Úgy néz ki megvan a kezdőnk az Európa-ligára

Bp. Honvéd – Zlaté Moravce 2-1

Az első félidőben már úgy álltunk fel, ahogy akár a szerdai mérkőzésen is játszhatunk a Rabotnicski ellen, bár elképzelhető, hogy lesz még egy-két változás az összeállításban.

mondta Supka a Zlaté Moravce ellen 2-1-re megnyert meccs után. Egyébként róluk van szó:

Gróf
Holender, Batik, Kamber, Skvorc, Uzoma
Gazdag, Vadócz, Pölöskei (Nagy G., 44.)
Danilo, Lukács

Pár megjegyzés az első félidőhőhöz //
 1. Nem lepődtünk meg Supka nyilatkozatán, mert ha Supkánál azt érezni, hogy van egy kezdője, akkor neki tényleg van egy kezdője, és akkor valóban az is a kezdője.
 2. Cipf és Tömösvári után Lukácsot is kipróbálta Danilo társaként, maradva az 5-3-2-es rendszerben. Egyelőre egyik se jött be.
 3. Gazdag és Pölöskei rendre előrébb, Lukács hátrébb lépett, ezért néha azt lehettt érezni, hogy Danilo egyedül maradt, azonban a második, sőt, inkább másfeledik hullámban általában többen is a kapu elé értünk, és a helyzeteink is abból alakultak ki, hogy a szélről betett labdákra mindig volt érkező.
 4. Nem lenne meglepő, ha valamiféle 5-4-1-ben, vagy 5-1-3-1-ben kezdenénk Szkopjéban, és Danilo mögött Gazdag, Pölöskei és Tömösvári/Lukács játszana támadóbb szerepben. Ebben az estben Holender és Uzoma részmunkaidős társat kapna a szélre, ami viszont nem igazán jellemző ennek a játékrendszernek a variánsaira.
 5. A Zlaté Moravce kétszer jött át az első félidőben a térfelünkre, és mindkétszer egy Batik-hibába futottak bele. Az elsőnél félelmetesen könnyedén verték meg egy-az-egybe, Kamber már csak arra volt jó mögötte, hogy összehozza a tizit. A második szitu kísértetiesen hasonló volt, ott végül a kapujából messze kijövő Gróf felszedte a labdát.
 6. A félidő végén előbb Batik terült el és kellett ápolni, majd a lábát húzó Pölöskeit kellett lecserélni. Mivel mindketten annyira törékenyek, hogy még Prosinecki se mer rájuk nézni, így legalább volt némi izgalom a 30. percben belőtt tizenegyes után az érdekességében erősen visszeső meccsben.
 7. Augusztus végéig feltételezhető, hogy nagyjából ebben a szerkezetben, ezekkel a játékosokkal fogunk játszani, ha addig nem esik be egy csatár. A kérdés, hogy Supka marad a három(öt)védős rendszernél tartósan, vagy menet közben megpróbál átállni a szokványosabb négyesre? (Tavasz elején bepróbálkozott vele, ami közel akkora bukó volt, mint EvdM próbálkozása.)
 8. Nagyon kell legalább egy, de inább kettő csatár, és az sem baj, ha az egyikük, vagy mindkettő szélen is bevethető.
Szendrei, Lovric, Nagy Geri (fotó: 1909foto)
Inkább csak apróságok a félidőhőhöz //
 1. Nagy Geriről már ezerszer elmondtuk, hogy olyan nekünk, mint Dárdai volt a Herthának. Ha új edző jött, vagy új idény kezdődött, akkor rendre a kispadon találta magát, majd valahogy mégis mindig úgy alakult, hogy rájöttek a nélkülözhetetlenségére, és év végére már ő lett a csapatkapitány. Gerire most ráigazolták Holdkompot (nem, ráadásul sérült is), Bambát (nem) és Vadóczot (igen), szóval valahol érthető, hogy kikerült a hipotetikus kezdőből. Ha Supka elkezd átállni egy másik játékrendszerre, mondjuk a 4-2-3-1-re, akkor Gerinek azonnal meglesz a szerepe, és ott már csak az a kérdés, hogy mit tud kezdeni a Bamba jelentette kihívással. Egyébként, ha szereznénk egy rendes támadót, akkor mostani rendszerben is meglenne a helye Gazdag és Vadócz mellett.
 2. Banó-Szabó és Baráth sérült, velük megleszünk az adott posztokon.
 3. Szendrei lehet az új Banó-Szabó (igen, egy 2000 márciusi gyerekre mondjuk azt, hogy lehet az új 99 július végi). Ügyes, előre játszik, és bár jelenleg kábé negyedik a posztján, de érdemes lesz néha-néha becserélni, hogy szokja a mezőnyt.
 4. Heffler egy tényleg megbízható és jó horváthadrián*. Tegnap még egy remek szabadrúgása is volt.
 5. Lovric, bár társak nélkül játszott, és ez volt az első meccse a sérülését követően, sokszor kellemetlenül bizonytalannak tűnt.
 6. Cipf megsérült, reméljük nincs nagy baj.
 7. Kukoc képtelen leszokni arról, hogy labdaátvétel után addig toporogjon, amíg úgy nem áll a labda, hogy külsővel adhasson be. Itt szeretném megjegyezni, hogy minden látványossága ellenére ez a képzetlenség jele, továbbá a hatásfoka is megkérdőjelezhető, hiszen hosszú idő a beadás előkészítése, valamint a labda levegőben töltött ideje is hosszabb, ezért a szituációt könnyebb levédekezni.
 8. A Zlaté Moravcénak mégsem sikerült, és Bamba beba*ta.
 9. Az NB I-ben hamar kiismernek, nem lesz ennyi idő tökölni a labda mögött.

