Mastodon

Minden pillanatában értékelhetetlen dolgok történtek a pályán

Honvéd – Vasas 0-3

Sikerült valami egészen szánalmas teljesítményt nyújtani hétfő este. Lehet, hogy Csertői értékelni tudja az első húsz percet, és ziccerekről beszél, azonban ilyenkor jusson eszünkbe, hogy az egyik alkalommal (19. perc) Bobál az ötösön akkora luftot lőtt, hogy bedobás(!) lett végül a beadásból.

Eleve a meccsnek úgy mentünk neki, hogy Benczenleitner eltiltott, Futács sérült (hahahaha), Holman nincs, Kálnoki-Kist pedig valószínűleg kitették a keretből egy öltözői ügy miatt. Valójában közülük egyedül Benczenleitner tekinthető hiányzónak, azonban jól mutatja, hogy mennyire rövid a padunk, illetve milyen mentális állapotban lehetnek egyes játékosok, pláne ha csapatként akarunk rájuk gondolni.

Aztán játszottak egy meccset, ahol az első félidő végén mentek egy csúnya negyedórát kiállítással, három kapott góllal, téve mindezt a kispad asszisztálása mellett. A második félidő még akkor is értékelhetetlen, ha beleszaró Vasas miatt nem kaptunk újabb gólt.

Összeomlás, teljes összeomlás, és tök mindegy, hogy esetleg volt húsz jó percünk az elején, vagy sem, mert még ha igazságtalanság is ér a pályán, pillanatok alatt ki fog derülni, hogy az a húsz perc valójában mennyit ér. Esetünkben pont semmit, és felesleges kiindulni is belőle, hiszen láthattuk, hogy mi következik belőle.

Mint egy középkori gépezet, ahol az egész működésért egyetlen bütykös tengely volt a felelős, és amikor a bütyök letört, akkor a gépnek is vége lett. Egy dolgot tudott, az se volt valami bonyolult, és addig tudta, amíg minden alkatrésze a helyén volt.


Mondhatni kulcspillanatok

egy // Letámadott a Vasas, erre emberrel a nyakunkon elkezdtünk hátul passzolgatni. Dúzs belehibázott, Adorján nem tudott mit csinálni, és lerántotta az őt megelőző embert. piros

másfél // A 29. perces kiállításra annyit reagált a kispad, hogy Keresztes játszott onnantól Adorján helyén, miközben Bocskay és Nyitrai is ott ült a padon. A következő tizenhét percben három gólt kaptunk, amiből kettőnél is épp Keresztes volt az utolsó kispesti, aki a labdát érintette.

kettő // Pávkovicsnak nem volt embere, kényelmesen adhatott be, majd Tóth Milán a két nem tudni mit csináló belsővédőnk mögül kanalazta be a hasmagasságban érkező labdát. 1-0

három // Az indítás pillanatában Kovács Nikó méterekkel ragadt be a jobboldalon: nincs les. A visszalépő és blokkoló Keresztesről rossz helyre pattant ki a labda, amit a tizenhatosunkon belül magányosan ténfergő Doktorics bevágott. 2-0

négy // A tizenhatosunk előtt egyetlen foltban, alig pár méteren belül védekeztünk, miközben a Vasas játékosai a pálya szélességében passzolgattak. Bakti lövését még védte Dúzs, azonban a középre ütött labdával Keresztes leállt tökölni, Urblík elvette tőle, majd egy rövid toporgás után Tóth Milán bevágta. Teljes összeomlás. 3-0

öt // Bobál odaütött a földön őt visszafogó Baráthnak. piros


Szinte értelmezhetetlen felállások

1-29. perc // [11]

Dúzs
Kovács Nikolasz, Pekár, Szabó Alex, Kulbachuk
Keresztes, Adorján, Lőrinczy
Kerezsi, Bobál, Kundrák

29-51. perc // [10]

Dúzs
Kovács Nikolasz, Pekár, Szabó Alex, Kulbachuk
Keresztes, Lőrinczy
Kerezsi, Bobál, Kundrák

51-57. perc // [9]

Dúzs
Kovács Nikolasz, Pekár, Szabó Alex, Kulbachuk
Keresztes, Lőrinczy, Kundrák
Kerezsi

57-75. perc // [9]

Dúzs
Kovács Nikolasz, Pekár, Szabó Alex, Kulbachuk
Keresztes, Nyitrai, Krajcsovics
Kerezsi

75-87. perc // [9]

Dúzs
Eördögh, Pekár, Szabó Alex, Kulbachuk
Bocskay, Nyitrai, Krajcsovics
Kerezsi

87-90. perc // [9]

Dúzs
Eördögh, Pekár, Szabó Alex, Kulbachuk
Bocskay, Nyitrai, Krajcsovics
Simon Benedek


Ezt magunk se gondoltuk komolyan, azonban

ha már belehibázott szerintem játékos és edző is az első félidő végébe, akkor a másodiktól csak annyit várhattunk, hogy legalább ne kapjunk ki nagyon. Viszont hadd ne nevezzük sikernek, hogy a nagy verést végül sikerült elkerülni.

Egyszerűen képtelen vagyok értelmezni a hétfőn történteket. Kismillió kérdésem lenne, azonban idén annyira minden mindegy, hogy tényleg nyüszítve várom:

valahogy legyünk túl az egészen.

Ugyanis a biztos bentmaradás kiharcolásához nem volt elég 31 forduló az NB II-ben.


Osztályozókönyv


címlapkép

🗣️ a hozzászólás // előmoderált.
✉️ kapcsolat // itt írhatsz egyenesen nekünk.
💳 támogatni // pedig így tudod a munkánkat.

Szerző: vh

Egy lőrinci kispesti Kőbányáról. Megtalálsz a Twitteren, emailt itt tudsz írni nekem, ha pedig üzennél, akkor a Telegramon keress. ||