Mastodon

🐈 Eldurvult 🧶 az 🐾 értelmetlen 🐈‍⬛ cicaharc 🐱

calico cat on focus photo

A Honvéd oldalán egy egészen meglepő anyag jelent meg tegnap „A durvaság nem pálya” címmel. Benne a klub szóvá tette a csákváriak durvaságait, videós bizonyítékot villantott, miközben arra hivatkozott, hogy hét U21-es válogatott játékosa, és több fiatal tehetsége van, akiknek egy sérülés akár ketté is törheti a pályafutását. Jó lenne, ha a bírók jobban figyelnének, és védenék a játékosokat! A videót természetesen elküldték az MLSZ-nek is.

Miközben próbálja erős kiállásnak eladni magát, pár apróságon azért nagyvonalúan átlépett a Honvéd:

  • a meccsen valóban nyolc sárga villant, azonban ebből négyet mi kaptunk, és csak Dúzs időhúzásért,
  • valóban hét U21-es válogatott van a keretünkben, azonban Horváth Milán a padon talán nem volt komoly veszélyben,
  • és a többi.
Cat hunting

A csákváriak természetesen észrevették a Honvéd nagyvonalúságát, és ma egy válaszcikkel jelentkeztek, amiben felhívják a figyelmet a kispesti játékosok szükségtelen durvaságára, még videót is mellékeltek hozzá, ahogy egy felháborodást közvetítő anyaghoz illik.

A legerősebb mondatok:

Azt azonban már elfelejtik hozzátenni: a nyolc sárgából négyet(!) – azaz éppen a felét – a kispesti játékosok kaptak, hogy az egyik sérülés és csere amiatt történt, mert összefejelt ellenfelével Benczenleitner Barna és a csákvári játékost, Fejős Áront is le kellett cserélni … Azaz már írásuk első mondata sem több egyszerű feszültségkeltésnél, magyarázkodásnál!

Azt azért nem gondolhatják komolyan Kispesten sem, hogy a védők egyszerűen elállnak majd a Honvéd játékosok útjából, csakhogy véletlenül se ütközzenek velük.

Arra hivatkozni, hogy a Honvédban hét U21-es válogatott játékos szerepel pedig egyszerűen nevetséges. Ez bármilyen felsőbbrendűséget kellene, hogy jelentsen?

cat licking its paw
fotó: Cats Coming/Pexels.com

Kocsis két nézőpontból

Kocsis Dominikot például azért kellett lecserélni, mert a fejére kapott egy könyököst, majd esés közben még egy rúgást a mellkasára (Karacs Dániel sárga lapot kapott…)

Honvéd

Kocsis Dominik sérülése sajnálatos – ezúton is jobbulást kívánunk neki -, de mi azért másként láttuk az esetet. Kocsis Dominik, nagy nehézségek árán megkerülte balhátvédünket, László Noelt a jobb oldali vonal mellett, ám közben kibillent az egyensúlyából. Középső védőnk, a 190 centis Karacs Dániel takarásból érkezett kisegíteni társát és ütközött a derékmagasságig(!) előrehajoló, nála húsz kilóval könnyebb Kocsis Dominikkal. A felvételeken tökéletesen látszik, karja, könyöke a testéhez szorítva, semmilyen durvaságra utaló mozdulatot nem tesz.

Csákvár

Itt van videón is az eset:

A Lászlót „nagy nehézségek árán megkerülő” Kocsis valóban kibillent az egyensúlyából, bár a felvétel szerint ehhez a könyökössel indító László rángatása is szükséges volt. Ekkor érkezett Karacs, aki előbb valóban kitette a labdát az oldalvonalon túlra, majd a mozgásából nehezen következő térdessel valóban eltalálta Kocsist.

Véletlenül sincs szándékomban részt venni a kibontakozó cicaharcban, azonban halkan megkérdezném a csákváriakat, hogy szerintük is Romanek volt a felelőtlen, amiért lefejelte Keller talpát?

Adorable cat background

Mint az óvodában: a Honvéd szerint a Csákvár, a Csákvár szerint a Honvéd, és mivel mi kezdtük, ráadásul meredeken elrugaszkodtunk a tényszerűségtől, a végén simán csak

hisztis kurváknak fogunk tűnni,

akik valamiféle rosszul értelmezett nyilvánosságon keresztüli nyomásgyakorlással próbálnak hatni hosszabb távon a játékvezetőkre és a szövetségre. Valami olyasmit csinálunk most az NB II-ben, mint amit szánakozva néztünk éveken át az NB I-ben a Videotontól és a Fraditól. Csak remélni tudom, hogy nem Juhász Rolandokat és Husztikat akarunk nevelni emberileg a játékosainkból.

Nagyon durván elszakadt a Honvéd klubháza a valóságtól, ha komolyan gondol ilyen anyagokat.

Free ginger shorthair cat image

Viszont ha már vagdalkozunk, akkor

talán illett volna azt is vica-verza szóvá tenni, hogy miközben a pálya környékére jófej módon mindenkit beengedtek, a kapacitást jóval meghaladó mértékben, addig a vendégszurkolókat ott szopatták és húzták le, ahol csak tudták.



címlapkép: Cong H/Pexels.com

🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||