MTK @ Felcsút (próbálom értelmezni)

bunko

Legalább nem a helyiekkel, hanem egy számunkra is értelmezhető ellenféllel szemben avatjuk fel idegenben azt a valamit, ami amúgy akár lehetne fontos, szép, hasznos meg minden, de nekünk csak egy förmedvény, egy gnóm, egy arcátlanság marad mindig is. És azt is hallani, már hullik a vakolat, a díszburkolat, hogy silány a minőség, a legszebb öröm meg a káröröm, csak éppen nem.

Ma viszont az MTK-val játszunk ott, akik egyébként nálunk játszanak a Bozsikban, csak ellenünk nem akartak, ami valahol érthető. Mondjuk egy Milánóval szemben, Magyarországon nincs hagyománya annak, hogy ha két csapat egy stadiont használ, akkor pontosan mi történjék a páros meccsükön, függően a papíron rendező kilététől. Részemről én biztosan nem cammogtam volna át a saját vendégünkbe, minek tenném? Sosem jártam még ott. De azt is nehéz lenne megoldani, hogy mi a helyünkön, az MTK és vendégei szintén a szűkös tribün környékén, szóval a legkisebb fájdalom, és korrektség (szerintem) velünk szemben is, ha nem a Bozsikban játszunk.

Akkor viszont hol? REAC, Vasas, Csepel nem biztos, hogy rendelkezik NB I-re is hitelesített pályával, az Újpest ma szintén otthon játszik, az Üllői viszont üres, ellenben az furán venné ki magát, ha az első tétmeccse egy MTK-Honvéd lenne. Jó, de akkor mi van a közelben? Székesfehérvár adná magát, kényelmes tempóban egy óra, viszont a Dunaújváros világítása nem készült el, így ott ők játszanak – velünk egyszerre. Felcsút a következő közeli, ahol pénteken van egy meccs (Felcsút-Paks 1-1), szóval szombatra akár jó is lehet, ha nem esik az eső, mert arra még nincsenek felkészülve túlzottan.

aaaaaaaaaaaaaa

Fura hely, akár még mondhatnók gyűlöletes is a maga nemében, de még mindig a legjobb döntés. 45 kilométer a Clarktól, valamivel több, mint fél óra alatt könnyedén leautókázható, ami pedig nem jelentősen nagyobb szopás, mint mondjuk Nagytétényből áttömegközlekedni a Bozsikhoz. A következő gondolom Győr lett volna távolságban (amúgy ők is otthon játszanak, holnap), szabad, hétvégén nem használt pályára nézve pedig Kecskemét. Akkor inkább legyen Felcsút.

Legalább, ahogy már mondtam, az MTK egy értelmezhető vendéglátó. Mert olyan van, hogy MTK, olyan meg nincs, hogy Felcsút, ha nem település. Érted, Brüll Alfréd, Orth György, Molnár, Braun, Schaffer, és akkor még csak az első 25 évnél tartok, de még mindig csak 100 évvel ezelőtt. Több válogatottjuk volt akkoriban, mint Felcsúton a lakos.

Aztán az MTK és Jimmy Hogan mester közös munkában (versus Ferencváros) megújítja a világfutballt, amit akkor még senki sem tudott, ellenben az iskola második generációjához tartozó Sebes Gusztáv a világháború utáni válogatottjával megmutatta, hogy mégis. Ők voltak Puskásék. (Eközben Felcsúton az illiberális állam gondolata merül fel, de nem akarok, és nem is fogok erre a sínre lépni.)

Szóval az MTK egy valami, mert olyan van. Ha jól tudom (jól tudom), szurkolóink körében nem éppen a legkedveltebb csapat, miközben ott tartunk, egy szaftosat még lehet rájuk (velük) zsidózni, de ha azt lekapjuk, semmivel sem szánalmasabbak, kevesebbek, többek, bármik hozzánk képest. Kemény, de az olyan sokáig lenézett csapatot behoztuk önerőből.

