Mastodon

Tetszett, nem tetszett…?

imagesCAFIH10HSzombaton lenyomtuk az első olyan edzőmeccset (lásd a tweet-et) amin én is kinn voltam, rövid tapasztalatmegosztás következik most.

Tetszett

  • a kiinduló csapat, ami nem sok változást mutat az őszihez képest, tehát legalább a stabilitással vigasztalhatjuk magunkat.
  • ha a most sérült Vécsei, Prosser, Nagy Geri trió visszatér, még több lesz a variációs lehetőség
  • variációs lehetőség, na az most jobbhátvéd-poszton szinte kánaáni. Boti is bevethető ott, bármennyire is úgy fest, vele középen számol Csábi; King, aki sose rossz megoldás ott, és ENDI! Ő szombaton is azt hozta amiért bántuk, hogy Kecsón sínylődik az ősszel. Kis közönségkedvenc lehet tavasszal. Nálam már most az.
  • Lőrinczy megint itthon. Más kérdés, hogy valahogy még mindig nem sikerül átlépnie azt a bizonyos határvonalat, amitől látnám, hogy stabil NB1-es lesz, de erre tudjuk a receptet: játszatni, játszatni. Nagy kár, hogy most mindenre van módunk, csak kísérletezni nem ezen a karcos tavaszon.

Nem tetszett

  • Puno 10 perc utáni cseréje, és az, hogy fel se b.szom magam rajta. Hanta fel se néz az eset alatt a telójából, úgy közli: „az új Hadzic”. Csak ennek a lába már a felkészülés alatt megmihálylik. Remek.
  • 5-10 percet leszámítva nagyon meddő szenvelgést nyomunk. Még mindig hiányzik a kreativitás középen. Persze mitől lenne egyszerre meg? Lötyike jó lesz, de még… lásd fenn, Vécse sérült, és ősszel ő sem váltotta meg egyedül a világot, Gazdag Dani, tudom, the new Puskás, I tell you, én mindhárom srácot imádom, de félek, nem ebben a félévben lesznek ők az új Warzycha-Bárányos-Árgyelán belsőhármas. Csak nehogy kiessünk, mire azzá lennének, ők meg elszerződnek.
  • Még csak az első harmada-fele ment le az átigazolási időszaknak, tudom, de a beígért erősítésekből eddig csak egy Puno van, aki ki is dőlt. Tök jó, hogy tervek vannak irányítót, balhátvédet hozni, de lépni is kéne. Persze: miből? Persze: mennyiért? Iszonyat nagy szerencse kell a turkálóból értelmezhető minőségű cuccokat összeszedni, de az a baj, hogy egyelőre még azt se látom, hogy alkuszik-e egyáltalán a vezetőség már a PeCsa bolhapiacon.
  • A Jasper-szálon idekért holland próbajátékos srácot hagyjuk, szegény ember Brightja. Vagy inkább: annak is a lefőzött zacca. Ha Bright volt anno az Arany Ászok, akkor ő a Rocky Cellar.
  • Székely Szabolcs CV-je, ahogy linkeltétek, valóban jó. A szombati teljesítmény engem nem nagyon győzött meg, olyan volt, mint Bozori 2006 tavaszán. Ott van elöl, csak hogy legyen valaki. Persze pont a CV miatt talán még jár neki 1-2 meccs bizonyításra.
  • Undorító idő volt. A visszaemlékező posztos két eset, és a ’98 őszi BVSC elleni hazai 1:5-öt után most jöttem el negyedszer meccs vége előtt, miután az arcomra posszant a diszkomfort.

Összegezve:

Az út elején is vagyunk, meg nem is, a keret meg is van, de nincs is, van egy sor tehetséges gyerekünk, akik köré azonban ha nem fonunk erős gerincet, a lapok széthullanak a vörös-fekete könyvecskéből, és csak a magyar foci második szintjén kezdhetjük keresgélni őket az új összeragasztáshoz. Persze ez is egy út, kérdés, ez kell-e?

Remélem, a csapat azért rámcáfol, és valami véletlen folytán most kattan át a „beérési gomb” több leendő kulcsemberünknél tavaszra (végleg: Báló, Boti, Filip, első körösen Endi, Proszi, Lőrinczi, Gazdag, Fejes), én pedig majd kaphatom az ívet, hogy miért sírtam annyit a télen. Bár így lenne…!

címkép innen