Mastodon

Koronanapló 5. nap

Fájós hát, ellenszélben játszó Paks és hogyan csináld videók

Elképesztően fáj a hátam. Bevallom (egyelőre csak itt, a cég felé majd a szokásos reggel tízes meetingen), a tegnap délután egy nagy részét elkummantottam a home officeból. Egyszerűen alkalmatlan a székem (kár, hogy nem karácsonyra kaptam – hahaha) arra, hogy napi sok órát üljek rajta. Az SMS pedig csak nem jön az IKEÁ-tól.

Valamit ki kell találni a problémára, mert hetekig nem szándékozom együtt élni vele. A gyakori séta ki tudja meddig működhet, látjuk, egyre több országban döntenek a kijárási tilalom mellett. Marad a mindenféle videós csatornák levadászása, hát- és nyakátmozgató tornák keresése.

Nem vagyok egy nagy youtuber, vagyis felhasználó, csak mérsékelten és célirányosan használom a platformot: ha ott érhető el egy máshol lehivatkozott videó, akkor azon a felületen nézem meg. Keresni nem nagyon szoktam rajta, célirányosan alig vadászok videókra. Alapvetően nincs bajom a mozgóképpel, de akkor az legyen valami film vagy sorozat, ami valóban érdekel. Az újmédia egyelőre nem hozott lázba, semmi késztetésem, hogy Twitchen, Youtubeon vagy mondjuk Facebook-videókban publikált tartalmakat(?) kövessek.

Viszont a Youtube egy remek platform arra, hogy ha valami megoldandó helyzet van, akkor hasznos hogyan csináld videókat találjak rajta. Legutóbb a konyhai csapot, valamint lefolyót raktam össze nulláról a segítségével, és évek óta remekül működik. Egyszer volt kint vízvezetékes, nem jelezte, hogy kontármunka, pedig ismerjük a szakikat, ha megismeri, hogy nem a saját munkája, akkor azonnal indul a kontározás. Valami orosz videó rémlik, hápogott rajta az úr tisztességgel, de a képanyagokból elég jól rá lehetett jönni, hogy mit kell csinálni. Legfeljebb ha nem sikerül, elzárom a strangot és kihívom a szakit.

A hát és a nyak ennél azért kockázatosabb. Itt nincs strang, amit el lehetne zárni (illetve van, a gerinc, de az egy életre szól), vagyis olyan videóra lesz szükségem, amiben egyrészt megbízhatok, másrészt valóban használ is.

frissítés (9:00) // mostanában átszoktam a korán kelésre, ezért reggel nyolcra kint vannak a posztok. Az IKEA fél kilenckor írt, hogy megjött a székem, lehet rendelni.

Nem lehet.

Hiába értesítettek, hogy megjött az áru, ismét lepattantam a rendszerről

Pár perce hívott húgom, hogy kapott egy levet, szintén az IKEÁ-tól: március 21-től bezárnak a boltok, valamint a megnövekedett érdeklődés miatt az online rendelés átmenetileg nem elérhető, kérjük látogass vissza később.

Szegény, szegény hátam, nyakam.


Egyébként visszatérve az első bekezdésre, nem szeretem se a HO, se a home office kifejezéseket. Kéne valami jó magyar szó/kifejezés rá/rája. Az otthoni munkavégzés majdnem jó, csak kicsit hosszú lenne mindig leírni, és az OM rövidítése is bénácskának hat. Használatos még a távmunka, de a távmunka nem ugyanazt jelenti, ott nincs fizikai asztalod egy irodában, ahová bejárhatnál.

Péntek esti társasági sörözés

Új nap, új kihívás. Huszonpár éve ismerjük egymás, rendre eljárogattunk péntek esténként együtt, mert kedveljük egymás társaságát. Ma digitálisan fogjuk megoldani, nagyon kíváncsi vagyok hogy sikerül. Egyáltalán meddig tökölünk azzal, hogy platformot találjunk, mennyi idő lesz, amíg mindenki megérti, hogy mit kell csinálni? Egyáltalán milyen egy konferenciahívásban sörözgetni a barátaiddal?

Elidegenedő/ett világunk lvl. nagyonsok, valamint introvertáltak előre!

Még mindig Lütyő az edző?

Nem.

Időszakos rovatunk utoljára jelentkezett.

Bajnokcsapat 5. mérkőzés

Ismét semmi emlékem, pedig ott voltam. RW szerint elég hamar receptekről meg kajákról kezdtünk el beszélgetni, vagyis a tartalmas szórakozást ezen a délutánon se a szemünk előtt játszott meccs szolgáltatta.

Kivételesen most az lesz, hogy az összefoglalót nem nézem meg, hanem majd napközben a teljes meccset, hátha akkor beugrik valami.

A poszt elején látható képre természetesen emlékszem, írtam is róla pár sort akkoriban. Egészen vicces ma visszaolvasni pl. ezt a részt a posztból:

A Videoton mögött ott a MOL, a Győr mögött ott az Audi, a Diósgyőr mögött ott a Leisztinger-féle üzleti csoport, a Honvéd mögött ott van a Hemingway-féle üzleti világ, a Debrecen mögött a Teva, a Pécs mögött a Mathias-csoport, az MTK mögött a Várszegi-csoport – ha még ott van –, a Paks mögött– egyedüliként – a magyar állam, a Fradinak hamarosan lesz kérője, erősebb és nagyobb, mint bárki másnak, ez hetek kérdése.

idézem Orbán Viktor egy 2013-as nyilatkozatát 2016 nyarán.

A Győr mögött ma már nincs ott az Audi, a Honvéd mögött a Hemi-féle üzleti világ(!??!), a Loki mögött a TEVA, a Mathias bedőlt, Várszegi kivonult az MTK-ból, a Fradihoz megérkezett a hatalmas kérő, maga az állambácsi, és a Paks, az NB I. csótánya, amiről azt se tudjuk ki birtokolja és miért, pedig ennél fontosabb jelzője nem lehet a NER-ben egy futballcsapatnak. Állami vagy nem állami?: ez itt a nagy kérdés.

Összefoglaló hat és fél percben.

Ja, és a legjobb, hogy a meccs után RW a tizenegyesek lélektanáról dobott össze egy posztot, pedig akkor még csak nem is sejthette, hogy két múlva visszahozzuk Lanzát, valamint, hogy év végén megkapjuk a bírók kedvence jelzőt a sok tizenegyesünk miatt.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||