Mastodon

ZTE, Honvéd: fegyelmi vizsgálat, Moniz: egy hónap

Ricardo Aloysius Frederik Moniz vezetőedző (ZTE) 2022. október 25. napjától kezdődően minden labdarúgással kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 1 (egy) hónapra szóló eltiltást kapott.

Eljárás indítása:

A FEB elnöke az NB I 12. fordulójában lejátszott ZTE–Bp. Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban mindkét sportszervezettel szemben fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért, a ZTE esetében megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása miatt, a Honvéd esetében megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és rasszista megnyilvánulás miatt.

Az MLSZ minden diszkriminatív megnyilvánulást elítél és szankcionál. Amennyiben bizonyíthatóan voltak rasszista megnyilvánulások egy mérkőzésen, akkor a fegyelmi bizottság a legszigorúbban büntetheti a cselekményt.

“A gyűlölet nem pálya”

MLSZ fegyelmi bizottság

Rövid kommentár

Vagyis az MLSZ feb szerint a cigányozás csak obszcén és megbotránkoztató kifejezés, de nem rasszizmus, vagy mondjuk diszkriminatív megnyilvánulás. Mondjuk annyiban igazuk van, hogy cigányozós rigmusok általános alannyal hangzottak el, és nem célzottan.

Feltételezem a fegyelmi eljárást még a héten lefolytatják (és oda meghívják a klubok képviselőit is), hiszen ha zártkapuban, szektorbezárásban, vagy hasonlóban gondolkodnak, akkor azt legkésőbb péntekig meg kéne szülni, mert mi már szombaton, a ZTE pedig vasárnap játszik, igaz, ők idegenben.


Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||