Mastodon

Nézd velünk a Partizan-Honvéd felkészülési meccset

Elméletileg 17:30 a kezdés.

17:30 // megjelent a Partizan vs Honvéd felirat a csatornán.

17:34 // Még mindig a logó pörög, pedig már 1400 néző vár a kezdésre.

Itt a kezdőcsapatunk // 18 Horváth András, 36 Baráth Botond, 24 Đorđe Kamber, 70 Igor Ćuković, 57 Filip Holender, 13 Heffler Tibor, 3 Eke Uzoma, 6 Gazdag Dániel, 23 Banó-Szabó Bence, 50 Silvio Rodrigues Pereira, 17 Danilo Cirino

A padon pedig // 99 Gróf Dávid, 8 Cipf Dominik, 16 Pölöskei Zsolt, 20 Gutiner Heider Fernando, 33 Tonci Kukoč – Petraello, 60 Kovács Nikolasz, 77 Nagy Gergő, 96 Lukács Dániel, 90 Lippai Tibor

Lanzafame nincs a keretben!

17:38 // Végre kivonultak a csapatok. Mi fehérben, a Partizan fekete-fehérben játszik. Egy gyors csapatkép, és máris kezdődhet a meccs.

17:39 // A Partizan kezdett.

Nagyjából így állunk fel:

Horváth
Holender, Baráth, Kamber, Cukovic, Uzoma
Gazdag, Heffler, Banó-Szabó
Silvio, Danilo

17:41 // A Honvéd nem közvetíti még szövegesen sem a meccset.

Silvio Rodrigues Pereira néven a Transfermarkt őt ismeri:

  • középcsatár, 24 éves;
  • legutóbbi klubja az ukrán élvonalból a Chernomorets Odessa;
  • az elmúlt  három idényben 16 meccsen játszott összesen 648 percet, gólt nem lőtt, gólpasszt nem adott;
  • középcsatár.

10. perc // Jankovic (Јанковић) adta be Uzoma mellett, középen volt érkező, Baráth mellett lőni is tudott, szerencsére fölé.

Uzoma ebből a szögből és ebben a felbontásban nagyon hasonlít Sadjóra.

A meccset egyébként a szlovéniai Odranciban található Sport Parkban játsszák, a hivatalos nézőszám pedig 50 fő. A játékvezető neve Mertik Bojan, az asszisztenseké: Kepe Štefan és Pintarič Zlatko.

19. perc // Holender helyezkedett rosszul, elpasszolták mellette, de a beadást kivágta a becsúszó Baráth.

20. perc // Kísértetiesen hasonló jelenet, azonban ezúttal nem felszabadítottunk, hanem befújták lesnek.

22. perc // GÓL // Máris 1-0 a Partizannak. Gólszerző: Szuma (Сума). (Pont nem láttam, hogy mi történt.)

27. perc // Baráth Boti legalább tizedik mentése, becsúszása, szerelése a kezdés óta. Nagyon pörög.

29. perc // Közben Pölöskei jön be Banó helyett.

32. perc // Gazdag ívelt be egy szabit vagy harmincról, amit végül Baráth fejelt fölé.

33. perc // Silvio csúsztatott szépen tovább egy labdát az érkező Uzomának a tizenhatos vonalán, de sajnos les volt.

34. perc // Ezúttal Pölöskei ívelt onnan, ahonnan az előbb Gazdag. Ugyanúgy Baráth fejeli fölé. Legalább az nem változott.

37. perc // Megint Jankovic (Јанковић) szopatott minket oda-vissza a tizenhatos mentén, elég jó a gyerek. Végül szögletre mentünk.

A szögletet Baráth(!!!) fejeli kapura, Horváth bravúrral véd, kis tökörészés után nagy nehezen kivágjuk.

39. perc // Balról jön be egy pattogós beadás, Kamber luftot rúg, azonban a mögötte érkező Nikolic (Николић) fölé lő tizenháromról. Köszike.

43. perc // Harmadszor is ugyanonnan végezhetünk szabadrúgást (nagyjából harminc méterre a kaputól). Ezúttal is átlépi Gazdag és Heffler, majd Pölsökei íveli be, de nem fejre, hanem Danilónak megindulni. Danilo megszerzi, kapura teszi, a kapus védi. Szöglet.

A szögletet Pölöskei adja be, Danilo fejel, de veszélytelenül elmegy a kapu előtt.

45. perc // Gazdag indította külivel szépen Danilót, aki jól tartotta meg a labdát, azonban kisodródott a tizenhatos oldalvonala mellé. Itt már megelégedett egy faulttal. A szabit Pölöskei laposan adja be(?). Könnyedén kivágják.

Félidő

A másik új próbajátékosunk, név szerint Guttiner Heider Fernando a Transfermarkt szerint

  • szintén az ukrán Odessából jött;
  • 23 éves, jobb oldali középpályás;
  • Európában egy éve van, azóta 11 meccsen nulla gól, nulla gólpassz a teljesítménye.

Lippai Tiborról viszont továbbra sem tudunk semmit.

18:37 // Elkezdődött a második félidő.

Guttiner tuti bejött, és 20-a számmal szántja majd fel a jobbszélt, ami érdekes lesz, mert nem Holender helyére érkezett. Kukoc, Lukács és Nagy Geri is a pályán. Lement: Danilo, Heffler, Gazdag és Kamber.

Valahogy így nézünk most ki:

Horváth
Holender, Baráth, Cukovic, Uzoma
Guttiner, Pölöskei, Nagy Geri, Kukoc
Silvio, Lukács

Vagy valami hasonló, mert egyelőre csak az látszi, hogy Uzoma maradt balhátvédben, Kukoc középen, de balra húzódva keresi a helyét, pont úgy, ahogy Lukács. Nem értem. Lehet, hogy 4-2-3-1 és akkor Kukoc és Nagy Geri van szűrőben, a hármas sorban meg Guttiner, Pölő és Luki?

