Itt a 2-3 új igazolásunk 9 fős névsora

3majomÍme itt a bizonyíték, hogy Csábinak miért kellett szükségszerűen távoznia. A beígért 2-3 játékos (irányító/támadó középpályás, csatár és esetleg balhátvéd) helyett érkezett összesen kilenc (balszélső, támadó középpályás, csatár négy, balhátvéd kettő, belső védő), ráadásul olyan posztokra is, ahova egyáltalán nem terveztünk igazolni.

Az új igazolások
név poszt kor nemzetiség szerződés
Ontivero, Lucas balszélső 20 argentin fél év kölcsönbe
Meza, Jesus támadó középpályás 29 venezuelai 1,5 év
Koné, Francis csatár 24 togói 3 év
Izazola, David csatár 23 mexikói fél év kölcsönbe
Projic, Josip balhátvéd 27 szerb fél plusz 1 év
Morgan, Jean Pierre balhátvéd 22 francia 3 év
Elez, Josip belső védő 20 horvát fél év kölcsönbe
Palacios, John csatár 26 kolumbiai 3 év
Punosevac, Bratislav csatár 27 szerb 2,5 év

Közülük felkészülési meccsen láthattuk már játszani Morgant, az egyik balhátvédet (kiröhögtök, annyira rossz volt), aki a francia negyedosztályból érkezett(!!!); Mezát, a venezuelai irányítót, aki igazából tetszett is nekünk, csak nem tudjuk mire lesz jó ebben a keretben; Konét, a darabos togói csatárt, akire az Öreg bemondta, hogy tíz gólt lő tavasszal (figyelem, tizenhárom meccsen!); Projicot, a másik balhátvédet, aki ugyan nem mutatott semmi érdemlegeset, de rossz sem volt a Kövesd ellen; valamint Punosevac csatárt, akit eddig egyedüliként már bejelentettek.

Izazola és Elez is pályára lépett már nálunk, de ők csak az NB III-as csapat Telkiben lejátszott edzőmeccsén, így róluk nem tudunk semmit.

Ontiveroról tudtuk, hogy majd jön, láttuk is edzőmeccsen a pálya szélén. Róla alapvetően elhisszük, hogy nem lesz rossz.

Palacios sem meglepetés, mert valamelyik felkészülésin mondta az Öreg, csak úgy odavetve valakinek. Látni még nem láttuk.

Végül két videórészlet, nem is olyan régről. A honvedfc.hu december közepén interjúvolta meg Hemingway tulajdonost:

Csábi Józsi elindult a jó támadófoci irányába

2-3 új játékost igazolunk (…) balhátvédet, ha meg megfelelőt találunk

je_suis_joco
Nem tudok mást hozzátenni, mint újra ezt a képet
 • Fasza ez a vezetés, itt mindent visszafejlesztenek, nem lesz stadion sem a 4500 fa miatt, nem lesz épkézláb csapat sem az olasz vonal miatt, aki szakmai szempontból képességeket árul el és nem hajol be, az meg mehet a sunyi pcsába. Hemi te nagy egy hülye vagy.

 • medvepuszi

  Az ördög és a részletek, ugye… Wiki, Transfermarkt, stb. alapján egy kis összefoglaló, azért bőven vannak benne elgondolkodtató adatok :/

  Josip Elez
  belső védő, védekező középpályás, horvát, 1994.04.25.
  Előző klubja: Lazio-kölcsönben a Grossetónál (olasz III.o.) – ősszel 15 meccs, 1 gól, 2 gólpassz
  Korábban: Hajduk Split-nevelés; horvát U17, U19 válogatott; 18 évesen 3 meccsen csereként 66 perc a horvát élvonalban; 2013/14-ben Lazio tarcsi.

