Mastodon

Szomorú vagyok, mert Kambi gyakorlatilag visszavonult, de boldog, mert végre házon belül kerültünk az új stadionban

Kösz az eddigieket, kapitány! Jöhet a karriered következő eredményes része.

Kamber

a hivatkozott cikk

Talán tényleg nem merik leírni, de a kontent lényege valóban az, hogy Kamber búcsúzik a nagycsapattól, és a fakó mellett lesz edző, mentor, valamint játékos. Vagyis visszavonul.

Kovács Kálmán óta az első ikon, aki Kispestről, kispesti pályafutással, legendává nemesülve vonul vissza úgy, hogy tőlünk, a mi keretünkből. Egészen elképesztő.

Hat éve igazolt Kispestre, és nem hittünk a szemünknek, amikor megláttuk a hírt. Egyszerűen azért, mert akkoriban nem voltunk ahhoz hozzászokva, hogy Kamber-szintű játékosokat igazoljunk. Fix kezdő az élcsapat, bár a háttérben álló vállalkozás miatt épp kizárt Győrben, konkrétan posztján az NB I. egyik legjobbja. És Kispestre, miközben valószínűleg bárhol szívesen látták volna, hiszen még alig volt 31 éves.

Hat évvel később, miután végigtolt pár parádés szezont, volt a csapat házi gólkirálya, bajnok, kupagyőztes (a döntőt eldöntve), kupaezüst – és csapatkapitány. Az igazi, ahogy egy csapatkapitánynak ki kell néznie. Alfahím a pályán.

Ha nem tévedek, akkor 2017. április 29-én, egy hazai, Gyirmót elleni 1-0-ás meccsen volt rajta először a szalag, és ha Hidi épp nem nálunk játszott, akkor egyértelmű volt, hogy Kamberé kell legyen. (Az mellékes, hogy nálam akkor is Kambié lenne, amikor Hidi itt van, és ezt Hidi is elismerte, hiszen a kupadöntőn, miután Sanninónál még Kamber volt a cséká, majd Pisontnál újra Patrik, aki ugye, Kambi előtt, de Kemenes volt éveken át, szóval együtt vették át a kupát, mert az sosem baj, ha két kapitányod van.) Ha épp nem volt elérhető, akkor Nagy Geri, Bobál Dávid, Baráth Boti, esetleg Lanzafame egy-egy meccsre, azonban mind tudjuk, hogy ezek is Kambié lettek volna.

Komolyan, a fene se gondolta volna 2015 nyarán, hogy 2021-ben ennyire fog fájni, hogy visszavonul. Nem mondjuk ki, nem mondjuk ki, a lényeg mégis az, hogy vége, valami teljesen új kezdődik Gyurinál.

Nagyon forró lesz a 24-es mez az új gazdájának. Talán pár évre jegelni kéne.


Hazaköltözünk!

A Nemzeti Sportközpontok „Budapest XIX. kerületi labdarúgó stadion és egyéb az érintett ingatlanon található felépítmények használatára vonatkozó bérleti szerződés megkötése” tárgyban kiírt nyílt vagyonhasznosítási pályázata eredményesen lezárult. A legkedvezőbb ajánlatot a HONVÉD FC Kft. nyújtotta be. Szerződő felek a pályázati eljárás eredményeként a bérleti szerződést 2021. június 15. napján megkötötték.

honvedfc.hu

Vagyis a Honvéd FC Kft. lesz az új Bozsik stadion vagyonhasznosítója, vagy mifene.

Ha jól értem, ez azt jelenti, hogy végre birtokon belül kerültünk, és innentől már a Honvédon múlik, hogy

  • saját maga üzemelteti a létesítményt, vagy
  • szerződik egy üzemeltetésre specializálódott céggel.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket, valamint azt, hogy az U21-es Eb-n feltűnt apróbb hibákból (alacsony korlát, rosszul működő világítás a mosdókban, befelé lógó szögek, stb.) mennyit javítanak ki a Villarreal elleni stadionavatóig.


? a hozzászólás // előmoderált
? az offtopicot // az offtopicba.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||