NEM, NEM, SOHA!!!

Ezt olvastátok?

Úgy tudjuk, eldőlt, ami a futballöltözőkben már egy ideje beszédtéma: a jelenlegi külügyminiszter, Szijjártó Péter meghatározó szerepet vállal a jövőben a klub működésében.

Az, hogy Szijjártó pontosan milyen pozíciót tölt be a Honvédnál, egyelőre nincs tisztázva, ez a közeljövőben alakulhat ki.

Az viszont biztos, hogy a kispesti klub jelenlegi tulajdonosa, George F. Hemingway valamilyen formában továbbra is a Honvéd kötelékében marad.

Ami a csapat irányítását illeti, ott is változások várhatók, információink szerint a szezon végén Horváth Ferenc veszi át a csapatot a jelenlegi vezetőedzőtől, az olasz Marco Rossitól. – via nso

Ne haragudjatok, de már ittam nem keveset, lévén a ligakupa elődöntőjéről jöttem (1-0-ra nyertünk, 1-3-al kiestünk a Fradi ellen), ami után – jajj, csak az MLSZ meg ne tudja – békésen sörözgettem fradistákkal, mert beszélgettünk, és az jó volt.

Szóval a lényeg, hogy ha ez így alakul, akkor csáó, ennek nem lesz sok értelme. Én nem akarok egy újabb fidesznyik csapatnak szurkolni, hogy így majd fix legyen a Fradi, Videoton, Loki, MTK/Felcsút mögött az ötödik helyünk.

Bevallom, nem igazán kedvelem az Öreget, de leírom, ezerszer inkább Hemibá, mint Szijjártó, és a pártcsapati lét.

Most ennyi. Alszom az egészre inkább egyet, és holnap hőbörgök részletesebben. (Nem, nem foglalkoztat, hogy lehet köztetek olyan, aki inkább Szijjártót mond, mint Hemingwayt, mert ismertek, nem az olvasók igényeit tartom szem előtt, hanem a saját elveimet, kispestiségemet, szurkolásomat, életemet. Már bocs.)


frissítés (mert az NSO is frissített, onnan idézek én is):

George F. Hemingway a maga humoros stílusában reagált a hírre az NSO-nak: „Nem Szijjártó Péter, hanem Barack Obama lesz az, aki beszállna a Honvédba.”

A klub tulajdonosához hasonlóan Szijjártó Péter is röviden reagált sajtóképviselőjén keresztül, elmondta, egyetlen sportklub működtetésében, vezetésében sem kíván szerepet vállalni.

 • A69W

  Szerintem messze nincs itt a világvége ezzel :)

  • ha ez így megtörténik, akkor nekem igen :(

   • immortalis blog

    Lehetne rosszabb. Magyarországon mindig, de mindig lehetne rosszabb. :( Szar ezt kimondani így 2015-ben, az EU közepén, de ez van.

   • Pelso

    nagyrészt hasonlóan látom a politikai részét, mint Te…de nézzük a tényeket, hova jutottunk Hemivel !? :/
    ha Szijjártó jönne legalább megnő annak az esélye, hogy valami igazi szponzor vagy befektető jön a képbe. ami az öreg uralkodása alatt lassan 10 év alatt nem jött össze!

 • Pelso

  1 önimádó, egoista, szakmailag 0, vén cerka(aki-ne feledjük- kicsinálta az ultrákat és szakmai szinten 1 afro-hulladéktárolót csinált a Bozsikban ) vagy a politika… faxa alternatívák… :/

 • Boldizsár Ambrus

  Teljesen egyetértek minden szóval! Faxnak nem hiányzik ez ide,a nyomorult népirtó pártjával együtt bekaphatják.Várható volt,de most ez letaglózott.

  • Pelso

   undorító amit a politika művel, de ez a népirtó szöveg fölös túlzás…

  • (Csak mellékesen: azt elfogadom, és le is írom, hogy nem akarok a politikum csapata lenni, hogy mi nem teszik a jelenlegi futballirányításban, de kérlek titeket, az egyéb, a futballhoz mérsékelten sem kapcsolható jelzőket, minősítéseket hagyjuk el. Ez nem az a fórum.)

   • Boldizsár Ambrus

    Javítottam,igazad van :) Csak hirtelen nagyon mérges lettem!

 • Ferenc Szalai

  Ha ez realizálódik akkor érdekes hetek elött állunk itt a blogon az biztos:)
  Szerintem Hemi idővel tönkretenné, elköltöztetné,felégetné a kispestünket.Így ha jönni kell valakinek akkor már olyan jöjjön aki megrögzött kispesti(ugye az?)

  • Balázs Németh

   ő nagyon annak mondja magát, de én úgy tudom Győrhöz jobban kötődik

   • Tampa3333

    Igen az utóbbi időben én is így olvastam
    De mint tudjuk, olyan hogy ETO, már nincs.

   • Stefan Istvàn

    Szerintem nem.Amíg a Horváth volt az edző ott(aki ugye a haverja),akkor járkált ő is eto meccsre.De sem előtte,sem utána nem volt rendszeresen győr meccseken.

