Mastodon

A Kispest-Honvéd soha nem mehet Szegedre

mert az jelen állás szerint az NB II-t jelentené.

Arannyal futtatott rámájú, csodálatos forduló lesz hétvégén a Bohócligában. Természetesen a Tisztességes Futballkedvelő Közvéleményt egyáltalán nem hozza lázba a Fradi-Újpest, hiszen pénteken és vasárnap az utolsó négy egymás ellen játszik, ráadásul úgy, hogy a bentmaradásra inkább hajtók látogatnak az utolsó esélyt megragadni akarókhoz. Név szerint:

  • MTK – Mezőkövesd, péntek 20h
  • Gyirmót – Honvéd, vasárnap 19:30

Vagyis lesz két napunk értékelni a mai eredményt, és a fejlemények tükrében pályára lépni a gyirmóti katlanban, magunkért, a Kispestért, a becsületért, ésatöbbi, amiket majd elolvashatunk a klubhonlapnak érzelemdúsan nyilatkozó emberek szájából kimondva.

A mi nézőpontunkból: legfőképp a bentmaradásért, mert idén már rég nem a dobogó, a negyedik hellyel járó európai kupaszereplés lehetősége, még csak nem is az előkelő egyszámjegyű helyezés (a kilencedik!) lebeg a szemünk előtt, hanem a bentmaradás. Mert minden annyival jobb lett, hogy az már csodálatos. Egyenesen: sze-ret-het-ő!


A tabella jelenlegi állása, levágva róla az érdektelen részeket (zárójelben a győzelmek száma, mert év végén a pont után a győzelmek száma, majd a gólkülönbség rangsorol):

9. Mezőkövesd 34 (9)
10. Honvéd 32 (9)
11. Gyirmót 26 (6)
12. MTK 26 (6)

A legjobb eset

HA a Mezőkövesd és a Honvéd is nyert, AKKOR

9. Mezőkövesd 37 (10)
10. Honvéd 35 (10)
11. Gyirmót 26 (6)
12. MTK 26 (6)

Négy fordulóval a vége előtt a két kiesőjelöltnek kilenc pontot kellene ledolgoznia. Mivel a győzelmek száma három győzelem esetén is legfeljebb 9 lehetne náluk, ezért az egyetlen esély a bentmaradásra, ha mind a négy meccsüket megnyerik, és a Honvéd nem nyer többet, vagy legfeljebb három pontot szerez. Ebben az esetben a gólkülönbség dönthet.

Vagyis ma azért kell szurkolni, hogy nyerjen a Mezőkövesd.

A legrosszabb eset

HA az MTK és a Gyirmót is nyer, AKKOR

9. Mezőkövesd 34 (9)
10. Honvéd 32 (9)
11. Gyirmót 29 (7)
12. MTK 29 (7)

Négy fordulóval a vége előtt három pontra jönne fel a Gyirmót és az MTK, ami azt jelenti, hogy a győzelmek száma miatt mindössze négy ponttal (vagy két győzelemmel) kellene többet szerezni egyiküknek a Honvédnál.

Elnézve a sorsolásokat, erre lehet egy nagyon halvány esély, tehát külön szerencse, hogy a Mezőkövesddel kaptunk egy extra sanszot arra, hogy az ellenfeleknek szükséges plusz négy akár plusz öt, esetleg hét pont legyen, valamint azért mindketten játszanak még a Fradival, ami normális esetben nem négy, hanem mindössze három meccset jelent a ponthátrány ledolgozására:

  • MTK: ZTE, Felcsút, FTC, DVSC
  • Gyirmót: Újpest, Paks, ZTE, FTC
  • Honvéd: Kisvárda, Videoton, Mezőkövesd, Felcsút

A vegyes helyzetekről, mondjuk döntetlenről, vagy MTK és kispesti győzelemről, satöbbi, most nem beszélünk. Értelemszerűen valahol a kettő között van a kimenetelük, és majd okoskodunk róla valamikor a jövő héten.


Szuperhétvége a Bohócligában, hiszen akár el is dőlhet, ha nem is matematikailag, hanem valószínűségileg a kiesés és ezzel a bentmaradás kérdése. (Amúgy egy másik valószínűség szerint már eldőlt, lásd fent.)

Jegyek már a zsebben – mindkét meccsre.


🗣️  a hozzászólás // előmoderált.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||