Mastodon

Hatalmas szerencse, hogy nem szállított le mindent a közbeszerzés nyertese, mert menet közben kiderült: nincs is rá szükség

close up photography of silver keg lot

Módosították az egyik, új Bozsikhoz tartozó közbeszerzést, név szerint ezt: Bozsik Stadion konyhatechnológiai eszk. beszerzése (Hivatkozási szám: EKR001137242020) a következő indoklással:

I.2. A Vevő a szerződés megkötését követően szerzett tudomást a létesítmény Üzemeltetőjének személyéről. A Stadion Üzemeltetője a Budapest Honvéd FC Kft. lett. A Club élő szponzori szerződései értelmében a szponzoruk biztosítja a büfékben a KEG hűtőegységeket, melyek tárgyi beszerzési eljárás részei voltak, illetve az eljárás kiírását követően felmerült üzemeltetői igényeknek megfelelően a pályázati kiírásban szereplő berendezéseket módosítani kellett. A módosított és elmaradó berendezések helyett az Ajánlatadó a megrendelői igényeknek megfelelően egyenértékű helyettesítő tételeket ajánlott meg.

Eladó felajánlotta a fenti eszközök helyett, azonos ellenérték mellett, alábbi eszközökkel történő teljesítést, amit Vevő elfogadott. 

Remélem ti is nagyon izgultok, hogy pontosan miről lehet szó. Sajnos a közétett módosítás továbbra is csak az eredeti tétellistát tartalmazza, vagyis ezt:

  • pultelemek összesen: 39 db (különböző méretű)
  • munkaasztalok összesen: 46 db (különböző méretű)
  • variálható összeállítású, fékezhető kerekekkel ellátott büféasztal: 12 db
  • rozsdamentes fali polcok összesen: 59 db (különböző méretű)
  • üveg vitrinek összesen: 34 db
  • 32 db nagykonyhai hűtőszekrény
  • 1 db nagykonyhai mélyhűtőszekrény
  • 8 db KEG hordó hűtő
  • 2 db mobil KEG hordó hűtő
  • 2 db pult alá építhető bárpult hűtő
  • 2 db rozsdamentes elektromos kombi sütő
  • 2 db nagykonyhai tányér- pohármosogatógép, 3 db beépíthető mosogatógép
  • egyéb nagykonyhai gépek, berendezések, felszerelések, kiegészítők

Ami biztosnak tűnik, hogy a KEG-ekhez (söröshordókhoz) kapcsolódó dolgok kikerülnek, mert azokat a partner Borsodi szállítja. Érdekesség, a közbeszerzés amiatt, hogy pár dolog szükségtelenné vált, nem olcsóbb lett, hanem inkább elköltik másra a felszabadult pénzt. (A nettó összeg marad 129.399.980 HUF)

A további változásokról egyelőre nem tudunk semmit, egyetlen kapaszkodónk a módosítás indoklásában található: “az eljárás kiírását követően felmerült üzemeltetői igényeknek megfelelően a pályázati kiírásban szereplő berendezéseket módosítani kellett.” Vagyis léteznek valamiféle üzemeltetői igényei a Honvédnak.

Külön érdemes megfigyelni, az eredeti közbeszerzést még úgy írták ki, hogy fogalmuk sem volt, ki fogja üzemeltetni a stadiont és csatolt részeit, és ehhez mire lesz szüksége. Egy váratlan fordulattal valamikor menet közben derült ki: mégis a Honvéd lesz a stadion üzemeltetője, azonban addigra már minden be lett közbeszerezve, például – többek között – a 32 nagykonyhai hüttőszekrény, és az egyéb, azóta is raktáron álló érthetetlen és indokolatlan mennyiségű tétel.

A konyhatechnikai közbeszerzés nyertesével május 19-én kötöttek szerződést, vagyis nagyjából nyolc hónappal azt követően, hogy a Honvéd kisírt plusz egymilliárdot a stadion fejépületének átalakítására, tehát azért valahol lehetett sejteni, hogy milyen jellegű üzemeltetésben érdemes gondolkodni.

Most aztán tényleg izgulok, mire van égető szüksége a Honvédnak, ami konyhatechnika, és feltétlenül szükséges a stadion üzemeltetéséhez.

Talán hamarosan kiderül, hiszen az eredeti közbeszerzés tartalma mellett annak teljesítési határidejét is módosították: 2021. május 19. plusz 210 munkanapra*, ami egész pontosan 2022. március 11-re esik. (* Az Eladó a módosított műszaki tartalommal kapcsolatban jelezte, hogy várhatóan akadályokba fog ütközni a Teljesítési Határidő teljesítése, az akadályoztatások a COVID19 új koronavírus járvány miatt az ellátási láncokban bekövetkezett hiányokra, illetve késedelmekre és a munkaerő megbetegedéseire vezethetőek vissza.)

Tehát nem csak a faliórák, heverők és mágnestáblák csúsznak a csúnya járvány miatt, hanem egyes konyhatechnikai eszközök is.

HÁT ÉLET AZ ILYEN EGYÁLTALÁN?


címlapkép: illusztráció. ELEVATE/Pexels.com

? a hozzászólás // előmoderált
? az offtopicot // az offtopicba.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||