Nézőnk ugyanúgy nincs, akadémiára és igazolásokra építünk, volt/van/nincs, vagy a fene tudja a tulajhoz való viszonyunkat, miközben a politikumnak nyújtjuk a markunkat, enni szeretnénk mi is az ingyentortából. (Miközben nincs ingyenebéd, de ez is egy másik téma.)

Részemről szeretem az MTK elleni meccseket, kedvelem az MTK-s ismerőseimet is, meg úgy általában az egész hangulatát, amire néha még kicsit irigy is vagyok. De mindezt megtehetem, mert annyira erős a Honvédhoz való kötődésem, hogy nagyon, de nagyon komoly emberi butaság lenne mindebből bármire következtetni. Tudjátok, a feleség is mindig a leggyönyörűbb női hölgy.

A meccsről viszont alig fogok bármit mondani. Egyrészt mert alig öt óra múlva úgyis minden kiderül, másrészt mert VW mester mellett nem egyszerű.

 • A védelmet, függetlenül a kiállítástól, össze-vissza pörgeti, három meccsen már 8 játékost szerepeltetett mindenféle posztokon (Alcibiade, Baráth, King, Ignja, Kristi, Navarro, Fejes, Sundas).
 • Nem tudni, hogy egy, kettő, vagy három csatárral játszunk. Gyula és Traoré, vagy csak Gyula, vagy együtt, de akkor Gyula a szélen, és Holender is feljebb?
 • Godoy hol van, hol nincs, Hidi nincs, vagy néhány percekre, Nagy Geri se fix, szóval a belső, védekezőbb feladatú középpálya teljesen random. Miközben oda (oda?) jött Portilla, aki támadóbb felfogásúnak látszik, ellenben Csornán semmi különöset nem mutatott. Mondjuk ott más se nagyon.
 • Mancini megint ott fog ülni a padon, elvéve egy helyet valaki elől, akinek akár esélye is lehet, hogy beálljon. Jellemző, hogy a Nyíregy ellen lekapott Vécsei helyére is inkább Hidi ment be.

Vagyis ez van, nekem meg fingom sincs, mit várjak a mestertől. Valahogy majd lesz.

“MTK @ Felcsút (próbálom értelmezni)” bejegyzéshez 44 hozzászólás

 1. Nehéz, kemény meccs lesz, de hozzuk. Összeállunk, mint a beton szép lassan. 3-1 ide.

  1. Hát, nem tudom. Úgy legyen, de félek… Már az összeállításunktól is. Meg Kantától, Alcitól, Navarrótól. Vierchowodtól is. Hátha a teljes káoszból kisül valami jó!

   1. Kemenes-Baráth,Alci,Kristi,Fejes-Nagy,Portilla,Vécsei-Job,Youla,Holender. Ignja kispad… lehet eladjuk?

     1. ez 1 katasztrófa…. pont ez a 2 ember kéne a védelem közepébe(Ignja+Godoy) !

    1. Ignja-t nem tudjuk eladni szerintem, mert eleve szabadon igazolható. Ez tuti kezdő?

  2. úgy látod ? :/ Kemenes-Baráth,Alci,Kristi,Fejes-Nagy,Portilla,Vécsei-Job,Youla,Holender
   ha ezzel a középső védelemmel verjük az MTK-t, akkor VW posztert fogok elhelyezni a lakásban és veszek 1 bérletet (mármint a Bozsikba…nem BKV-t)…

 2. Baromi gusztustalan lépés az MLSZ-től, hogy oda jelöli ki a meccset, mert pl a Paks elleni meccsen kb 300-an voltak, abból is 250 paksi…. Kilóg a lóláb, de nagyon.

 3. Förszt half:
  MTK kezdeményezőbb, mi kivárunk, hátha egy kontrából betalálunk. Játékunk ennyi. Az első gólig partiban voltunk. Onnan kollapszus és anarchia. Pedig nem verhetetlen csapat az MTK. A 2. félidő beáraz minket, hol tartunk, mit tudunk mínusz 1-ből. Megfogni a meccset, irányítani, nyomni. Tudunk ilyet? Meglátjuk…

 4. Félidő van. Egy null oda. Job pocsék, Gyula kötözködik Kassaival, már van egy sárgája műesésért. Boti eddig nagyon jó, Vécsei veszélyes, Holender jól mozog, Portilla halovány, Nagy Geri tetszik villámgyorsan szerel, cselez és passzol.
  A védelem átjáróház.