 • Csaba Horváth

  Ez a Szijjártós szerepvállalás problémákat vethet fel. Egyrészt Hemingway nem az a társulós fajta. Szóval ha ő marad a tulaj és Szijjártó fog dirigálni, abból már rövid távon sok konfliktust látok. Másrészt nem látom tisztázottnak, hogy Szijjártó pontosan milyen státuszban fog Kispeseten szerepet vállalni. És mi lesz az MFA-val? Azért ezek sem lényegtelen dolgok számomra.
  Az hogy Fideszes csapatot csináltak belőlünk, annyiban jó, hogy legalább az anyagi háttér biztosított lesz, Hemingway talán kevesebb faszsággal fog előállni és a szurkolók is visszaszívárognak a meccsekre.
  A probléma inkább abból fog fakadni, ha egyszer véget ér a narancsmámor, akkor mi lesz velünk…

  • Tampa3333

   Hemi=akadémia
   Szijjártó=NB I
   Ez egy jó alternatíva lehet.

  • Döme Sanya

   Mindaddig még hatalmon vannak. A 25 év rákjának menni kell.

 • [A nem szorosan a témához tartozó kommenteket – kivételesen – moderálni fogom, amint észreveszem.]

 • Thibby

  Próbáljunk reálisan gondolkodni……a Fidesz néhány éven belül bukik……3-5-7 év aztán hírmondójuk sem marad.
  Viszont ha a bukásuk bekövetkezik akkor a fociból eltűnik az állami tőke.
  Ha eltűnik az állami tőke akkor pedig befektetőkre van szüksége minden csapatnak!!!
  Na most ha nincs új stadionunk akkor ki fog perspektívát látni a Honvédban??? Segítek….senki!
  Na tehát ezek szerint szükségünk van stadionra …..erre viszont csak akkor van esélyünk ha SzÍjjártó Petinek odatartjuk magunkat…..tudom ez szörnyű verzió de a hosszútávú túlélésünk egyetlen lehetősége!!!
  STADIONRA VAN SZÜKSÉGÜNK mert pár év múlva csak egy Puskás féle Honvéd fekete-fehér csapatfotójaként élünk tovább az MLSZ valamelyik félreeső folyósólyán kiakasztva. A pályánk helyén meg lesz néhány mellszobor a nagyjainkról, és egy EU szabvány játszótér! Nekem inkább jöjjön Szíjjártó !!! Bármennyire utálom a fideszt de csak így maradunk életben.

  • Csaba Horváth

   Igen, ez így egy korrekt gondolatmenet. A kérdés, hogy Szijjártó pénzt is hoz, vagy csak tisztséget vállal, illetve hogy az MFA továbbra is Kispesti lesz, vagy mondjuk függetlenítik, vagy átjátszák más fővárosi csapatnak (lenne tippem). Jó lenne valami összefoglaló cikk a BHO-n, ahol leírják tulajdonképpen mi is történik…

   • Thibby

    Szerintem pénzt is hozz vagyis “támogatókat” mint afradinál kubatov.
    És szerintem nem engedi az utánpótlást máshová.

    • És lehet, Horváth mellett Orgován Bélát is hozná Győrből :)

   • Stefan Istvàn

    1.Szerintem biztos nem lesz átjátszva sehova(logikátlan lenne).2.Ne várd hogy a BHO-n bármit is le fognak írni.

   • Pelso

    :DD “összefoglaló cikk a BHO-n, ahol leírják tulajdonképpen mi is történik..” bocsi, de ez a blog történetének legnagyobb poénja… :) azt sem írják le, hogy melyik játékosunkkal mi van, nem hogy milyen háttér manipulációk vannak…

    • A69W

     BHO egy nagy ráérős történetmesélés és semmi több, konkrétumok, aktualitások nélkűl, utólag dokumentálva tömondatokban az események.

  • papparam

   Tökéletesen egyetértek, mindig is azt vallottam, hogy bár természetesen ellenzem a stadionépítéseket, ha már mindenhol épült, óriási hátrány lenne a Kispestnek a jelenlegi Bozsik a jövőre nézve. Bármennyire is szeretjük, ez egy 30-as évek-beli stadion… Össze se lehet hasonlítani pl. a Groupamával, az új MTK stadionnal, de még a Szuszával sem (!).
   Azzal viszont nem értek egyet, hogy ehhez Szijjártó kéne, a pénz meg van szavazva, el van különítve. Vagy esetleg gondolod, az ördög nem alszik és akkor fog a Fidesz Kispestre stadiont építeni, amikor piros hó esik? Én már azt gondolom, hogy csak nem…

   • Thibby

    Mondj egy olyan klubot ahol fideszes potentát nélkül stadion épült!

    • papparam

     Kispest. :)
     Ok ez nem múlt idő, sőt, feltételes, de szerencsés csillagegyüttállás esetén meg fog valósulni. Szerintem ide nem jön Szíjjártó, sem más fideszes, Hemi pedig nem nevezhető annak, attól függetlenül, hogy mondjuk úgy, “kitűnő lobbit folytat”. :)

  • kertbekaki

   én mindkét alapfeltevést tévesnek tartom, miszerint
   – csak akkor lehet új stadionunk, ha Szijjártó szerepet kap
   – csak akkor van üzleti potenciál egy csapatban, ha vadonat új (évi százmilliós fenntartási költséggel rendelkező, ki nem használt) stadionnal rendelkezik. A Bozsik stadion szerintem pont az az arany középút, ami a normális és indokolt lenne a magyar foci jelenlegi állapotában. (a fradi más téma, az egy különös kivétel a magyar fociban)

   • Thibby

    Mondj egy olyan klubot ahol fideszes potentát nélkül stadion épült!
    Szerinted vonzóbb a befektetőknek egy omladozó stadion mint egy csili-vili?

