Mastodon

Nem akarok beleszólni a mester dolgába, de talán, ha kapura lövünk, az nem feltétlen baj

MTK – Honvéd 1-0

Rendben, hatvan perc emberhátrány, azonban még így is ciki, hogy képtelenek voltunk eltalálni az MTK kapuját. Annyira értékelhetetlenek voltunk előre, hogy az első videós összefoglalóba egyetlen támadásunk se került be.

Az önsorsrontást sikerült a csúcsra járatni, és négy veretlen meccs után, talán az egyik legfontosabbat elbukni. Az MTK-nak a hat győzelméből kettőt ellenünk sikerült összehoznia.

A mögöttünk lévő tabella jelenleg így néz ki:

mgydvpt
8Honvéd24841239-4028
9DVSC24771039-4028
10Mezőkövesd24771026-3828
11Gyirmót23671024-3325
12MTK24661218-3724
Semmi jogunk előre nézni!

Elképesztően sűrű a mezőny kilenc fordulóval a vége előtt. Jövő héten például ahhoz az Újpesthez megyünk, akik a tizedik fordulóban nyertek először, azonban azóta összekapták magukat, és jelenleg egy négyes győzelmi sorozatban vannak.

De a táblát nem csak ezért tettem be, hanem, hogy megnézzük, ki ellen mennyi pontot adtunk le:

1. kör2. kör3. kör
DVSC003
Mezőkövesd01?
Gyirmót30?
MTK030

A megszerezhető 10 x 3 = 30 pontból sikerült 10-et begyűjteni, ami az egésznek épp a harmada. Erre talán lehet és kell is azt mondani, hogy szánalmas.


Nulla helyzet //

Az MTK ellen például értékelhetetlenek voltunk. Még emberhátrányban sem éreztem azt, hogy gólt kaphatunk (mégis sikerült), azonban azt sem, hogy rúghatunk. Ha van tipikus 0-0, ahol az egyik fél véletlenül találhat egy gólt, amivel eldönti a meccset, akkor a vonatkozó szótári bejegyzést erről a meccsről fogják megírni.

Mi nem tettünk szinte semmit a győzelemért, vélhetően mert képtelenek voltunk rá, miközben az MTK próbálkozott, és nyert.

Még egyszer: az összefoglalóba nem került kispesti helyzet. Becsületből a Honvéd oldalán legalább halvány kísérletet tesznek arra, hogy szépítsék a menthetetlent, és említést tesznek valamiféle helyzetekről: “ennek ellenére így is volt gólveszély a játékunkban (gondolva Hidi Patrik, vagy Nenad Lukic lövésére, illetve egy-egy ígéretes megindulásra)”, azonban, ha jól emlékszem, például Hidi gólveszélyes lövése még a kapu fölötti eredményjelzőt sem találta el.

Nyilván nem erre a lövésre gondoltak a szöveges közvetítésből
Hanem inkább erre

Kezdőcsapat //

Sorozatban a második meccsünkön kezdtünk ugyanabban a felállásban:

Szappanos
Petkovic, Batik, Lovric, Doka
Hidi, Petrusenko
Nagy D., Zsótér, Machach
Lukic


Lapok //

Petkovic a sárga-sárga-piros miatt kihagyja Újpestet, és ha jól számoltam, akkor Nagy Dominik is az ötödiket kapta meg, tehát a teljes jobbszélünket buktuk.


Osztályozókönyv //


🗣️ a hozzászólás // előmoderált

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||