 

*_  A horváthadriánt a következő értelmében használtuk és használjuk a továbbiakban is: (Magyar értelemző kéziszótár, Akadémiai Kiadó, Budapest, kézirat)

horváthadrián fn Sp 1. Több poszton is nagyjából hasonló hatásfokkal bevethető játékos. Sp 2. Általános céllal v. jobb ötlet híján az 57. perc környékén csereként pályára lépő játékos a labdarúgásban.

ui.: hogy hívnak fiam? nem az érdekel, hol nyaraltál! (jajj, mennyit kuncogtunk azokon, akiknek ez fokozatosan esett le a kispesti pályafutása alatt.)

“Úgy néz ki megvan a kezdőnk az Európa-ligára” bejegyzéshez 223 hozzászólás

 1. Nagyon remélem hogy ez a szezon is jó lesz bár tényleg féltem a csapatott nagyon mert két stabil csatár nélkül még a bohócliga is nehéz lesz. Az euroliga meg lehetetlen küldetés szint sajnos. Az átigazolási szezon se zárult be és sajnos a sok középpályás igazolása miatt én félek hogy lesz még olyan távozó aki miatt sirhatunk. De hát nincs más mint előre én szerdán is megpattanok a munkából csak hogy lássam mit produkálunk .

 2. Szerintem a Gazdag – Vadócz – Nagygeri középközép teljesen vállalható, tudnak előre is játszani és védekezni is.

 3. A kis Cipf -nek nagyon komoly testfelépítése van! Eppel-t simán pótolhatja! Remélem nem csak reménység…

 4. Nem értem miért erőltetjük Pölöskeit. Csalja a focit, 95%-ban szabadul a labdától. Labdát nem tud szerezni, de ha kap, azonnal tolja tovább. Ha megnéznék egy statisztikát, akkor az lenne benne, hogy 99% a pontos passzainak az aránya, DE! egyik passz sem hosszabb 2 méternél, labdával pedig fél métert mozog. Ja és visszafelé passzol (a vasas ellen is ezt szo…tuk be az utolsó fordulóban). Klasszikus magyar focista, szabadul a labdától, nehogy hibázzon… Én nem mondom, hogy mindenki tekeredjen rá a labdára, mint lanza, de a párharcokat fel kell vállalni. Annak fényében, hogy Nagygeri meg a padon ül, egyenesen bűn Pölöskeit játszatni. Lukács helyett Májert kezdetném, majd a helyére hoznám Lukit.
  A Gazdi-Vadi-Nagygeri az NB1 egyik legjobbja lenne :)

  1. Nem lenne rossz a középpàlyàs sorunk,ha lenne benne egy kreatív ember…Mert futnak-futnak oké! De nincs benne sebesség,dinamika..stb Sajnos!

  2. Pölöskeitöl még nem láttam egy jó megmozdulást Kispesten….. Supka vak???

  3. Nagy Geri mindig a padon kezdi az évet, aztán bekerül a kezdőbe – hagyományőrzés :)

   1. Ezért nem lesz még támadó,mert mindenki fos,senki nem jó,de mindenki hisztizik,hogy egy támadó kevés,ki lenne jó akkor Öcsi elment ,Kálmán befejezte,akkor ki a jó ???? Senki valszeg nem fog 18-20 gólt rúgni,amúgy is Terence Hill is befejezte ;)

    1. Tehát azt akartad mondani, hogy csak Rudolf tudna jönni? :O Ő azért több helyen bizonyította, hogy mekkora szarjankó, nem véletlen lett több helyről kirúgva…tényleg ilyen erkölcsi hulladékok kellenek ide?

      1. Szegediként szted mennyire utálom a tirpákokat,de vki kell,15 gól után nem foglalkoznál vele,amúgy tudol jobbat,ha igen szólj az öregnek

       1. A gond csak az, hogy 15 gólt nem rúgott összesen az elmúlt 5 évben.

       2. 10 éve volt benne 15 gól, szerintem most már nincs.
        Akkor inkább jöjjön, Lukács, Májer, Tömösvári.

     1. Nem mondtam ,hogy CSAK,de Dani egyedül kevés a szezonra, más , aki ingyé ,meg a sapkába is belefér ?

      1. Ezt tudja mindenki…nem is az új csatár ellen szóltak a kommentek, hanem Rudolf ellen. :)

     1. Ezt az 5 vèdős hülyesèget +kapust kène elfelejteni,a maradèk 5 helyre akarunk mèg kb.15 embert beàllìtani.Ha a fix Danilot meg a Vadit is idevesszük,hàromra minimum 8-at.