  Joszip Projics
  balhátvéd, szerb, 1987.08.23.
  Előző klubja: Levadiakosz (görög I.o.) – ősszel 7 bajnokin 408 perc, 1 gólpassz
  Korábban: Napredak-nevelés (szerb élvonal); 2009-ben Volga Nyizsnij Novgorod (orosz másodosztály, 11 meccs); utána Napredak, Jagodina (kupagyőztes), Vozdovac (a háromban összesen 108 meccs, 5 gólpassz)

  Jean-Pierre Morgan
  balhátvéd vagy baloldali középpályás, francia/guadeloupe-i, 1992.10.30.
  Előző klubja: Béziers (francia IV.o.) – ősszel 14 meccs
  Korábban: állítólag Montpellier-akadémia, ennek nem találtam nyomát; 2010/2011: FC Sète tartalék (francia ???? osztály); 2011-2013: Racing Club Olympique Agathois (Agde), francia IV. és V. osztály

  Jesús Meza
  támadó középpályás, venezuelai, 1986.01.06.
  Előző klubja: Olimpiakosz Volosz (görög II.o.) – ősszel 11 bajnoki (604 perc, 2 gólpassz)
  Korábban: 6-szoros (vagy 7-szeres?) válogatott; Monagas, Estudientes de Mérida (venezuelaiak), Al Ittihad Ibb (jemeni), Zamora (venezuelai), Atlas Guadalajara (mexikói, 4 meccs), Caracas FC (venezuelai), Al-Arabi (katari), Al-Sab (EAE).
  A Transfermarkt szerint 2009 januárja (Zamora) óta összesen 38 meccsen (2318 perc, az évente majdnem 400!, ezeken 3 gól, 4 gólpassz)

  Lucas Ontivero
  ballábas szélső, argentin, 1994.09.09.
  Előző klubja: Galatasaray-kölcsönben a Gaziantepspornál (török I.o.) – ősszel 1 félidő bajnokin, 3 meccs (168 perc) a kupában
  Korábban: 2006-2008: Real Madrid ifi; utána 1 év kallódás?; Tottenham U18; Genoa ifi; 2011/12: Independiente; 2012-től CA Fénix (mexikói, itt másfél év alatt 10 meccsen 1-1 gól és gólpassz); 2014 januárjától Galatasaray (tavasszal 3 bajnokin 61 perc, 2 kupameccsen 148 perc, egy gólpassz).

  David Izazola
  csatár, mexikói, 1991.10.23.
  Előző klubja: UNAM Pumas-kölcsön az Atlético San Luisnál (mexikói másodosztály) – ősszel 8 meccsen (477 perc) 2 gól
  Korábban: UNAM Pumas ifi, aztán Pumas Morelos (mexikói III.o.), közben 2013 tavaszán kölcsönben Querétaro (5 meccs, 1 gólpassz); 2014 tavasz UNAM Pumas (mexikói I.o.). 3-szoros mexikói U20-as válogatott (1 gól)

  John Jairo Palacios
  középcsatár, kolumbiai, 1988.11.28.
  Előző klubja: Alianza Huánuco (perui másodosztály)
  Korábban: Brazíliában 2009 nyárig Grémio tarcsi; 8 hónap szünet után S.E.R. Caxias do Sul, innen 2010 őszre kölcsönadták az ASA-nak (III., IV. osztály???); 2011 őszén hondurasi I.o., Motagua Tegucigalpa; fél év után 2012 naptári évben perui IntiGas (I.o.); 2013 tavaszán Deportivo Pasto (kolumbiai I.o.), nyártól DC Coopsol (perui másodosztály)

  Francis Koné
  középcsatár, elefántcsontparti-togói, 1990.11.22.
  Előző klubja: Al-Muszanna (ománi I.o.) – ősszel 10 meccsen 6 gól
  Korábban: elefántcsontparti csapatából (Séwé Sport de San-Pédro) már 16 évesen Thaiföldre igazolt; ott 2007-től 2012-ig három csapatban játszott, és 18 évesen gólkirály, 19 évesen az év légiósa lett; 2012/13: Al-Muszanna, ománi I.o.; 2013/14-ben 5 meccsen 91 perc a portugál élvonalban (Sporting Olhanense). 2-szeres togói válogatott

