Poszt a posztokról 4.: a csatársor

csatMásfél hét és kezdünk, úgyhogy ideje zárni poszt-leltárunkat az elmúlt szezonról. Eddig a mérleg nem túl kedvező a már megjelent epizódokat tekintve: kapusposzton kábé megvagyunk, a védelemben vannak egy-egy jobb eresztésű ementálit idéző lyukak, a középpálya fantomjellege nagy eséllyel nem indul oszlásnak, ami baj, és a csatársor…

…nos, a csatársor lesz a mai témánk.

A tavalyi szezonra visszanézve a legkevesebb, amivel jellemezhetjük a támadószekciónkat, az a mozgalmasság – mármint az összetételt, nem a tényleges teljesítményt tekintve. Kezdtünk a Diaby-Dél rutinduó Holenderrel és Vernessel, Bobállal megerősített verziójával, mondván, a bronzidényben beépíteni megkezdett fiatalok egyre nagyobb szerepet kapnak majd. Plusz ott van még a kis Kozma Ricsi is, meg az első fordulókban egy bizonyos Prosser is feltűnt a semmiből. De elég lesz elöl a rabiátus elefántcsontparti és Délczeg? Nem biztos, gondolhatták Cordelláék, így jött a Sampos (slampos?) Testardi, aki már érkezésekor tett debütnyilatkozatában (“a gyorsaság nem az erősségem, próbálok ebben fejlődni”) az “aj-jajj” mondatot csalta elő belőlünk. Nos, ő be is váltotta a “reményeinket”: legemlékezetesebb alakítása a Vojvo meccsről hazafele az első határon inneni benzinkút kajakészletének totális kifosztása volt – még a gyrosát tolta be nagy erőkkel, mikor már sorban állt tzatzikitől csullogó ujjakkal szorítva a jó magyar valutát az utolsó két készleten lévő csokis croissant-ért, farzsebében egy oda nehezen beoktrojált chipsestasakkal. November közepi elküldése okán nem hullajtottunk a Balaton medrét megtölteni képes mennyiségű könnyet.

Közben persze történt egy-s-más. Diabyt elküldtük 4 forduló után, Dél pedig bekerült a kezdőbe Pakson, majd kölcsön is adtuk – ugyanoda. Viszont ezzel párhuzamosan a fiatalok enyhén szólva nem érezték elöl az ívet. Holender a Niksic elleni varázslat után hol önzőzött, hol órákra eltűnt, Vernes Riki pedig küszködve ugyan, de gólerősen indította a szezont, hogy aztán ő is elszürküljön és Rossi elfelejtse. De akkor ki fog itt gólt lőni? -kérdezgettük idegesen, mert a Dió-(‘kövesd)-Hali-Fradi-Pécs-Vidi-Győr-MTK-Loki sor igen félelmetesnek tetszett egy impotens támadósorral.

Ekkor lendült be a Cordellai kukázóigazológépezet. A Diók ellen megismerhettük a már hetek óta leszerződtetett szomáli Daudot, majd a kispadról beszállva a “ki a tököm ez” Job-ot, akinek idehozatalát azért titkoltatta Rossi, hogy meglepjük a miskolciakat. Hát, nem sikerült annyira… de az elképzelés bohócliga-díjas volt Marcótól az biztos.

A halovány kezdést mindenesetre jobb folytatás követte, Daud előbb tizikből, majd akcióból is kezdett betalálni, én már új Martinezt láttam bele, és bár ez megelőlegezett bizalomnak bizonyult később, az ősz második felében nagyon jól jöttek a góljai. Job pedig gól ellen ugyan beoltva, de amolyan passzképesebb Zsiványként hozta a sztenderd Serie B szintet, amivel szoftosan király lehetett itt a Bohócban. És ekkor érkezett meg Hantát idézve “Isten jobb és bal lába“, Perea, a kolumbiai exválogatott enyhén duckó zsírczukk csatár, aki a csatolt videói és a híresztelések szerint a bajnokság leendő sztárja is lehetett jó eséllyel. Vártuk, mint a messiást, és mikor a Vidi ellen idegenben végre kapott negyed órát, rögtön levettük: mozgásilag a srác annyira kilóg a ligából, mint a közelmúltunkban Lanza, Zelenka, Ikande vagy Benjamin, csak az a rohadt túlsúly… mindenesetre a seggnehézség sem akadályozta a pofók gólvadászt a 93. perces csoda-góldebütben, mi pedig elhittük: megvan az új Lanza.

