Én Csábi Kispestjét választom

je_suis_jocomégmielőtt. vonatkoztassunk el attól a kérdéstől, hogy jocó, vagy rossi a jobb edző, mert témánk szempontjából teljesen érdektelen.

A Honvédnál Csábi elküldésének módjával most átléptek egy határt. Sőt, nem csak átléptek egy határt, hanem be is vallottak egy dolgot, ami miatt nem mi fogunk szégyenkezni. Szégyellje magát a klub, és kezdheti is, mert bőven van rá oka.

Próbáljuk meg rekonstruálni a történteket.

Csábi pénteken délután még lemegy megnézni Telkiben az NB III-as csapatot, ahol bemutatkozik két új igazolás(?), Izazola és Elez, valamint Meza is kap egy félidőt.

Szombaton, 12:20-kor élesíti a Nemzeti Sport Online azt a cikkét, hogy Rossival tárgyal a Honvéd, és ha megegyeznek, akkor váltja is Csábit.

nso_bedobja_rossit_pm
Az eredeti anyagot később átírták (képernyőkép: nso.hu)

13:00-kor elrajtol a Mezőkövesd elleni edzőmeccsünk.

13:45-kor, vagyis félidőben már körbefut a pletyka, hogy Rossi az új edzőnk. Röhögünk, valószínűtlennek tartja mindenki.

A második félidőben pályára lép Kone, akit az Öreg nem is olyan rég még “meglátja, tíz gólt lő tavasszal”-típusú csatárként védett be, most viszont csak kelletlenül ingatja a fejét. Meza húsz percet kap.

14:45, vége a meccsnek.

15:30-kor robban a hír, Csábi helyett Rossi az új edző. A sebességéről méltán híres klubkommunikációnak mindössze negyvenöt percébe tellett a meccs végéhez képest. Egy gyors és szűkszavú meccsbeszámoló, majd az edzőváltós hír rohamtempóban.

És innentől mintha elvágták volna. Tegnap délután óta sem Csábi, sem Rossi, sem pedig Hemingway (magyar hangja néha: Gács Pál) nem nyilatkozott. (frissítés: nyilatkoztak, a reggeli Nemzeti Sportban olvasható, valamint egy részletét beidéztük a poszt végén.)

I.) A sunyiság

Rossival vélhetően nem a meccset követő néhány percben állapodtak meg. Azt tudjuk, hogy a mister idén már járt Budapesten (még január elején), nyilatkozott is a sajtónak, és akkor még arról beszélt, valószínűtlen, hogy a télen edzőváltás legyen valahol az NB I-ben. Hemingwayről pedig azt mondta, megorrolt rá a távozása előtti télen, mert más csapatok felé kiküldte menedzsere a szívíjét.

Eltelt azóta nagyjából egy hónap, Csábi dolgozott nyugodtan (január 26-án még “Csábi jó választás“). Illetve annyira nyugodtan nem, mert a fél kerete sérült, vagy menet közben sérült le, a próbázók sora egymást váltotta, közöttük pedig alig lehetett felfedezni minőségi játékost. Mindezt érzékeltette is Csábi. A norvég kapott néhány percet Pakson, a holland ugyanennyit a Bozsikban, Morgan balhátvéd dettó, satöbbi. Őket még sikerült valahogy elzavarni a keret közeléből.

Ekkor érkezett viszont Meza és Kone (valamint, és állítólag még néhány játékos, köztük kolumbiaiak, akik ha nem is feltétlen a nagycsapathoz, de az NB III-ashoz már odakerültek, vagy valószínűleg oda fognak kerülni). Meza venezuelai válogatott játékos, alapvetően nem rossz. Tisztes kis támadó középpályás, pont olyan, ami nekünk vagy van, vagy olyan lesz a játékunk, hogy nem igazán tudnánk kihasználni a jelenlétét. Mert ne felejtsük, közben mi a kiesés elől menekülünk, alakul egy felduzzasztott csatársor, nem igazán lehet a védelem rovására tovább támadósítani a kezdőt. Konét meg hagyjuk, mert lehet, hogy jó képességű erőcsatár (ezt eddig nem bizonyította felénk), és azt is elfogadom, hogy magyar játékost például egyáltalán nem vesznek meg portugál csapatok, tehát akár még vállalható is lehet, de azt azért nehezen veszi be a gyomrom, hogy amit láttam belőle, azok alapján van, aki bevédi.

És itt jön a valódi sunyiság.

Nemhogy bevédi, képes és kirúgja miattuk az edzőt. Mert indok eddig egyetlen hangzott el, a Mezőkövesd elleni meccs alatt(!!!) készített NSO-s interjúban, hogy Hemingwaynek nem tetszik a mutatott játék.


Broadcast live streaming video on Ustream

Értitek? Nem tetszett neki a felkészülési meccseken mutatott játék. A felkészülési meccseken. Felkészülési. Ahol a keret fele-harmada alig, vagy egyáltalán nem játszott sérülés miatt. Ahol egymást váltotta a sok próbázó. És ahol Csábi kelletlenül berakta a próbázókat.

Fordítsuk le: nem tetszett, hogy Csábi nem azokat játszatja, akiket én szeretnék.