  Bratiszlav Punosevac
  középcsatár, szerb, 1987.07.09.
  Előző klubja: Radnicski Nis (szerb I.o.) – ősszel 9 bajnokin 1 gól
  Korábban: Partizan-nevelés; 2005 nyarától Napredak, előbb 2007 őszére kölcsönadták a Kopaoniknak (szerb III.o), aztán 2011 elején eladták az Otelul Galatinak (román I.o., tavasszal 10 meccs/2 góllal bajnokcsapat tagja); 2013 tavaszán kölcsön a Targu Muresnek (román II.o.); 2013/14: Aviszpa Fukuoka (japán II.o.)

  • papparam

   Egyiknek sem valami fényes a statisztikája. Látszik, tipikusan elpasszolós történet mindnél.

 • Escape

  Egyébként mit akarunk mi itt?
  Amíg nincs 1 ( azaz egy ) darab tetves újságíró ( akinek egyébként ez lenne a munkája ) aki ilyenkor odaáll Hemingway elé és feltesz neki néhány kellemetlen kérdést, illetve szembesíti saját hazugságaival, addig semmi sem kényszeríti az öreget arra hogy másképp viselkedjen.

 • Károly Erdélyi

  A kilenc igazolás helyett jobb lett volna tulajdonos-csere…

 • Escape

  És már látom is a jövőt.
  A Ligakupa meccsen játszanak a magyarok, fiatalok ( Botka, lorinczy, prosser, stb.) majd miután kikaptunk a DVTK tól, azt mondja Rossi:
  Megadtuk a lehetőséget nekik, de nem tudtak élni vele, akkor most jöjjenek a külföldiek.

 • Cha-b

  Évek óta ugatom, hogy a mennyiség helyett jobban megérné a minőséget választani… mi a fenének 8-9 játékos, akinek a harmadát nem is fogjuk látni meccsen játszani… ugyanebből az összegből kéne 2-3 játékos akik valóban megérnék a pénzüket… egy ruppóval nem kerülne többe, sőt lehet még spórolna is mivel kevesebb albi kéne, ha az is jár nekik a fizetésükön kívül… Még magyar szinten is kevés a fizetési sapkánk…

  Szerk.: plusz a fiataloknak is egyszerübb lenne a pályán olyanokkal, akik nem rugják le a “kockákat” a labdáról… akik megégtek az évek alatt lehet megéltek volna jobb társak mellett.

  • Escape

   Az alap probléma ezzel az, hogy a “minőségi játékosok” élő szerződéssel rendelkeznek-tehát ki kell őket vásárolni.
   Pénzért. Na az nincs!
   Hidi-t, valami 100 millióért lehetett volna tőlünk elvinni. Szted egy jó játékosnak mennyi lenne akkor a kivásárlása ára?

   Nálunk csak azok a játékosok jöhetnek szóba, akiért nem kell fizetni ( azok pedig nem minőségi játékosok )
   Ingyen idehozzuk őket, és miután felfuttatuk őket , kis pénzért eladjuk . Sok kicsi, sokra megy. Cordella ebből él.

   • Cha-b

    Minden évben (télen nyáron is) vannak szabadon igazolható az általunk keresetteknél jobb játékosok, akikkel csak a fizetésben kéne megegyezni… CSAK nincs rá hajlandóság…

  • Kicsipest

   Hogy lesz ennyi új játékosból csapat? Ilyenkor már a kiválasztott játékosokból álló csapat finomhangolásának kellene zajlania, nem pedig „ismerkedési estnek”! Csak három minőségi embert kellett volna igazolnunk ahogy Te is mondod. Kiváncsi lennék az öltözőre, ahol tizennyolc légiós karattyol a néhány magyar mellett. Miccolinak örülnék.