Meglett, csak nem sokáig. Még pár csereként és kezdőként letolt meccs, 1 tizigól, majd januárban már nem is jött vissza a derék potrohos kolumbán. Papa H. természetesen bagatellizálta az ügyet (“Perea fázott“), a rossz nyelvek fizetésbeli vis maior okokról szóltak (hát ha más az ígéret és a kézhez kapott  manna, nyilván összevonódik a bogotai szemöldök), mindegy, ez már nem számít, a Teremtő manifesztálódott rüsztje búcsúzott Kispesttől. Helyette viszont jött újabb két cordellbébi, a vén Bóna Zoli és az Arsenal (30 évvel ezelőtti) üdvöskéje, Lupoli. Utóbbi rögvest vakbélműtéttel nyitott Kispesten, így késett a bemutatkozása jó 4 meccset, de hát ez az idény ilyen volt: ha már lúd, vagy Perea, akkor legyen kövér. Bona a kezdetetkkor határozottan jó benyomást tett ránk, látszott minden mozdulatán a veretes Serie A múlt, az UTE elleni haloványabb játékot hasznos és gólpasszokkal súlyosbított tejesítmények követték a Névrablók, a Paks és a Kapos ellen – aztán a ‘kövesdi betli után a csapattal együtt ő is leült, vagy nem is leült, de a megbénuló Rossi taktika jelképévé válva már mindenki rosszul volt a senkinek se lekészített labdáitól, amit szakmányban lövöldözött fel rá Ignja és Lovresz, vagy Hidi. Az alapötlet jó volt, és mondjuk a tavalyi Lanzás keretben egy Diaby helyett hiszem, hogy Bóna Zotya vert volna vagy 10 gólt, de a ha az csak ha marad. Lupoli Mezőkövesdden remekül szállt be, aztán még egy jobb Bozsik-beli meccse volt és slussz, 2-3 gyengébb eresztés, majd jött ugye a fölső ukáz, hogy fiatalítunk, Rossi rövidesen besértődve lemondott, Simon Mikinél meg max bólyáknak kellettek volna a taljánok, így dicstelenül távozott a két jobb sorsra érdemes veteráno.

Szezon végén így a Holender, Vernes, Vécsei sor muzsikált elöl, néhol Jobbal vagy Bobállal kiegészítve, hisz Daud a túltolt diszkóéletmód miatt már büntiben volt (…). No meg Proszika, aki télen egy remek felkészülést tolt le, reménységünkké válva, hogy aztán történelmi fontosságú gólt hegesszen a piti síbolók kapujába a Sóstóiban, és kb több esélyt ne is kapjon, csak Simon Mikinél, de ott is csak finoman.

Hát ez volt 2013-2014 csatárügyileg. Vernes végső és Holender nagy áttörését vártuk idén, és vegyes a kép: Riki év végére, a DVSC meccsre került vissza formailag oda, ahol a Hali elleni bronzos záráson volt – kiugró fejlődés helyett így örülhettünk, hogy hogy a régi még fejlődésre váró forma visszajött (persze ha nem játszik, forma se lesz… – holott egy jó Riki nagyon kéne, az egyetlen akadémistánk akiben benne van valami vagányság, csak ezt egy jó edzőnek be kéne csatornázni a helyes mederbe. Én örülök, hogy nem adjuk kölcsön…). Holender a szánalmas Niksic és a szétesett Kapos ellen is varázsolt, de sok nem sikerült meccse is volt, húzóemberré még nem tudott előlépni. Pedig továbbra is kimagasló talentumunknak érzem. Bobált továbbra is jegelte Rossi, majd Miki is, ahogy Prosserben is több játéklehetőséget éreztünk – persze Kozma Ricsi példája mutatja, hogy van abban valami, amit Rossi mantrázott, hogy a fiatalokkal óvatosan kell bánni. De azért annyira tán nem, mint ahogy ő tette idén. Az ifjoncokat segítő rutinarcok terén idén porhanyósra égtünk, valljuk meg, Diaby és Dél elzavarása bár nem az évezred veszteségei, a helyettük itt tartott Testardi fényében hetekig érdekes húzásnak tűnt; a hajigazgató gólöröméről híres Daud jól indult, majd ugye elvitte a nightlife, Job böcsületes szürke-semmilyen arc, nem ő menti meg a csatármundér becsületét sose, inkább “nem baj hogy itt van“; Perea óriási lehetett volna, ha lefogy, de sose tudjuk meg, mi lett volna a Schobert-kúra eredménye, hisz oly sok elődjéhez hasonlóan lefalcolt; Bóna és Lupo egy más időben, más keretben szoft-sztárjaink lehettek volna, nem lettek, mert most voltak itt.

Jövőre, okulva (???) a tavalyi csatárbetlikből, már egyszerre 3 új rutinfox-igazolással megyünk rá az új idényre. Káder Keita mozgásába Pereát és Lanzát látták bele Hantáék Győrben, remélem nem a csapolt hazai ipari sör lett túltöltve, mert az MTK elleni hazain én egy térdprotézisre szoruló, hajtani próbáló, ám már élsporthoz szinte roncs arcot láttam a támadóban. A hozzá pár hete csatlakozó Youla Gyula igen biztató jeleket mutat a felkészülésiken, ő végre egy jó kasztból való csatár, örömmel üdvözlöm itt. A csodás nevű Kandia Traoré is focista kinézetű és mozgású harcos, nyugtázhatjuk örömmel, nála a Pereát idéző farméretből kéne faragni, hogy a zelenkai futógyorsaság valamelyest fejlődjön. Ők hárman kéne megoldják a gól-problémát elöl a tervek szerint + nekik kellene “tanítani” fiainkat. Utóbbi funkciójukkal kapcsolatban kissé szkeptikus vagyok, az afrók nem a nagy pedagógiai érzékükről híresek, főleg nem csoportban, de meglátjuk, nem akarok előre károgni! Remélem azért Holender, a mégse kölcsönadott Vernes Ricsi, és Bobál meg Proszika is egyre több szerepet kapnak majd, az edzőmeccsek eddig nem erre utalnak, de ha a beígért fiatalítás elöl is végleg megfeneklik, akkor klubkommunikátor legyen a talpán, aki ezt majd elmagyarázza nekünk, a megmaradó kijáró magnak, hogy mi a pék folyik itt.

