Mastodon

Amikor legutóbb megszólalt a tulajdonos, akkor az egy tulajdonosváltás bejelentése volt

Hátha most is valami ilyesmi következik.

  • Valóban volt egy találkozó, ahol jelen voltak a rendezvény szervezői, a klub ügyvezetője, valamint az egyik tulajdonos.
  • Részünkről szó sincs arról, hogy politikai jellegű rendezvényt szeretnénk tartani vasárnap!
  • Mindannyiunk közös érdeke, hogy a rendezvény normális keretek között kerüljön lebonyolításra.
  • Az egyik tulajdonos részéről elhangzott a lehetséges tulajdonosváltás lehetősége.

És most részletesen kifejtve.

Március 10-én jelentették be a szurkolói csoportok képviselői, a KLTE, a Csakblog, illetve a szervezőket támogatók, hogy április 7-én, a 2019. április 8-i tulajdonosváltás ötödik évfordulójára tüntetést szerveznek az általuk tarthatatlannak vélt helyzet miatt. A tüntetés egy figyelemfelkeltés abból a célból, hogy ismerve a magyarországi profi labdarúgás meghatározottságait, illetve a Kispest/Honvéd hosszútávú érdekeit figyelembe véve, erősen tudnánk örülni, ha megváltoznának a klub jelenlegi tulajdoni viszonyai, mert az elmúlt öt évben a dolgok egyáltalán nem úgy tűntek, mint amik előre haladnának.

Azzal egyetlen szervező sem számolhatott, hogy Bozó Zoltán, az egyik tulajdonos március 14-én nyilvánosságra hozza, hogy polgármester-jelöltként indul Szentesen.

Március 16-án, miután egyeztettünk a helyi rendőrséggel, küldtünk egy területfoglalási kérelmet a klubnak, amelyben engedélyüket kérjük, hogy a rendezvényt az oroszlán előtti téren tarthassuk meg. Pár nappal később volt egy egyeztetés a biztonsági személyzet képviselőjével, és már ott nyilvánvalóvá tettük, hogy a tüntetésnek egyértelműen békés és figyelemfelkeltő céljai vannak, ebből a keretből senkinek sem érdeke kilépni. A mondandónkat megerősítették az országos lapokban a tüntetéssel kapcsolatosan megjelent cikkek is, hiszen kivétel nélkül arról szóltak, hogy a szurkolók fel szeretnék hívni a közvélemény figyelmét a Kispesten uralkodó állapotokra.

Az egyeztetés második köre már a klub ügyvezetőjével zajlott le. Egyrészt mert fontosnak éreztük, hogy minden tisztességes és jogszerű legyen, másrészt szegény elég kellemetlen helyzetbe került, hiszen neki kellene egy olyan rendezvényre engedélyt kiadnia, ami a saját munkáltatói ellen szerveződik. Ezen a megbeszélésen jelent meg váratlanul Bozó Zoltán.

A megbeszélés kifejezetten technikai jellegű volt. Bozó elmondta azt, amit a Sportalnak is lenyilatkozott, vagyis nagyon szeretné, ha a rendezvény békésen zajlana le, ha nem ülnénk fel semmi provokációnak. Ezt egyértelműen garantáltuk neki, ugyanis – ahogy azt többször is említettem – egyikünknek sem célja, hogy bármi balhé legyen, mert az nekünk többszörösen rossz. Egyrészt hatalmas médiafigyelmet kapna, másrészt pont azt akadályozná, amit szeretnénk elérni: a tulajdonosi szerkezet gyökeres megváltozását.

Az a fura helyzet állt elő ugyanis, hogy az érdekeink közösek Bozóval: mindkét fél azt szeretné, ha nem ő és a társai finanszíroznák kizárólag a jövőben a Honvédot.

Szóba került a rendezvény esetleges politikai vonala is, amire szintén minden jelenlévő nemet mondott, ugyanis nekünk nem közös politikánk, hanem közös ügyünk van, mégpedig a Kispest. Külön szeretném kiemelni, hogy a szervezők között a politikum, nyilván a magyar labdarúgás meghatározottságain túl, szóba se került, és hogy még abszurdabb legyen a helyzet, akiről, ebben az esetben rólam feltételezhető lenne, hogy elvi síkon vannak problémái (ami igaz is), pont én vagyok az, aki bár távolról sem ért egyet a labdarúgás jelenlegi állami finanszírozási modelljével, mégis én vagyok az, aki szentül hisz abban, hogy a magyar futballnak jót akarnak, és a magyar futballon belül a Honvédnak is, sőt, a Honvédnak egyenesen kiemelt szerepet szánnak hosszú távon. Az egy másik kérdés, hogy a hirtelen a futballra szakadt pénzt kik és hogyan költötték el, hogy a pénzek ellenőrzése mennyire volt hatékony, és így tovább.

Részlet a Sportalnak adott interjúból

Teljes egyetértésben nyugtattuk meg Bozót, hogy nincs szándékunk semmiféle politikainak nevezhető irányba elvinni a történetet, és ismerve egymást, a viszonyunkat a Kispesthez/Honvédhoz, arra sem látunk lehetőséget, hogy kívülről bárki, bármilyen formában rátelepedjen a rendezvényre. Ahogy eddig, a jövőben is egyetlen célunk van, és ez a Kispest/Honvéd sikeressége, valamint a közösség együtt tartása, bővítése – magyarul a saját szórakozásunk, végső soron az életünk.

A tulajdonossal történt véletlen találkozást kihasználva, természetesen felajánlottuk számára, hogy jöjjön el a rendezvényre, szólaljon fel, hallgassuk meg a másik felet is. Ha ez annyiban merülne ki, hogy ő, vagy a képviselője bejelenti az összegyűlteknek a tulajdonosi szerkezet megváltozását, akkor az egész rendezvény pontosan addig tart, amíg ez az egyetlen felszólaló beszél. Utána pezsgőbontás és Honvéd–Szeged.

Bozó a fent hivatkozott interjúban elismeri, hogy megérti az aggodalmunkat, és hogy sikerült felkeltenünk a figyelmét, és talán ennek is köszönhető, hogy öt évvel a tulajdonosváltást követően újra megszólalt a klub ügyében. Nevezhetjük részsikernek. Ezen kívül fontos rész, hogy kijelenti, a Honvéd idén is megkapja a licencet a következő bajnokságra, valamint az, hogy folyamatosan tárgyalnak a tulajdonosi szerkezet megváltoztatásáról. Hogy utóbbi a klub eladását vagy egy lehetséges partner bevonását jelenti, nem derült ki.

Abban egyetértettünk a tulajdonossal, hogy az ő nézőpontjából nem a legjobb pillanatra hirdettük meg a rendezvényt, azonban vajon létezhet egyáltalán legjobb pillanat? Egyáltalán egy szurkolónak figyelembe kell vennie, hogy a klub tulajdonosának mi a legjobb pillanat? A Honvéd nem egy egy akármilyen vállalkozás, a Honvéd egy országos figyelemre számot tartó klub, aminek nem fogyasztói vannak, mint egy szappannak, vagy száraztésztának, hanem elkötelezett rajongói. Öt évet vártunk. Öt év az pont egy polgármesteri ciklus, amit követően a választók szavazás formájában kifejezhetik az akaratukat. A Honvédnál nem tartanak választásokat, a Honvédnak tulajdonosa van, és nekünk egyetlen eszközünk maradt: a figyelemfelkeltés.

Ezzel kívánunk élni április 7-én 14:30-tól.

Március 27-én megkaptuk a klub hozzájárulást a rendezvény megtartásához.


🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||