   • Cha-b

    A váz az sztem fix lesz Rossinál a régiekből úgy már nem is kell annyi új a csapatba.

    Kemenes King/Botka Ignja Baráth Godoy Hidi (Nagy G) Vécsei Youla

    Sztem ők lesznek a fix kezdők (őket már ismeri) a maradék 3 helyre jönnek az újakkból

    Youlát azért érzem kezdőnek nála, mert tavaly volt vele interjú, és ecsetelte Youla milyen jó, és neki is hasonló játékos kellett volna.
    Ami így is van Youla kihagyhatatlan hiába nem jöttek a gólok eddig.

    Szerk.: Holender nála jó volt, reméljük így lesz megint, bár baloldalon sztem a Galatás srác fogja kezdeni az idényt.

    • Kicsipest

     A váz addig lesz fix, amíg Cordella Úr más utasítást nem ad! (Remélem, Botkát nem kispadra hozták vissza!) Amúgy, Hemi idén lesz 75 éves, ő sem él (talán) örökké! A kérdés, mi lesz Hemi után?

     • Cha-b

      Hát a felsoroltak játszottak eddig is, szóval ezen emberek nemhiszem, hogy meglennének/lesznek vétózva.
      Az megint más kérdés, hogy ezt a vázat én nem tartom ennyire gyengének, szal hogy miért állunk szinte kiesésre azt a fene sem tudja. :)
      Bárcsak ott tartanánk már hogy mi lesz Hemi után (szedhetné a sátorfáját)… valami csak lesz majd, ettől rosszabb nem nagyon lehet.

     • Escape

      A gyerekei már kijelentették hogy nem fognak a focival foglalkozni, eladják a klubot.

     • Légyszi, a későbbiekben kerüld az ehhez hasonló megnyilvánulásokat. Sem hozzád, sem az oldalhoz nem méltó. :(

 • Escape
  • “Ahogy helyes az intraeurópai bevándorlás kérdését leginkább gazdasági kérdésként kezelni, úgy helytelen ugyanezt tenni az Európán kívülről jövő bevándorlás esetében. Pusztán gazdasági megközelítésből kiindulva mindkét vizsgált csoportból érkező bevándorlók hasonló teljesítményt nyújtanak. Igaz, az Európán kívülről érkező emberek képzettségi szintje minden valószínűség szerint alacsonyabb az európai bevándorlókénál, de a különbség nem meghatározó.”

   (…)

   “Egy, a társadalomtól idegen közegből álló nagyméretű bevándorlási hullám, amely újabb szociális, vallási, gazdasági, politikai, társadalmi kihívások elé állítja a többségi társadalmat, csak konfliktushoz és tragédiához vezethet. Ezért szükséges most megfogalmazni egy olyan, a társadalom nagy többsége által támogatott magyar bevándorlási politikát, amely nemcsak Európa és a bevándorlók, hanem Magyarország érdekeinek is megfelel.”

   GFH @ mno.hu

   http://mno.hu/velemeny/menekultek-bevandorlok-mozlimok-1270210

   • Escape

    I fu..king can’t beleive it!
    Ez az ember tényleg beteg. Az mno-n is írogat ?
    Ez valamilyen közlési kényszertől szenved. Ki a fenének gondolja magát, hogy a magán véleményét publikálja, és gondolja hogy bárkit is érdekel?
    Ettől meg kell szabadulni.

    • Miért ne publikálhatná egy újság véleményrovatában?
     Pont jó, hogy megteszi, mert ebből lesz a társadalmi vita, ami a normális társadalmakat hajtja előre.

 • Stad

  Kapásból azt mondom, hogy a kilenc játékosból Palacios,Morgan, Izazola, totál felesleges igazolás. Ennyi támadó közül a fele még a padra sem fog odaférni…

  • István Hereb

   Viszont bombaerősek leszünk az NB-III-ban, oda sem fognak már beférni a fiatalok Izazola, Palacios, Morgan és társai miatt :-(

 • Okolicsányi Géza

  Emberkereskedő banda foglalta el a Kispestet. Totális morális pöcegödör.