  1. Az ország legnagyobb futballkurvájára nincs itt semmi szükség. Csak bomlasztana…

  1. Hanta értékelése mellet a tegnapiban találsz bővebb leírásokat.

 5. Ezeket a felàllàsokat,5-3-2, 5-4-1, 5-1-3-1 ,ezeket amùgy kik jàtszàk ?A Honvèdfelsorolni is nehèz hàny gòlkiràlyt adott pl,vmint ebbe a szar nb1-be minek ès ki ellen kène 5 vèdős rendszerben jàtszani?!4-4-2 alapban,otthon meg ha olyan a helyzet ,mehet a 4-3-3 is.

  1. 5-3-2 nek pont az a lényege, hogy védekezésben 5 ember védekezik, ha támadunk, a két szélső védő felmegy a középpályára, vagy akár szélsöbe támadni, tehát a rendszer átalakul 3-5-2re. Támadóbb felállás, mint a 4-4-2. Nagyjából ezt játszotta a Barcelona is, a két szélső futó a Jordi Aba meg a Dani Alves volt.

   1. Ezt a kutya sem jàtsza a vilàgon.Vagy a 4-2-3-1?? Könyörgöm,itt nem a Sevilla vagy a Tottenham jön szembe,hanem a Kisvàrda meg az MTK!

    1. Rossival ezt játszva lettünk bajnokok.
     Ezen próbált változtatni EVDM és Supka is, de nem jött be.

     Egyébként ha nem tévedek az angol válogatott pl. valami ilyesmit játszik a VB-n.

     1. 3-5-2 -t egesz pontosan legutobb,Allival meg Lingarddal az 5-ben.A Juventus pedig a real ellen (!) az idèn ,idegenben,4-1-2-3.Nem kötözködès,csak a pontossàg kedvèèrt.Szàndèkosan kèt kurva nagy tètre menő mèrközes.A juve pl a SPAL ellen,v Anglia meg pl otthon ellenünk nem ezt jatszana.Jatszatjuk a fidi v a fagyi ellen(5-3-2)viszont a többiek ellen felesleges szerintem.

      1. Az a 3-5-2 védekezésben 5-3-2 Trippierrel meg Younggal a két szélén…

       De szerintem teljesen mindegy, hogy rajtunk kívül ki, mit játszik, ha nekünk ez megy a legjobban. És az elmúlt két évben ezzel voltunk sikeresek, ezzel jöttek a meccsek. EVDM és Supka elképzelése sem jött be a változtatásra. Ez van.

    2. Manapság pedig elég népszerű felállás, a Juventus ezt játssza folyamatosan, Rossi is tőlük vette át. És ezt játszotta pl Brazília is a második félidőben Belgium ellen, az angolok is többször használták most a vb-n. Ahogy CSAK is írta, a két szélső védő támadásnál középpályás, tehát attól hogy 5-3-2 a neve még nem 5 klasszikus védőről van szó.

   2. így van…mivel a 2 szélső végig bejátssza a maga oldalát, talán a 3-5-2 jobban kifejezi a rendszer lényegét :
    a középpálya 2 széle amennyire védő ugyanúgy “csatár” is, ha nem is a klasszikus formában, de ahogy King meghúzta a szélen és dobta befelé Marcinak vagy a többi érkezőnek, azt még Jó Bodonyi Béla sem csinálhatta volna jobban. :)
    az 1 más kérdés, hogy ha kapura kellett volna fordulni, ott már nem már meg sem közelítené a kék szívű PAtrick a mi Bélánkat…

  1. Néhányan bocsánatot kérhetnének ezek után az agyonszapult tulajdonostól, miután orrba-szájba lett gyalázva, hogy a legújabb mendemondák szerint “rákényszerítette” Lanzafamét a váltásra..
   Természetesen szó nem volt erről, ahogy arról sem, hogy valaki megveszi a klubot és ezért kiárusítást tart..

  2. Hehe…kemény kis vitába keveredtünk a fradistákkal…szar zöldek. :D

   1. mindig a “galambbal sakkozni” hasonlat jut eszembe erről….:)
    minek….