Sok kérdőjel, melyek válaszra várnak. A válaszok pedig hamarosan jönnek, az elsők pl. jövő szombaton. Csak tetszetősek legyek, könyörgöm!

“Poszt a posztokról 4.: a csatársor” bejegyzéshez 80 hozzászólás

 1. A 3 olasz, menő csatár is azért volt , hogy tanuljanak a fiatalok… :D na, ebből az egy szempontból tudom támogatni a kölcsönadást, mert ilyenektől max azt tanulhatják meg, hogy kell jó menedzsert választani, a legsz@rabb állapotban is el tud sózni valami idióta tulajnak….
  Amúgy belegondoltok néha mennyire szánalmas szintre pozicionált bennünket ez a vén szemétláda ? A srácok itt komoly energiákat feccölnek a blogokba, mi várjuk, hátha csurran/cseppen vmi infó, esetleg kimegyünk a teszt-meccsekre(én spec. már nem…) , miközben fogalmunk nincs, nem hogy milyen csapattal, de még arról sem, hogy milyen kerettel megyünk neki a szezonnak !! Kik mennek még kölcsönbe? Itt van még Keita ? Itt van még a szponzor ? Mi a tuti biztos Kispesten ? Botka, Csábi, Lőrinczy nem kell ! de mindenképp kell nekünk 1 Galata felkészülési meccs….!! gratula ! b…meg szabó…ennyit tudsz…

 2. Honvéd: Raffaele Alcibiade iránt olasz lapok szerint a Crotone és a Modena is érdeklődik.

  csakfoci.hu info

 3. “Proszika” ha már így hívjuk, a téli felkészülésen , 8 meccsen 7 gólt lőtt. (ilyen-olyan ellenfelek ellen )
  Ezt követően a Honvéd tehetséggondozó részlege nem hazudtolta meg önmagát, – nem volt folytatás. Fél év elveszett a srác életéből. (special thanks to Mr. Hemingway)

  Majd kölcsönadjuk őt is, hogy “megerősödjön”, mert még nem Honvéd szintű játékos.

  Bullshit !
  Ennyi idős srácoknak már rég a csapatban a helyük, hogy ITT erősödjenek meg. Ha pedig nem tartjuk őket Honvéd szintűnek, – el kell engedni. Az a baj, hogy a klubnál szórakoznak az akadémista játékosok életével/karrierjével, mindenféle következmény nélkül.

 4. a nemzeti szennylap legfrissebb számából : “De ki az a Kandia Traoré? Hogy’ került a Honvédhoz? S miként lett rögvest – a kurtán-furcsán leváltott Kemenes Szabolcs után – a kispestiek második számú csapatkapitánya? Cserháti András cikke” …………olyan tipikus sztereó, kispesti…

  1. Nem veszem már meg eme sajtó orgánumot egy ideje, de azért bicskanyitogató ami itt folyik…..
   Szabival vajon mi volt a probléma csk. tekintetben?
   Traoré??….ez vicc komolyan.
   Szerintem hatalmas pofára esés lesz ez a szezon!

   1. Ignjatovic jó döntés,vezéregyéniség típus,már Debrecenben is ő volt a CSK.

    1. nem is Ignja volt a kérdés, hanem ez a Traoré…aki itt volt 1 hete !? vicc !! és a régi olyan szintű lekezelése, ami pofátlanság az edzőtől ! :/

     1. Egyetértünk! Ignja nálam is rendben van természetesen.
      Pláne, hogy gondolom el is kellett ismerni valahogy, hogy nem igazolt el.
      Azonban egy ilyen vegyes etnikumú csapatban azért akkor most már a fene tudja, milyen nyelven megy a kommunikáció……angol, olasz, magyar???
      Valószínű angol, habár a tréner nem bírja ezt a nyelvet…….de tételezzük fel, hogy angolul megy a pályán belül majd a duma.
      Azért, ha bár nem ebbe az irányba megy a szekér, talán még lesznek magyar játékosok is a csapatban, nekem evidencia lenne, hogy akkor a CSK “helyettes” magyar legyen és Kemenesnek hívják.
      Ez a Traoré itt van X hete, ilyen a világon nincs, hogy valaki ennyi idő alatt “kinőtte” magát erre a szerepre, ez abszurd és tragikus is egyben. Mit tett le ez a játékos eddig itt az asztalra? Ez a pozíció valahol egy bizalmi és egy vezérszerepkör kellene, hogy legyen.
      Egyébként…..
      Éljen a fiatalítás!
      Éljen az utánpótlás korúak beépítése a csapatba!
      …..de jó dolog ma Kispesten Akadémistának lenni!