Az most mindegy, hogy az előző mondatunkban szereplő én, az magát Hemingwayt takarja, vagy egy vele összefonódásban lévő, vagy őt befolyásoló érdekcsoportot. A lényeg, hogy nem az edző döntött a csapatról és csepp beleszólása sem lehetett a keret kialakításába.

Ezek után világméretű sunyiság a háttérben edzőváltásról tárgyalni.

és ne legyenek kétségeink, hétfőn nem csak az új edzőt fogják sajtóbemutatni

2.) A zsigerből érkező hazugságok

Kispesten annyira elszálltak maguktól, hogy már észre sem veszik, mikor mondanak igazat, mikor hazudnak, és mikor mondanak teljesen mást, mint akár néhány nappal korábban. Egyszerűen csak az adott percet nézik, hogy abból hogyan lehet viszonylag jól kijönni.

Segítek: sehogy.

Az elmúlt évek alatt nem csak nekünk, a Honvéd mindennapjait követőknek lett elegünk a folyamatos hazudozásból, ferdítésekből, féligazságokból, a transzparencia totális hiányából, hanem már feltűnt a kívülállóknak is. Lassan ott tartunk, a Hemingway-féle klubmodell, sőt minden, ami ehhez akár lazán is kapcsolódik, legyen az szurkoló, játékos, építendő bármi – pária lesz a futballtársadalmon belül.

Én nem akarom, hogy engem Hemingway-jel azonosítsanak, én Csábi Józsi akarok lenni!

Akinek jelent valamit a Honvéd, akinek jelent valamit a közösség, akinek jelent valamint az, hogy holnap is lesz bajnokság, és jövőre is lesz bajnokság, akinek jelent valamit az, hogy saját nevelés, aki érti ezt az egészet. És nem hazudik bele a szemembe.

Je suis Jocó

Nem tudom elégszer mondani.

Ezzel az edzőváltással mindannyian át lettünk kúrva. Nem kicsit, nagyon. Felejtsünk el innentől  bármit, amit a klub jövőjére vonatkozólag mondtak, mert semmit, de tényleg semmit sem jelentenek. Nemzetközi kupa? Jó helyezés? Fiatalok beépítése? Nem szólok bele a csapat munkájába. Hazudsz, hazudsz, hazudsz és hazudsz!

Aki képes kirúgni a felkészülés hajrájában egy edzőt azért, mert nem akar majd játszatni neki nem kellő játékosokat, az bármilyen aljasságra képes lehet, miért kellene elhinnem akár egyetlen mondatát is?

3.) Innentől

Csábi kirúgása egy cezúra volt, mert bennem most végleg eltört valami. Fogtam tegnap este egy nagy üveg sört és egy kisebb üveg pálinkát, majd leültem gondolkodni.

Mit akarok én még ettől a Kispesttől? Mit jelent még nekem ez a Kispest egyáltalán? Van bármi olyan, ami a Honvédhoz köthető, de az én Kispestem?

És végül arra jutottam, hogy szinte semmi. Az én Kispestem a barátaim, az én Kispestem az, amikor a Kispest én vagyok egy társaságban, az én Kispestem az elmúlt éveim, az én Kispestem a családom, az én Kispestem már csak egy legenda. Elmúlt.

Egy droid lettem, aki még kijár a meccsekre, mert a meccsekre ki kell járni, és ennyi. Találkozom ott emberekkel, beszélgetünk, netán sört iszunk, társaságként viselkedünk, a meccs pedig csak egy színes díszlet mindehhez.

Követelem vissza a Kispestemet! Kilenc éve van itt Hemingway, és – nem érdekel, hogy fáziskéséssel, hogy mások már korábban megmondták, mert ez nem így működik – most jutottam el oda: köszi, ennyi volt. Vagy te, vagy én.

A meccsekre továbbra is ki fogok járni, mert engem még úgy tanítottak, hogy a klub az első, a klub pedig a meccseken, bajnokságokon keresztül tartja fenn magát (miközben egy teljesen másik síkon, a szurkolók lelkében létezik!), de Hemingwayről végleg letettem. Részemről várom, kívánom, áhítom, akarom, hogy távozzék Kispestről, mert vele többet nem akarok egy klubhoz tartozni. Felőlem otthon, a négy fal között maradhat továbbra is honvédos, még talán örülök is neki, hogy egy újabb szurkolóval gyarapodtunk az elmúlt évek alatt, de ne legyen többé a tulajdonosa annak a dolognak, amit én Kispestnek hívok.

És hangosan fogok röhögni, ha erkölcsről, etikáról, beteg emberekről nyilatkozik majd, mert tudom, nem újságíró áll vele szemben, hanem egy tükör. És úgy majd elhiszem.


frissítés [13:00]: Csábi a Nemzeti Sportnak megerősítette, amit nagyjából sejteni lehetett: nem engedett beleszólást a szakmai munkába, nem akarta a jöttment játékosokat. Idézem inkább:

„Nem indokolták az elküldésemet – mondta a korábbi tízszeres válogatott védő, Csábi József, aki szerint a jelenlegi keretben, főképp a fiatalokban van lehetőség, de talán a kieséstől való félelem vagy maga a nemzetközi igazgató, Fabio Cordella olyan irányba tereli a klubot, ami nem a Honvéd érdekeit szolgálja. – Az elmúlt tíz napban sokat vitáztam a tulajdonos úrral az átigazolási politikáról, kedden konkrétan elmondtam, hogy szakmailag vállalhatatlan, ahogyan és akiket idehoznak a klubba. Lehet, ha mindenre csak bólogatok, ma is én vagyok a Honvéd vezetőedzője, csakhogy az nem én lettem volna.”