    1. Igen…most én is így éreztem magam. :D Csak jött válaszként a sok bla-bla-bla… :D És olyan ordas poénok, hogy az mtk azért nagyobb rivális a Kispestnél, mert 100 éve nyertek egy rakat bajnoki címet és nekik így több bajnoki címük van, mint a Kispestnek…beszarás. :D

     1. Azért nekem nagyon tetszett ahogy törődtél a “tündér lelkükkel” :D

      1. Köszönöm :) Közpénzzel a Fradiba lett csábítva Lanzafame (akinek a döntését saját szemszögéből még talán meg is tudok érteni), olyan fizetésért, amiről lerí, hogy azt a Fradi nem a teljesítményével hozta össze és akkor itt arcoskodnak, hogy meg vagyunk sértődve? Hogy mi nem vagyunk nekik riválisok? Egy kicsit felcseszte az agyamat az a nagyképűség, ami belőlük árad…bezzeg pár éve, amikor Ndjodo szinten igazolták a játékosokat, ott sírtak-rítak, hogy mennyire kicseszett velük a rendszer…hányinger társaság. De legalább akivel vitáztam, az nem hozta az alpári fradi stílust. :)

       1. Gondolkodtam sokat mi lesz a koreografiaja majd a Honved-Fradinak Lanza okán. Szerintem a legelegansabb a verbalitás mellőzése mellett egy olyan óriási drapi lenne, amin a Juventus es a Torino neve lenne es közte egy nagy nyíl áthúzva. Aki érteni akar az érthet belőle. Elegáns és sokatmondó lenne egyben.

        1. Esetleg egy drapit olaszul: “Kispesten ismertél váltál, a Fradinál gazdaggá. Juventust arcul merted volna köpni a Torinóért?”

        2. Ezt írtam én is egy hete!
         ott azt mondtam, hogy, Itáliában ezért DISZNÓNAK titulálnák…

         1. Én úgy gondolom, hogy ebben a sztoriban nem feltétlenül Lanzafamet kell utálni. Ha én valahol keresek 5 millát és ajánlanak helyette 15-18 millát lehet én sem gondolkodok sokat, bármennyire is elégedett vagyok a jelenlegi munkahelyemmel. Talán ezért is jobb A69W ötlete, amivel nem utáltatjuk meg Lanzafameval a Kispestet, de azért finoman a tudtára van adva, hogy amit csinált, az nagy kibaszás volt a Kispestiekkel….

        3. Ez egész ütős ötlet! Grat! ;) Tiéd a mai pontom! :)

    1. Nekik nem volt tegnap edzőmeccs, úgyhogy gondolom igen. :D

 6. nagyon várom a meccset, annyi az új ember, hogy tele vagyok kíváncsisággal, kérdőjelekkel.
  jó lenne belelátni SA fejébe is, hogy komolyan gondolta-e ezt a Geri Pölö cserét…
  én nem hiszem, hogy elfogultság szólna belőlünk, de a fórum 90%a tuti, hogy Gerit játszatná.
  Pölöskei akkora alibi idény tolt nálunk, hogy az valami döbbenet.. ahogy már mások is írták 20m volt leghosszabb passza, de az is hátrafelé és gólt kaptunk belőle…nem lenne jó üzenet, ha ez a játék lenne a nyerő.
  0 ütközés, 0 távoli löket, ami nála nagy gólokat hozott régebben, itt semmi!! :/
  Annyira adott a Nagygeri. Vadócz, Gazdag közép, hogy besírok ha alibi Pölö lesz a pályán…
  kíváncsi vagyok az öreg KAmberre, milyen szezont tol, a tapasztalata, intelligenciája megvan hozzá, hogy még számíthassunk rá.
  sokat várok Vadócztól és ahogy írtátok a meccsről, egyelőre mutatja is azt a higgadt, kapitányi játékot, amivel tartást adhat a csapatnak.
  remélem a fiatalok megragadják a lehetőséget és erényt kovácsolunk a csóróságból…
  bízok Grófban, hogy ha már úgy alakult, hogy itt maradt, ismét bajnok formát hoz!
  ha összeáll a védelem, akkor ezzel a középpályával 1 olyan stabil játékunk kell legyen, hogy előbb/utóbb csak betalál elől is vki…
  meglátjuk az EL meccsen…nagyon várom, remélem nem lesz csalódás.
  (azt azért meg kéne majd kérdezni szabó úrtól, hogy az unalmas Rossi játék mennyire van benne a csapatban, ha még a töredék bajnok csapattal is ezt lehet leginkább játszatni…)

  1. A macedón ellenfelünktől is sokan távoztak. Szóval most két újra összerakott csapat találkozik, bármilyen eredmény előfordulhat. Reméljük a visszavágóra már az új csatárt is tudják nevezni. :) Tényleg! Meccsenként vagy fordulókként van a nevezés leadása?

   1. jó kérdés, talán van itt aki tudja.
    reméljük, hogy lesz rá ok és lehetőség és főleg lesznek új emberek, akiket tudunk majd nevezni :)

    1. Hát a két csatár és a középpályás (akit Supka emlíett) közül legalább az egy csatár igazolása nagyon S.O.S feladat, mert ha Danilo lesérül akkor csak 20 éves srácokkal tudunk felállni. :(

     1. Nem biztos, hogy akkora baj az!
      Kell szvsz egy befejező csatár! A többit oldják meg a fiatalok! Ez a mi jövőnk!!!

    1. Köszi. Hát akkor fel kell kötni a gatyúst. Bár úgy láttam a fiataloktól sem áll távol a góllövés. :)

  2. Csak annyit tennék hozzá, hogy ha mérlegeljük Nagy Geri vs Pölö közti különbséget, akkor én esküszöm nem is értem mi szól Pölö mellett, zongorázni lehetne a különbséget.. Jó lenne megkérdezni egy szakértőt (Supka :)), hogy mit lát inkább benne.

