Mastodon

Visszatértünk a megszokott helyünkre: a kiesőzónába

Honvéd – Videoton 0-1

Amikor ezeket a sorokat írom, még nem játszotta le a meccsét az Újpest a Felcsúttal, tehát eredménytől függően hamarosan lehet 12, 13 vagy akár 15 pontjuk, viszont nekünk ettől ugyanúgy 13 marad, ahogy a Mezőkövesdnek is, és alig egyetlen ponttal előzzük az utolsó Vasast.

update 1 // a 66. percben 2-1-re vezet az Újpest.
update 2 // a 78. percben egyenlített a Felcsút. 2-2
update 3 // a 83. percben ismét vezet az Újpest. 3-2
update 4 // vége: 3-3. Az Újpest ugyanúgy 13 pontos, mint mi, és csak a gólkülönbségünk (-6) nem állunk kieső helyen. (Mezőkövesd -7, Újpest -8)

Most következhetne egy-két-pár bekezdés, olyan kulcsszavakkal, mint a szánalmas, holakispest?, kifogunkesni ésatöbbi, azonban inkább nem fárasztom magam és írom le, mindenki képzelje ide magától. Sajnos menni fog.

Annyit azért még, hogy ismét nem sikerült nyernünk egy új edzővel: pipa.

Meg annyit, hogy amióta visszajöttünk az NB I-be (2003-04-es szezon), azóta az idei a harmadik legrosszabb idényrajtunk:

Tényleg felesleges a szavakat keresni.

A meccs is olyan volt, amilyen. Voltak ugyan helyzeteink, főleg miután lecseréltük Mitrovicot és behoztuk Kocsis Dominiket, azonban a helyzeten nem változtatott: képtelenek vagyunk gólt rúgni.

Idén már hatodszor, vagyis a meccseink csaknem felén. Sőt, ha így folytatjuk, simán übereljük a Metalcom-éra többi szezonját, ugyanis, mutatom:

idénymérkőzés0 lőtt gólszázalék
2019-20331133,3%
2020-2133927,3%
2021-2233927,3%
2022-2313646,2%
Ha a 13. fordulókat nézzük, akkor sorrendben 2, 5, 2 és most 6 nulla lőtt gólos meccsünk volt eddig

Van tehát baj bőven, és most az sem segített, hogy pöccre ugyanúgy álltunk fel 5-3-2-ben, mint Egerszegen:

Tujvel
Doka, Szabó Alex, Klemenz, Capan, Tamás
Jonsson, Mitrovic, Zsótér
Samperio, Lukic

Mivel Courtsnél az első két forduló kivételével alapvetően 4-3-3-at játszottunk, jogosan tették fel tegnap többen is a kérdést: Egerszegre már Klafuric rakta össze a csapatot, viszont Courts meccselt? Vagy mégis mi van?

Az utolsó pár percre aztán mindent megpróbáltunk, az alig fél órája beállt Plakushchenko helyett jött Traoré és Samperio helyett Kerezsi, hogy hátha, majd felívelgetjük, a széleken ott a két fiatal, elől pedig a tank (Traoré) és Lukic. Talán.

Nem jött be, hét-nyolc perc múlva lefújta Erdős a meccset.

Ismét kikaptunk a Videotontól. 13 forduló után 15 pontjuk van (4 győzelem) és ebből 6 pontot ellenünk szereztek. Tróger csapat ugyanúgy, ahogy mi, mégis képesek üzembiztosan elverni minket.


Osztályozókönyv //


címlapkép: fb/honvedfc

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||