    • kertbekaki

     a stadion építés első sorban nem a fideszes potentátok miatt van, hanem az egész kormányzatra jellemző a labdarúgás támogatása, ami részben a stadionépítésekben nyilvánul meg. ha megnézed, hol fognak épülni stadionok, láthatod hogy nem feltétele hogy a klub vezetésében párttag/kormánytag legyen. sokszor van kívülről presszionálva az építés pl. polgármesterek által, de az nem tulajdonos váltást jelent.
     A befektetőkre annyit tudok mondani, hogy a Loki arénájának, ami az egyik legcsillivillibb a régióban, nem találtak piaci céget aki üzletet látott volna az üzemeltetésében. A befektetők nem akarnak olyan klubot szponzorálni ahol kérdéses az életben maradás mert nem tudják fenntartani a létesítményeiket.

 • fran

  Nem egészen értelek titeket, kb. egy hete megírtátok ez a pletykát. Mégis mikor az nso, aminek újságírói már teljesen alkalmatlanok háttérinfók gyűjtésére, ezért néha végigböngészik a csapatok oldalait. S az ottani híreket lehozzák mint saját információt. Ti ezen felhúzzátok magatokat. Miközben ez a hír csak azt mutatja, miért nincs értelme az internetes újságírásnak. Ugyanis a híreket nem megírják, hanem csak köröztetik a neten.

  • Már egy ideje keringett a levegőben, és igen, kiakadtam, amikor egy hete a rangado.hu (nem az nso, de ez mindegy) lehozta, hogy “állítólag”. Az nso ezzel szemben egy napi 150ezer körüli olvasottsággal rendelkező, magát hitelesnek beállító oldal, ahol úgy jött le az anyag (direkt átkopiztam), hogy szinte már eldőlt kérdés (még ha a szöveg első bekezdése nem is _pontosan ezt írja). A kettő között van némi különbség: az egyik egy pletyi, ami szárnyra kaphat, a másik pedig egy tényként közölt valami egy olyan forrásból, ami hagyományosan tényeket közöl.
   (másodlagos következtetés: ha még benyalom az nso “tényeit” ennyi év után is, az szánalmas rém nézve, ezzel messzemenőkig egyet kell értsek, és még az sem ment fel, hogy van bennem rendesen serital, így meccs után.)

   • fran

    Reálisan gondolkozva, ami a magyar foci esetében nem biztos, hogy működő dolog, Deutsch Tamáson kívül, aki MTK sportoló volt, élvonalbeli politikus nem vállalt társadalmi szerepet sportklubnál a Fideszből. Jelenleg Szíjjártó külügyminiszter, nehéz elhinni, hogy volt ilyen fordulat a magyar történeemben, nem hiszem, hogy bármi haszna lehetne a Honvédnál szerepet vállalni. A külügyminisztereknek nem sok szabadidejük van. S a Honvéd ammennyi médiafelületet tudna biztosítani neki, arra már rég nincs szüksége. A hír, amit az nso kreált a valóság egy kreatív alkalmazása. Szíjjártó intézett már kispadot Horváth Ferinek, az nem jelenti, hogy most is fog.

    • Hogy mi értelme, azt már én is régen keresem, de bevallom, még nem jöttem rá. (és nem csak nálunk)

     • medvepuszi

      ugye, csak nem akarjátok tudni? vagy nem meritek leírni? (én sem)

     • én tényleg nem tudom, hogy miért akar hirtelen minden politikus fociklubot. van, aki nyilván csak dörgözőni meg haverkodni akar a nagyfőnökkel, de van, aki saját lábon áll, és önálló entitásként viselkedik, szóval a mintázatok is vegyesek, ha a csontig benyalás faktorát vizsgáljuk.

      aztán lehet onnan is nézni, hogy lefedjük a társadalom széles tömegeit, valamint az azokat irányító tömegszervezeteket (l. MDP/MSZMP), de ezt sem érzem, mert a mai átmediatizált világban nem nagyon van hatása az egyének életére egy-egy társadalmi szervezetnek.

      vagy lehet szimpla rang- és címkórság, mert megtehetem, és mert a fasznak a jó végén vagyok. tehát hatalmi hóbort.

      ezért mondom azt, hogy még nem jöttem rá, mert sokféle magyarázat lehet, de hogy melyik az igaz?

     • A69W

      Van egy honvédos “focibu..-i” miniszter, aki nem akar beülni a bársonyszékbe a klubházba, de most minden hatalma, akarata megvan ahhoz, hogy tegyen valamit szeretett klubja érdekében. Lehet nagy szavalat mondani, hogy most vagy soha, mert egyhamar ilyen helyzet nem nagyon lesz a közeljövőben!
      Ennyi szerintem és nem több!

     • medvepuszi

      szerintem sokkal prózaibb az ok: a lóvé.
      dől az állami pénz, stadionépítés, taó, az akadémiák tömése, tévéjogdíjak (a királyi sokkal többet fizet, mint amit ér az egész, és még nagyobb lesz a különbség, ha kevesebb meccset adnak), és most már az szrt is. jelentkezzen, aki látja a pályán ennek a látszatját!

     • óóóóóóóóóóóóó egy tisztán gazdasági magyarázat :)
      vajon miért nem jutott nekem is eszembe?

     • Pelso

      szerintem más közegben sokkal könnyebben nyúlhatnak le pénzt, mint a focin keresztül, nem hiszem, hogy itt ez volna az elsődleges motiváció… a fradinál a népszerűség miatt nyomultak a többi meg sima “hobbi” szint + eltorzult “önmegvalósítás” (ov+ csányi)

   • Granero

    Figyu, ez bárkivel előfordulhat. :)
    Mi szeretünk titeket és köszönjük a sok munkát amit a blogba fektettek!!!
    :thumbsup:

  • papparam

   Van benne valami. :)

 • Stefan Istvàn

  Na nee.

