Mastodon

Ha úgy alakulnának az eredmények, akkor elkezdhetnénk végre érdemben számolgatni

Honvéd – Paks @ Bozsik, 19:30

Nab*sszameg, hogy nyert tegnap a Mezőkövesd, pedig a Gyirmót ellen jó lett volna az iksz. Így sem annyira rossz, viszont számolgatósabb.

A Gyirmótnak 25 pontja és 26 meccse van, ebből 6-ot nyert meg, nekünk 31 pontunk, 25 meccsünk és 9 győzelmünk. Vagyis: van 6 pont előnyünk, amit ha be is hozna a Gyirmót, akkor is a több győzelemmel jobbak lennénk, tehát az a 6 pont igazából nem kettő, hanem három meccs fór. Nekünk nyolc, nekik hét fordulóval a vége előtt. Valószínűleg őket sikerül mögöttünk tartani, pláne, ha nyerünk Gyirmóton a 29. fordulóban.


Számolós rész

Szóval tényleg csak részben nem annyira rossz a Kövesd-Gyirmót 1-0, mert igazából rossz. A Kövesd ezzel ugyanúgy 31 pontos, mint mi. Tehát ahelyett, hogy sűrítette volna a legalsóbb házat egy döntetlennel, inkább a kiesésre továbbra is esélyes klubok mezőnyéhez csatlakozott.

Annál talán nem lehet látványosabban érzékeltetni a mezőny mindenféle sűrűségét, hogy a Bognár-féle eszement támadófocija miatt ajnározott Paks ellen ha ma nyerünk, akkor ugyanúgy 34 pontunk lesz, mint nekik, és csak a jobb gólkülönbségük miatt maradnának előttünk. (Kivéve, ha hat góllal nyerünk, ami nem feltétlen lehetetlen, hiszen a Paksot még Horváth Feri is oda-vissza verte ebben a bajnokságban.)

De vissza az érzékeltetéshez: ha nyerünk, akkor bár úgy tűnik, kissé szétszakadhat a mezőny, azonban a látszat csalóka, hiszen további alsóházi sűrűsödés várható: a Paks is megérkezhet a veszélyeztetettek csoportjába. Nem nagyon, de megérkezhet, pláne, ha az MTK megcsípné az Újpestet.

Egyelőre még bonyolult a matek, mert jó sok forduló van hátra, szóval nem esünk neki a számolgatásnak. Pláne, ha nyerünk.

Azért ezt elmondom. Ugye, ha nyerünk, akkor hét meccsel a vége előtt

  • lenne 34 pontunk 10 győzelemmel,
  • a Gyirmótnak van 25 pontja 6 győzelemmel,
  • az MTK-nak – attól függ, hogy mit játszik – 25 vagy 28 pontja és 6 vagy 7 győzelme.

A legszerencsésebb eset ha a Honvéd-Paks és az Újpest-MTK is hazai, mert akkor a két utolsóval szemben lenne 9 pont fórunk, ami a győzelmek száma miatt igazából 10 pont, tehát legalább négy meccs kell a behozásához. Hét fordulóval a vége előtt négy meccs azért nem kevés, mondhatni közel megnyugtató lenne.

De ennyit a számolgatásról.


Szomorú rész

Múlt héten elhunyt kedves barátunkra, Lacira emlékezünk ma a C3 szektorban. Helyileg ott, ahol ülni szokott a meccseken.

A mérkőzésre kivisszük azt az emlékkönyvet, amibe írhattok egy-egy búcsúmondatot, történetet, üzenetet Lacinak.

A zártkapu miatt költöző tábor ezúttal nem a klub által kijelölt C1-C3 szektorokban, hanem ahol a Debrecen ellen a nyitófordulóban, vagyis a C6-C7-ben lesz. Vagy ultranyelven: ahol a zászlók, ott a tábor.


Évfordulós rész

Mindenféle szülinapok vannak mostanában: Öcsibácsi 95 (tegnap és ma), Vági Pista bácsi 80, Pinokkió, Gumó.

Vági István, Puskás Ferenc és Horváth Ferenc (neki május 6-án lesz a szülinapja) (fotó: Kristóf Lajos)

Paks

Április 19-én Újpest-Paks lesz a kupa elődöntőjében. Ha azt gondolnánk, hogy Bognár már erre a meccsre tartalékol, és legutóbb, március 20-án is ezért kaptak ki otthon a Debrecentől, akkor az nagyon nem ismeri Gyurit.

Pont szarik ő az ilyesmire, legfeljebb a meccs előtti hétvégén kezd majd ügyeskedni, mert egy kupadöntő azért mégis kupadöntő, és ott aztán nagyot szakíthatna elismerésileg. Arra meg vágyik, vagy ha nem is pont vágyik, de mindenképp valamiféle elégtételt érezne.

A Paks tehát nem fog spórolni, mert miért is tenné. Egy győzelem számukra szinte a fix bentmaradást jelentené, és a fix bentmaradás tudatában sokkal kényelmesebb készülni a fentebb említett kupaelődöntőre. Tehát ha kupadöntő, akkor pont nem a feladásban, hanem a győzelemben érdekeltek.

Plusz ugye, ott játszik az isteni Kesza!

Ja, ha már Kesza. Én kifejezetten szeretem azt a karaktert, amit képvisel a pályán. Pontosan tisztában van a képességeivel, azonban ha lehetőséget kap, mert valamilyen posztra beteszik, akkor megdöglik a pályán, annyira bizonyítani akar. Alibi kizárva. Szerintem Lovric is egy ilyesmi mentalitással vihette jóval többre, mint amennyit általában kinéznének belőle.

Nagyon kellenek a Kesza-féle játékosok egy csapatba. Ha a mentalitáshoz valamennyi képesség is társul, akkor nyer helyzetben vagyunk.

A Honvédban jelenleg talán Zsótér áll a legközelebb ehhez a típushoz, és épp rajta keresztül látszik, hogy jóval többre hivatott lenne ez a keret, hiszen a hajtó, megpusztuló, egyébként nem ügyetlen Zsótér képtelen betölteni azt a teret, ami feladatként rá lenne osztva. Vesd össze mondjuk a talán jobb futballistának nevezett Machach-sal, és azzal a tróger alibivel, amit nem ritkán leművel a pályán.


Apropos, Zsótér

Öt sárga, egy körből kimarad.


Világbajnoki döntő

A klub történetében a harmadik:

Ha nem értenéd, hogy miről van szó, akkor itt elolvashatod, mert vettük a fáradságot, és csináltunk hozzá egy apró leírást.


Népi kezdeményezés

(nem szeretek Facebookról embedelni, mert a böngészőm szinte mindent eldob az oldalról (duckduckgo, firefox facebook container) ezért inkább lescreenshotolom, és belinkelem ide a vonatkozó hiperhivatkozást)


🗣️  a hozzászólás // előmoderált.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||