Nem kell nagyon a sorok között olvasni, hogy megértsük: Kispesten az edző csak a tulajdonos (nemzetközi igazgató?) bábja lehet (mondjon, hazudjon ettől eltérőt bárki is). Vajon Rossi pontosan tudja, hogy most milyen helyzetbe csöppent bele?

“Én Csábi Kispestjét választom” bejegyzéshez 72 hozzászólás

 1. Ennél szebben és kulturáltabban nehezen lehet leírni a helyzetet. :(

 2. Elküldhetem a klub e-mail címére???? :):):):):)
  Minden szavaddal egyetértek!!! Tökéletesen megfogalmaztad!

 3. Csatlakozom ezerrel, ez a tegnapi álszent arcátlanság volt az utolsó csepp a pohárban! Nem hiszem, hogy a lakáj lelkű klubházban dolgozó sleppen kívül van olyan épeszű Kispestért érző, aggódó szurkoló aki ezt másképpen látja!
  Hol lehet aláírni ezt a petíciót?? :)

 4. Szerintem túlbonyolítod a kérdést, és a megoldás sokkal egyszerűbb. Csábi egy roppant szimpatikus figura, a klub egyik legendája, de edzőként erélytelen (számomra pont úgy, ahogy Sisa, ő sem tudott mit kezdeni a csapattal). Volt egy hónapja a bajnokságban, volt egy hónapja a felkészülésben, kitakaríthatta az öltözőt, de én nem láttam, hogy az a mély letargia, amibe a csapat egy éve van, változott volna. Ide most nem egy szimpatikus edző kell, hanem egy olyan valaki, aki felrázza, leüvölti a fejüket, belehajszolja őket a győzelembe.
  Nem Hemingwayt akarom védeni, de szerintem belátta a következőt: ez a tavasz nekünk az első 5-7 meccsből fog állni. Ha ezeken nem nyerünk 3-4-szer, akkor kiestünk és vége (mert vszínű nem az uccsó 5 meccsünkön fogunk parádézni a debrecen, vidi, ftc, paks, kecskemét ellen, pláne ha vereségekkel futunk neki az egésznek). Csábi tudta mit vállalt, és nem sikerült gyökeres változásokat felmutatni a játékban,eredményességben, a kapu előtt indiszponált volt ugyanúgy mindenki. Ráadásul az a szégyen is ritkán esik meg, h felkészülési meccsek sorozatán kikapunk jóval gyengébb csapatok ellen (mindegy h felkészülési, mindegy milyen játékosokkal, egy békéscsabától nem lehet négy gólt kapni és társai…). Sztem Hemingway is belátta, hogy vagy most vált edzőt, vagy 19-re lapot húz, hátha bent maradunk. És szerintem a jó döntést hozta meg.

  Ha pedig abban egyet tudnánk érteni, hogy kellett az edzőváltás, akkor hogy lehetett volna “etikusabban” csinálni? A felkészülési meccsek eredménytelensége tette be végleg a kaput, gyors megoldás kellett, egy olyan valaki akinek megfelelő a habitusa, és aki ismeri az itteni viszonyokat.
  Ha meg a próbajátékosokat nézzük, mindenki Cordellát szidja, h milyen selejteket hoz ide. Egyrészt szerintem ez sem állja meg a helyét, mert amióta ő van, azóta arsenijevic szintű botrányos arcok nem kerülhetnek ide (a padra is vállalhatóbb Diarrák és Zivanovicok ültek le). Persze van aki nem válik be, de csak idehozott egy Ignjatovicsot, Kinget, Lanzafamet, Martinezt, Youlat, stb., akiknek egy magyar megfelelője minimum a fizetési sapkánk ötszörösébe került volna. Nyilván ő is tudna jobbat hozni, de kevés pénzből ezt lehet kihozni. És lehet h most fut a vidi, a győr meg fradi szekere az állami hátszéllel, de meglehetősen ingatag lábakon állnak.

  Ezer más baromsága van az öregnek, amit fel lehetne róni neki, de sztem ezt most jól és helyesen csinálta.

  1. gyökeres változásokat…? :D VW keretével majd a próbázókkal… ?? Te most viccelsz ? amúgy a játékban igen is volt előrelépés, ami persze egyelőre csak annyit jelentett, hogy az olaszoknál jellemző 0 játékról felléptünk a kettes szintre :(
   “most jól és helyesen csinálta.” nem akarom azt kívánni, hogy kapd meg Te is ezt a főnöködtől, amit CSábi, aztán formálj véleményt róla…

  2. Szerintem Te még hiszel az ilyen gyerekmesékben amit Hemi írt egy évvel ezelőtt:

   “Öt év múlva a Honvédnak gyönyörű stadionja és utánpótlásközpontja, saját
   nevelésű játékosokra épülő csapata lesz, egy­két fullextrás légióssal. A
   nyolcpályás új utánpótlásbázis építését márciusban kezdhetjük. Utána
   jöhet a stadion. A világon párját ritkító modellben dolgozó Magyar
   Futball Akadémia tehetségeinek beépítése pedig folyamatos, máris
   öten-­hatan játszanak a csapatban.”

