Mastodon

Minden valószínűség szerint ezzel a huszonhat fős kerettel vágunk neki az Európa-ligának

Hiába érkeztek eddig hatan, sajnos azt kell mondjuk: kevés.

szerződés kapus [3] védő [10] kp [8] csatár [5]
2018 tél Baráth
2019 nyár Gróf Batik Bamba
Holender
Pölöskei
Vadócz
Danilo
2019 tél Berla
2020 nyár Horváth Deák
Heffler
Kamber
Kukoc
Lovric
Skvorc
Gazdag
Nagy G.
2021 nyár Lukács
Májer
n.a. Kovács N.
Uzoma
Banó-Szabó
Holdampf
Cipf
Tömösvári

megjegyzés: félkövérrel az új igazolások. || Bamba és Batik 1+2 éves, Skvorc 2+1 éves szerződést kötött. || n.a.: nincs adat || amint lesz végleges keret az Európa-ligára, jelezzük a táblázatban.

Tömösvári a Nitra ellen (fotó: 1909foto)
Megállapítások //
  1. Baráthnak télen lejár a szerződése, ezért nem lenne meglepő, hogy Batik és Skvorc is azért érkezett volna, mert számolnak az esetleges távozásával.
  2. 2019 nyaráig lejár a szerződése a Gróf – Baráth, (Batik) – Holender, Vadócz – Danilo tengelynek. Közülük Gróf. Baráth és Danilo kiemelten fontos szereplője a jelenlegi csapatnak.
  3. hivatalosan a kerethez tartozó Stoiacovicit (2019 tél) kihagytam, mert úgy tűnik Supka egyelőre nem számol vele. Bár Szendreit (tavaly bemutatkozott az NB I-ben) és Temesvárit is megnéztük edzőmeccsen, ennek ellenére mégis kimaradtak, mivel egyrészt nagyon fiatalok (U19), másrészt akkor játszottak a nyáron, amikor nagyon rövid volt a névsor.
  4. A kerethez soroltam viszont Cipfet, akit Supka többször is kipróbált a felkészülés során.
  5. Az így kialakult bő keret egyelőre 26 játékosból áll, ami – számoljuk bárhogy – egyszerűen kevés. A keretből többen, így Berla, Cipf, Kovács Nikolasz és Májer a fiatal kora, Lukács és Tömösvári a korábbi évek versenyhelyzete és a vetélytársak minősége miatt alig játszott eddig felnőtt meccset.
  6. Jelenleg alig van poszt, ahol elbírnánk egy-egy sérülést, vagy eltiltást. Még azt is csak erős túlzással lehet kijelenteni, hogy ha már az adott posztokra nincs megfelelő minőségű tartalék, akkor legalább lenne pár többpozíciós játékos a padon (l. Heffler-típus), aki egy kis játékrendszer-átalakítással nyugodt szívvel bevethető szinte bárhol.
  7. A kapuban, a védelem közepén és a középpályán úgy tűnik, mind minőségre, mind darabra megvagyunk, a többi poszton, vagyis a széleken és a támadósorban azonban nagyon nem.
  8. Egy, de inkább két gólképes és tapasztalt csatárt mindenkép szerezni kell, és az sem baj, ha legalább az egyikük szélsőt is tud játszani.
  9. Az idei évben nagy gondunk talán nem lesz, ha sikerül kicsit bővíteni a támadósoron, azonban legkorábban télen el kell kezdeni építkezni, mert a keret szerkezete azt mutatja, hogy 2019 nyarán komoly bajok lehetnek a lejáró, vagy közeljövőben lejáró szerződésű játékosok nagy száma, illetve minősége miatt.
  10. A tavalyi NB III-as csapatunk kapitányának, Hegedűs Márknak talán megadtam volna az esélyt a támadósorban, vagy akár támadó középpályás szerepben. Az előző bajnokságban 23 meccsen 13 gólt lőtt, ami végül egy egyéves dorogi kölcsönadást ért számára.

*_ szerk: Kovács Nikolasz véletlenül lemardt, vele együtt 26 fős a keret.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||