Mint az köztudott

Új kedvenc mondásom lett Kispestről: MINT AZ KÖZTUDOTT. Így, félkövérrel, nagyban, az internetes szleng szerint ordítva.

hemingway_koztudottÚj kedvenc mondásom lett Kispestről: MINT AZ KÖZTUDOTT. Így, félkövérrel, nagyban, az internetes szleng szerint ordítva.

Mint az köztudott. Bakker, mennyi mindent jelenthet. Például az ég kék, mint az köztudott, a túró rudi meg étcsokisban finomabb, ahogy az szintén köztudott (mint). Meg Pisont István is a legnagyobb király, mint az köztudott, és még egy csomó mindent tud a köz, elég csak a Himnusz középső soraira gondolni (Király Linda nem köz), vagy Csongrád megyére, aminek a székhelye Szeged. Ez ilyen műfaj.

Ami viszont egyáltalán nem köztudott, az mondjuk az, amit a Bp. Honvéd, mint klub egyáltalán nem kommunikál a nép felé. Például a tulajdonos legújabb blogbejegyzése szerint el kell fogadnunk, hogy köztudott Youla és Traore szerződtetése.

Vagy nem.

Idézet #1:

Csapatunk felkészülése június 23-án kezdődik új vezetőedzőnk, Pietro Vierchowod irányítása alatt. Még az elmúlt szezon alatt, ahogy már köztudott, csapatunk 3 idősebb játékossal bővült: Keita, Youla és Traore. Mind nemzetközileg jegyzett játékosok, akik a 30-as élveikben (sic!) járnak.

Én például, empirikus (birodalmi) ember lévén, azonnal beírtam a klubhonlap keresőjébe Youla és Traore nevét. Hogy nem kaptam nulla találatot, az csak azért lehet, mert a mint az köztudott dolgokat tartalmazó, szolgaian átemelt blogbejegyzés, valamint egy nem sokkal később megjelent játékosbemutató hozott egész pontosan kettőt.

Vagyis mint az köztudott, tudjuk, amit nem mondanak nekünk. Mindez persze gyönyörűen egybecseng a jó klubkommunikációról vallott nézeteinkkel: addig nem mondunk semmit, amíg nincs lepapírozva, aláírva, mezbe öltöztetve, vagy mondjuk meccsre nevezve, mint Job, akiről az MLSZ-nek egy diósgyőri meccs előtt leadott jegyzőkönyvből (!!!) értesültünk, alig egy órával a kezdés előtt. Mármint, hogy leigazoltuk. Mint az köztudott.

Ehhez képest Youla és Traore egész parádés megoldás. Miután már köztudott volt a jelenlétük (mi is írtunk róluk, bár nagyjából fixen csak Youláról, Traorét valaki más dobta be kommentbe), bemondják, hogy leigazoltuk őket, de emberek, ti erről végig tudtatok!

Én meg hülye vagyok.

Aztán itt van a másik, az edzőközpont és a stadion kérdése. Mindkettőről minden köztudott. A klubhonlapon például kint van valamelyik tervezőszoftver piros-feketére színezett templétje, hogy majd ilyen lesz. Na, persze. Egy terv, vagy bejelentés nem ilyen kell legyen.

Korábban kint volt egy pdf is, benne mindenféle méterekkel, kapacitásadatokkal, felszereltségi útmutatókkal, de azt hamar lekapták, mert nyilvánvaló volt még a felületes szemlélőnek is, hogy akkora blődliség, mint nem is tudom mi az elmúlt kispesti évtizedekben, vagy azokban együtt. Talán Piero Pini stadiontervéhez lehetne hasonlítani, aki egy A4-es papírra felrajzolt egy oválist, majd bement vele a tévébe, hogy ilyen lesz. Mondjuk ő sem volt egy egyszerű fószer.

Az akadémiáról az utóbbi időben egész pontosan nullát (semmit) kommunikált felénk a klub, hogy abból minden köztudott legyen. Ha nincs a polgármester úr egy levele, akkor még ennyit sem tudnánk. A többit meg nekünk kellett kikalkulálni.

Mert annyira azért nem vagyunk hülyék, mint amennyire néznek minket. Arra például teljesen egyedül jöttünk rá, hogy addig nem lehet új stadion, amíg nincs kész az új akadémia. Fura is lenne, hogy egy bentlakásos intézményt úgy bontanak el, hogy nincs helyette másik. Leírva ugyan nem volt, de valahogy csak kilogikáztuk, nem ment tehát kárba nagyfater harminc éven át megújított Füles-előfizetése.