   Ja egyébként Én tudod mennyire szeretném, ha a Honvéd is olyan “ingatag” lábakon állna mint a Vidi a Győr és a Fradi!

  3. Tök mind1 ki lenne Cordella helyett nem tudna jobbakat hozni. Amíg a kieső csapatokkal egyenrangú a fizetési maximumunk, addig olyanok lesznek a játékosaink mint nekik, vagy rosszabbak, mert sztem még ők is többet tudnak fizetni nálunk… És ezzel nem Cordellát védem, mert ellenszenves egy pali, de ez tény.

   Ennyiből eleve nem Európában kéne nézelődni, hanem Afrikában és a szegényebb régiókban (onnan elhozni a jobbnak tünőket) ahol a mi 3000-es fizunk annyit jelentene nekik, mintha egy európainak 15-20000 eurot ajánlanál…

  4. Na ott a pont!! Végre valaki le merte írni a frankót!
   Elegem van már ebből a nemlétező Csábi kultuszból
   Ugyanis egy rossz képességű edző, semmi karizmatikája nincs és játékosként sem volt ikon.
   Ikonnak egy Détárit neveznék….
   Az Öregnek két dolgot lehet felróni : az egyik hogy szurkolói nyomásra kinevezte ezt a lúzert, aki bukottként jött ide.
   A másik hiba pedig hogy nem köszöntünk el tőle december végén.
   Egy nulla amit csinált.Egy dologban nagyon jó Csábi : sok Honvéd szurkolóval kontaktol akik szítanak mellette…ennyi
   Jelen pillanatban a csapatnak Rossi a tökéletes megoldás.Vegyük úgy mintha fél évre elment volna szabira.
   Azt pedig hogy Csábit hogyan küldték el : minden munkahelyen így teszik, rövid indoklás és azonnali hatállyal szedd a sátorfád! Nincs ebben semmi különös.
   Aki pedig azt mondogatja hogy káosz és fejetlenség van : Uraim ! Az összes magyarszinten nagyágyú külföldön nyaral, bohócvideókat csinálnak ahogy crossoznak a pusztában négykerekűvel és MÉGIS HETEK ÓTA SZINTE CSAK RÓLUNK ÍR AZ ÚJSÁG!
   Bent fogunk maradni, várom az új igazolásokat.
   Aki nem ért egyet amondandómmal azt meg leszarom magasról…ugyanis mindig a CSAPAT ÉRDEKE a legfontosabb…nem holmi üres frázisok…

   1. …..passz……ennyi sületlenségre képtelenség bármit is írni.

   2. ezzel nagyjából el is helyezted magad szabó mellett…gratula !
    __
    “Az összes magyarszinten nagyágyú külföldön nyaral, bohócvideókat csinálnak ahogy crossoznak a pusztában négykerekűvel és MÉGIS HETEK ÓTA SZINTE CSAK RÓLUNK ÍR AZ ÚJSÁG!” és erről nyilván Csábi tehet… :)

   3. A magasról egy kicsit erős volt.
    Nem lehet a csapatokat azonosnak tekinteni.
    A politika közeli klubok tetemes adósságot termelnek, de nem számít, az állam(már mint mi) majd leírja.
    Ugyan ez nem vonatkozik Honvédra. Hemi a sajátjával játszik nem tiétekkel. Ezt meg kell érteni. Ha egy politikus pöcs dirigálna itt lehet hogy jelenleg jobb lenne, de majd ha változik a világ, szerintem, mint dominó dölnek majd.

    1. így van… ezért nem szabad a politikától várni a megoldást, mert az nem hosszú távra megoldás… pont mit gyökér szabó

     1. Oké, de mondjuk egy stadion csak a politika rábólintásával épülhet meg.
      Persze egyszer majd dől a Dominó és jön egy új politikai berendezkedés, de szerintetek akkor le fogják bontani a Stadionokat? Csinálnak majd belőle munkásmozgalmi panteont vagy múzeumot?
      Hosszú távú megoldás Magyarországon nem létezik semmiben, itt még az sem biztos ami már megtörtént!

   4. Teljes mértékben igazad van és ezzel a véleménnyel értek egyet!!!

  5. Teljes mértékben igazad van és ezzel a véleménnyel értek egyet!

 5. 1 hiteltelen, egoista, vén bugris uralja és rombolja a csapatunkat, ez már nem kérdés egy jó ideje…

 6. Sajna drága honvéd szurkolo barátaim az a nagy igazság csábival kiestünk volna mint ahogy a szpari is kipotyant volna vele mint játékos kispesti ikon de mint edzö nagyon gyenge . Rossi az utobbi évek legjobb és legszimpatikusabb edzöje tény hogy nem honvéd ikon de most az ikonokal nem fogunk bent maradni az biztos. Karakteres erélyes tüzes edzö kell amit sajnos csábirol nem lehetett elmondani. Lehet hisztizni siránkozni de szerintem hemy kevés jó cselekedeti közül most ez is az volt

  1. “csábival kiestünk volna ” jósnőnél voltál vagy hemi megsúgta ? viccc……undorító, amit a vén szemétláda művel a klubunkkal… mindenkinek lelke rajta, hogy ezt hogy minősíti..