 7. Egyébként azon gondolkozom, hogy itt sok olyan kommentelő van, aki szinte minden posztnál feltűnik, akikkel együtt sírunk, együtt nevetünk. Én személy szerint szívesen találkoznék mindannyijukkal…lehetne az első fordulók valamelyikére szervezni egy csak.taccs.hu-s talit és mondjuk közösen szurkolni. Csak meg kéne beszélni, hogy hol találkozzunk, mindenki visz magával egy kis névtáblát a nicknevével és utána mehetne a duma, közös szurkolás. :) Vélemény?

   1. Hát..szerintem csak szervezés kérdése. Lehetne meccs előtt fél órával mondjuk az Ajándékshop előtt találkozni. Aztán aki úgy érzi, hogy jó a társaság lehet együtt szurkolni, de ha másra nem is, arra feltétlen jó lenne, hogy megismerje azokat az ember, akikkel napi szinten beszél vagy éppen vitázik a Kispesten történtekről. :) Csak a lényeg, mindenkinél legyen egy kis papír a nevével vagy valami hasonló, amivel megismerjük egymást. :)

     1. Akkor az első hazai mérkőzés előtti beharangozónál el kell kezdeni a szervezést…esetleg Hanta segítségét is kérhetjük egy speckó poszt formájában. :P

    1. Fasza lenne, egy-két vitás esetet is lehetne rendezni. (Vicc vót. :))

     1. Hát tény, hogy aki sokat arcoskodik, annak nem szerencsés egy ilyen találka, de azért én bízom minden fórumtárs jószándékában. :)

       1. Minden tiszteletem a normális fradista (és más szurkolói csoportot képviselő) fórumtársaké, de gyanítom sok értelme nem lenne, mert sok közös nevezőnk nincs, ahogy azt bármelyik csakfocis kommentháború is mutatja. Azért kéne a meccs kezdete előtt fél órával, mert akkor vélhetően tényleg csak Kispest szurkolók jönnének el. Főleg, hogy Fradi is ugyanúgy hazai pályán játszik, amikor mi. :)

   2. Facen alakult egy csoport kb 2-3 eve. 5-en sikerult belepni innen a forumrol :)

    1. Lehet túl volt bonyolítva. Ha mindenki ott van a megbeszélt helyen (pl. Ajándékshop előtt) a megbeszélt időpontban, akkor még a helyszínen is el tudod dönteni, hogy fel akarod fedni magad, vagy maradsz inkongnitóban. :) Voltam már hasonló jellegű találkozókon, utána sokkal személyesebb a kommentelés, amikor tudod, hogy kivel beszélgetsz. :)

     1. Igen.. aztan egy ido utan elhalt a dolog.
      Bar en inkabb csak olvasom a kommenteket itt, de tamogatom a talit!

  1. Jó 5let!
   Szurkolás -> Kanyarban?
   (úgyis oda szól a bérletem…)

   1. Azért gondoltam az Ajándék Shopot, mert az már Stadionon belül van, de akinek a jegye (bérlete) a Kanyarban van, illetve a Tribünön (Korzón) az egyaránt oda tud menni. Fél óra alatt (a meccs kezdéséig) meg belefér egy kis dumálás, haverkodás, aztán utána mindenki oda megy szurkolni, ahova kedve tartja. :) Aztán ha már meg van az első személyes kontakt, akkor komolyabb beszélgetést, összejövetelt le lehet szervezni akár egy körtelefonnal vagy facebookon. Nyilván a személyes kontakt után, már egyszerűbb a dolog.

    1. Ez tényleg egy jó ötlet, nem maradt már más hátra, mint a kivitelezés! ;)

     1. Első két hazai fordulóra (Haladás és Paks) be lehetne ütemezni. Aki tud az jöjjön mindkettőre, aki csak az egyikre (a nyaralások, szabik miatt), az arra amelyikre tud. Nyilván utána a fórumos kommunikáció is korrektebb hangvételű lesz (bár szerintem itt egész kultúráltan kommunikálunk egymással) a személyes ismeretség által. :)

 8. a lehetséges csatárokról van vmi infója vkinek ??
  Kálmán…tudom, hogy itt dekkolsz és olvasod folyamatosan…:) pls. oszd az infót……

  1. Nekem infom nincs, viszont naponta nézegetem a lejárt szerződésű csatárokat a transfermarkton, és bőven lenne ötletem!:) Persze az olcsóbbak és a régebben lejárt szerződésűek közül, a realitások talaján maradva…

   1. na…jöhetnek a linkek! lássuk, mi a kínálat és talán mások is látják…akik már több 100 potenciális csatárt megnéztek…:D

