Mastodon

Az edzőváltások utáni kedvenc részem következik: a kinek, hol és mit nyilatkozott?

Csak a szokásos.

Emlékeztek még amikor EvdM állítólag nem nyilatkozott olyat Hollandiában, hogy: A tulajdonos tehetős, de olyan spórolós, mint a pestis!? Szinte azonnal cáfolták, majd még egy aláírt levelet is leközölt a Honvéd, hogy nem, ilyesmi egész biztos nem történt meg, minden csak az újságírók kitalációja. Eriket alig két hét múlva kirúgtuk.

Most Sannino nyilatkozott állítólag Olaszországban, és lehozzuk mi is, mert úgyis le fogják hozni, vagy az eredeti forrást nem visszakövetve már le is hozták a magyar oldalak ezekben a kontentnélküli napokban. Szóval valami ilyesmit mondott a mister:

Nem érzem magam jól, ezért úgy döntöttem, hogy felmondom a június 30-ig érvényes szerződésemet a Honvéddal. (…) távol vagyunk a szeretteinktől, a családunktól, éreztük, hogy haza kell mennünk.

valami ilyesmi

A lényeg, hogy szerinte nem kirúgtuk, hanem ő mondott fel.

Gólt nem lőtt a csapata, megalázó vereségek sorozatban, erről azonban egyetlen szó sincs a nyilatkozatban, ellenben a kupaelődöntőről (a kupa megnyeréséről!), és az Európa-liga eléréséről igen – mintha egy sikertörténet közepén hagyott volna itt minket családi okokból.

Most ez komoly?

Tételezzük fel, hogy elfogadjuk izgaznak a Sannino nevével megjelent nyilatkozatot, akkor ez azt jelenti, hogy a klubnál tényleg olyan töketlen banda ül, aki még egy ilyen pillanatban is alkalmatlan arra, hogy megváljon a láthatóan alkalmatlan edzőtől.

A Honvéd cikke sem hoz közelebb minket a megfejtéshez. Idézem:

A kialakult helyzetre tekintettel közös megegyezéssel szerződést bontott a Budapest Honvéd vezetősége Giuseppe Sanninóval és stábjával.

Vagyis a kialakult helyzetre tekintettel. Ez mit jelent? A vállalhatatlan eredményeket, vagy a vírushelyzetet, ami Olaszországot különösen elkapta?

Aztán az is lehet, hogy csak az érdekek találkozta:

  • mi nem akartuk, hogy maradjon,
  • ő meg menni akart.

Akkor viszont miért tartott szombattól csütörtök délig egymás tenyerébe csapni?

Szerintetek?

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||