 5. Kettő oda. Kantát keményen akadályozza Boti, de tizenegyes. Helyzet teljesen reménytelen Job maradt a pályán, öt méterre nem tud passzolni. Hidi és Prosszer van benn de semmi eredmény (Holender és Fejes helyett). Kassai osztogatja a sárgákat Alci kapott, csak nem tudni miért. Ez itt kérem egy fostalicska, nem mennek a passzok, előrevágott labdák nem érnek célt. Le vagyok taglózva. Egyedül Kemenest kell dicsérnem, mert elég jól véd. A Honvéd tipikus NB-III-as csapatnak tűnik, miközben tudom, hogy nem az, de…. Le vagyok hervadva.

 6. Összesség: az MTK-ban volt egy Kanta. Játékban is jobbak voltak. Egy másodpercig sem forgott veszélyben a győzelmük. Helyzetünk a 2. félidőben gyak. nem volt. Sovány vigasz: nekik sem több…

  Fura ez az egész ennek ellenére, mert… Játékban, mezőnyben nem voltunk rosszak, valahogy az volt az érzésem, mint a szpíkernek is, hogy több van ebben a csapatban, még egész jó is kijöhet belőle, csak ugye az a bizonyos DE és HA…

  Mert innentől jönnek a forróbb meccsek, egy melegebb periódus. Lehet, javulunk, de ezzel együtt az ellenfelek is meredekebbek lesznek, a tét is emelődik.

  Tizenegyes megadható volt, de ha nem adja meg, az sem műhiba.

  Vécsei labdába sem ért, levették.

  Youlára is rákészültek, könnyedén szedték el tőle a labdákat.

  Job tökéletesen fölösleges elem.

  Portilla nem ügyetlen.

  A védelem összességében nem volt gáz szerintem. Persze, első gól, stb., de minden gólt hiba előz meg. Jobban fájt, hogy a saját gólszerzésünkre esély sem volt. A támadószekció impotensnek mutatkozott. A tizenhatosukig elügyeskedtük magunkat, de onnantól halál.

  Látszik, hogy annyira szarok nem vagyunk, mint a mostani helyzet mutatja, hogy 4 meccs, 3 zakó, de sikít rólunk az összeszokottság hiánya. Mire kitaláljuk elől a kombinációkat meg a trükköket, a védelem kényelmesen föláll és leolvas mindent. A Felcsút elleni győzelem úgy kell, mint egy falat kenyér, különben pszichésen is negatív spirálba kerülhetünk. Újpest, Haladás, Debrecen… Ebből kettő idegenben.

  1. és ez 3 újabb vereség (ezzel az edzővel és ezzel a kerettel) ill. nincs is nagy gáz a kerettel… CSAK NINCS CSAPATUNK és NINCS JÁTÉKUNK !! :( ez 90%ban edző hiba…

   1. Az edző eddigi “munkáját” nem látom. A keret szerintem nem rossz, De mire a nagy Vierchowodot kirúgják, addigra nagyon mélyen leszünk, is jön helyette egy másik hülye. Alci még mindig ideggyenge, Job egy nulla.

 7. Amikor Ignja végig a kispadon van más kérdésem nincs is,minthogy: tipszmixűté? Az,hogy ki nem kérdés.Bízom benne,hogy most nem lesz meg 9 zsinórban.Mivel nem láttam a mérkőzést érdekel,hogy ki viselte a karszalagot?

