Mastodon

Megszülték a hegyek: Sannino távozik

Tizenegy éve nem ült ilyen gyenge teljesítményű edző a Honvéd padján.

A kialakult helyzetre tekintettel közös megegyezéssel szerződést bontott a Budapest Honvéd vezetősége Giuseppe Sanninóval és stábjával. Valerio Zuddas erőnléti edző április 30-ig még a klubnál marad, de a többiek még a héten visszatérnek hazájukba. Az olasz szakember és segítői 2019–2020-as szezonra érkeztek Kispestre, a most futó idényben 4 Európa-liga, 25 OTP Bank Liga és 7 Magyar Kupa-mérkőzésen irányították a csapatot.

Giuseppe Sannino munkáját ideiglenesen Pisont István veszi át, a bajnokság szüneteltetésének időszakában egyéni edzéstervek alapján – az erőnléti edzővel közösen – készíti föl a játékosokat a későbbi mérkőzésekre.

jelent meg fél egykor a Honvéd a honlapján.

Vajúdtak tisztességgel, és remélem, nem az történt, hogy a népharag szimplán átcsapott a fejük felett, és sebtiben hoztak egy csitító döntést, mert egyébként nincs semmiféle szakmai koncepció. Ha csak azt nem nevezzük annak, hogy mindent a túlélésért. (A saját túlélésemért.)

Egyébként a döntésben nekem az a rész teljesen érthetetlen, hogy miért pont az erőnléti edző maradt itt, amikor jól láthatóan a meccsek végére omlunk össze? Vagy az összeomlás nem erőnléti, hanem pszichés okokból történik? Csak mert ebben az esetben ugyanúgy ellentmondásba kerülünk, hiszen hónapokon át az volt a mantra, mennyire felkészült szakember Lütyő, és mennyire rajonganak érte a játékosok. Hetven percig. (Vajon milyen távol kell állni a kopasztól ahhoz, hogy Csank Jánosnak tűnjön? Ugye, emlékszünk a Vadász nyolcvan perces válogatottjára?)

Jól látszik a grafikonon, hogy a 60. percet követően mennyire durván megugrik a kapott gólok száma, míg a lőtt csak az utolsó negyedórában követi valamennyire

Huszonöt meccs jutott a misternek, ami hattal több, mint EvdM-nek, kilenccel, mint Pölöskeinek, de eggyel kevesebb, mint Sisának, Vérhódot pedig inkább hagyjuk, ha csak az elmúlt évek edzőit nézzük.

edzőmérk.ptátl.rg/mkg/mgk/m
Pölöskei161,191,441,75-0,31
Sisa260,850,811,42-0,62
Morales321,561,381,03+0,35
Supka II.441,451,481,39+0,09
Rossi I.561,521,481,21+0,27
Rossi II.791,561,381,05+0,33
EvdM191,471,631,58+0,09
Supka III.471,451,381,3+0,08
Sannino251,361,001,28-0,28
ptátl: az egy meccsen szerzett pontok átlaga, rg/m: rúgott gól per mérkőzés, kg/m: kapott gól per mérkőzés, gk/m: gólkülönbség per mérkőzés

Sisa, vagyis 2009 óta nem volt ennyire gólképtelen edzőnk, és hiába lett Morales futballja a kollektív tudat sajnálatosan elfojthatatlan része, Sannino képes volt bőven alámenni. A huszonöt lőtt gólunkból hét (28%) tizenegyesből született, vagyis akcióból és szabadrúgásból összesen tizenhárom meccsen (52%) voltunk képesek betalálni. Magyarul: a meccsek felén gólt sem lőttünk, legfeljebb büntetőből. Még durvább a helyzet, ha csak az utolsó tizenkét fordulót nézzük: 9 gól (4 akció, 5 tizenegyes).

Az 1,36 pontos meccsenkénti teljesítmény szintén tíz éve nem látott alacsony érték Kispesten, ahogy negatív gólkülönbségű edzőnk se volt ez idő alatt. Legalábbis olyan nem, aki kellően sok meccset kapott bizonyítani.

Furcsa, de ahhoz voltunk szokva, hogy nem hagyják ennyire elfajulni a dolgokat.

kék: az utolsó tíz meccsen lőtt, piros: az utolsó tíz meccsen kapott gólok átlaga

Vizuális típusoknak mutatnám, hogy a jelenlegihez hasonló kilengések legfeljebb a bajnokcsapatnál fordultak elő, de akkor fordított előjellel. Meg is lett az eredménye.

Kísértetiesen hasonló görbék, mint tavaly ilyenkor (kék: az utolsó tíz meccsen szerzet pontok átlaga, piros: az utolsó tíz meccs gólkülönbségének átlaga)

Azt, hogy mikor lesz újra foci, és milyen lesz Pisont csapata, egyelőre nem tudja senki, azt sem, hogy egyáltalán Pisontnak lesz csapata, vagy a kényszünetben levadásznak egy új edzőt (csak Horváth Ferit ne! ne mi legyünk azok, akik rászabadítják a fővárosra).

Sanninónak minden esetre mennie kellett, mert ez a mutatott teljesítmény nagyon kevés mostanság Kispesten.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||

“Megszülték a hegyek: Sannino távozik” bejegyzéshez 2 hozzászólás

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.