   2. sajnos, nekem is hasonló megérzéseim vannak… “jófej” ez VW : kölcsönadja a használható fiataljainkat, majd 1 párnapja leigazolt, leamortizált fekát kinevezi 2. cs.k.nak… tud valamit ez a világbajnok ! :) azt mindenképp, hogy hogy kell lekezelni a magyarokat és tolni a zsoldosokat.

  2. Na kölcsönkértem a sport bulvár sajtóterméket és elolvastam a cikket. Ütöttek még egy koporsószöget a Honvád kontra Nemzeti Sport viszonyba, de azt kell, hogy mondjam teljesen igazuk van ebben a cikkben.
   Vicc ami itt történik!
   Kis-Magyar- Kis-pesti abszurd!

   Gyimesi Lacit is megkérdezték a cikkben és teljesen igaza van amit nyilatkozik erről az egészről!

   1. most már érdekelnek a részletek…esetleg fel tudnád tenni fotón ?

  3. NBIII. Felkészülési mérkőzés

   Bp. Honvéd/MFA – Diósdi TC 4-1 (1-1)

   Gól: Prosser (2), Mensah, Karacs.

   1. félidő: Relu – Sundas, Dékány, Molnár, Tóth J. – Job, Sándor, Kapacina – Miskei, Traore, Mensah.

   2. félidő: Szemerédi – Erdős, Ionescu, Bora, Halmaghe – Gazdag, Koszta, Kapacina (Tóth B.) – Karacs, Prosser, Szabados.

   Újdonsült CSK helyettesünk akkor még keresi a góllövő cipőjét ezek szerint!

   Bízzunk azért benne, hogy a fiatalok majd azért sokat tudnak majd tanulni tőle…………

   Mert ugye…….”Most viszont, ha szerencsénk van, nemcsak eredményességünket segíthetik,
   de példát is mutathatnak fiataljainknak a hozzáállásukkal és profi
   teljesítményükkel.” mondotta volt GFH.

   Ja egyébként játszott ott még egy Prosser nevű játékos is, vágott is két gólt …….

   1. ne is mondd…komolyan besírok ezen az egészen !! kb 2 évig folyamatosan követtem az up. meccseket, láttam mire képesek ezek a gyerekek és láttam, hogy a “nagy csapatban” , hogy tette oda magát Botka Endi vagy Csábi, milyen gólt vágott Prosser,, majd jönnek ezek a rehabos fekák, elzavarják a srácokat kölcsönbe, “fejlődni” , a TRaorÉ csávó jön oktatni és csk. helyettes lesz, de képtelen 1 qrva gólt lőni a méltán híres Diósdnak vagy bármelyik felkészülési ellenfélnek….hagyjuk a francba az egészet…csak attól félek, hogy hamarosan a srácok is így fogják érezni.

   2. Prosser ezzel a teljesítményével felküzdi magát a kölcsönadandók listájára. Kispesten megéri jól teljesíteni, gazdagon mérik a kilátásokat…!

  4. Egyébként a cikk szerzője Cserháti András volt anno a nagy oknyomozó “újságíró” Lanzafame ügyben, úgy látszik neki van kiadva a Honvéd lejáratásának technikai része. Hála az égnek mi meg adunk is muníciót rendesen, hogy ilyen dolgokról tudjon írni…….

   1. ez 1 dolog, hogy náluk ez a munkaköri leírás része, hogy utálni kell a Honvédot. DE attól még nem kéne ilyen aberrált állapotoknak lenni nálunk, hogy csak bundás olaszt+ rehabos afrikait tud hozni a “menedzser”, folyamatos témát adni a buznyák firkászoknak és tovább alázni a klubunkat…

   2. A Honvéd önmagában egy krimi, hálás téma oknyomozásilag…

  1. Kösz a copy-t, no
   comment…

   Idejött pár hete a Cár, és pár hét alatt
   baromira tudja, hogy ki kell a csapatba és ki nem. Ki a jó kölcsönből
   visszatérő és kit kell lepasszolni kölcsönbe. És hogy a járókeretes Traore a
   csékának való. Merugye nyilván: rangidős.

   Utóbbiért felelhet ő egészben, a többiért
   bűnszövetkezeti szinten a többiek, mint Hemi, Kordé. Simon Miklós mit szól
   ezekhez? Vagy állásféltő, örül, hogy van meló? Vagy mi? Vagy ő maga is lelkesen
   bólogatott, hogy Csábi-Lőrinczy-Botka off? Nyilván nem a Cár alakítja,
   alakította ki a keretet elsősorban ennyi, a csapatot illető tapasztalattal,
   helyismerettel a háta mögött. Ezt az ágyat Cordella és Hemingway Gyurka,
   illetve (talán?) Simon Miklós vetette. (Persze lehet, Simon Miklósnak annyi a
   szava, mint mondjuk a legutolsó, csere cseréje akadémistának…).

   Amit Gyimesi Laci is mondott: legalább 3 hónap
   kell ahhoz, hogy valaki megismerje a csapatát, a játékosait. Cár úrnak erre 3
   hete volt eddig nagyjából. És nem csak 1 csapat megismerésére, hanem hároméra:
   förszt team, akadémiai keret, illetve a kölcsönökből visszatérők seregei.
   Teljesen nyilvánvaló tehát, hogy az új edző, még ha Capello-nak is hívják,
   avagy honfitársa neki, és csak játékosként volt akkora ász, mint Capello
   edzőként, képtelen ilyen rövid időintervallum alatt kompetensen döntéseket
   hozni. Cordella keretével vágunk a szezonnak, Cár lesz a stróman, akinek a
   nevén fut Cordella vállalkozása, Hemi a csendestárs. A kezes.