  1. “Ok” hogy volt 1 eladott labdája, de a ziccereket nem Ő hagyta ki…

   1. Volt két beadás is a szélekröl, full ziccer, de bent nem jött senki. Gyula lemaradt mindkettőröl… :(

   2. Őszintén,nem rá gondoltam,sőt egyik játékosra sem.Igen,egy kicsit félreértelmezhető amit írtam.Nevesíteni nem szeretném,csak annyit,hogy labahajú és olasz.De ki volt a csapatból a csk,hamár Ignja kispados volt végig?

  2. Gondolom, megvan rá a vevő és csak azért ült a padon, hogy sérülés esetén bevethető legyen. Basszus, ha ő is elmegy, Godoy eltűnik… Remélem, Youla nem fog fázni :-)

 8. Hazaértem.
  Szörnyű volt. Nem mondok ilyet, de már tényleg FÁJDALMAS kijárni.
  Mire? Hogy nézzem Job-ot 90 percen át ahogy haszontalanul végig alibizi a meccset?
  Nincs játék! NULLA
  Ha Prosser nem csinált volna egy-két cselt, meg szép labdaérintést, nem tudtam volna hogy ez focimeccs- amin JÁTSZANI kéne.

  Hemingway megkapja a ( 12 akadémiát figyelembe véve legmagasabb összegű) támogatást az akadémiára.
  Plusz akadémia fejlesztésbe kezd. Mint tudjuk az építőipari beruházások 20%-a kivitelező “haszna” marad. Az is több száz millió.
  Ennyi.
  Hemingwaynek megvan a pénze. A klub senkit sem érdekel.
  Hemingway TAKARODJ!
  Egy ilyen molinót kellene kitenni, amikor idegenben játszunk, és akkor a biztonságiak sem vetetik le.

 9. Szar volt az egész. Szerintem Kemi nagyon jó volt, kár lenne egy ilyen gólért, meg főleg egy jól lőtt tiziért őt basztatni. Boti is tetszett, illetve egyenként a védők nem voltak rosszak, de az összeszokottságuk nulla.

  1. A miértre egyszerű a válasz …. ha vissza nézed az elmúlt két év góljait látod te is. Nem akarok vádaskodni.

  2. Tökmindegy. Kanta mintaszerűen hajtotta végre a tizit, fölvarrta a léc alá. Ha pont ott áll Kemi, akkor is bemegy. Ha a hasa alatt begurul, az övé. De tizenegyest védeni nem lehet, csak rosszul rúgni. Jóska pedig nem rosszul vagy közepesen, hanem tökéletesen rúgta.
   Kemenes leülésében benne volt minden: kijövünk 0-1-gyel a második félidőre, és épp csak elkezdünk mesterkedni az egyenlítésen, tizi, 0-2, off, ennyi, exit.

 10. Nézem az Újpest-Debrecent.
  Tavalyi szezonban az Újpest majdnem kiesett, alattunk végzett, elment 111 játékos a nyáron, jöttek sokan, és mégis… Játszanak! Fingatják a Debrecent. Lehet, nem nyernek, lehet, kikapnak, de van dinamika, látszik a tervszerűség, mindenki tudja a helyét és a dolgát, és egész jól működik az egész, nézhető, élvezhető, lelkesítő hatású. Van is néző, szurkolás, hangulat… És van egy edző tavalyról, akinek a fejében volt valami, hogy mit akar és kikkel és hogyan, ennek megfelelően alakult a kerete.
  Nálunk is volt jelentős játékosmozgás a teljes koncepciótlanság jegyében (kölcsönadások…), plusz egy edző, akiről senki nem tudja most sem, hogy milyen, és aki persze maga is úgy került ide, mint Pilátus a Credo-ba: sok köze ahhoz, hogy ki menjen, ki maradjon, nem volt. Kapott egy anyagot: ebből kell főznöd. Pár hét alatt.
  Ennek megfelelően ott van játék, hangulat és élhetnek szép remények, míg nekünk az maradt, hogy csak reméljük, hogy nem 8 fával folytatjuk a szezont az egy szem győzelmünk után… Jelenleg a Felcsútot is erősebbnek érzem nálunk, az Újpestet abszolúte, a Haladás Kispesten ki tudja, mit hoz, 2 új csatár ott is lóg a levegőben, Debrecenben sem sok jó ígérkezik… Mondom, lehet, hogy javulgatunk még, de az ellenfelek is keményednek, úgyhogy simán benne van a pakliban egy brutális zakószéria…
  De ki csinál balhét és forradalmat? Az a 347 ember, aki kijárkálgat és akiknek a 2/3-a 60 feletti? A szurkolóknak nem a némaság és a dacos távolmaradás lenne a feladatuk, hanem a nagy számban való jelenlét és határozott demonstráció. Kevesebb nézőnk lesz, mint az Mtk-nak, aztán ha kiesünk, annyit mondanak: na bumm, hát ki nem sz@rja le ezt a 300 nézős csapatot…?