   1. Látad te mit játszot a szparival és mit láttál pozitivat a honvéd játékában hogy te nem látod ugy hogy kiestünk volna?

    1. nem látok a jövőbe, mint itt 1-2 nostredamus… :/ amit láttam : játszott a csapat Csábi meccsein és nagyrészt a bírók miatt ment el 4-5 pontunk…ez szerintetek CSábin múlt ??? szégyen…

     1. Soha semilyen formában nem bántanák meg egy másik honvéd szurkolot igy elfogadom a te nézeted is én ugy láttam hogy kevesek vagyunk a birok miatt ebbe a mutyi bajnokságban mindenki sir én inkább a kihagyott helyzetekben láttam nagyon nagy hibát ha egy játékos oda kerül és nem rugja be akkor az morális problémát generál nála az edzö azért van hogy ezzen átsegitse na ez nem ment csábinak 5 meccsen keresztül ezért mondtam hogy kell egy agilis edzö és nem pintérben gondolkoztam öt csak az ellenfeleinknek ajánlanám. De remélem egyszer már végre azzon vitatkozhatunk bajnokok vagy csak dobogosak leszünk

    2. Csak annyi reflexió, hogy:
     Ősszel Honvéd-Nyíregyháza 0:1
     Nézd már meg azt a nyíregyházi keretet ami volt és azt amit most össze vásároltak Mátyusnak!
     Edző meccsek eredményeiből ép eszű ember nem von le következtetéseket! Kikerestem,hogy egy éve 5 győzelem 2 döntetlen volt a 2014 évi edzőmeccsek statisztikája, ennek okán nyerni kellett volna akkor a bajnokságot ugye?
     Azok a meccsek amin Csábi ült a padon VW után (egy morálisan szétesett keretet vett át) összehasonlíthatatlanul jobb játékot hoztak mint korábban!

     1. Ezzel nem értek egyet, már év elején sokkal erősebb volt a Nyíregy kerete, egy Balogh-Kostic-Abdouraman-Bajzát tengellyel a tabella első feléhez kellene tartozniuk.

      1. Abdouraman szeptemberben eltörte a kezét.
       Bajzát ha annyira tuti lett volna akkor most nem passzolják el Kövesdre.

       Egyébként most éppen “Belekeznek” a nyírségiek az új igazolásaikkal akik nb1-ben bizonyított játékosok, magyar és szlovák válogatottak. stb. .
       L’Imam Seydi (DVSC),
       Juraj Halenár (Slovan),
       Igor Zofcák (Slovan),

       Zurabi Arziani,
       Bosnjak Predrag (FTC – kölcsönben),
       Deniss Ivanovs,

       Michael Kovacevic,
       Dato Dartsimelia.

       Azt hiszem inkább erre a tavaszi keretre érvényes az amit írtál, hogy a tabella első feléhez kellene majd tartozniuk!

       1. Hát én még ezt a mostani Bajzátot is elcseréltem volna a Gyuszi-Traoré kettősre, pedig enyhe kifejezés, hogy nem szimpatizálok vele. :)

  2. Irigylem a jövőbelátó képességedet, de fogalmam sincs mire alapozod azt, hogy kiestünk volna??
   Csodálkozom, egyébként mert “karakteres erélyes tüzes edzőnek” Pintér Attilát is ide hozhatta volna, most úgy sincs állása! Ja, neki 2 üveggolyóval többet kellett volna adni mint Rossinak…..

 7. „Nem indokolták az elküldésemet – mondta a korábbi tízszeres válogatott védő, Csábi József,aki szerint a jelenlegi keretben, főképp a fiatalokban van lehetőség, de talán a kieséstől való félelem vagy maga a nemzetközi igazgató, Fabio Cordella olyan irányba tereli a klubot, ami nem a Honvéd érdekeit szolgálja. – Az elmúlt tíz napban sokat vitáztam a tulajdonos úrral az átigazolási politikáról, kedden konkrétan elmondtam, hogy szakmailag vállalhatatlan, ahogyan és akiket idehoznak a klubba. Lehet, ha mindenre csak bólogatok, ma is én vagyok a Honvéd vezetőedzője, csakhogy az nem én lettem volna.”

  1. Hol nyilatkozta?

   Heminek csak bólogató Jánosok, lakáj alkalmazottak, birka szurkolók, média megnyilvánulási lehetőség és hot-dog kell.
   Cordella továbbra is az aki mozgatja a szálakat és vagy beáll valaki a sorba vagy repül.
   Ennyi.