    1. Ahogy írtam, igyekeztem olyanokat választani, akiknek nem most nyáron járt le a szerződésük, vagy talán kisebb lehet a fizetési igényük, persze erről nincsenek pontos infoim. Én igazolnék egyet mindenképp a következő EL forduló előtt (ha már az elsőről lemaradtunk…), és esetleg eggyel érdemes lenne kivárni az átigazolási szezon végét, ahogy többször is megtettük, akkor nagyobb esély lehet kifogni az “aranyhalat”!:)

     1. Szűrők: ingyenes, problémás (sérült, vitája van a vezetéssel, stb.), alacsony fizetési igény, angol nyelvtudás, de legfőképpen: JÓ. :)

      1. A korábban tehetségesnek mondott, de még nem sikerült kibontakoznia szűrőelem se maradjon ki. :)

      1. Idehaza sajnos senki… Aki szerintem erősítés lehetett volna itthonról, már elvitte más.

        1. Nincs ingyen… Inentől kezdve nincs miről beszélnünk…

          1. Amíg nem vásárolunk pénzért játékost (márpedig nem vásárolunk), addig a szakma erősen háttérbe van szorítva. Ha ingyen van, és a fizetése is beleférhet, lehet beszélni róla szakmailag, akár Tischlerről is…

         1. Jó lesz kölcsön (~vagy bérét álljuk), 1évre, onnan már csak fél év a szerződése, addig meg lehet, hogy 1-2 ifjú titán (Cipf/Májer) pótolja a hiányt! :)

       1. Dejan Georgijevicset a Fradi kirakja. Őt látta valaki játszani? Az első csapatban 1 meccse volt, ez Doll hiábája vagy ennyire szar a játékos? Előtte a szerb élvonalban 16 meccsen 9 gólt szerzett.

        1. Az NSO Szerbiából úgy értesült, hogy Dejan Georgijeviccsel
         nem elégedett Thomas Doll, így a szerb támadót kölcsönadhatja a
         Ferencváros. A 24 éves csatár játékjogát februárban, a hírek szerint 200
         ezer euró körüli összegért vette meg a Fradi az FK Vozsdovactól,
         melynek színeiben 16 bajnokin kilenc gólt szerzett az ősszel a szerb
         élvonalban. Az FTC-nél viszont tétmeccsen csupán egyszer volt kezdő, hét
         bajnokin csak 134 percet töltött a pályán, egy gólt szerzett. A
         távozásával a fizetési keretből is felszabadít egy kisebb összeget a
         magyar klub, mert szerb becslések szerint havi 10 ezer euró körüli
         összegért írt alá a télen Georgijevics a Fradihoz, miközben például
         Dunaszerdahelyre is hívták. Ugyanakkor a kölcsönadással az
         El-selejtezőket még megvárhatják, hiszen az európai porondon nincs meg
         az a tízes légióskorlát, amit az MLSZ az új szezontól itthon bevezet.

    2. Elnézést, hogy nem linkeket küldök, de mindenki rá tud keresni ott név szerint:
     Nilmar, Danilo Neco, Marcel Essombé, Fabrice Ondama, Jean-Philippe Mendy, Michael Uchebo, Wanderley, Oleksandr Gladky , Juninho (32 éves), Aleksandar Tonev, Rafael Bastos, Adam Nemec, Frédéric Mendy, Dragan Mrdja, Lucio Flavio, Joseph Akpala, Adeilson, vagy az olasz vonalon elindulva Federico Macheda!!!
     Persze sokuknál egy próbajáték nem ártana! Olyanokat sem vettem bele a listába, akik pl. idősebb dél-amerikaiak, és még sose mozdultak ki a kontinensről!

     1. nem hiszem el, hogy nincs 1 emberük, aki ezt így összeszedte volna…leszűkíteni SAnak 10-15 emberre…ő megfelezi és egyeztetés a jelöltekkel… 3-4 eljön próbajátékra.
      erre mit csinált a szabó team ? odessza fc lepasszolt braziljait nézegeti SA

       1. most komolyan… mennyire amatőr szinten kellett ezt csinálni a klubban, hogy ez idő alatt nem sikerült egy normális csatárt idehozni ??

     2. Mondjuk az első két játékossal, esetleg Machedával a bajnoki címért is mehetnénk!:)

     3. Diego féle dél -amerikai vonal kár hogy elhalt anno.Nagyon szerettem a játékát…Hemi vele jó üzletet csinált.

  2. szerintem itt csak szeptemberben várjunk új csatárt. Emlékezzetek a korábbi évekre, mikor a Papa beígérte minden blogjában a csokkó erőcsatárt, és Fantával már minden, már a Határ úti aluljáróban feltűnő benga csoktárba a leendő Anelkát vizionáltuk, aztán lett egy … khm… végül senki. 2 éve a zsoldos is csak szeptemberben érkezett be, amikor már elkönyveltük, hogy egyszemélyes Eppel csatársorral megyünk végig az évben. Szóval nem fognak kapkodni szerintem, sőt, pontosabban fogalmazok: a kamionról ingyen leeső occsó bálás csatárokra is aug 31 környékén lesz esély. :( Gyorsan visszakanyarodtunk a pre-2015 évekhez, most, hogy kifutott az MLSz-szabályozás :S