Idézet #2:

Annak ellenére, hogy elég világosan beszéltünk mind az edzőcentrum, mind a stadion jövőjéről, terveink még mindig nem tűnnek elég világosnak sokak számára. (…) Az utánpótlás központ tervei elkészültek, és a jóváhagyás végső fázisában vannak. (…) Ha minden jól megy, (…) akkor a 2015/2016-os szezont utánpótlás csapataink már az új edzőcentrumban kezdhetik el. Azt tervezzük, hogy addigra az új Honvéd stadion terve és engedélyeztetése is elkészül. Jövő nyáron/ősszel elkezdődhet a stadion építése is, akkor fogjuk megtudni, hogy mennyi ideig tart, de egy évig mindenképpen.

Szóval itt tartunk. Újra és újra hülyének néznek minket. Mondanak valamit, amit saját maguk bizonyítanak, hogy nettó, sőt, bsszmg, szuperbruttó hazugság, annyi áfával és különadóval, amennyit még egy narancsszínű demagóg politikus se tudna elképzelni. Mint az köztudott.

És a legszebb az egészben, hogy végre volt valami információ (Hemibá blogbejegyzése), benne egy csomó jó hír, és én mégsem tudok örülni neki, sőt, egyenesen plafonon az agyam, vörös a fejem, mint a pubertás Bojtinak, ha kint felejtik a napon, mert az valahol elképesztő, hogy amire büszkének lehetne lenni, azt is – zsigerből, rutinból, vagy franc tudja miért – hazugságokba burkolva jelentjük be.

MINT AZ KÖZTUDOTT

“Mint az köztudott” bejegyzéshez 19 hozzászólás

 1. idézem tőlem :”….. ilyenkor iszonyatosan utálom hemingway-t…!! gyűlölöm az álságos “harcait”, az álságos jelenlétét Kispesten : ennek az embernek minden fontos, ami nekünk nem és számára semmit nem jelentenek azok az emberek, évek, ami nekünk meghatározza a Honvéd és a Foci szavak jelentését , érzését… !!”
  álságos, hazug fax(MINT AZ KÖZTUDOTT)…. :/ ennyi…

 2. “Amikor valamikor az elmúlt hetekben későbbi vezetőedzőnkkel állásinterjút készítettem, megkérdeztem tőle, hogy miért jött el vagy miért küldték el vezetőedzői pozícióból a múltban. „Azért, mert összevesztem az elnökökkel” – mondta. Meglepődtem a válaszán, és megkérdeztem, hogy miért veszett össze. „Mindig csak egy dolog miatt – mondta Pietro – mert ők akarták összeállítani a csapatot”. Mondtam is neki, ha összeveszik velem, akkor egész biztosan más okból fog” – ez is mennyire álságos… :) senki nem mondta , hogy ő állítja össze a csapatot, viszont jobb/bal keze – cordella – már lényegesen neccesebb ebben a témában. :/

 3. első körben csak egy megjegyzés, én úgy tudom, hogy az új Akadémiai területen nem lesz bentlakásos intézmény, az marad a Bozsik területén. Kint csak edzőpályák és öltözők lesznek.

  első felindultságomban inkább most nem írnék semmit a kommunikációról……kicsit szeretnék lenyugodni előbb.

   1. Elnézést a dezinformációért!!!!

    A hírekből az jött le első körben amit írtam, de utána néztem és a tervekben az alábbi konkrétum van:

    “A Dél-pesti Utánpótlás-nevelési Centrum területén egy ~4000 m2 -es
    kiszolgáló főépület kerül elhelyezésre, mely kollégiumot, konyhát és éttermet, tantermeket, tanári helyiségeket, kondicionáló és bemelegítő termeket, sportolói öltözőket, orvosi rendelőt, szertárakat
    valamint irodákat fog tartalmazni. A szabad térben 4 db füves nagy focipálya (105*68m), 1 db műfüves
    nagypálya (105*68m) és 4 db műfüves edző kispálya (60*40m) kerül kialakításra. A szabad
    területen tartalékként további 1 db fedett műfüves kispálya (60*40m) és 2 db műfüves
    nagypályának (105*68m) biztosított tartalék terület. A terület használói számára a területen
    belül gépkocsi parkolók, buszparkolók és kerékpár-tároló létesül.”

    elnézést mégegyszer.

 4. Hemibára nem tudok haragudni, mert imádom az olaszkolbászos pizzáját. Ellenben sokat elárul róla, hogy például az Aréna Plázában az Ő Pizza Hut-os szeletbárja az egyetlen, ahol nem tartanak a kajához műanyag evőeszközöket. Jól jellemzi az üzletpolitikáját, ugyanis a szeletbárban két egész pizza megvétele esetén csak egyet kell kifizetni, de úgy áll hozzá, hogy ha vagy olyan köcsög, hogy nem az étteremben eszed meg a pizzát normál áron, akkor menj és kunyerálj hozzá mástól evőeszközt, én ugyan nem adok neked…

  1. én úgy tudom, hogy már nem az Övé a Pizza Hut sem, egyedül már csak az Arénás egység maradt meg az országban.