 • Stefan Istvàn

  Az öreg tönkretett mindent amit a Kispest jelentett és van aki még mindig nem cserélné le? :) Ezt el sem hiszem komolyan! Ez olyan,mint amikor elkezdtek lázadozni páran,hogy minek nekünk stadion,minek költenek ilyenekre pénzt?Eszem megáll.Fradi,loki,ujpest(korábban)stb.kapott…,ja persze,nekünk minek is kellene…..Legyen mindenkinek,csak nekünk ne.Ezt is divatból mondták páran,ahelyett hogy belegondoltak volna.Most hasonló a helyzet.Szar a csapat(mint az utóbbi években mindig-persze nyilván volt egy-két “kivétel” idény),de régebben volt egy erős,jó szurkolótábor,ami érték volt ennél a klubnál,erre jött valaki aki még azt is sikeresen tönkretette(ezt még álmomban sem gondoltam volna,hogy ez valakinek sikerül),ami kitűnően működött.Falusi kiscsapat szintű meccshangulat van.Gyengeség lett az erősség helyett….Foci sem jobb,szar légiósok,nulla szakma ,kapkodás,elhamarkodott döntések…Vicc! Pökhendi,megmondóember tulaj,pénz nélkül,lezüllesztett márkanévvel(Budapest Honvéd).Ettől a helyzettől bárki és bármi jobb! Szíjjártó meg Kispest szurkoló(nem csak néző,hanem szurkoló),aki egyáltalán nem győr szurkoló(még mielőtt valaki belekezdene az örökzöldbe).Szóval,remélem nem csak pletyka ez a sztori.

  • A69W

   Ott a pont! Mindenben egyetértek veled!

   • A69W

    Lehet itt várni a Messiást, meg a majd a bekopogtató új tőkeerős multit, közben meg sopánkodni mindenen és szép lassan a romok tetején találjuk magunkat! Ki akadályozta meg eddig is, hogy változás legyen, hogy jőjjön egy új befektető? Senki! Tudomásul kell venni és legalább az esélyt meg kell adni és nem sopánkodni kell itt szerintem! Ettől ami most van rosszabb nem nagyon jöhet!

  • Granero

   Azért még mindig jobb mint egy Tarsoly, Bíró vagy Matyi akik a másvilágra segítették a klubjukat… :)
   Persze ki tudja, nincs rá garancia, hogy Kispesten nem lesz hasonló…

   Szíjjártó, Kubatov, Garancsi, Prinz Gábor, Simicska köszi nem kell. Megcsinálták a politikai/gazdasági stikliket aztán eljátszák a jóságos sportvezetőt… Persze azt valószínűleg azt is jelenti, hogy Magyaroszágon nincs elfogadható befektető, ennyit tudunk.

   • A69W

    Ez a lényeg, NINCS potenciális befektető Magyarországon! Aki lenne az vagy politikailag értintett vagy nem érdekli (Demján) az egész! Egyébként nem hiszem,hogy egy miniszteri székben ülve operatív módon lehet vezetni egy klubot! Ha lesz az egészből valami, tuti nem abban a formában, amit sokan gondolnak, hogy Szíjjártő ott fog ülni a stadionban és “dönteni fog” mindenben.
    Én továbbra is úgy képzelem, hogy rajta keresztűl jön egy befektető, befektetői csoport és lesz egy új vezetőség aki intézi a mindennapi ügyeket, és lesz egy kvázi “elnökség” aki dönt a fontposabb ügyekben, maximum ebben fog helyet foglalni Szíjjártó!
    Ma is felkelt a nap a tegnapi hír ellenére és nem fogják a csapat színét narancssárga-feketére változtatni,nem lesz a címerben narancs, úgy, hogy szerintem NO PARA és várjuk már meg mi lesz ebből.
    Jó tulajdonos nincs! Olyan nincs aki mindenkinek tetszen!
    Anno a Katonatisztek jók voltak a vezetésben?
    De Vries nem csinált marhaságokat, nem dobbantott?
    Pini sokaknak az álma volt?
    Hemingway utóbbi 10 évet meg ismerjük.
    úgyhogy szerintem Pausa és nem kell ettől annyira parázni!

    • Thibby

     Teljesen igazad van. Én nagyon várom a fejleményeket. Ne felejtsétek ezen múlik a klubbunk jövője!

    • Döme Sanya

     Az NB I vesztesége 4,6 Milliárd forint volt. Ezt nem a Kispest, meg a szegényházi kis csapatok hozták össze, hanem azok a csapatok melyek most politikusi háttérrel rendelkeznek. Ezért szerintem ilyen feltételekkel nem kell politikus a csapatba, és nekem Zöld-Horváth Ferenc se kell. Sőt tovább menve ezekkel a “szak”emberekkel a magyar foci se kell. A labdarúgás sport és játék, de ki beszél erről, csak a pénzről van szó. A focinak örömet kellene hozni magával, nem pedig bánatot és gyomor és szívgörcsös indulatot.

