Mastodon

Elmentek ti tényleg a p*csába

Gyirmót – Honvéd 1-1

Egyáltalán nem harcoltunk, nem futottunk. (…) Aztán sikerült gólt szereznünk, de ugyanúgy folytattuk a játékunkat, nem mutattunk semmilyen agresszivitást és a Gyirmót nyomást helyezett ránk és sikerült is egyenlíteniük. Sőt, ezután sikerült még több helyzetet kidolgozniuk.

A második félidő kicsit izgalmasabbra sikerült, de mindkét csapat idegesen játszott és az volt a benyomásom, hogy a Gyirmót jobban akarta a győzelmet, mint mi. Nem feltétlenül könnyű ezt kimondani, de nekem így tűnt. (…) Nem igazán küzdöttünk a lepattanó labdákért, amiből a Gyirmót helyzeteket is tudott kidolgozni. Az eredménnyel kapcsolatban boldogok lehetünk, a mutatott játékkal nem.

— Vignjevic a Gyirmót elleni 1-1 után (via csakfoci)

Igen, ezt nyilatkozta Vignjevic a meccs után.

Ezt pedig alig két héttel ezelőtt:

(…) ugyanis a mi részünkről nem volt küzdelem, nem volt futás, nem harcoltunk. A ZTE megmutatta, hogy tud fegyelmezett lenni és van karaktere, ezek mind olyan erények, amiket mi nem mutattunk meg ma. Nemcsak a játék ezen szempontjai alapján múltak minket felül, hanem több helyzetei is voltak, több gólt rúgtak. Szappanos nélkül még nagyobb katasztrófa lett volna, megérdemeltük a vereséget. (…) Jobb, hogy veszítettünk, mert nem futottunk, nem harcoltunk, nem mutattuk meg, hogy van karaktere a csapatnak és ha ezek a dolgok hiányoznak, akkor még amatőr szinten sem lehet meccset nyerni, nem hogy az élvonalban. Szeretnék elnézést kérni a szurkolóktól, nyilván az én hibám is, hogy elveszítettük a találkozót, de azt meg tudom ígérni, hogy a jövőben ez máshogy lesz, soha nem fogunk így játszani. Az én játékosaim mindenképpen küzdeni és futni fognak, még ha nem is játszunk szép focit, de ezek meglesznek.

— Vignjevic a ZTE elleni 1-3 után, 2022. április 8-án (via csakfoci)

Kiemelnék egy részt:

“(…) azt meg tudom ígérni, hogy a jövőben ez máshogy lesz, soha nem fogunk így játszani.”

Valahogy csak sikerült.

— innentől jóval több érzelemmel —

Elképesztő tróger banda, tróger klub, tróger vezetőség, tróger minden.

Az utolsó néggyel szemben szereztünk összesen, várjál, összeadom: Mezőkövesd egy, Debrecen három, Gyirmót négy, MTK három, vagyis tizenegy (11!) pontot a lehetséges harmincháromból (33!). Egy pontos átlag, g*ci, egy pontos átlag.

Évi ötmilliárdból, bzmg, kocsmai szintre megyek le, de tényleg, évi ötnél is több milliárdból, annyi állami pénzből, hogy ha húszezresenként behordanák a pályára, akkor a stadion lyukas oldala miatt a felét kifújná a szél.

Hadd tapsoljak felállva, szűnni nem akaróan.

Ezt az eredményt, ezt a szakmai munkát, ezt az egészet, a ti(!) kib*szott Honvédotokat. Legyetek rá büszkék.

Hánynom kell tőletek. (Mit hánynom: okádnom.)

De azért gratulálunk, a bentmarádás úgy néz ki megvan.

Minek mondjam, hogy takarodjatok? Lenne értelme? Ha eltűnnétek, akkor is jönne az állami zsé? Nyilván, esetleg más forrásból, másokon keresztül tutira. Eltakarodnátok, elismernétek, hogy bukta volt az egész projekt? Nyilván nem.

Semmi értelme itt semminek.

Felénk erre azt mondták az öregek (Pestlőrinc, Lipták telep), hogy b*sszátok meg, majd köptek egyet, és haladtak tovább. Tudták, anélkül, hogy hatással lennének rá, úgyis elmúlik, viszont addig van jobb dolgunk. És ha nem, hát nem, ilyen az élet.

Esetleg még azt lehetne, hogy ígértek valamit újra. A hitelességetek szerencsére egyelőre kikezdhetetlen.


Osztályozókönyv


címlapkép: a gyirmóti vendégben lőttem rádiótelefonnal.

🗣️  a hozzászólás // előmoderált.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||