   1. Persze, mint ahogy a Hooters-hez sincs semmi köze, amit többször is kijelentett. Csak ha megnyitod a hooters.hu oldalt, akkor a Hemingwayinvestments elérhetőségét találod rajta. De persze ahhoz sincs nyilván semmi köze az Öregnek… :) Meg persze a Hooters alapból köztudottan Alex Hemingway tulajdona, aki George bácsi fia. Na azt viszont tényleg el tudom képzelni, hogy a fiához nincs semmi köze… :)))

     1. Már nem az övé valóban.

      hvg.hu: A franchise-forma mennyiben garancia a sikerre?
      K.I.: A sikerre nincs csodaszer. A bukással is mindig számolni kell.
      Ezt bizonyítja több külföldi cég is, amely franchise-hálózatot
      működtetett Magyarországon, de nem járt sikerrel. Kivonult vagy
      legalábbis stratégiát váltott. Jött, látott és távozott a Quick, de
      hasonlóan járt a Wendy’s és a Dunkin Donuts is. A KFC és a Pizza Hut
      tulajdonosa, az AmRest (korábban a Hemingway) pedig áttette európai
      központját Lengyelországba, amivel párhuzamosan lefaragott a
      magyarországi hálózat méretéből.

      http://hvg.hu/kkv/20110524_vallalkozas_franchise_valsag

      1. Persze. Papíron. De ha használsz cégadatbázisos programot, akkor az Amrest képviseletre jogosultjai közt találhatsz pl. olyan hölgyet is, aki a Honvéd Futball Club illetve az MFA kézbesítési megbízottja… Tudod, ez nálunk így működik, ha nem megy egy cég, de működtetni akarjuk, átírjuk más nevére, és irányítjuk szépen a háttérből név nélkül…

  2. a legnagyobb poén, ha már kajálda….. az volt amikor az ultrák közül valakik megrajzolták a KFC logójában látható úriembert egy drapérián GHF arcképével és aláírták a KFC helyett, hogy KHFC.

   Valamelyik meccsen kb. 10 percet lógott kint a kerítésen, aztán jöttek a biztonságiak és levetették.

 5. A képen Hemingway arckifejezése mindent elárul.
  Egy enyhén szenilis, makacs(ostoba) öregember.
  Amíg nem engedi hogy ténylegesen a hozzáértők végezzék a különböző szakterületeken a munkájukat, nem lesz itt semmi.
  Neki – mint a többi tulajdonosnak- SEMMI-be sem kéne beleszólnia, csak kijárni a meccsekre, és 3 havonta egy értekezleten számon kérni a vezetők munkáját.
  De ő ennél hiúbb, butább.

 6. Ami nekem egyértelmű, az hogy-hogy nem egyértelmű mindenkinek? Ezt a kérdést teszegeti föl önmagának Szabó úr az irodájában, a Jaguárjában, a Hooters-ben ebédelve, a repülőn ülve, stb. És odahaza a retyón, miközben sz@rik mindenre és mindenkire. Ez klasszikusan egy olyan karakter attitűdje, akinek lételeme, hogy önmaga nagyszerűségét és megkerülhetetlenségét, előbbre valóságát, felsőbbrendűségét folyamatosan éreztesse. Játszmája arról szól, hogy a másikban azt az érzetet keltse, hogy tájékozatlan, nem elég figyelmes = hülye. Mivel vezetői szerepben leledzik és ennél fogva minden információhoz primer szinten jut hozzá, folyamatosan ziccerben van a lehülyézendőkkel szemben, és csak úri kedvétől függ, hogy mikor teszi föl a másokat elbizonytalanítani és degradálni szándékozó kérdéseit: “Hát nem tudtad? Pedig köztudott, pedig egyértelmű, pedig EZT MÉG A HÜLYE IS TUDJA, hát te hogy-hogy nem…???”
  Szabó úr kis válaszcsapásai ezek a szurkolók őt rendszeresen lebuzihemingvéjező csoportjai felé. “Ti buzihemingvéjeztek és más csapatok táboraival is ezt skandáltatjátok? Ti? Hát kik vagytok ti? Csupa dislexyás, visszamaradott, retardált barom, akik még az abc-t sem ismerik, olvasni, szöveget értelmezni sem képesek, hiszen újra és újra olyasmiket kell NEKEM elmagyaráznom nektek, kutyáknak, amik tök egyértelműek és már százszor el lettek mondva, le lettek írva…”
  Mindez persze önnyugtató, terápiás hatással is rendelkezik: tojok rátok, buzizók, engem szidók, hiszen egy macskának is több esze van nálatok…
  Ha egy vak azt mondja nekem, hogy nem tetszik a nyakkendőm, kiröhögöm, hiszen mire föl mondja, ha nem is látja?
  Nos, kedves szurkolónak nevezett barmok, titeket is így kezellek: ordibálhattok, kritizálhattok mindenféle alpári módon, de titeket is kiröhöglek, mert ti sem vagytok képesek fölfogni szellemi vakságotokban semmit sem, ami amúgy KÖZTUDOTT.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.