Mastodon

Ritkán járunk errefelé, szóval lehetne mit ünnepelni (fel-ső-ház!), már ha történtetesen nem a Kispest lennénk

Honvéd – Pécs 4-0

  • a bajnokság során még soha nem voltunk ennyire messze a kieséstől: 9 pont.
  • utoljára ilyen előkelő helyen (8.) február 11-én álltunk, előtte pedig 2023. augusztus 19-én(!!!).
  • 29 fordulóból mindössze ötöt (5!) töltöttünk a 8. vagy jobb helyen.

Végre volt egy jó délutánunk. Ilyenkor kár, hogy se előre, se hátra, vagyis sehova nem tart se a csapat, se a klub. Viszont ha már ezt csináljuk, akkor úgy kellene, mint korábban évtizedeken át: az első osztályban, és nem a másodban.

Lőttünk egy négyest, lehetne minek örülni, de amíg NB II. van a feljutás reménye nélkül, addig egyszerűen nem tudok minek örülni. Méltatlan az egész. Kicsit olyan, mintha minden nap pontban délelőtt tízkor nekifutásból tökön rúgnának, és egyszer, egy napon nem. Tíz tizenötkor aztán persze mégis, viszont addig volt egy jó negyed órám, amíg elhittem, hogy ma talán nem.

_ a gólok

  1. Kerezsi ki a szélre -> Benczenleitner értelmes beadása Bobál felé -> kavarodás, egy kezezés a földön -> tizenegyes -> Lőrinczy, 1-0 [videó]
  2. Adorján -> Pekár -> Kovács Nikolasz -> Pekár -> Szabó Alex -> Pekár -> Szabó Alex felpasszolja középen -> Lőrinczy leteszi -> Kerezsi -> Keresztes sarkazás -> Kerezsi beviszi a tizenhatosra, két csel, felnéz, beadás -> Lőrinczy kapásból 2-0 [videó]
  3. Pekár és Adorján labaszerzése a tizenhatosunk előtt -> Adorján megindul belőle -> egy csel -> kiugratja Lőrinczyt -> Lőrinczy felviszi, középre teszi -> Kerezsi behelyezi 3-0 [videó]
  4. Kovács Nikó és Szabó Alex labdát szerez a félpályánál -> Szabó Alex némi totyorgás után a kezdőkörnél eszmélő Lőrinczyhez passzol -> kiteszi Kerezsinek a szélre -> Kerezsi leviszi az alapvonal felé -> beadás -> Bobál fejes 4-0 [videó]

Érdemes észrevenni, hogy a harmadik és negyedik gólunk is úgy indult, hogy labdát szereztünk, majd relatíve gyorsan felértünk a Pécs kapuja elé. A harmadiknál kellett Adorján csele, mert így vált szabaddá Lőrinczy felé a passz, a negyediknél még ennyire sem volt szükség.

A Pécs gyakorlatilag semmiféle érdemi ellenállást nem fejtett ki a támadásainkkal szemben. A második gólnál, ahogy Szabó Alex felpasszolja Lőrinczynek, még csak nem is váratlanul, majd ahogy Lőrinczy leteszi Kerezsinek, majd, bla, bla, bla, a vége gól, szóval a Pécs mindössze egyetlen pillanatban, Kerezsi átvételénél próbálkozott közbelépni, onnantól csak keresték a labdát.

Nem csökkentve az érdemeinket, de ez a Pécs tegnap nagyon, de nagyon gyenge volt. Néha az is csodának tűnt, ha egyes játékosai eltalálták, egyáltalán melyik kaput kell védeniük.

_33 gólt (és 2 öngólt) lőttünk

  • Bobál 177
  • Kerezsi 183
  • Lőrinczy 270 (tizik nélkül: 676)

percenként lő gólt. A többiek, már aki eléri a legalább kettőt, 700-1300 percenként. Lefordítva meccsre: Bobál és Kerezsi 2-2, Lőrinczy a tizikel pedig 3 meccsenként lő egy gólt, és ezzel ki is merül a kapura veszélyességünk.

Kerezsi és Lőrinczy azon a listán is az élen van (Pekár mögött a második és harmadik helyen), ahol azt nézzük, hogy egy játékos a Honvéd összes lőtt, illetve kapott góljánál milyen arányban volt a pályán, és mekkora a két arány között az eltérés. Pekár +32%, ami úgy jön ki, hogy a lőtt góljaink 48,6, míg a kapott góljainknak csak a 16,7 százalékánál volt a pályán. Kerezsi +29%, Lőrinczy +16,7%.

Csak mellékesen, ha Pekár a pályán van, akkor 46,9 percenként lövünk gólt, és ez a legjobb érték jelenleg a keretben. Krajcsovics 58,3, Kerezsi 60,9, Bobál 62,5, Lőrinczy 64,4 perc.

Néhány játékos egyes mutatói kifejezetten jónak tűnnek, azonban az egészen kiábrándító, hogy a keret hogyan néz ki gól, gólpassz és kiharcolt (és gólra váltott) tizenegyes alapján:

  1. 15 Kerezsi // 10 gól, 5 gólpassz
  2. 9 Lőrinczy // 5 gól (3 tiziből), 4 gólpassz
  3. 7 Bobál // 6 gól, 1 kiharcolt tizi
  4. 7 Holman // 3 gól (1 tiziből), 3 gólpassz, 1 kiharcolt tizi
  5. 3 Bocskay // 2 gól, 1 gólpassz
  6. 3 Benczenleitner // 2 gól, 1 kiharcolt tizi
  7. 3 Kovács Nikolasz // 1 gól, 2 gólpassz
  8. 2 Kocsis Dominik // 1 gól, 1 kiharcolt tizi
  9. 2 Szabó Alex // 2 gólpassz
  10. 1 Keresztes, Nyitrai, Pekár // 1-1 gól
  11. 1 Eördögh, Krajcsovics // 1-1 gólpassz

Ha a nyers számok nem lennének elég kellemetlenek, akkor hozzá kell tenni, hogy a lista elején lévő játékosok rettentő sokat sérültek, vagy hiányoznak egyéb okokból.

  • Kerezsi 6 meccset hagyott ki sérülés miatt, és további páron nem teljesen egészségesen játszott.
  • Bobál eleve a 8. fordulóban érkezett, és azóta 2 meccset hagyott ki sérülés nélkül, valamint 9 meccsen nem érte el a játékpercei száma a 30-at.
  • Lőrinczy szintén a 8. fordulóban érkezett, és azóta kérdés, hogy mennyire fér el egyszerre a pályán Holmannal. (Kerezsi, Holman, Bobál és Lőrincy pályán párhuzamos pályán levését a napokban tervezzük megvizsgálni az eredményesség szempontjából).
  • Holman csak 3 meccsen volt sérült, azonban rendszeresen kénytelen középcsatárt játszani, mert se Bobál, se Kundrák, se Futács nincs, és ha van éppen Kerezsi, akkor is a szélen játszatják. Egyszer még az is előfordult, hogy Simon Benedek kezdett középcsatárban.

_osztályozókönyv


címlapkép: 1909foto

🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||