Kukoc rendre a balszélt akarja meghúzni, ahogy Lukács is. Mit akarunk???

56. perc // Most épp Kukoc ment el a balon, és tette le az érkező Uzomának. A beadást kényelmesen hazafejelik. Lukács eközben a helyét kereste.

59. perc // Ápolás: Uzoma maradt lent. Ha az ellenfél békén is hagyja, akkor is olyan nagy a tömeg a balszélünkön, hogy legrosszabb esetben egymást fogjuk lerúgni.

61. // GÓL // Egy szöglet után középre szabadítunk fel, a visszaküldött labdát a tizenhatos vonalán egyedül hagyott Nikolic (Николић) emeli át kényelmesen Horváthon. 2-0 

Nem akarok ítélkezni, de de ez még a pipába esve is kapushiba volt. Mármint szerintem.

Kukoc és Lukács vagy teljesen fogalmatlanul szaladgál, mert nem tud magával mit kezdeni, vagy új tippem van a miértjükre, mégpedig egy 4-1-4-1, ahol Kukoc támadófeladatattal van megbízva a pálya közepén(!!!):

Horváth
Holender, Baráth, Cukovic, Uzoma
Nagy Geri
Guttiner, Pölöskei, Kukoc, Lukács
Silvio

67. perc // Cukovic, Silvio és Holender le; Lippai, Cipf és Kovács Nikolasz be. Na most legyek okos, hogy mit játszunk. Elsőre úgy tűnik Nikó Filip posztjára jött, Lippai (90-es mezben) belsővédőbe, Cipf pedig előre valahova, talán középcsatárba.

Kínzó kérdés // ha Lippai nem a Hajdúböszörmény csatára, akkor ki a fene? Sem az MLSZ adatbankja, sem a Transfermarkt nem ismeri a nevét.

71. perc // Amíg magamban filozofáltam, és ránéztem a telefonomra, mert pittyegett rajta a naptár, addig a Partizan kihagyott egy nagyobbacska helyzetet.

72. perc // Kukoc ugrik ki a balszélen, pattogósan centerez, Guttiner érkezik és bevágja. Természetesen már Kukoc lesen volt.

73. perc // Horváth véd egy közepesen nagyot. Tizennyolcról érkezett a kapáslövés, amit a fejel fölül üt ki.

75. perc // Ivanovic (Ивановић) fordult le szépen Nagy Geriről, majd ugratta volna ki egy társát tizenhatos vonalán, szemben a kapunkkal, de Baráth és Lippai szépen összezárt előtte.

76. perc // Guttiner (Fernando?) volt lesen, de a labdát se sikerült átvennie, szóval mindegy.

Amúgy egyáltalán nincs támadójátékunk, és a második félidő legszórakoztatóbb dolga egyértelműen a totálisan fogalmatlanul mindenfelé szaladgáló Kukoc szenvedését nézni. Mármint azt a szenvedést, amit nekünk okoz, valamint azt a szenvedést, amivel megpróbálja eljátszani a támadó középpályást.

Úristen! Lippai mozgásra, kéztartásra, és a helyes gerinctartásra is tiszta Lovric!

80. perc // Szabadrúgást rúghat a Partizan a tizenhatosunk oldalvonaláról. Bent megcsúsztatják, azonban az érkező elől szögletre mentünk. A szöglet után kavarodás, a kis labdázgatás, majd találnak középen egy fekete-fehérbe öltözött játékost, aki lőhet tizenötről. A (nekünk) bal alsóba tervezett labdát Horváth biztosan védi.

83. perc // Mint ha a Videoton lenne az ellenfél. Guttinert rugdossák, majd amikor végre fúj a spori, azonnal ott vannak még ketten, hogy megvédjék a rugdosót, akinél Guttiner szóvá teszi a rugdosást. Megjegyzem, nekem valahol tetszik ez a mentalitás, hogy a csapat azonnal kiáll a másikért, még ha nincs feltétlen igazuk.

A Partizanban van egy nagy darab négus, Tavamba (Тавамба), akinek ha kimondja a kommentátor a nevét, akkor mindig Kabangut értek, és felröhögök magamban.

87. perc // Baráthra próbálták rávezetni biciklivel a labdát középen, de a Tanár úr olvassa a játékot és egyetlen jól irányzott mozdulattal szerel. Az újrapróbálkozás már elmegy mellette, és Horváth véd nagyot egy-az-egyben. Közben Baráthot ápolni kell.

Egy perc helyszíni ellátás után Boti lebiceg a pályáról.

91. perc // Ivanovic (Ивановић) nagyon gyors. Uzomával a nyakán fut vagy 30 métert, majd lő. Megpattan, szöglet. A szögletből semmi.

Vége

Csak címszavakban //

  • egész meccsen egyetlen épkézláb támadást se vezettünk;
  • a Partizanon látszott, hogy sokkal jobbak nálunk, ráadásul nekik nem kell teljesen új csapatot építeni pár hét alatt;
  • ehhez képest kellően sok hibával hoztuk le a védekezést, viszont annyi pozitívum van benne, hogy az első félidőben mutatott játék itthon elég lesz bőven a középmezőnyhöz, ha
  • lenne bármiféle támadásunk, vagy csatárunk az egy szem Danilón kívül;
  • Kukoc miatt érdemes lehet visszanézni a második félidőt, mert szerintem neki nem lesz hőtérképe, hanem amolyan hőegyenesei, ahogy össze-vissza szaladgált.

Köszöntük a figyelmet, most pedig zárnánk nb. sorainkat a legközelebbi viszontlátásig.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||