Mastodon

Bezzeg a lesajnált Ámerikában

  • mindent, de tényleg minden szart meg lehet tudni a játékosok és a csapatok teljesítményéről a liga oldalán. Gazdiét nézegettem (egyéni, csapat, meccsek), és nyilván elképedtem, hiszen itthon, ahol a mindentjobbantudja, és a világ összes pénzéből gazdálkodó, a kérlelhetetlen szakmaiságára annyira büszke MLSZ látjuk mindössze mire képes. Tavalyig legalább pár InStattól érkező adat odafért az inkább jegyzőkönyvnek, mintsem a szurkolóknak készített oldalra, azonban idén már az sincs.
    • jó dolog az adatbank // azonban 2021-ben látványosan kevés. Jegyzőkönyvnek, gyors visszakövetésre remek, az érdeklődő közönség kiszolgálására viszont totálisan alkalmatlan. (Az más kérdés, hogy a klubok se törik magukat a szurkolók tájékoztatásával, pedig papíron szinte mindent mérnek.)

Mikor láttál ilyen lőlapot utoljára NB I-es meccsről? (Amikor a Nemzeti Sport még valóban komolyan vehető lap volt, akkor rendszeresen közölt ilyesmit. Igaz, ennek több, mint nyolcvan éve.)

Vagy ehhez hasonlót láttál egyáltalán itthon valaha? Passzhálózati térkép a játékosok közötti labdajártatás gyakorisága alapján.

Ezen a meccsen például a 6-os mezszámmal játszó Gazdag papíron egy 4-3-3-as felállás jobbszélsője volt, azonban a passzokat mutató hálózati rajz alapján inkább a pálya közepén játszott. A gólja és a gólpassza mellett egy egészen elképesztő 92,3%-os passzhatékonyságot is összehozott.

Az egyetlen dolog, amit sajnálok, hogy a következő adattáblát csak az egész idényre vonatkozóan találtam meg:

Ezt a szart, de tényleg!

Nem csak passzpontosság és darabszám, hanem azok iránya (előre, hátra, oldalra), illetve külön bontva, hogy melyik térfélen milyen a pontosság. Beszarás, tényleg.

És mindez az Egyesült Államokban, ahol az európai fociról, tehát a labdarúgásról azt sem tudják, hogy késsel-villával kell enni, vagy a számítógép Vezérlőpultjában keressék egy elrejtett funkcióként.


? a hozzászólás // előmoderált
? az offtopicot // az offtopicba.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||