   Ez a felállás. Hogy ez mit fog eredményezni?

   Nem tudom, de mondjuk szépen együtt: “Mi
   Atyánk, ki vagy a Mennyekben, szenteltessék meg a Te neved, jöjjön el a Te
   országod, legyen meg a Te akaratod…”

 5. Na én is ezért jötem ide, hogy láttátok-e. Nem tudom mit gondoljak…

  1. Én egyszerű szurkolóként szégyenlem Magamat, pedig nem biztos, hogy nekem kellene……

   1. Persze nem tudhatunk mindent pontosan, de sajnos nincsenek jó érzéseim azúj edzővel kapcsolatban. De ne legyen igazam.

  2. Mondjuk Ignját nem tudom minek fikázza (vagy legalábbis legalább elfogadja), amikor már a szezonzárón, Szabi jelenlétében is ő volt a cséká Debrecenben. Amúgy pedig a pályán van akkora tekintélye, hogy simán elfogadjam.
   Traorét viszont valóban nem értem, én az első felkészülésin szimplán csak azt hittem, hogy a lehozott Ignja ráadta az első szembejövő emberre, annyira mindegy.

 6. ez a cikk is azt bizonyítja (azontúl, hogy utálják a Honvédot…) hogy VW. nem normális vagy már súgnak neki…de majdnem mind1 is ! így nem lehet indítani 1 új csapatnál…ha csak tényleg nem az volt a cél, hogy megalázzák a régieket/magyarokat . szerintem sikerült.

 7. Most hogy végre hivatalos hogy jön a Galata, a sajtóosztálytól csak annyit kérdeznék, melyik csapatával, kik fognak tőlük játszani? Mert ez nyilvánvalóan részletesen le van írva a szerződésben, akkor meg már a fizető vendégnek is joga van tudni róla hogy mire vesz jegyet. Vagy?
  + továbbra is kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a Honvéd, kezdője? ( a pár megmaradt magyar kap-e lehetőséget? )

   1. Na ez az!!!!

    Ezt olvastam én is, a honvedfc.hu-n. A kérdéseimre nem ad választ.

  1. A másik cikkhez már odabiggyesztettem, mai info a menedzserüktől, hogy Sneijder, Muslera és Drogba “szabin” van a vb után, most sincsenek ott ausztriában a Galata-val és hozzánk sem jönnek. Mondjuk ez érthető is… Állítólag Didier megy vissza Mou-hoz Londonba – hacsak nem ő lesz az új brazil kapitány.

  2. Cordella összes futtatottja játszani fog, élen Mancikával. Kell a promóciós anyagukba pár vágókép, ahogy lövésre lendül a lábuk, elfektetnek egy védőt, stb…

 8. a Sió verte a Paksot, Daru persze ismét lőtt gólt.. de nincs ebben semmi meglepő, eddig is ezt csinálta, ha lehetőséget kapott nálunk ! most legalább több lehetősége lesz…csak az aggaszt, hogy nem tud tanulni TRaorÉ nagymestertől…

  1. Ez jó :-) Kár, hogy Yoda mestert nem szerződtettük, bár ő már tényleg elég öregecske…

 9. Nagyon negatív a hangulat a blogon, kicsit pillantsatok bele a NS 2015 májusi számába:
  ” Az előző szezon sikertelensége és Marco Rossi távozása után kevesen hitték volna, hogy 2 évvel a bravúrbronz után újra EL-szereplésre készülhet a Honvéd, újabb bronzzal a nyakakban. Bevált az a stratégia, hogy az afrikai új fiúk tapasztalatukkal segítették a fiatalok beépülését. A stabil védelemben kulcsfontosságú volt a végig tanárian takarító Ignjatovic megtartása, aki mellett Baráth magabiztosságot szerzett, Alcibiade játéka letisztult – jó döntés volt a Crotone ajánlata ellenére Kispesten maradnia. A következő szezont várhatóan újra Torinoban kezdi. Godoy volt a középpálya esze, mellette akár Hidi, akár Nagy játszott, kiválóan szűrtek, illetve jól játszottak össze a Keita-Vécsei támadó középpályás kettőssel, akik a Fradi ellen 0:2 után varázslatosat játszottak, így megalapozták a bravúros fordítást. Ihrig-Farkas sokszor jól szállt be, új lendületet tudott adni, a Nyíregyháza elleni bombagólját boztosan sokáig fogják emlegetni kispesti szurkolók. Elől Youla remekül kezdett, a Dunaújváros elleni duplája megadta az alaphangot. A friss U19 VB-ezüstérmes Bobál Gergely önbizalomtól duzzadva, csereként is gólokat lőtt, így fokozatosan helyet kapott a csapatban. Vierchowod maga ajánlotta a Sampdoriának. Traoré korai sérülése miatt nem sokat játszott, viszont a fiatalok közül jól segített be a padról a 4 gólos Prosser, a 3 gólos Vernes és a 2 gólos Holender is. Parádéztak a fiatalok a Puskás elleni hazai meccsen (6:1) és a már tét nélküli, utolsó fordulóban lejátszott gólgálában is a fiatalok osztoztak a találatokon – Bobál és Vernes is kétszer-kétszer volt eredményes. Most a cél a jó EL-szereplés, de fel van adva a lecke a következő szezonra is, hiszen az NB-III aranyérmes csapatában is várnak a sorukra az ígéretes fiatalok, akik már Vécseiéket akarják kiszorítani a kezdőből.”