  1. Az nb1 nélkülünk lesz meg …….az öreg már elég koros (és kóros!) pár évnél tovább már nem fog itt szerepelni és akkor jön az igazi lejtő. Sajnos tőke erős tulaj jelenleg nincs az országban csak az állam , az állam viszont (Orbán) rühell minket így marad a lassú sorvadás, és a másod osztály. Stadion nem lesz abban senki ne reménykedjen, az utánpótlás akadémia esetleg felépül sokat mondó Dél-pesti U.P. centrum néven így miután megszűnünk oda lehet csapni majd valamelyik állami csapatnak….valószínűleg a ződeknek. Szép jövő

   1. Sajnos, kevesen látják be, hogy nekünk Hemingway lehetett volna az egyetlen megváltó. Nincs más és nem is lesz más. És tényleg idős már. Nem lehet tudni, hogy egyáltalán még ezt a Kispestet is meddig láthatjuk.
    Ha Hemingway nem fejezi be azt a munkát eredményekkel, amit elkezdetett, akkor nagyon-nagyon-nagyon nagy bajban leszünk.
    Ha befejezi, akkor minden hibája ellenére ő lesz a klub megváltója.

   2. Milyen munkát?
    Mert amit látunk, az a következő: akadémiára befolyatni a maxima pénzt, a felnőtt csapatot leadni egy menedzsernek, egy fillérbe se kerüljön, az az ő sara.
    Ennek szellemében a valódi főnök (egy játékosügynök) idehoz egy épp ráérő, edzőséget tekintve 0 kalibert, aki olyan is, amennyibe kerül, továbbá ingyen játékosokat ‘zs’ ligákból, vagy jobb bajnokságokból, de 47 évesen, 2 év pihenés után. Közben a hazai tehetségeket, akikben nem lát gyors pénzt, elpattintja kölcsönbe.
    Senkinek nem számít semmi, csak az, hogy mielőtt az öreg elpusztul vagy távozik más módon, megszedje magát (Cordella és köre). Hogy közben lerohad minden, hogy kiesünk, hogy rajtunk röhög minden riválisunk, marhára nem érdekli. Nincs itt munka, csak nyerészkedés.
    Szakmaiság meg végképp nem létezik…
    Azt mondják, hogy a jó csapat úgy kezdődik, hogy végy egy jó kapust.
    Pedig ez marhaság.
    Végy egy jó edzőt!
    Na, nálunk már ez a pont is erősen úgy tűnik, hogy hibádzik, ráadásul a vélhetően nem jó edzőt is olyan későn hozták ide és csöppentették bele ebbe a szarba, amennyire későn csak lehetett…

    1. Jól látod, Hemingwaynek nincs pénze.
     Igen, valóban kényszerpályán mozog. Megbízta Cordella t hogy szerezzen játékosokat, de pénzt nem ad rá ( látjuk kiket sikerül hozni ).
     De az már az ő hibája, hogy az akadémia nem sikeres!
     Az államtól megkapja a pénzt rá, csak működtetni kéne. MEGFELELŐ szakemberek, KONCEPCIÓ kéne, és akkor működne a dolog. De szarik rá, abból is csak azt látja, mennyit lehet keresni.
     Az MTK pár éve szinte csak 20 éves akadémistákkal állt ki, mi is megtehetnénk!
     Hemingway fő bűne, a makacssága/ostobasága ami mind a klub, mind a játékosok sorsát tönkreteszi.