     • A69W

      Persze van a vágyálom, a vissza a gyökerekhez utópisztikus képzet, amikor a sport maga a vegytiszta játék, a fair play, meg respect meg ilyesmi :) Azonban ha felébredünk ebből az álomból akkor az egész világon más a helyzet! Már az utánpótlásban, az amatőr sportban sincs ilyen idealisztikus állapot, ez az egész sajnos a pénzről szól, az motivál mindet, egy hatalmas ÜZLET az egész világon! Lehet ideákat gyártani,de annak semmi racionalitása nincs.
      Horváth Feri zöldítéséről írtam az előző posztban, azért ezt így én nagyon nem merném kijelenteni….azért azt a tényt, ne felejtsük már el, hogy kölcsönadták, majd eladták Kispestról,nem Ő akart menni! Pechjére akkor tele voltunk azen a poszton spílerekkel és nem volt egy szakavatott szem akkor sem a vezetésben, aki ragaszkodott volna hozzá! Mit tehetett volna Horváth Feri és mondjuk Dragoner anno ebben a helyzetben akkor? Hagyják abba a focit csak mert kirúgták Őket a Honvédtól?

     • Döme Sanya

      Bocsi, akkor ne hívjuk focinak, hívjuk pénznyerő automatának, vagy csókos kifizető helynek, vagy leginkább öntámogató rendszernek.
      És ha az egész világon ilyen, attól majd biztosan jobban érezzük magunkat?
      Nem hiszem, hiszen üres a lelátó. Nem erre vagyunk kíváncsiak.
      Hiteles emberek kellenének, csak hát aki hiteles az nem rendelkezik kétes előélettel, és ebből adódóan sok pénzel. A labdarúgás is mint minden pénzmosoda lett. Ha a fogyatékos olimpikonok pénzét így kezelik, szerinted ezektől mégis mit várhatunk? Majd várom írásaidat mikor kiderül, hogy ez sem arról szól, hogy a Kispest megint szép lett, hanem a hiányzó pénzről.

     • A69W

      Én is várom a megoldási javaslatot, hogy akkor hogyan tovább?? Ez a helyzet neked megfelelő ami most van? Esetleg pár “hiteles ember” nevét is aki hajlandó és akar is rész vállalni a Honvédban?

     • Döme Sanya

      Írtam, pénzügyi háttérrel rendelkező hiteles nincs sajnos, elüldözték tönkretették, ……kergették.

    • National Hiphop

     Teljesen mindegy mibe szólna bele, CR2 minden formában vállalhatatlan. Amúgy gondolom minden szurker passzolgathat a pályán meccs után a gyerekével, különben kurvára nincs keresnivalója ott (sem)….

 • szilárd

  Rossival még lehet bronzérmes a csapat,de Fecóval kétlem.Agressziv edzőké a jelen és a jövő.Fletó szavaival: aki hideg és langyos,az üljön fel a gázsütőre! Fecóban és Csábiban sem lehetett látni az elhivatottságot,bárhogyan is igyekeztek.

  • A69W

   Akkor azt hiszem nálad Pintér Attila a megoldás, Ő nem hideg és nem langyos, agreszív és tolódik a gázsütőre bármikor :)
   Csábi kapott 5 meccset…..nála elhivatottabb kispesti érzelmű edzőt nem nagyon találni!

   • szilárd

    Kortársként nem gondoltam volna,hogy ennyire különbözhet a véleményünk egy adott klubról,már ha az a 69 évszámot jelent.Pintérrel amúgy sem tudom,hogy mi lehet a baj,hiszen megnézhetjük,hogy ki lesz az a válogatott edző,aki Vécseit minden hiányosságaival együtt behívja a keretbe és még játéklehetőséget is ad neki.Ha csak az U 20-as vb keretre nézek,egyetlen-egy honvédost sem tudok felfedezni közöttük! Az edzői sikeresség nem a klubhűségen és az érzelmeken fog eldőlni,Inzághi erre egy nagyon jó példa.Én kitartok Rossi melett,és tényleg,ahogy említetted is,az a szemlélet ami nálam elfogadható egy magyar edzőnél,az csak Pintérben van meg,ha bírni lehet azt a felfokozott ideg állapotot egészségügyileg.Úgyhogy a többi magyar edző felülhet a gázsütőre,addig is valszeg egyiket sem hívják külhonba,mert túl langyik.Szijjártó meg csak jöjjön,mert kell az a stadion.

 • medvepuszi

  mostanában elég negatív vagyok, de erről a hírről* csak annyi jutott eszembe, hogy miért ne, kétszer úgysem lehet semmit megölni

  *ha tényleg hír.. bár attól még, hogy légből kapottnak tűnik, még lehet, hogy biztos helyről kapott infó.. végül is már évek óta kering ez a pletyka, mégis most látszik komolyra fordulni a dolog.. ami meg az újságírást illeti, az csak leköveti az olvasókat

 • Boldizsár Ambrus

  Most olvastam a Nemzeti Sporton:

  A klub tulajdonosához hasonlóan Szijjártó Péter is röviden reagált sajtóképviselőjén keresztül, elmondta, egyetlen sportklub működtetésében, vezetésében sem kíván szerepet vállalni.

  hehe :) lehet tényleg kacsa volt :)

 • József Mészáros

  Basszus, amikor először láttam a hírt valahol, akkor csak a Szíjjártó nevet olvastam és aszittem nyártól visszajön a Pista… :))))
  nice

 • Granero

  Azért jellemző, hogy a Nemzeti Sport bármit leírhat és utána annyi sincs, hogy bocsesz… Nem mond le senki, nem rúgnak ki senkit, pont mint bármilyen másik magyar intézménynél…

 • A69W

  a poszt címe nekem valahogy így jött át :) a “maradhat ez a helyzet így tovább ami Kispesten van” …….:)

  • Pelso

   trianon akkora tragédia ennek a nemzetnek, aminek a közvetlen és közvetett hatásait nem lehet semmi máshoz hasonlítani és a mai napig hatnak. :( 1 foci párhuzam nyilván csak erős költői túlzás lehet… de az a súlyos amortizáció, ami a hemi alatt végbement a Honvédban, képletesen kicsit valóban hasonlít az elrabolt országrészek magyarságának és magyar értékeinek a pusztulásához.