  Jó éjt, szép álmokat mindenkinek :-)

   1. Persze, ez csak játék a gondolatokkal. De a két évvel ezelőtti, nem sokkal jobb előjelekkel induló szezon bronza óta talán kevésbé tűnik utópisztikusnak…

    1. remélem igazad lesz, de nem biztos, hogy kétszer be lehet lépni ugyanabba a folyóba :)

    2. Benne van a pakliban, hogy marha jól sülnek el végül a dolgok és mindenkit meglepő előkelő helyen végzünk, de az ellenkezője is – max. az nem fog olyan sok embernek meglepetést okozni… Persze az is igaz: ki a fene tud bármit is azon kívül bejósolni az Nb1-et illetően, hogy nagyjából jó lesz a Debrecen, a Videoton, a Győr, a DVTK, és szerintem az MTK is. Közéjük beférkőzhet a Paks, a Honvéd, a Pécs, a Dózsa, vagy benyomja a Kassai-Állam-MLSZ tengely Gundel-Taknyos Gábor hallelujázása közben a Fradit, de ugyanezek az esetleges beférkőzők ugyanolyan eséllyel a kiesés ellen is küzdhetnek majd.
     Tehát – szerintem – 5-6 csapat nagyjából bejósolható, hova jut a szezon végére, a többi (élen a miénkkel…) abszolút köd és homály, hogy mit tud elérni ebben a savanyú, húgyszagú bajnokságban.
     (Amelyik bajnokság minden krimplisége ellenére is jobban mozgat, mint bármelyik nyugati. A Real Madrid játékosainak értéke, valami ilyesmit olvastam ma, 783 milliárd forint. Ez cca. másfélszerese Magyarország éves államháztartási hiányának!!! Ha a többiek – Bayern, Mu, Barca, s még pár nagyobb hal – “csak” 4-500 körül jár átlagban, akkor is több ezer milliárdokról, ne adj’ Isten tízezermilliárdokról beszélünk. Teljesen irreális, valóságtól elszakadt őrület…)

     És még idehaza is mindenki tehet egy szívességet, mert Csak A Kispest!
     :)

  1. remek tudósítás… :D kihagytad a 4. védőt…vajjjjon ki volt/lesz az ? :)

   1. Na, ez az!? :-))) kicsi Kinggel majd úgy járunk, mint a brazilok az elődöntőben…

  1. ez szépen hangzik…… :(

   Fokozódik a nemzetközi helyzet Uraim! ……..se igazi csapat, se új akadémia, se stadionrekonstrukció, se ideasport.

   1. persze lesz egy Galata meccs, mert cirkusz is kell a népnek!
    mondjuk ezt a mérkőzést átnevezhetnék imigyen is, hogy
    Budapest Cordella FC – Galatasaray barátságos labdarúgó mérkőzés,

    ………..ahol a hazai csapat ismérve, hogy akadémikusnak mondott, tradíciómentes, labdarúgás jellegű, üzleti alapon működő multikulturális játszóházat formázó egyesület.

  2. Ebben biztos voltam hogy nem indul Kispesten stadion építés. Vagy ha igen akkor utoljára …. a pápa , és a gyirmót után. Orbán zsigerből gyűlöl minket, és az öreg is ellenszenves neki (ezt mondjuk megértem) ebben is biztos vagyok. Emlékezzetek a kiesésünket is nekik köszönhetjük mert az első országlásuk idején tették lehetetlenné a helyzetet Kispesten. Max az akadémiát tudom elképzelni hogy megépül de ott is figyelmeztető jel hogy Dél-pesti u.p. központ néven fog megszületni! Ergo bárki edzhet ott (pl. fradi u.p.) és ha kivéreztetik a Honvédot újra akkor szintén lehet bárkié.

   1. Hát a kiesésünkben azért másoknak is bőven volt szerepe. Egyébként kíváncsi lennék, hogy az akkori csapat mit játszana a mostanival, szerintem gólokkal nyernének (ha nem lehetne a meccset megjátszani tippmixen).

  3. Ma cáfolta Orbán, aszongya, nem nyúlnak a stadionokhoz…

 10. Valaki tud Vadóczról valamilyen infót mi van vele?? Merre tart?

 11. Hazai pályán, a gyengébb ellenfelek ellen az izmos feketéket, idegenben és a “nagycsapatok” ellen Vernest és Bobált játszatnám. Holendert meg mindig.
  A tegnapi EL-selejtezők megint helyre tették a dolgokat. A fradi asszem újra a régi fényében fog tündökölni. Nem semmi, hogy ilyen külföldieket igazolnak, mint aki a büntetőt csinálta. Én is kurva kellemetlenül éreztem magam miatta, pedig én csak néztem.