 • Döme Sanya

  Ez a cím és maga a cikk is szerintem, minden bánatunk ellenére, sem költői túlzás, hanem igazi liberális szarkeverés. Hemit nem védem, de inkább nyolc csatár mint az az érzés továbbra is, hogy 20 meccsen lőttünk 5 gólt, azt is 11-böl, Inkább bebiztositja magát, hátha legalább 2 tud gólt lőni. Akkor ennek szellemében a magyar légiósok is gazdasági menekültek. Született szar, és bajkeverők.

 • Granero

  És ez a sok ember mind ingyen jött?

  “darabos togói csatárt, akire az öreg bemondta, hogy tíz gólt lő tavasszal (figyelem, tizenhárom meccsen!)”

  szerintem beleértette a kupameccseket is – ja várjál. Na de ott van a ligakupa legalább.
  Vicces lenne mondjuk, ha Rossi be se tenné a csapatba.

  • skorpió

   Nem azt mondta hogy lő hanem lőtt valamikor…

 • Cha-b

  http://nb1.hu//hirek/honved-miccolival-fel-plusz-egy-eves-szerzodest-kotnenek

  Na tuti Miccoli is itt fog kikötni…

  Gyula, Puno, Koné, Izazola, Palacios, Miccoli

  Rossi 1 centeres játékához kicsit soknak érzem. :P

 • :D

 • Döme Sanya

  Már csak azért is hamis a cím, mivel gazdasági menekülteket te fizeted, a focistákat meg nem. Nekem mindegy, hogy kik játszanak, csak győzzünk már végre. Az akadémián főleg az önzőséget tanulták meg, rossz nézni a tehetetlenségüket. Focit szeretnék látni végre, nem pedig agyvérzés előkészítőt.

  • Manolo

   B.szdki! Ebben a közegben hogyan lehet fejlődni?! “Te” vagy a tanára! A környezete, ami körülveszi, a család, a társadalom, a nevelői, stb, ezekből táplálkozik! amiben nevelkedik, olyanná formálódik! A tükörképed Ő ma “Neked”, ember! Szerinted, ma a magyar anyák be vannak kódolva az ellen e téren, hogy kiváló labdarúgókat szüljenek?! Csak úszót, kajakost, kézist produkálhatnak minőségit?! Állj be basszus, vagy a csemetéd a sorba, bizonyítsd be, hogy lehet ebben a közegben is egy ÚJ Détárivá válni ma! Ha sikerül ez neked, itt most Magyarországon, ígérem, minden nap én fogom kitörölni a s.gged!

   • Döme Sanya

    Manolo
    Ha szerinted nem volt tragédia az elmúlt év, láttál a pályán focira utaló elképzelést, láttál csapatjátékra történő előrelépést, vagy bármi fejlődést megkövetlek, de ha ez igaz lenne, akkor hinni kezdenék a párhuzamos világ elméletben. Mert, hogy nem ugyan azt láttuk az már szent.
    Valaki számolja azt is össze mennyit játszottak az akadémiások az elmúlt évben, milyen érdemrenddel. ( egy percig sem állítom, hogy minden légiós jobb lenne, de van aki jobb)
    Néhánytól eltekintve (pl. Prosser) a többség nem képes megközelítőleg sem egyenletes teljesítményre.
    Bosszantó elemi hibák vég nélkül. Reménytelen helyzetben kapura lövés mikor a túloldal tök üres.
    Ebből a posványból ki kellett lépni, mert úszik az első osztály, de sajnos még így is kétesélyes.
    A nézőszám ezért is csökkent, nem akarnak fizetni a drukkerek, egy szívinfarktusért. Lanza itt volt és mutatott valamit mennyi is volt a nézőszám? Ja, és a tehetség a jég hátán is tehetség.