 • Döme Sanya

  Akkor most zörög,
  vagy nem zörög a haraszt?

 • papparam

  Szerintem az egész egy kamu, hál’Istennek.

 • photon
 • Pelso

  Hanta, írtad valahol, hogy ritkán olvasod a kommenteket… jelzem én sem mindig olvasom végig az írásaitokat (elsőre) …:D
  ezért csak most akadtam erre a mondatodra : “Bevallom, nem igazán kedvelem az Öreget, de leírom, ezerszer inkább Hemibá, mint Szijjártó, és a pártcsapati lét.”

  az első felindulás után is úgy gondolod, hogy a hemi uralkodásnak van bármi olyan kis szegmense, ami méltó a csapatunk hagyományaihoz ? mit tudna ezen még rontani SzP és a politika ? most, ami van: pár száz néző,szakmai, morális nihil és a kiesés elleni görcsös küzdelem…lehet ettől rosszabb ? és még 1 fő kérdés: mennyiben tér el hemi 1 politikustól ?

  • szerintem lesz ma egy tisztázó poszt, ahol próbálom szájbarágósabban kifejteni az elveimet

 • Pelso

  offffff…. tud valaki Vécseiről ? ez is csak nálunk lehet,1 alapemberről ennyit kussolni

  • Cha-b
  • A69W

   tegnap ott ült a lelátón nem messze tőle, Kemenes és Ihrig-Farkas társaságában! Egyenlőre még birtokon belűl van :) remélem nem valami Debreceni Andris történet lengedezik a háttérben?
   Ja és még Vernes Ricsi is jelen volt egy nagy baseball sapka és két csinos hölgy társaságában :)

 • @veghhanta:disqus nem szorosan a bejegyzeshez kapcsolodo kerdes, de megis: az utobbi honapokban le lett irva, hogy Hemi mennyire elfogadhatatlan, a hagyomanyainkhoz meltatlan modon vezeti a klubot es mennie kene (amivel alapvetoen egyet lehet erteni). Most viszont azt irod, hogy annak semmi ertelme, hogy partcsapat legyunk (ami kb. az egyetlen realis alternativa, ha nem Hemi). Akkor most mi is az a REALIS megoldas, amit szeretnel a vezetoseget illetoen? :)

  Lassuk be, hogy egy evek ota kb. 1000 fos aktiv szurkolotaborral biro, 15-20 eve teljesen eredmenytelen csapat vagyunk (leszamitva par magyar kupagyozelmet), egy hazai szinten atlagosnal kicsi jobb akademiaval, elkeserito infrastrukturalis helyzettel, nulla szponzori hatterrel, de nagyon dicso multtal. Komolyan hisszuk, hogy mindezekre epitve a semmibol elobukkan egy Honved-erzelemu milliardos es elkezd penzt pumpalni a csapatba es hajlando mindezt hosszu tavon fenntartani vagy akar tovabb fejleszteni? Mert erre oszinten szolva semmi esely nincs. Igy a kerdes marad, hogy Hemi vagy partcsapat – akkor pedig mar inkabb Hemi, nem? Igy viszont a bejegyzeseitek csak olajat ontenek a tuzre es tovabb rontjak a mar alapvetoen elcseszett kapcsolatot a szurkolok es Hemi kozott. Vagy valami elkerulte a figyelmemet?

  • Pelso

   szerintem valami elkerülte a figyelmedet: Hanta hemi mellett érvelt… :)

   • Nem a mostani bejegyzesre celoztam hanem az utobbi honapok posztjaira, pontosan azert mert eddig Hemi volt az ellenseg, most meg a partcsapat jovokep…

    • Pelso

     ja, így ok! csak mindenkiben kavarognak a gondolatok és nem mindig sikerül rendezetten leírni, legalábbis én néha kell alakítanom utólag

   • Azért az túlzás, hogy az Öreg mellett érvelnék, csak jelzem, hogy a forró trónon égetés és az altatás utáni méreginjekció közül inkább az utóbbit választom, de ha lehet, akkor persze egyik sem.

    • Pelso

     egyetlen dolog szól SzP mellett: heminél tuti nem jön/jöhet szponzor ! sem önkéntes, sem “önkényes”… marad ez az amcsi nyugdíjas stílusban előadott, sehova sem vezető, öncélú bohóckodás…

     • persze, ami most van, arra remektaláló jellemzés a “sehova sem vezető, öncélú bohóckodás”, max a pozőrséggel egészíteném ki. ez rossz, nem tagadom.
      az meg legyen az én bajom, hogy még hajlandó vagyok hinni bizonyos elvekben :(

