Mastodon

Tegnap óta tudjuk, hogy Magyarszágon nem focit játszanak, hanem hűtlen kezelést

Bp. Honvéd – Diósgyőr @ Hungária, 17h

Nagyon egyszerű a helyzetünk: ha nyerünk, és a Debrecen kikap, akkor előzünk egyet, ha az Újpest is kikap, akkor kettőt, ha pedig a Debrecen pontot szerez, de az Újpest nem, akkor is egyet. Egyszerű állítás, sok töltelék, Joó Gábor elégedetten csettint.

Tényleg ennyi van a történetben. A két meccs alatt ahány vetélytársunknál szerzünk hárommal több pontot, annyit előzünk meg. Simán lehetünk még harmadikak, nem vészes a sorsolásunk, és ugye, már a negyedik hely is fix Európát jelent.

Honvéd – Diósgyőr //

Kezdjük azzal, hogy a Diósgyőrnek az elmúlt három bajnokságban már illett volna legalább egyszer kiesnie, egyszer feljutnia, majd utána még egyszer kiesnie, erre még mindig itt rontja körülöttünk a levegőt.

Úristen, pár éve még úgy gondolták, hogy az Alföld Contéja, Bekő lesz a megváltó náluk, vitték is a fél Kecskemétet, majd gyorsan rájöttek, hogy mégsem, és inkább Egervárival építettek szerethető és egyben bennmaradó csapatot. Őt váltotta Horváth Feri, hogy az idény végén, az utolsó meccs utolsó perceiben már Bódoggal legyen meg újra a bennmaradás. Bódog akár újrázhatott is volna, de alig egy évvel később őt is kitették, helyette Fernando maradt bent az utolsó meccs utolsó percében, pont Horváth Feri Balmazújvárosa ellen, az akkor már balmazi Rudolf lesgólja miatt. Ha Rudolf nem ér bele, akkor a Balmaz marad NB I-es, így elmondható, hogy az egyetlen Diósgyőrben lőtt gólja helyett egy teljesen másik gólja számított a Diónak.

Mondom, menniük kell. Azért minek van egy klub, hogy az utolsó percekben pörgessen egy hevederes golyószóróval, majd a fejéhez tartva orosz rulettezzen vele? Diósgyőrben valahogy így képzelik mostanában a bennmaradást.

Mindeközben vidéki fellegvár, új stadion, én meg fogadjam el, hogy ezek inkább számítanak, mint a pályán mutatott teljesítmény, és a szerencsére, az illetlenség határát bőven átlépő mértékben hagyatkozni.

Apropos, hamár fellegvár, stadion, magyarázkodás, hogy mit miért,

tegnap Csányi bemondta a jézusmáriát. Nem is értem teljesen, hogy mire gondolt. Hogyaszongya, idézve a csaklabdarúgást:

VAN EGY ROSSZ BEIDEGZŐDÉS, AMIT SOKSZOR HALLOK, HOGY “AZ EDZŐK DOLGÁBA NEM LEHET BELESZÓLNI”. MI AZ, HOGY NEM LEHET BELESZÓLNI? HÁT KINEK A PÉNZÉT KÖLTIK? NINCS KÖVETKEZMÉNY. ÉN EZT MÁR-MÁR A HŰTLEN GAZDÁLKODÁS KATEGÓRIÁJÁBA SOROLNÁM. 

ezt, így, e, csupa nagybetűvel, szinte ordítva.

Nem is tudom hirtelen hogyan értelmezzem. Az edző az állam pénzét költi, mert ugye a magyar klubok bevételeinek jelentős hányada állami szubvenció, mindegy mibe csomagolják, lényegében az. Tehát ha mindet mi fizetjük, mármint az állam, és nem az adófizetők, akkor neki, mint az állam által erre a végvárra állított kapitánynak, számon kell kérnie, hogy az állam pénze mégis mire folyik el Supkák, Rebrovok, Kuttorok, Csertőik, sőt, Komjátik kezei között.

Kérem, itt hűtlen gazdálkodás folyik, mi odaadjuk számolatlanul és ellenőrizetlenül a pénzt, amit aztán számolatlanul és ellenőrizetlenül költenek el a kluboknál. Ez így tovább nem mehet! Itt gazdálkodás lesz hamarosan!

Mondjuk arról nem volt szó, hogy a tévé majd kettő helyett hat meccset adjon, az nem hűtlen gazdálkodás, hogy a rosszabb minőségű magyar foci harmadannyi meccséért többször annyit fizetnek az adófizetők, mint korábban egy piaci cég, hogy ne láthassák, az ugyanis nem hűtlen kezelés hanem szent cél a szövetségtől, mert így majd többen mennek a stadionokba, ami ugyan nem igaz, de legalább szóba sem került.

Nevetséges.

A TAO felett őrködő, évről évre vállalhatatlan, és előre láthatóan bukásra ítélt szabályokat hozó MLSZ hirtelen észrevette egy józanabb pillanatra, hogy mi történik körülötte? Majd amikor az észrevétel megtörtént, elfogadta, ebben a közegben már rég nem a futballról van szó, hanem az állami akaratról, az állami mutyiról, és a józan pillanatában beszólt a szereplőknek: tudjátok kinek a pénzét költitek? Egyszer majd kérni fogunk érte valamit.

Mondjuk eddig is kértek, de úgy hogy utólag mind hülyeségnek bizonyult, és vagy a futballunk eredményességét, vagy a nézettségét, de általában a kettőt együtt taszította még mélyebbre. Tapsikolunk, mert minél eredménytelenebb a szövetség, annál inkább megerősítik őket államilag, politikailag, és ha kell, Lovasberényig is meghosszabbítják.

Következmények nélküli ország lettünk, köszönjük.


Itt abba is hagyom, mert épp azt tervezi a kerületi önkormányzat, hogy a lakók megkérdezése nélkül, a fákat parkolóhelyekre, az árnyékot és a zöldet pedig tűző napra és betonra cseréli, amivel nem értek egyet, és amolyan polgári engedetlenségként, a leszúrt jelzőkarókat feltépem, és a tájékoztató táblákat leszedem a helyükről, oldalra dobom, gondosan úgy, hogy a kutyát sétáltatók, az utat levágók még véletlenül se botoljanak meg benne. Ha kérdeznék, majd azt mondom, jajj, azt hittem, a múlt heti lomtalanításból maradt itt, én csak összegyűjtöttem a szemetet. Szóval van dolgom bőven, hogy rohadna meg az összes hazug politikus. (Ezzel vajon mennyivel szűkítettem a kört? Létezik egyáltalán olyan, a hazug politikus és a politikus metszetén kívüli részhalmaz, amely még mindig politikust tartalmaz, azonban a halott politikusokat, valamint népünk Bölcs Vezérét nem oda soroljuk?)


Egyébként szerintem nyerünk kettő-egyre, és legalább egyet előzünk estére.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||