    2. valóban, az idiotizmus is 1 fajta kényszerpálya… :( kérlek, magyarázd már el nekem, hogy miért igazolunk le boldog/boldogtalant a csaló kordé miatt ? Alibi vagy értéktelen játékosok sora …Testardi, Mancini vagy épp most a sérült Keita, akinek használhatatlan a térde ?! hány milla mínusz ez az öregnek ? korábban nem akartam elhinni, de egyre inkább be kell lássam : ez csak arról szól, hogy pár ember hogy tud pénzt kivenni a Honvédból !! ennyi… a többi csak maszlag.

 11. Hát sajnos én is a helyszínen néztem meg.
  Sokan mentitek Alcit … nem Honvéd szintű játékos és fegyelmezetlen. Jobot nem is mondom mert katasztrófa és mindenki tisztában van vele. Az albán Cristi határ eset…fiatal , nem volt rossz ma.
  Portilla nulla volt….ma is! Kemenes ma nem hibázott, de vele más gondom van…..
  Csereként behozta a mester a szünetben Traoré aki bár két hónapja nálunk edz de továbbra is 10 kg felesleg van rajta….
  Aztán azt sem értettem Prosszert miért Holender helyett??? Miért nem Jobot hozta le? Vicc!
  A keret nem lenne annyira gyenge de amíg Cordella rakja össze addig ez lesz….ráadásul VW-t sem érzem jó edzőnek.
  Sajnos esély van egy nagyon gyászos szezonra……

  1. nem az volt a feladata,h ne veszítsen labdát…:/ hanem az hogy jó labdákkal építsen támadásokat, akár kockáztasson is ! alibi ember van elég nélküle is, akik statisztikákban világbajnokok…

 12. Meg kell keresni régi nagy honvédos játékosokat, alá kell velük íratni egy gondosan megfogalmazott petíciót. A vén gecit ez sem fogja meghatni nyilván, de legalább láthatja, hogy nem csak a náci, fasiszta, trágár, rasszista, akármilyen szurkolói csürhe töke telt meg vele és aggódik a teljes felemésztődés miatt, hanem MINDENKIÉ!
  Közben a Dózsa megverte a Debrecent.
  Nem oly rég még alattunk kapkodtak a levegőért…

  1. Ezt én is régen mondom…..van valaki aki rendelkezik ilyen kapcsolatokkal ? én amiben tudok segítenék.

  2. Kapcsolatom ezekbe az irányokba 0, de ezúton kérném azokat, akiknek van, hogy történjék valami… Azt nem mondom, hogy kiesünk, mert még sok van hátra, de ha behúzzuk a 0 pontokat a Felcsút meg a Dózsa meg a Debrecen ellen (ezekre nagyon komoly az esély!!!), akkor már erre is mérget lehet venni.
   ELÉG A HARÁCSOLÓ, HOZZÁ NEM ÉRTŐ BANDA ÁLTALI KIVÉREZTETÉSÜNKBŐL!
   A CSAPAT A SZAKADÉK FELÉ SZALAD, MÁR CSAK VALAMIFÉLE CSODA SEGÍTHET…
   4 forduló után és három fordulóra előre tekintve itt tartani…

 13. Mi van, ha Ignja nem azért nem játszott, mert lóg egy eligazolás a levegőben, hanem mert pl. beugatott a Cárnak az edzésen…? Egy jó kis pletyka a folyósóról valakinek? Lesz-e lázadás az öltözőben?

  1. mennyire szánalmas, amikor 1 Cárból csak 1 dróton rángatott közlegény lesz… :/

   1. Itt égeti magát a szerencsétlen marha… Kordejja majmot csinál belőle.
    de legalább ha felzaklatva elmegy egyszer, nem mondhatja, hogy a magyarok hogy kicsesztek vele, stb. Ez az ő digós házibulijuk.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.