  1. Fradin mit csodálkozunk? Tavasszal minden meccsüket 1-0-ra nyerték, egyet talán vagy kettőt 2-1-re. És azon meccseik 70%-ában is fordított kellett volna, hogy legyen az eredmény a játék képe alapján. Sokkal durvábban kifutott eredmény volt nekik, mint a tavalyi nekünk. Valós tavaszi játékerejük és produktumuk (nem eredmény, hanem játék) alapján max. 10. hely. A Győr volt a durvább kettejük közül, mert ott legalább a remény élt, hogy látunk valamit. Brutál, hogy messze nem topcsapat is hogy legurigázta őket a pályáról. Az utolsó gól meg kifejezetten megalázó volt…
   Ha ilyen az élmezőnyünk, kis szerencsével lazán lehetünk dobogósok szarabb játékkal is. Gyerünk, Cár, gyerünk, gyerekek, néger faterok, megatököm!
   :)

   1. kicsit átbillent a hangulatod…ami persze nem baj :) de attól, hogy ők rosszak, mi még nem lettünk jobbak..

    1. Igen, én is sokszor próbáltam azzal védeni karó dolgozataimat, hogy sok osztálytársamnak is egyes lett, de valahogy Fateromat ez sosem vigasztalta… :)

 12. OFF topic:
  Néha elszakad nálam a cérna a Honvéd weboldalát olvasgatva.
  Daru, hosszabbított, Botka hosszabbított, Erdélyi hosszabbított, Hidi hosszabbított, stb.
  Ezekkel a cikkekkel van tele a honvedfc.hu.
  Ez rendben is lenne, ha ezek közül a srácok közül BÁRMELYIK is ÖNSZÁNTÁBÓL tette volna ezt. A zsarolós szerződés kicsikarás gusztustalan, és Hemingwayt minősíti.
  ( Ne válaszoljatok, egyedül puffogok magamban. )

   1. Csak neked, mert látom új vagy. :)
    A fiataloknak 3 éves szerződést ajánlanak. Azt az apró tényt az aláírást megelőzően azonban “elfelejtik” közölni, hogy onnantól ez egy örökké tartó szerződés lesz!
    A hároméves periódusban, az első év elteltét követően, “felajánlanak” egy újabb 3 éves szerződést.
    Ha játékos nem fogadja el, akkor az eredeti szerződéséből hátralévő 2 évet a kispadon, vagy alsóbb osztályban vesztegeti el.
    És aztán egy év múlva újabb 3 év – és így tovább. Örökké.
    Mivel Hemingway irreális kivásárlási árakat határoz meg, + a játékosok értékét az alapján határozza meg hogy mely csapat a vevő, egy fiatalnak eligazolni 2,7% esélye van.
    Hemingway “üzleti viselkedése” ismert, ezt tudják is róla a foci világában. (Elég ha Hercegfalvi amerikai sztorijára gondolunk. A Kansas City véletlenül kétszer utalta át az öregnek a kölcsönadási díjat. Amikor erre rájöttek, kérték Hemi-t hogy utalja vissza. Nem tette meg. Fel is jelentették a FIFA nál.) Lassan a szerződéseinek is híre megy, és a tehetséges fiatalok inkább mennek máshová, ahol korrekt szerződéssel várják.

 13. Érdekes lesz a Galata meccs egy ilyen hajtós mezőkövesdi zakó után…..
  A fuszeklik fejedelme kezdő volt!!!!! Momentuma nem volt…..
  Helyzetek nélküli kalap…ar volt az egész.
  Nagyon rossz az elő érzetem a bajnokságra…..de remélem nem lesz igazam.

  1. Emlékezz rá, hogy tavaly ősszel is az itthoni Zsóry-zakó után jött egy jó sorozat, Vidi-veréssel. Ha innen nézzük, akkor a legjobbkor kaptunk ki tőlük megint. :)

   1. Hát ba…. legyen igazad,de ez az edző nekem kurvára nem tetszik. Prosszert nem játszatja, Csábit elengedi….vicc

    1. Igen, és én még hozzátenném, hogy Fejes megtartása, és Botka elengedése ugyancsak óriási hibának tűnik számomra.

     Prosser szerintem (csereként) játszani fog, ha nem neked lesz igazad, és mégis kölcsönadják.

     1. páran szokták itt fényezni Kinget, szegény nagyon buta a focihoz, persze kifutja a lelkét, de ez ide kevés, már Botkával szemben is !
      erre megint itt van 1 olasz báb a padon, aki nem szégyelli világbajnok létére ilyenhez adja a nevét, hogy lepasszolják a tehetségeinket , miközben a haver hülye gyerekét beteszi a Honvédba !? szánalmas ez a nímand manci gyerek, csak az apja csapatánál és a haveroknál játszik.. magától a megye 1ben sem élne meg…szégyen,hogy még 1 szezont kapott Honvéd mezben ! mind csaló, aki ehhez asszisztál !!