   1. Az NSO-n olvasható, Rossi nyilatkozata után. Nyilván jó kérdés, hogy mi lehet a teljes igazság. A most télen idehozott játékosok közül Koné és Morgan, valamint a német kertitörpe (őt Döme hozta és nem Cordella) és a norvég arc (ő sem biztos, hogy Cordella termék), továbbá a holland colos (őt biztos, hogy Jasper ajánlotta) volt vállalhatatlan. A kecsua harcos, az argentin “kissrác”, a középhátvéd/védekező kp. a Lazióból és a mexikói csatár vállalhatónak, sőt Lanzát leszámítva az eddigi legjobb igazolásoknak tűnnek. Punosevactól nem vagyok elájulva. Az viszont tényleg kételyeket vet fel, hogy a többségük kölcsönbe jön, tehát a szisztematikus csapatépítés lehetősége elbukni látszik. Kérdés persze, hogy a kiesés elől menekülés-e a legjobb időszak és állapot arra, hogy olyan (részben) akadémistáktól várjuk a “csodát”, akik jobb esetben eddig az NB2-ben voltak valahol (most eltekintenék attól, hogy miért). A “fiatalok” közül – a visszatérők közül – Botka, Csábi Misu, aki egyértelműen NB1-képes, Lőrinczyt, Gazdag Danit, Bobál D-t fokozatosan lehet beépíteni. remélem, hogy ez a folyamat Csábi távozásával sem szakad meg.

    A tegnap történtek után, sokat gondolkodva a dolgon én még mindig úgy érzem, hogy Rossi alkalmasabb arra, hogy benntartsa a csapatot, sőt a középmezőnybe vezesse, míg Csábival a penge élén táncoltunk volna. Ettől függetlenül szégyen, ahogy Csábit leváltották

 8. Srácok, lányok akkor még egyszer: itt most nem Csábi képességeiről van szó, hanem arról az eljárásmódról, elvről, etikáról, ahogy bánnak nálunk az emberekkel. Egyik nap a szemükbe hazudják, hogy töretlen a bizalom, miközben már tárgyalnak az utódjával? És sok egyéb hasonlós dolog.
  Figyeljétek meg a posztot: nincs benne szó helyezésről, játékról, minőségről, mert most nem ez a lényeg.

 9. Komolyan néha úgy csináltok, mint a gyerekek. Hemingway lassan 9 éve van itt, tehát elég régóta pontosan tudjuk, hogy intézi a dolgokat. Mi ebben az edzőcserében az új?? Mi törött most el? Ugyan! Pl. bennem aztán semmi, az már jóval korábban megtörtént (én már a visszaerősödés szakaszában vagyok :)). Csak a szokásos metódus történt.

  Persze Józsit sajnálom, de itt így jár mindenki. 100 szurkolóból 99 Kispest kötődésű edzőt akart, néhányan feltették a kérdést, miért akarnak rosszat nekik…
  Különben soha nem az edzőn volt a hangsúly, a lényeg egy olyan klubmodell lenne, ahol a szakmát igazán hozzáértő emberek irányítanák, nem szólna bele sem Hemi, sem Cordella, sem ki tudja még, kicsoda. Erre a feladatra aztán lenne bőven volt kispesti szakember, akiknek a szakértelmét, klubszeretetét bűn nem kihasználni. Egy árva edző mit tud kezdeni a farkasok között? Láthattuk.
  Csakhogy ez 22-es csapdája, mert Hemi soha nem csinálná így, hiszen neki ez egy hobbi, pont azért csinálja az egészet, mert élvez irányítani. Normális ember (tulaj) pedig nem jön ebbe a közegbe. A kör bezárult.

  Szóval durva, de szinte rezignáltan vettem tudomásul ezt az újabb cuccot.
  Azzal sem értek egyet, hogy a Fideszhez kellene dörgölőznünk nekünk is, mint annyi más területen mindenkinek ebben az országban, aki el akar érni valamit, vagy csak talpon akar maradni. Engem az se elégítene ki igazán, bár kétségtelen, talán az életben maradás miatt szükséges lenne, csakhogy milyen élet ez?

  Nem, ha már reményt kell találni, akkor csak arra tudok gondolni, hogy esetleg ennek a világnak vége lesz egyszer, tiszta körülmények teremtődnek (nem csak) a magyar fociban, mindenféle állami és egyéb politikai befolyás nélkül, nyilván sokkal szegényebben, de legalább tisztán. Talán kezdetben 0 biznisz lesz benne és akkor az ilyen Hemingway félék is lekopnak. Na majd akkor kezdődhet még csak az építkezés.

  Más forgatókönyvet nem tudok elképzelni. Mesék nincsenek, a valóság fájdalmasabb, ezért szeretünk inkább a mesékben hinni.

  1. Ez sajnos utópia amire vágysz, amúgy teljesen igazad van ez lenne az ideális, de Én nem az öregek otthonában 80 éves koromban a tolószékben szeretném elolvasni, hogy végre bajnokcsapat van Kispesten.

   1. Na ez a durva, ha valóben egy utópia jelentené az egyetlen elfogadható megoldást. De úgy tűnik, ez van.
    Hemivel soha az életben nem leszünk bajnokok, Fideszoton szerű csapatként pedig (nekem spec.) nem okozna olyan nagy örömöt. Ott van még a megszűnés lehetősége, hát ez se. :)
    Mivel az embernek mindig kell valami kapaszkodó, marad a fenti kis utópia, a remény hal meg utoljára.

  2. azért elég gáz volna, ha a gerinctelen szabónak csak a mese volna az alternatívája.

   1. Nem, több van, de csak 1, azaz egy, ami nem mese: amit fent fölvázoltam, a teljes megtisztulás, nem csak a foci, de a teljes közélet (nem by Goldie Wilson :)). A többi (pl. Fideszhez való dörgölőzés, vagy másik tulaj) azért mese, mert maximum rövid távon tudna működni, ill. nem változtatna semmit a lényegen.