    1. ha találunk
     egy youlat
     megéri kivárni

     inkább kesöbb
     egy jobb
     mint hamarabb
     egy sz.rabb

 9. a MAcron úgy érzi, hogy ezzel az extrém mezzel villogni fog Kispesten ? :)

  “Hétfőn 16 órától sajtótájékoztatót tart klubunk, amelyen a Budapest Honvéd FC bemutatja az együttes 2018–2019-es mezeit, illetve a klub új játékosait, Fousseni Bambát, Batik Bencét, Uzoma Ekét, Holdampf Gergőt, Dino Skvorcot és Vadócz Krisztiánt. A sajtóeseményen részt vesz a klub vezetése, a Honvédot öltöztető Macron képviselője, továbbá beszámolunk a felkészülés eddigi menetéről, illetve a következő idény céljairól is.”

  1. nem tudom, van-e bármi értelme kirakni egy 16 órás eseményről szóló hírt 11 óra 13 perckor. vagy lesz online közvetítés?

  2. gondolom elhívták a budapesti macront forgalmazó bolt éjjeliőrét

   1. aztán majd leesik az állatok, ha a francia elnök beállít Honvéd mezben…

  3. És ha mégse piros-fehér lesz fehér nadrággal…… Én márvelfogadnám ezt is csak legalább fekete lenne a nadrág

  4. Meglepetés lenne ha mondjuk az öreg olvasva itt a nem tetszésünket berendelt volna valami egyedi mezt…… Na jó felébredtem

   1. Én pont erre gondoltam már akkor, hogy az a poszt nem véletlenül született meg idejekorán. Persze simán lehet, hogy álmodozunk, de az is, hogy Hemi olvassa, amit irkálunk. Szia Hemi! Ne spórolj a csatárokon! :)

   2. ha ez működne, akkor megkérjük Hantáékat, hogy dobjanak fel 1 üzenőfalat, ahova mindenki írhatna mondjuk szezononként 1 ötletet az öregnek…:)
    és az ötletnél nem arra gondolok h mit hova tegyen…hanem hasonló ötletekre, mint a mezeknél… én kinézem azt is a helyzetből, hogy felszínes infókat kap, vagy nem látta az alternatívákat…vagy naív vagyok ?? :)

    1. Szerintem ha direktben neki címezzük, akkor csakazért sem fogadják meg. De ha itt egymás között morgunk, akkor talán…

     1. nem tudom min múlik… annyira filléres kérdésekről van szó néha, hogy tényleg érthetetlen.

  5. Idén is a nemzetközi kupában való indulás a cél.
   Leveszik a régi lemezt.és lejátsszák….

 10. Rosszabbra számítottam, de ez olyan semmilyen mez. Mondjuk, ha nyerünk szerdán, akkor veszek egyet :)

  1. Remélem nem így lesz, de én nem lepődnék meg, ha mondjuk szeptemberben elvinné egy kínai csapat.

   1. Én egy pillanatra sem csodálkoznék, inkább akkor ha maradna egy évet

  1. Úgy hallottam csak azért hívják vissza, hogy a már meglévő BOBÁL mezeket tudja valaki továbbhordani… :-)

   1. A Bobál utáni ‘D’ betűt meg majd áthúzzák vastag filctollal :-)

  2. Nem tudom. Csákváron nincsenek rossz mutatói. 16/10 Látta valaki játszani?

   1. 17/9 a mutatója, amibõl kettõ mesterhàrmas volt. 12 meccsen nem lõtt gól.. Mèg egy èv kellene neki szerintem àllandò jàtèklehetõsèggel.
    De inkàbb õ, mint az ex-pafcos..

    1. Az mert van rajta felesleges 10 kg
     Mondjuk ha leadná se lenne gyors, de akkor elmenne, mert bivalyerős

  1. Bocs, most látom a youtube-on, hogy nem friss, az nso-n meg igen. :(

  1. A fekete nekem nagxon tetszik a piros nadrággal, ez a kombináció nagyon ütős!
   Az első számú meznél nekem kérdés tovabbra is a nadrág színe.
   Remélem fekete lesz!

  2. jól néz ki, örülök hogy bekerült a hazaiba a fekete nadrág, az idegenbeli meg kifejezetten menő.

   1. A közèpsőt otthonra:1949-2019,sàrga nàlam kuka,itt is,ott is ,amott is.

    1. mondjuk úgy megnézném, hogy a pl a világos rész-fekete, a “tét”sárga-vörös lenne…
     (Lehet ám, hogy az sem lenn jó….)
     Valakinek volt az az oroszlános címer terve. Olyanra kellene gyártatni a mezt. Az tuti egyedi lenne!

