Mastodon

A skót lapok egy skót edzőről írogatnak,

ami még önmagában nem lenne meglepő, hiszen mindketten skótok, viszont az már igen, hogy egy bizonyos Tam Courts nevű 41 éves edzőt épp a Honvéddal boronálnak össze. (itt és itt például)

Tam Courts egyébként 2018-ban vonult vissza játékosedzőként az akkor a skót hatodosztályt megnyerő Kelty Heartstól, majd mind a Wikipedia, mind a Transfermarkt szerint eltűnt két évre, hogy aztán 2020-ban munkát vállaljon a Dundee Unitednél – valószínűleg az – utánpótlásban.

Itt pár meccsen helyettesítette a managert a pandémia alatt, majd 2021 nyarán kinevezték a felnőtt edzőjének, és tíz év után újra Európába vezette úgy a csapatát, hogy mindössze 1,26 pontos átlaggal a skót liga negyedik helyén végzett. A vicc, hogy végül több veresége volt a csapattal (14), mint győzelme (12).

A Transfermarkt szerint egyébként a legmagasabb végzettsége UEFA A-licenc, ami nem elég a magyar NB I-hez, de itt simán lehet, hogy még nem frissült az adat. Egyébként pedig a kedvenc formációja a támadó 4-3-3.

A legjobb persze a profilképe a Transfermarkton:

Eskü, mint Chris Hemsworth a Thor-filmekből. Persze ha ráereszted a nevére a Google képkeresőjét, akkor azért kiderül, hogy szó sincs róla.


Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||