 10. Tudom, hogy ezek számítanak a legkevésbé ebben a helyzetben, de a játékosok (a klubhonlap alapján) decemberben, januárban így látták az edzőjüket.

  Viszont a legutolsó pár meccsünk
  azt mutatja, hogy jó úton kezdtünk el haladni. Valahogy megpróbáljuk a
  szerencsét is mellénk állítani, mert benne van az eredményes szereplés
  lehetősége a csapatban és az edzőnk elképzeléseiben is.

  Voltak olyan mérkőzéseink, amiket
  kis szerencsével megnyerhettünk volna, és akkor most a hatodik hely környékén
  telelhetnénk. Ezt azért is mondom, mert nem játszottunk egy meccsesen sem
  alárendelt szerepet.

  Reméljük, hogy Józsi bá minél
  tovább lesz a csapat élén, de ehhez mi is kellünk. Remek az összhang közte és a
  csapat között, ezért is jelenthető ki, hogy tavasszal mindenki mindent megtesz
  majd azért, hogy előrébb végezzünk a tabellán.

  Józsi bá remek edző, szerintem
  sikerül átadnia, amit ő érez a Honvéddal kapcsolatban. Hiszem, hogy jó útra
  léptünk az irányításával, közösen igyekszünk kihozni a csapatból a legjobbat

  Józsi bát viszont tényleg
  mindenki szereti, elismeri, egyből mindenki befogadta a klubnál. Olyan ember,
  aki tiszta szívvel és extra bedobással csinál mindent. Ha zökkenőmentes lesz a
  téli felkészülésünk, akkor az irányításával elindulhatunk fölfelé a tabellán.

  Ha megnézzük a mérkőzéseinket,
  kijelenthetjük, hogy amióta Csábi József a vezetőedzőnk, a Videoton ellenit
  kivéve nem tudunk olyan mérkőzést mondani, ahol ne lett volna egy rakat
  helyzetünk. Amennyi lehetőségünk volt az utolsó négy-öt meccsen, abból
  bajnokságot lehet nyerni. A legrosszabb az lenne, ha el sem jutnánk a kapuig,
  de ez nem így van, csak az a plusz, az a kis szerencsefaktor most hiányzott. Ha
  a helyzetig sem jutunk el, akkor van gond.

  A holland trénert Józsi bá, a klub
  egyik ikonja váltotta, aki amikor megjött, hozta magával azt a lelkesedést, ami
  a Honvédhoz köti. Biztos vagyok benne, hogy a téli felkészülésre mindennél
  jobban szükségünk van. Vannak posztok, ahol erősíteni kell, a többieknek pedig
  meg kell találniuk azt a formát, amit már régebben is mutattak.

 11. Tök okés, amit írsz… sajna :(
  lassan kihozzák azt az ember(ek)ből, hogy a “saját” csapata ellen szurkoljon…
  totálisan hülyének nézik továbbra is a szurkolókat…
  gyere ki, fizess, tapsolj-kussolj mantrázott paraszt …
  papa h. f@ck you!

 12. Biztos, hogy ezt a g betűs szót akartad írni az utóbbi napok eseményeinek fényében? :)

  1. Most hívott Lajos, azt mondta siet, mert mindjárt besötétedik a szánkópályán, de írjam le nyugodtan, hogy a Hemingvéj egy geci, meg a Kordéjja is egy geci. Azt mondta, ha visszajön kirúg nálunk is mindenkit.

 13. Más.
  “A fiam jelenleg itthon van, de nem hiszem, hogy neki
  bármelyik NB I-es csapatnál is próbajátékon kellene részt vennie, aztán
  lehet, hogy rosszul gondolom – árulta el a borsonline.hu-nak idősebb Filkor Attila, a játékos édesapja. – Az igazság az, hogy Attila szeretne klubot váltani, jelenleg egy svájci lehetőségre vár” csakfoci

 14. nem éreztem, hogy túl jó lenne a csábi, sőt.

  rossival jók voltunk, de igazából már azt a fiatal honvédost várom, akibe azért beleremeg a többi csapat, értsd: minimum radó-szint.

  hemi bácsi nem azt mondja, amit csinál, igazából ez se izgat különösebben, az már inkább igen, hogy 10 éve (vagy hány?) van akadémia, rendes akadémista, akiért lehetne lelkesedni, az nincs. a vécsei az egy vicc.

  csak az eszme, hogy akadémisták kispesten, ami hol megvalósul, hol nem.

  igazságot VERNES RIKÁRDÓNAK!

  1. Faszt voltunk jók a Rossival!

   Azok a fiatal honvédosok itt vannak. Csak a gúzst kell levágni a lábukról, megadni nekik azt a motivációt, amit egyedül Csábi tudott volna megadni, egy fizetett olasz szolga nem. Csapattá váltak volna Csábival. A lehetőséget nem kapta meg a csapat az új (honvédos) edzővel együtt.
   Hogy Te mit éreztél, az – úgy látom – itt nem játszik. A szarpasszírozás tovább folyik. Vernes az utolsó 4-5 meccsét Blasz kettes teljesítmény nyújtott…..