  3. Azt nem értem, hogy ha van 3 színünk (vörös/fehér/fekete + ezek kombinációja) mi szükség van a sárgára? Ez a fekete nem túl fantázia dús…

   1. Ok, azt értem, de ha van “fehér”, vörös, és fekete (esetleg csíkos) akkor talán ki tudunk térni…. (vagy adjuk kölcsön neki a sárgát! :))
    Néztem a honlapjukat, nekem a bologna, cagliari, edinburg (v. vmi hasonló) tetszene a mi színeinkben

   2. a 3. számú mez akkor kell, ha nem vehetjünk fel az első 2-t. Ha a piros-fehér ütközik az ellenféllel, akkor a sima fehér/sima piros se megoldás.

    1. Hàt most kivètelesen nem hàtràlok ki .A sàrga ùgy ahogy van,szar!Peace

     1. Ugyanaz a modell majdnem mint a mostani fehér csak ez sárga.
      Remélem kapus mezek is lesznek végre újak!

      1. A sàrgàhoz semmi közünk tovàbbra sem.A hazai csapat pld leadja,h miben lesz ,akkor mindenkèpp kitudunk tèrni az első kettővel vagy egy tiszta fehèrrel.Szerintem.

     2. Én is azt mondom, hogy a sárgát csak akkor tudom elfogadni, ha a játék, és az eredmény a Loki elleni lesz! :)

     3. Szinte mindig sárga a hazai, Gösser óta, pedig az sem tegnap volt…

   3. Igazából ez a 3. számú, sárga mez olykor kapusmezként is funkcionál. Nem mellesleg, a bajnoki címig tartó menetelést is sárgában kezdtük el, még az újpest elleni vízilabda meccsen a fáyban.

   4. Azért van, hogy ha nemzetköziben véletlen összesorsolnak egy piros-fehér-fekete színű csapattal, mint a PSV, Bilbao, Milan, stb. (azért van egy pár), akkor nem játszhat a csapat semmilyen hasonló színben, egy “kitérő színű” mezt kell választani. Anno pl. volt a Loki BL selejtezője valamelyik északi piros-fehér csapattal, ahol megmondták a hazaiak, hogy ők nem fognak tiszta pirosban, vagy tiszta fehérben játszani. A kondások meg külön arra a meccsre csináltattak egy kék garnitúrát. Persze valószínűleg nem nagyon lesz erre szükség az EL-ben és párszor idegeben ráadják majd a srácokra, hagy kopjon, de tény, hogy kell.

  4. Mi a f—-ért kellett megfordítani, miért nem jó a piros-fekete mez fehér nadrággal? Bilbaoig kellene zavarni azt az idiótát, aki ezt a hülye hazai színkombninációt kitalálta… :(((

   1. Ezt a reakciót értékelhetem úgy, hogy nem vagy vele teljes mértékben elégedett? :)

  1. Nekem is tetszik, az Öreg jól beebédelt, vagy csak a kép elönytelen.

   1. szerintem csak reggel véletlen a paplanhuzatot kapta fel ing helyett

     1. Öreg az a kansasi nyugdîjas otthon elhagyott ruháiból öltözik?

 11. NEMZETKÖZI KUPASZEREPLÉS………:D :D
  „Évek óta megbízható és minőségi szponzorunk a Macron, amelytől komoly támogatást kapunk, és reméljük, ez a kooperáció nemcsak tovább folytatódik, hanem ahhoz is hozzájárul, hogy minél többen ismerjék meg Magyarországon a céget. Azt várom, amit az előző két szezonban is vártam a csapattól, hogy kivívja az Európa-liga-indulást. Legyünk az első háromban, vagy nyerjük meg a Magyar Kupát, ezt a célt tűztük ki Supka Attila edző elé is” – mondta George F. Hemingway, a Budapest Honvéd klubelnöke.

  http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/nb-i-piros-feherben-a-hoved-bemutattak-az-uj-mezeket-2646279

  Boti + Danilo olyanok mint 1 bábú… :)
  http://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/64/62/79/cikk_2646279/honved_960px.jpg

   1. kérdezi, hogy elővegye-e a bábját vagy marad a “függöny mögött”… :D

  1. Gazdag: “Bakker..nem kellett volna ebédre a bab”
   Boti: “Baszki…fordítva vettem fel a szuszpenzort”
   Danilo: “Ekkora elég, vagy tovább nyújtsam? :P”

 12. Áitólag visszavásároljuk Bobált Kisvárdától.{csakfoci}

 13. Nem tudom, volt-e már téma, de ha már én is annyit kritizálok, most illik megemlítenem: az utóbbi hetekben érezhetően nőtt a cikkek színvonala a honvedfc.hu-n. Először biztos voltam benne, hogy csak elfelejtették megjelölni a forrást egy átvett anyagnál (N.Sportra emlékeztetett), de kiderült, hogy saját :0

  1. Micsoda idióta szöveg!!! Hogy a Fradi nem volt hajlandó kifizetni a vételátat, “csak ha átadjuk”… Mert különben mi a f…ért kellett volna fizetmie?
   Ez az ember képtelen meglenni süketelés nélkül.

   1. Nyugtass meg, hogy azért valójában tudod, hogy ezt poénnak szánta… :)

  2. Vadi: “Hálistennek az elmúlt hetek próbajátékán sikerült is megfelelni…” :)))

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.