépett pályára, és érdekesség, hogy azóta folyamatosan csak King, Nagy Geri, Lovric és Baráth szerepel Kispesten, Lovric és Lanzafame pedig visszatalált hozzánk.

Bár nem ismertük, Lanza eljövetelét mégis úgy vártuk, mintha egy lótuszvirág épp az új Öcsibácsit tervezett volna megszülni a műfüvesen, pedig tudtuk, hogy Cordella, tudtuk, hogy bundavád, és tudtuk, hogy kölcsönbe, mert korábban mindenhova kölcsönbe ment. A legjobbat persze Dino, a Bianka néni bloggere mondta róla:

Egyébként igazi zsoldos, a nevében is majdnem benne van.
Ha lanza helyett lanzo lenne, az bizonyos dialektusokban “zsoldos”-t jelent. A fame pedig minden dialektusban éhséget.
Tehát ZSOLDÉHSÉG!
Magyarán egy szívtelen profi, aki keres majd vagy 4-5 milliót havonta, és nyárig lő 10-15 gólt.

Badabumm, egyedül a zsoldéhség nem jött be, igaz, az a rész puszta etimológiai fejtegetés.

Talán emlékeztek, a klub ezekben a napokban olaszosodott el menthetetlenül egy időre, ezért közepesen vállalható humorral azt a nevet aggattuk rá, hogy AS Honvéd Calcio. Az akkori érkezők közül Lanza most is itt van; Martínez nem okozott csalódást, és még valamicske karrierre is futotta neki Magyarországon; a középhátvéd Pascariu egy meccset kapott és ennyi elég volt neki, hogy ne kapjon másodikat; Alcibiadét pedig hagyjuk, mert nála nem feltétlen a képességekkel volt a baj. Az akadémiáról Lőrinczy, Csábi, Bobál Geri és Holender került fel. Lőrinczy kivételével a többiek még ma is a keretünkhöz tartoznak, játszani azonban csak Filip játszik rendszeresen. (2013 márciusában két újabb légiós érkezett: Nicola Canzian és Luca del Papa.)

A felkészülésin pályára lépő Weinzimer egyébként egy 1991-es születésű, és a pályafutását addig jórészt az amerikai főiskolai bajnokságban, valamint kisebb ligákban töltő középhátvéd. Hogy hozzánk milyen úton kerülhetett próbajátékra, azt inkább borítsa örökre jótékony homály. Amúgy raja kívül is elég jó neveket dobott fel a sokadvonalbeli játékoskereskedelem ezen a télen:

  • távozott // Sunnyboy; Bjelkanovic; Vidovic; Bottone(!!!), a húsznapos labdarúgó; Abass, Faggyas és Vólent valamelyik aktuális kölcsöncsapatához
  • próbajátékon volt // két dallamos nevű belsővédő: Alessandro Lorusso és Celestine Lazarus (ő Chukwuebuka néven végül nálunk kötött ki, majd a megye1-es Halásztelekhez igazolt); egy Kevin nevű nem tudjuk ki, és
  • bedobtak olyan neveket, mint // az olasz Andrea Meit, Giuseppe Pugliese-t és Nicholas Gianit; az akkor épp diósgyőri L’Imam Seydit; valami egy Alen Krkicet vagy Krcicet. Legyenek ők bárkik, végül egyiket sem láttuk Kispesten.

Enrico Salmonella vagy Sarmonella nevét a Trevisoból pedig már mi dobtuk be az egyik edzőmeccsen. Egymás között beszéltünk róla, a következő meccsen többen is keresték a pályán, és egyes sajtótermékekben is feltűnt a neve. Mondanom sem kell, hogy a jó Enrico a valóságban nem létezett, ám akkoriban olyan időket éltünk, hogy egy ilyen, fél füllel elkapott információt is érdemes volt ha nem is véresen komolyan venni, de egy kicsit azért mégis. Ennyi volt tehát az elsőre is átlátszó nevű fantomolasz soha el sem kezdődött karrierje Kispesten.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||