  • Szerintem ez nem vagy-vagy szituáció. Tehát nem hiszem, hogy Hemi egyetlen alternatívája lenne a politikum csapatává válás.
   Persze, nem kedvelem, sőt, Csábi kirúgásának körülményeivel végleg elkaszálta magát nálam az Öreg, de ez nem érv arra, hogy boldogan dőljek bele a fenntarthatatlan, csupán megfelelési kényszerből (és akkor még finom voltam) átpolitizálni szándékozott új Kispest karjaiba. Inkább gyűlölöm a látszat szintjén magántulajdonú modellt tovább, mert ilyen a tulajdonosa, mintsem megkérdőjelezzem a magántulajdonú futball létjogosultságát. (Most azt hagyjuk, hogy a bevételeink hány százaléka állami, mert azok között szinte csak a TAO az, amire simán rámondom, hogy nem lesz mindig, de a többi az a futball, mint termék értékesítéséből származó bevétel, valamint a közoktatástól átvállalt feladatok és többletszolgáltatások ellentételezése.)
   Pont ma akartam arról egy posztot, hogy ha egy politikusnak annyira fontos a szeretett klubja, akkor vesse be a tekintélyét, de maradjon a háttérben, miért kellenek nekik azonnal posztok, címek, klubok? Az miért nincs, hogy mondjuk tárgyalgat, és néha szóba kerül, itt van ez a klub, fasza lenne mondjuk szponzorálni? Miért gondolkodnak látványosan fenntarthatatlan modellekben? (Persze, tudom én, hogy a politikumban is a tartósságra kell berendezkedni, mert csak úgy lehet számolni a jövővel, szóval ha egy politikus megjelenik egy klubnál, akkor az hosszú távon tervez. Viszont az életszerűség nem ezt mutatja.)
   Még egyszer akkor: nekem nem Szijjártóval van bajom, felőlem annyit segít nekünk, amennyit csak tud. A politikum futballban tapasztalható jelenlegi működését nem akarom Kispestre. Az más kérdés, hogy nehéz úgy érvelni, írni, hogy rögtön rávágható, de Hemit sem akarom, akkor mit?
   Nem vagy-vagy, akkor sem.
   (Szerintem, de lehet tévedek, eddig stabilan ugyanazt mondtam, és általában próbáltam felhívni rá a figyelmet, hogy a mondandóm másik oldala nem feltétlen az, ami rögtön rávágható.)

   • belos

    “Pont ma akartam arról egy posztot, hogy ha egy politikusnak annyira fontos a szeretett klubja, akkor vesse be a tekintélyét, de maradjon a háttérben, miért kellenek nekik azonnal posztok, címek, klubok?”

    Szerintem itt konkrétan erről lesz szó (ha szó lesz). A magyar külügyminiszter nem fog odaülni elnöknek meg döntéshozónak, ideje sem lenne rá.

    Amúgy az oké, hogy szerinted nincs “vagy-vagy helyzet”, és ezért sem fogadod el, de az élet azt mutatja, hogy van. Azon lehet gondolkodni, hogy ez jó vagy sem (nem az), de ez a helyzet. Továbbra is azt mondom, túlságosan idealista vagy. Piaci alapon a kutya nem jön ide, nézd meg hol tart a klub (vagy akár mi, szurkolók is)

    • amíg élek, remélek :)

     • belos

      Ne is mondd, minden héten tolom az eurojackpotot. Múltkor 2+2-esem volt, ha még 3 kurva számot eltaláltam volna, most nem lenne miről beszélnünk! :D

     • megvennéd a külügyminisztériumot? :)

     • Pelso

      ja…meg a Honvédot, aztán kinevezné Petit ügyvezetőnek a Honvédnál ! :)

   • A politikusi szerepvallalassal, illetve, hogy lenne lehetoseguk a hatterbol segiteni teljesen egyetertek. Az egy mas kerdes, hogy amugy kaptunk e volna ekkora tamogatast a stadionra, ha a Szijjarto nem kulugyminiszter… Nem lennek meglepve, ha ott pontosan ez tortent volna.

    Azonban az elozo kerdesemhez visszakapcsolva, kisse maskepp fogalmazva: konkretan milyen tulajdonosi strukturat preferalnal a nyartol kezdve, amit szerinted realis szamunkra a mostani helyzetben? (Ki lenne a tulajdonos, milyen forrasokbol lenne ez mukodtetve, stb.)

    • medvepuszi

     a háttérből segítésről: tudtommal szponzort is küldött már, nem is kicsit, csak GFH-ék elcseszték

  • papparam

   Nincs itt ellentmondás, pofonegyszerű:
   1: Botrányos, amit Hemi művelt itt majd’ 10 év alatt. Ezt el is kell mondani minden létező fórumon.
   2: Hemi, vs. pártcsapat? Hemi.

   Ennyi.

 • Döme Sanya

  Huuuh ez nagyon jó, volt. Ha minden rendben menne Kispesten, hogy unatkoznánk.

  Továbbra is állítom a politika teszi tönkre a labdarúgást. Még a szponzor pénzek is emiatt kerülnek a csapatokhoz. Útépítő multik stb. most hirdetnek, és szponzorálnak, mert csak így kapnak munkát. (most az alkotmányos költséget hagyjuk) Csak az a baj, hogy pont ennyivel drágábbak. Na most akkor ki is támogatja a focit. Az adónkon keresztül mi. Hagy döntsem el én kinek adnám. Az egész támogatási rendszert azok hozták létre, és tartják fent, akik élvezik a hasznát. Mert hát a multi és a szponzor nem vágja fel otthon a szalmazsákot, és talicskázza a csapatoknak a pénzt.
  Akkor jön a politikus, és a mi pénzünkön megmentőként mutogatja magát.

  • Károly Erdélyi

   Sántít erősen a logikád. Hogy gondolod, hogy te döntsd el, az adódból kit, vagy mit támogatnál? Gondold végig: megkérdezzenek, hogy a nem létező M8-as autópálya építésére, vagy a békéscsabai kórház bővítésére, esetleg a debreceni virágkarnevál támogatására adnál? Az új kispesti stadionra adnál? És ha újpesti lennél, akkor is?