    • Manolo

     Teljesen másképpen látjuk!
     Egy gyenge példa: anno, u17-es Puskás-Suzuki kupa, Honvéd-Real döntő. 4-3 ide. Vólent és Morata 3-3 gólt lőnek. Mindkettő az egekbe magasztalva! Azóta a Morata sztár, a Vólent gyakorlatilag elfelejtve! Ne mondd nekem, hogy ez csak és kizárólag a Vólent hibája! A Nagy G. a győztes gólpasszt s.ggel vette le 2 madridos védő szorításában és küldte őket Orbántanya-látogatásra… Ma Nagy csak a halál biztosat meri megcsinálni!
     Lanzát imádtam, de egyedül ő is kevés lett volna! A személyisége, tudása, tökössége, stb húzó erő volt a fiatalok számára, akik alig 20 évesen is fel tudtak nőni a feladathoz! Ma, 2 évvel később azt sem tudják merre állnak arccal a pályán! Csak az Ő hibájuk ez?!

  • medvepuszi

   Azt ugye vágod, hogy Hemi évek óta egy fillért sem pakol a klubba, az akadémiára kapott meg TAO-pénzeket meg te, én, mi fizetjük. A többivel egyetértek.

 • skorpió

  Mátyus: Sok idegen egyénként jöttünk, csapatként távozunk, “9 idegen légióssal”
  Az első, a Honvéd elleni meccsünkön kimegyünk a pályára, és eljön az igazság pillanata.
  Erről kell beszélni! Kemény lesz!

 • Kicsipest

  “George F. Hemingway egyenként bemutatta az új játékosokat, melyek mindegyike légiós. A Honvéd tulajdonosa szerint a most igazolt külföldiek jobbak a korábban igazoltaknál.
  – Egy vagy két fokkal magasabb minőségű légiósokat sikerült igazolnunk, mint korábban. Nem azért, mert régen hülyék voltunk, hanem anyagi okai voltak. Itt van például Lucas Elías Ontivero, akinek 4, 5 millió euró a kivásárlási ára, ilyen játékost soha nem tudnánk idehozni, csakis kölcsönbe. Az őszi csapatunknál a balhátvéd pozícióban és a csatár poszton voltunk gyengék, most ezekre ráerősítettünk. Mindez nem jelenti azt, hogy háttérbe szorulnának a saját nevelésű fiataljaink, ugyanolyan szerepet szánunk nekik, mint eddig. Az összes új igazolás az én döntésem volt, persze akadtak olyan szakemberek, akiknek kikértem a véleményét. Ez egy nemzetközi csapat, amelynek össze kell érnie, de olyan múltjuk van a játékosoknak, amely alapján erősítést kell jelenteniük. Van például három olyan centerünk, mint senkinek Magyarországon, de a 10-es pozícióban is nagyon erősek vagyunk. Egy játékos van még, aki esetleg csatlakozhat hozzánk bizonyos körülmények között, de egyébként teljesnek tekinthető a keret.
  A csakfoci.hu a tulajdonosnál rákérdezett, hogy ez az egy játékos lehet-e az olasz Fabrizio Miccoli.
  – Igen, ő az az egy, mi szeretettel várjuk, elmondtuk neki, hogy mit tudunk ajánlani, a döntés most már az ő kezében van – mondta Hemingway.”
  “Ugyanolyan szerepet szánunk nekik, mint eddig.” Tehát jobb esetben pad, rosszabb esetben NBIII, vagy kölcsönben NBII.

  • Cha-b

   Mondjuk ez a szösszenet is vicces…

   “Az összes új igazolás az én döntésem volt, persze akadtak olyan szakemberek, akiknek kikértem a véleményét.”

