Tetszett, nem tetszett…?

imagesCAFIH10HSzombaton lenyomtuk az első olyan edzőmeccset (lásd a tweet-et) amin én is kinn voltam, rövid tapasztalatmegosztás következik most.

Tetszett

 • a kiinduló csapat, ami nem sok változást mutat az őszihez képest, tehát legalább a stabilitással vigasztalhatjuk magunkat.
 • ha a most sérült Vécsei, Prosser, Nagy Geri trió visszatér, még több lesz a variációs lehetőség
 • variációs lehetőség, na az most jobbhátvéd-poszton szinte kánaáni. Boti is bevethető ott, bármennyire is úgy fest, vele középen számol Csábi; King, aki sose rossz megoldás ott, és ENDI! Ő szombaton is azt hozta amiért bántuk, hogy Kecsón sínylődik az ősszel. Kis közönségkedvenc lehet tavasszal. Nálam már most az.
 • Lőrinczy megint itthon. Más kérdés, hogy valahogy még mindig nem sikerül átlépnie azt a bizonyos határvonalat, amitől látnám, hogy stabil NB1-es lesz, de erre tudjuk a receptet: játszatni, játszatni. Nagy kár, hogy most mindenre van módunk, csak kísérletezni nem ezen a karcos tavaszon.

Nem tetszett

 • Puno 10 perc utáni cseréje, és az, hogy fel se b.szom magam rajta. Hanta fel se néz az eset alatt a telójából, úgy közli: „az új Hadzic”. Csak ennek a lába már a felkészülés alatt megmihálylik. Remek.
 • 5-10 percet leszámítva nagyon meddő szenvelgést nyomunk. Még mindig hiányzik a kreativitás középen. Persze mitől lenne egyszerre meg? Lötyike jó lesz, de még… lásd fenn, Vécse sérült, és ősszel ő sem váltotta meg egyedül a világot, Gazdag Dani, tudom, the new Puskás, I tell you, én mindhárom srácot imádom, de félek, nem ebben a félévben lesznek ők az új Warzycha-Bárányos-Árgyelán belsőhármas. Csak nehogy kiessünk, mire azzá lennének, ők meg elszerződnek.
 • Még csak az első harmada-fele ment le az átigazolási időszaknak, tudom, de a beígért erősítésekből eddig csak egy Puno van, aki ki is dőlt. Tök jó, hogy tervek vannak irányítót, balhátvédet hozni, de lépni is kéne. Persze: miből? Persze: mennyiért? Iszonyat nagy szerencse kell a turkálóból értelmezhető minőségű cuccokat összeszedni, de az a baj, hogy egyelőre még azt se látom, hogy alkuszik-e egyáltalán a vezetőség már a PeCsa bolhapiacon.
 • A Jasper-szálon idekért holland próbajátékos srácot hagyjuk, szegény ember Brightja. Vagy inkább: annak is a lefőzött zacca. Ha Bright volt anno az Arany Ászok, akkor ő a Rocky Cellar.
 • Székely Szabolcs CV-je, ahogy linkeltétek, valóban jó. A szombati teljesítmény engem nem nagyon győzött meg, olyan volt, mint Bozori 2006 tavaszán. Ott van elöl, csak hogy legyen valaki. Persze pont a CV miatt talán még jár neki 1-2 meccs bizonyításra.
 • Undorító idő volt. A visszaemlékező posztos két eset, és a ’98 őszi BVSC elleni hazai 1:5-öt után most jöttem el negyedszer meccs vége előtt, miután az arcomra posszant a diszkomfort.

Összegezve:

Az út elején is vagyunk, meg nem is, a keret meg is van, de nincs is, van egy sor tehetséges gyerekünk, akik köré azonban ha nem fonunk erős gerincet, a lapok széthullanak a vörös-fekete könyvecskéből, és csak a magyar foci második szintjén kezdhetjük keresgélni őket az új összeragasztáshoz. Persze ez is egy út, kérdés, ez kell-e?

Remélem, a csapat azért rámcáfol, és valami véletlen folytán most kattan át a „beérési gomb” több leendő kulcsemberünknél tavaszra (végleg: Báló, Boti, Filip, első körösen Endi, Proszi, Lőrinczi, Gazdag, Fejes), én pedig majd kaphatom az ívet, hogy miért sírtam annyit a télen. Bár így lenne…!

címkép innen

 • A69W

  10% alatt a Bozsik kihasználtsága :( mi vagyunk a legrosszabbak ebben a mutatóban.
  http://www.rangado.hu/tartalom/cikk/287168_botranyos_a_stadionok_kihasznaltsaga

  • Escape

   nézd a jó oldalát!
   -már épül az új!!!