   Ne csak nézz, hanem láss is!

 15. hogy ne tudná Rossi? ő is csak egy báb, akinek mázlija volt, amikor véletlenül csurrant neki Lanza és Martínez

 16. Már várom a holnapi néphülyítő sajtótájékoztatót, ahol “mindenre” választ kapunk!

  Lesznek benne nagyon szép szavak, csapatérdek, meg klubérdek, meg jelenlegi helyzet, meg persze nagyon sajnálja Csábit és persze sok siker is lesz a további karrierjéhez.

  Lesz továbbá fokozott figyelem a szurkolói etikai kódex betartatására, de mindenek felett az akadémisták beépítése a fő célunk, meg elhangzik egy “annyira szeretjük a saját nevelésű játékosainkat” hogy a fejlődésük érdekében mehetnek a REAC-ba című blokk is.

  Megtudjuk, hogy jövőre nemzetközi helyet érő helyezés a cél és hamarosan 8000 néző lesz az új stadionban. Bejelentik majd, hogy a 4000 facsemete ügyében megegyezett a tulajdonos a polgármesterrel és 6500 petúnia és szegfű palánta elültetése után indulhatnak a munkagépek és megkezdődhet az építkezés.

  Megismerjük a pozitív jövőkép jegyében, hogy a nemzetközi igazgatónk éppen Uruguayban van és egy akkora, de akkora játékos van intézőben Kispestre, hogy többet erről nem is mondhat.

  Új szponzor is érkezik a csapathoz, a Kurd Ella felírat fog ezentúl a csapat mezén szerepelni. A cégtulajdonos egy Kurd-Magyar-Olasz állampolgárságú hölgy, aki sportinvesztícióval foglalkozik.
  Ella asszony neve a garancia arra, hogy hamarosan nagy nemzetközi cégek fognak sorban állni a klubház előtt.

  Ja és végezetű örülhetünk, mert tovább bővül szurkolóink kiszolgálása, tavasztól dijoni mustárt is lehet választani majd a hot-dogba, de sajnos a pirított hagyma feláras lesz!

 17. Csábi nyilatkozott a Kossuth rádiónak (sajnos csak a végét hallottam és nem találom a neten sehol)

  Amit hallottam annak a lényege, hogy “……nagyon nagy kedvel látott munkához, mert nagyos sok olyan tehetséges gyerek van Kispesten akire alapozva fel lehetne építeni a jövő csapatát. Ehhez kért 2-3 valóban minőségi igazolást, de majd holnap meglátjuk a sajtótájékoztatón amikor bemutatják az új edződ, hogy a leigazoltak más kategóriát képviselnek…….”

  Persze hozhat ide Hemi akárkit, úgy is fél év után tovább áll aki olyan színvonalat képvisel, aztán meg kezdődik újra ez az egész cirkusz! Ez megy már évek óta csapatépítés címén, nevetséges az egész!

  Tudom nagyon meredek lesz amit írok, de……..
  Hemingway önszántából ha törik, ha szakad nem mond le és járja a saját útját.
  Mi lehet a megoldás?

  Ugye az állam megszerezte a Stadion területét, Hemi kvázi totál függő helyzetben van ezáltal, nincs Stadionjai (ha úgy értelmezem).
  Itt lehetne csak válasz út elé állítani!

  Csak annak a fejében kapná meg (épülne meg) csak az új Akadémia, ha az ott nevelkedett játékosokra opciója lenne egy másik kispesti klubnak is!

  Esküszöm az lenne az egyetlen járható út, ha jönne egy befektetői csoport (nekem mindegy milyen színű tulajdonossal) és megalapítaná a Kispest-Honvéd Footbal Klubot – újra.

  Megvenné mondjuk a Vecsés játékjogát és elindulna az nb3-ban.

  Ide jöhetnének azok akik nem kívánnak a Bp. Honvédban játszani és itt más filozófia mentén működne minden, olyan módon mint ahogyan nagyon sokan szeretnénk!

  Mire felépülne az új Stadion addigra adott esetben 2 csapata is lenne (lehetne) a régiónak. Hemi játszhatná a kis játékait, csapatépítés címén, de mellette létrejönne szurkolóstól, mindenestől egy régi-új klub!

  Átolvastam amit írtam, tényleg abszurd persze, de adott körülmények között vallom, hogy ez is lehet egy forgatókönyv…..

   1. Van benne valami :) – de ezt már csak a düh és tehetetlenség miatt jött ki belőlem!

    Realitása nincs az biztos, de hogy Hemi önszántából nem fog semmit sem változtatni azon a szakadék felé vezető tulajdonosi szemléleten amit megélünk az is biztos.

  1. Undorító féreg! Körülbelül ez ő! El kéne takarodnia a picsába innen!

  2. Remélem még véletlenül sem ad Csábi ezeknek az embereknek a szavára és csak “mosolyog” rajtuk…
   Amúgy ezek a menesztés utáni sárdobálások csak a mi csapatunkra jellemzőek… Egy igazi ellenszenves csapatot sikerült kreálniuk a Honvédból az évek alatt… :(

 18. Respect, korrekt szöveg! Hemingway a Kispest történelmének morális mélypontja. Annak az ámokfutásnak, amit művel, semmi köze a Kispesthez!

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.