   • Igen, és aki nem bólogatott, azt kirúgta. :(

    • Cha-b

     “Jobb” is Csábinak, hogy nem kell a mai Honvédban dolgoznia… Majd más körülmények között lehet kap majd lehetőséget késöbb.
     Viszont amíg Hemi meg Cordella ittvan, addig jobblenne, ha egy Honvéd érzelmű ember sem vállalna semmilyen munkát a jelenlegi Honvédnál, mert annak úgysem lesz jó vége…

   • Escape

    Nem értek a focihoz, de sztem régen rossz, ha egy klub tulajdonos dönti el hogy kik lesznek az uj igazolások . Egyszerűen nem az ő feladata. A Chelsea nél sem laáttam még hogy Abramovics sajtótájékoztatót tartott volna, illetve a játékosokat is az edző válogatja ki…
    Kicsit szereptévesztésben van az öreg .

    • Cha-b

     Ezt én is így gondolom, neki annyi dolga lenne, hogy megmondja belefér-e a büdzsébe az a játékos akit az aktuális edző kinézett vagy nem.
     Most már legalább nyilvánvaló lett miért is annyira minőségiek a légiósaink évek óta (az összes :D )… Sosem ismerné be, hogy tévedett…

  • Manolo

   Ez az ember vagy nagyon hülye, vagy nagyon okos! Nincs aranyközép.

   • Escape

    Így, igy!!
    Mindenki döntse el maga. :)

 • Cha-b

  http://honvedfc.hu/hirek/11094

  “Jesus Meza a 7szeres venezuliai VÉDŐ!” és még csak 13 mp-t láttam. :D

 • áfonya bácsi

  http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/honved-cordella-zsoldos-nincs-hitele-a-szakmaban-csabi-2393957

  Mi volt Diaby és Mufi “zűrös múltja”? Úgy tűnik le vagyok maradva… :(

  • empires321

   diabynak ha jól tudom valami bírósági ügye volt, meg volt, hogy a szünetekből késve ment jópár csapatához vissza, marshallnak az ég világon semmi dolgát nem tudok, csak hogy valami betegséget kapott elvileg ezért is küldtük el anno, ha jól tudom

  • A69W

   Csábinak minden szava igaz a cikkben és teljesen jogosan védte meg magát! Hogy jön ez az alak ide és milyen alapon formál véleményt? Ki Ő egyáltalán?? Le a kalappal Supka előtt is, hogy mellé állt! Ő is elszenvedője volt ennek a szerencselovag ténykedésének.

   • áfonya bácsi

    Az rendben, de mi volt Mufi zűrös múltja???

 • papparam

  Szerintem erősítésnek azt nevezzük, amikor egy gazdagabb klub leigazol olyan játékosokat, akik előző klubjukban felhívták magukra a figyelmet, fölfelé lógtak ki, megvásárlásukkal pedig még növekedik is az értékük. Haha. Kispesten kb. 93 óta nem volt igazi erősítés. Ami pedig az elmúlt 10 évben folyik (már Pini alatt is), az “keretfrissítés”, próbálgatás, hazárdjáték, vagy nem tudom, minek nevezzem, ha nem akarok túl degradáló jelzőt használni.

  Amit egy szegény, de épeszű klub tud tenni, az a hosszú távú csapatépítés. Természetesen Kispesten az sincs. Amikor Csábi jött, felderengett egy halvány reménysugár, hogy Hemi valamelyest észhez tér és talán megpróbálja végre az utóbbi utat. Pár hónapig tartott.

  Tegyük fel, 1-2 játékos bejön a frissen igazoltak közül és Rossinak sikerül egy tűrhető fél szezont összehoznia. Merjünk nagyot álmodni, talán még a középmezőnybe is sikerül odaérni (6-8. hely). Utána mi lesz? Semmi, ugyanez a rapszódikus működés, a fél keret félévenkénti lecserélődése, egyszer fenn (azért nem túl fenn, az is csak jó esetben), egyszer lent. Ez van belekódolva a Hemingway féle működésbe.