   -nem kell sorban állni a WC nél
   -nem kell sorban állni a büfében
   -szinte minden szurkolót név szerint ismersz
   – és végül: MÉG nem vagy kitiltva! :))

   • A69W

    ….ahogy elolvastam megnyugodtam, hamarosan 800%-ra fogjuk teljesíteni a jelenlegi normát :)

    “Megismétlem: 100%-osan biztos vagyok abban, a nézőszámunkat fel
    fogjuk vinni 8 ezresre. Ami most van, az nem mérvadó, egyrészt, mert sok
    helyen különféle csatározások vannak, ezeket a dolgokat 5-10 éves
    távlatban lehet csak objektíven nézni.”

    ……innen nézve persze nagyon nagy utópia, de legyen igaza GHF-nak!!

 • “Undorító idő volt. A visszaemlékező posztos két eset, és a ’98 őszi BVSC elleni hazai 1:5-öt után most jöttem el negyedszer meccs vége előtt, miután az arcomra posszant a diszkomfort.”

  ezért is állt le az élőzés. kölcsöntelefon van nálam, nem akartam esőben, és valamiért nem töltötte le a pontos időt(!!!) így a szórvány twitek sem jelentek meg a második félidőben :(
  ráadásul én is inkább behúzódtam a mosdó előtti tornácra beszélgetni

 • Kertész Péter

  Utolsó 2 felkészülésire tervezem, hogy kilátogatok. Addigra már nagyon kellene látszódnia annak, amibe kapaszkodhatunk, vagy amitől kopaszodhatunk… A szerdai paksi meccs szerintem off lesz a hó miatt, vagy cdalami hasonló. Ha az első 3 meccsen szerzünk 4 pontot (Nyir1, Mtk, Felcsút), szerintem bent maradunk. Ha ezeken csak 1-2 pont, akkor a Pápával együtt csao. Mindenki erősit, edzőtáborozik, tolja ezerrel, mi pedig föltesszük a családi ezüstöt kölcsönből visszahivott tinikre, akik vagy játszottak ott, vagy nem, vagy meghatározóak voltak, vagy nem, és tippelünk, hogy a kölcsön nem adottak beérnek-e már végre, vagy nem. Az biztos, hogy a tavalyi tavasz és a mostani ősz után csak kellemes meglepetést okozhatunk. Mert ha kiesünk, az abszolút nem lep majd meg senkit.

 • A69W

  Kozma Misi interjú a Sport Pluszból, nem sajtómunkás, hanem újságíró készítette a riportot, érdekes, megfontolandó, tanulságos gondolatok vannak benne!

  • A69W

   lemaradt

  • áfonya bácsi

   Róla mindig az jut eszembe, hogy Bátyám Kozmamisi helyett Kockapisinek hívta gyerekkorában. :)

 • Döme Sanya

  NBII-es mérközések látogatotsága magasabb mint a miénk. A kítüzött cél pedig, a több nézö. Azt hiszem most sikerül elérnünk.

 • Kicsipest

  Az átigazolási szezon pozitívuma az eddigi évekkel szemben, nem igazojuk le a szar próbajátékosokat, úgy látszik Józsi meg meri mondani, ha valaki nem üti meg a keresett szintet. A dolog másik fele, úgy látszik a keresett emberek nem a Bozsikban próbáznak.

 • Pelso

  Az 1. meccset láttam, annak az 1. félideje az “elmegy” kategória volt, Gyula+Puno legalább összehozott 2 gólt. Aztán már tényleg beállt mindenki, aki pirosban volt….Szerintem Botka és Lőrinczy erősítés lesz (pl. én úgy láttam, hogy Lőrinczynek lényegesen több hasznos előrejátéka/passza volt, mint Hidinek), Puno és Székely olyan bajnokságokban bizonyított az elmúlt években, amilyenekből nem igazán volt lehetőségünk igazolni a kordé érában, szóval szeretném azt hinni, hogy idő és munka kérdése, hogy valóban erősségei legyenek a csapatunknak. A helyzetértékelésnél ne felejtsétek el, hogy nincs a meghatározó Vécsei a középpályán, és Prosserrel is lendületesebbek volna a játékunk. A Sopron elleni meccset, pedig remélhetőleg betudhatjuk a napi 2 edzés első mellékhatásának… én nem temetném a csapatot.