      1. Kinget kevésbé érzem problémásnak, Mancinit annál inkább. Én még bízom abban, hogy Vierchowod is csak úgy játszatja majd, mint Rossi. 9 NB1-es meccs 181 perc. Jó, mondjuk ez pont 181 perccel több, mint indokolt lett volna. :)

       1. jól írod, pont 181-gyel több !! :) Kingnél, nem manci a mérce, hanem Botka vagy Baráth…

      2. Kinget eggyel előrébb kellene játszatni, sokaknak az tűnik fel, hogy előrejátékba be-bekapcsolódik, de azt már nem veszik észre, hogy védőként elsősorban védekeznie kéne, ehhez képest állandóan a helyén jönnek az ellenfelek :/

       1. annyira átlátszó, hogy mindig a helyére lehet ívelni, amikor visszatámad az ellenfél… egyrészt, ahogy írod, gyakran nem ér vissza és ráadásul még alacsony is, úgy ívelgetik mögé a labdát, ahogy akarják.

 14. A mai edzőmeccs:

  Az első félidőben Mancsó okán gyakorlatilag végig emberhátrányban játszottunk. Félelmetesen fogalmatlan ez a gyerek, sem védekezésben, sem támadásban nem tud hozzátenni a csapat játékához, gyakorlatilag egy másik sportot űz. Azért volt egy beadása, ami majdnem jó lett….talán még szöglettel is jöhettünk utána. :) Mindent egybevetve talán már Vierchowod is kapisgálja, hogy messze esett az alma a fájától, le is kapta a szünetben. Előtte még volt egy aranyos jelenet: Szabi a gesztikulációból ítélve azt próbálta elmagyarázni Mancsónak, hogy védekezésben nem 3-5 méterre, hanem annál sokkal közelebb kell(ene) helyezkedni az ellenfél játékosaihoz (végül is ezt soha nem késő megtanulni, főleg egy kapustól). Ez folyt mintegy 2 percig, majd – legalábbis így látszott – Baráth szólt rá Kemenesre, hogy hagyja. :)

  Szóval az “emberelőnyt” a Zsóry kétszer könyörtelenül kihasználta, sőt ezeken kívül is volt még 2-3 pofás támadásuk. Nálunk támadásban talán egyedül Ihrig-Farkas nyújtott értékelhetőt (ő jó “igazolás” lehet), hozzá néha felnőtt Vécsei és Godoy(!).

  A második félidőben már számszakilag egyenlő erők voltak a pályán, mert a “mester” Mancsót lekapta. Helyette szerencsére Vécsey jött, lett is valami támadójáték-féleségünk. Youla és Vernes egyaránt elszórakozott egy-egy 100%-os gólhelyzetet, illetve új “házi gólkirályunk” lehet, hogy inkább kettőt. Youla vonatkozásában annyi lejött még, hogy bár nem mindig ragadnak hozzá a felívelt labdák, még akkor is megtartja azokat a védővel szemben, ha egyébként viszonylag messzire elpattan tőle. Hátránya viszont, hogy nehezen lehet tőle örökölni a labdát, több akció 100%-os ziccerrel kecsegtetett volna, ha (idejében) passzol. Dicséretére szóljon, hogy a szokásos gól ma is összejött neki, ezúttal fejjel, Vernes beadásából. További pozitívum, hogy – néha szó szerint – végigharcolta a 90 percet. Úgy tűnik erőnléti gondjai nincsenek.

  A másik “idősebb” játékosunk, Traoré mintegy 20 percet kapott, annyi kiderült, hogy bivalyerős, a védők többször lepattantak róla, viszont a játékvezető Hölgy ezeket szerintem rossz felfogással szinte mindig szabálytalanságnak fújta be. Hasonló stílusú játékos, mint Youla, talán kicsit erősebb, viszont ennek köszönhetően darabosabb, egy “fapados Culibaly”. :)

  Említést érdemel még, hogy a hajrára beállt egy Portilla nevű spanyol, szerintem ő: http://www.transfermarkt.de/schnellsuche/ergebnis/schnellsuche?query=portilla&x=0&y=0

  Apró termetű (kb. Holender, Nagy G. között), technikásnak tűnő középső középpályás, némi primera division-os múlttal.

  All in all,a második félidő már vállallahtó(bb) volt. Hozzátartozik a krónikához, hogy a Zsóry olyan felfogásban játszott, mintha az élete függne ettől a meccstől. Ebbe a durváskodás mellett a színészkedés, és a pofátlan időhúzás (utóbbi kettőben sajnos korábbi kapusunk, Kunsági is élen járt) is belefért. A mieink viszont mintha ólomlábakon mozogtak volna, remélem csak azért, mert ezen a héten alapozó jelleggel még komoly terhelést kaptak, és a hátralévő egy hétben jön egy jól sikerült frissítés. Végül is szezon előtt vagyunk, mikor legyek optimista, ha nem most. Annál is inkább, mert az előző szezon két meccsén úgy vert meg minket kétszer a Zóry, hogy gólt sem rúgtunk. Most legalább a gól összejött. :)

   1. Igen ő volt az. Megjegyzem, hogy az általam hozzá hasonlított Holender is 180 centi a transfermarkt szerint, Nagy G. pedig 170 valamennyi. Valóban, talán az “apró” termetű túlzás volt részemről.

    1. Tényleg. Mondjuk hozzám képest tényleg az, de Kinghez képest egy óriás. :)

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.