  • A69W

   Teljesen igazad van, ez a mókuskerék megy folyamatosan. Az is egy nagy kamu, hogy pénzzé tudjuk tenni az itt befutott légiósokat, mert Diego, Abraham, Benjamin, Abass óta ez sem működik. Hemi elméletileg egy jó üzletember hírében áll, elhiszem hogy jól ért sok mindenhez, de hogy egy labdarúgó klub vezetéséhez lövése sincs az biztos.

   • Cha-b

    Ezek közül pont egyet sem Hemiék hoztak. :)
    Talán Abasst, de sztem ő is azelött írt alá mielött Hemi átvette volna a Honvédot Kiss Zsolttól.
    Hemiék 1 játékost nem szereztek a majdnem 9 év alatt akiből pénz lett, vagy csak most nem ugrik be. :)

    • A69W

     Nekem sem ugrik be!
     Tandiából lehetett volna még pénzt kihozni, de azt is elcseszte!
     Ez aztán igazán jó üzletpolitika!

    • thpreg

     Talán Danilo? Mintha ő kapós lett volna a sok tizigólja után.

     • Cha-b

      Igen, róla megfeledkeztem. :)

 • A69W

  Szerintem az lehet az igazság, hogy Hemi totál bepánikolt. Tételezzük fel, hogy megkapta a selyemzsinórt (a politikától, kormánytól, Szíjjártótól….nem tudom, de talán nem is a személy a lényeges) egy olyan információ formájában, hogy egy másodosztályú csapat ne is álmodozzon új stadionról, Akadémiáról. Véleményem szerint Csábival is meglett volna a bentmaradás és lett volna egy fiatal saját nevelésű játékosokra alapozott “szerethető” csapat, amivel tudtak volna a szurkolók is azonosulni. Amint látjuk Heminek a szurkolók léte, nem léte periférikus jelentőségű a stadionban (persze kommunikációs szinten nem). Neki ez nem jelent semmit, hogy 400 néző vagy szerencsés esetben 2-3000 néző előtt játszuk le a mérkőzéseket, bevétel szempontjából nincs nagy jelentősége.

  Biztosra akart menni a kiesés elkerülése szempontjából és ebben az igazoláspolitikában Csábi nem volt partner. Ezzel a kerettel biztos, hogy nem lesznek kiesési gondjaink, de mi lesz ezután? Marad minden a régiben, a kölcsönbe itt lévő nagy nevek visszamennek az anyacsapatukhoz és nyáron jönnek újabb Cordella selejtek, akikkel Rossi sem tud “csodát tenni” és idővel Ő is bedobja újra a törölközőt és akkor megint ott tartunk mint egy évvel ezelőtt.

  • A69W

   VW is képben volt Csábi helyett! Persze Rossit jobban le lehetett nyomni a közvélemény torkán mint lehetett volna a Cárt.

   “A klub nemzetközi igazgatója, Fabio Cordella a tuttomercatoweb.com oldalon beszélt a váltás részleteiről.

   – A csapatnak nem ment jól, ezért tennünk kellett
   valamit. Kértem az elnököt, hogy Vierchowod vagy Marco Rossi
   visszatérhessen, majd felvettem a kapcsolatot Marcóval.”

   • thpreg

    De Cordella úr, hát Trapot már le se sz…ja senki? :)

 • A69W
 • Pingback: Én most nem csak a fonalat veszítettem el, hanem valószínűleg átcsúsztam egy alternatív valóságba, és ott bámulok ki hülyén a fejemből | Csak a Kispest!()

 • Pingback: Mi is dolgozunk | Csak a Kispest!()

 • Pingback: 11 játékos máris távozott, 1 érkezett | Csak a Kispest!()

 • Pingback: Napikispest 2016.01.11. | Csak a Kispest!()

 • Pingback: Ugye, hogy nem mindegy ki lakik a szomszédodban? | Csak a Kispest!()