holnap lesz az első olyan nap/meccs hosszú idő óta, amire

gmsfuönszántamból nem vagyok hajlandó kimenni, és még rendszert is csinálok belőle. (2013 őszén kihagytam a fradit a népstadionban, mert nem voltam hajlandó buszozni, tavaly pedig az mtk elleni hazait, mert bence barátom esküvőjére voltam hivatalos. ez azonban más lesz.)

nem leszek tovább súlyos pénzekért biodíszlet, akinek annyi a feladata, hogy tapsikoljon, látszódjék tömegnek (és ne széknek), hogy az mlsz, a kormányzat és a klubok büszkén állíthassák, sikerült, megfékezték, visszatértek a szurkolók. mert ez nem igaz.

persze, lehetnék arctalan tömeg is, beülve a hazaiba, csináltam már elégszer, de azt minek? attól jobb lesz? valószínűleg ugyanúgy nem, mint a vendég hanyagolásától, de ez van. meg kell érteni, hogy nekünk ez idő, pénz, lemondás minden másról (most épp a húsvéti ünnepkör egy részéről, még szerencse, hogy a semjénharrachhoffman nem tiltotta be a meccseket vasárnapra), és cserébe kapjuk a sokszor tahó szekusokat, a rendőrség zargatását, a kényelmetlen, koszos, büfét nélkülöző vendégszektorokat, ázunk, fázunk, alapvetően rossz nekünk, hogy mondhassák: ez mi választottuk. nem.

mi a klubunkat, a haverjainkat és szilsárkányt választottuk, hogy teli hassal, iszonyatosan bezabálva-bepálinkázva érkezhessünk meg valahova, esetleg útközben valami kultúrprogram, netán fürdő. aztán ha ott vagyunk, majd mondjuk a csakakispestet, vagy szidjuk a négereket, esetleg a bírót, proszit, hidit, hemingwayt, úgy bárkit, aki miatt azt érezzük, hogy érte szar az egész. vagy vele, netán általa. ha örülünk, akkor meg örülünk, esetleg ugyanazoknak, akiket két perccel korábban még szidtunk. mert ilyen a szurkoló.

és én ilyen szeretnék maradni, nem pedig biodíszlet.

fáj a szívem, kurvára fáj, hogy így döntöttem. nem fogok senkit sem rábeszélni, tegyen ugyanígy, mert semmi közöm hozzá. magam sem hiszem, hogy majd ettől megoldódik, de szurkolóként, nem tehetek többet, mint szimbolikus gesztusokon keresztül kommunikálni: elég volt.

most pedig körbeszagolok, hol van duna world, mi van nyitva vasárnap, mert – és ez de fura lesz – tévében fogom nézni a kispestet.

“holnap lesz az első olyan nap/meccs hosszú idő óta, amire” bejegyzéshez 18 hozzászólás

 1. Az öregnek kezd elege lenni,és már a pénze is egyre kevesebb lesz az akadémiára: CSÁNYI BESZÓLT, HEMINGWAY TÁVOZOTT?

  1. többek szerint ez valójában 1 fordított folyamat : az öreg már több éve pénzt vesz ki az “akadémiából” és nem beletesz…

 2. Valaki itassa le az öreget hátha eladja, mert, hogy azt híreszteli biztos részeg volt amikor megvette. Egy próbát megérne. Igaz, ha valaki nem tudja pontosan mikor is részeg, az eléggé problémás eset.

 3. Ne legyenek hiú ábrándok……holnap sima 1-es lesz! Martinez ver majd kettőt…..és hogy teljes legyen a megaláztatás a 79 percben beállított torz is beakaszt egyet a végén tiziből!

  Végtelenül szomorú vagyok hogy kiesünk…

 4. ha holnap nem nyerünk akkor kiestünk, x-szel semmit nem érünk. nem sajnálkozni kell, meg távolmaradni, hanem kimenni a meccsre, és szurkolni a csapatnak, a siránkozással és a sajnálkozással semmit nem lehet elérni…már ha egyeseknek számít a “kedvenc” csapata. mindenesetre én ott leszek a csapat mellett szerény jómagamban és drukkolok a győzelemért, mint mindig!

 5. Rossz érzésem van… De a lányomnak szoktam mondani, hogy ha igazán szeretsz egy csapatot akkor a bajban is vele vagy. Valamint a győzteseknek könnyű szurkolni (divatszurkolni). Mindenesetre, kinéz egy leittasodás, bármilyen okból is. Remélem a csapat átérzi azt, hogy ma miért játszik

 6. Kosnic nem játszik, így hát van egy minimális esélyünk, de ha Martinezre nem állítunk szoros emberfogással egy lelkes fiatalt, akkor nekünk annyi.

 7. azért ne temessünk már előre… persze, meglepetés volna, ha győznénk, mert nagyjából minden ellene mutat… :( de több van ebben a csapatban és egyszer csak ki kell jöjjön.. csak Martineztől tartok, a többi poszton nem vagyunk gyengébbek, kérdés, hogy csapatként tudunk-e végre működni!? szóval, hullámzik a véleményem, mint a Balaton, de a remény hal meg utoljára és, ha a Pápát, D.újvárost ütjük, akkor még visszajöhetünk…persze kérdés,
  hogy mit akarunk: nem kiesni vagy megtisztulást és a kiesés hozná-e a tisztulást ? szóval ott tartok, mint Hanta : sz@r az egész…. csak!

   1. akkor sorry van… persze ami a végkifejletet illeti, ebben az nb1ben bármi előfordulhat, ma este már vmivel okosabbak leszünk.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.