   • Döme Sanya

    Miért a 2x 1 % ról nem hallottál, nem én döntök. De igen. Azt viszont piszokul unom, hogy egy idióta kiáll és azt állítja magáról, hogy ö a megmentő mert pénz hoz.
    Ezek vinni szoktak, nem hozni. És egy dolog tuti. Ebben az országban a légyszar eltakarításának is, te meg, én meg, mi vagyunk a költségviselője, mert máshonnan nem terem a pénz. A virágkarnevált és a stadiont is mi építjük. És az én adómból ne jó pofizzon senki, nem arra adtam, hanem a közjó érdekébe. Ez a szar amit ma megtévesztett emberek labdarúgásnak hívnak közel sem az. Ki engedhet meg magának 4-5 milliárd mínuszt évente. És ha mi támogatnánk az készülne, és az működne amit szeretnénk, vagy azt amire volna igény.

    • A69W

     ez a demokrácia, a vállasztott népképviselet játékszabálya.
     persze lehetne minden egyes kérdésben népzsvazást rendezni, de azt hiszem abban nem sok köszönet lenne :)

    • Pelso

     szerinted hány “bank-konszolidációt” fizettek ki az adóinkból ? és ne csak az szja-ra gondoljatok(áfa,jövedéki adó)! mikor volt ebben az országban utoljára vagyonleltár? Ki az aki megengedheti magának, hogy ne tudja mennyi vagyona van?? ez az egész konstrukció megérett a pusztulásra és nem csak Mo.ra gondolok, hanem az Eu ugyanúgy rohad az usáról nem is beszélve, nem sokat tévedtek a világvége hírnökök…

     • Döme Sanya

      Egyetértünk, csak én nem különböztetem meg a labdarúgást a többi mástól.
      A politikus semmit sem csinál ingyen, három év múlva ráfizetnénk.
      Egyes klubokat azért emeltek ki , hogy növekedjék a nézőszám, (és viktoriánusz népszerűsége) erre a hülye magyar, még se jár ki a meccsre, és
      alakul a népszerűtlenség is.

    • Escape

     “Ki engedhet meg magának 4-5 milliárd mínuszt évente.” Jól mondod!
     SENKI!
     és ezért puszta illúzió változást várni

 • Károly Erdélyi

  Eljátszottam a gondolattal, hogy Szíjjártó Péter szerepet vállal. Az azért ugye, nem kérdés, hogy a klubot szereti. Ott ül gyakran a meccseken, nyilatkozott is erről többször. Tehát. Ha úgy vállalna szerepet, hogy hozna befektetőt és telerakná a klubot a klubhoz kötödő régi emberekkel (Csábi, Pisont, Kovács Kálmán, stb.), akkor is kapálóznátok?

  • Pelso

   ennyi.. (de úgy tűnik nem jön… és marad a hemi posvány :/ )

  • Cha-b

   Ez ellen nem hiszem, hogy bárkinek is kifogása lenne. :)
   Nekem már az is elég lenne, ha hozna a mellünkre egy Gazprom/Bwin feliratot a seggünkre meg egy telekomot. :P
   Amúgy sztem kacsa és csak átvették innen. Ha jövőre lenne szponzorunk, akkor viszont tuti van valami a háttérben.

  • Károly Erdélyi

   Egyébként valszeg az a hír forrása, hogy ült az egyszeri újságíró a népsport szerkesztőségében, akinek kiadta a főszerk, hogy kellene valami ütős hír. Hát kitalálta.

  • nemár, hogy azért mert valaki kispest-szurker és most a hatalomban van, akkor rögtön messiás is legyen egyszeriben.
   ha nem veszi meg a klubot (lesz tulajdonos), akkor ne akarja, mert ez egy piaci cég, ahol történetesen számunkra elfogadhatatlan a tulajdonosi szerkezet. (vajon mennyiben lendítene a jog/vagyonbiztonságon, hogy egy politikus csak úgy megszerezhet magánvállalkozásokat?) legfeljebb segítsen a háttérből, ha már erre lehetősége van, mert olyan poszton ül, olyan közegben mozog.
   ennyi erővel hányan tarthatnák most is a markukat posztért, pozícióért, csak mert alturista módon, vagy pusztán szeretetből segítenek a klubon? és közöttük hányan vannak, akik már bizonyították is, hogy nem csak ígéretek?

   • A69W

    tudtok mondani egy olyan üzletembert, politikust, befolyásos embert, pénzembert aki kispest szurker és minimális hajlandósága is van foglalkozni ezzel a klubbal?

  • Döme Sanya

   Te most álmodsz? Tudod kit hozna a féllábú szomszédját és feleznék a lóvét. A TV-ben meg szépeket nyilatkozna a nagybetűs Klubhűségről.

 • Amúgy költői kérdés: ha nem nevezzük ki Horváth Ferit mondjuk, akkor Szijjártó se segít (valamilyen formában)? Kapcsiból összekötni a kettőt kissé zsarolás-szagot áraszt nekem.

 • Cha-b

  Hemi blog
  http://www.nb1.hu/hirek/barack-kispesten

  ” Parádé! Csoda, hogy mire képes egy tehetséges tulajdonos!” :D

  • empires321

   Hát ez rohadt jó, van humora az öregnek bírom ahogy a semmiből keltett pletykákat leüti, mint a sz*rt :D :D

 • papparam

  Egyébként aki arról álmodik, hogy az “államivá válással” eljönne a kánaán, az inkább ébredjen fel. Ugyanúgy a Vidit, meg a Fradit tolnák elsősorban, szerintem mi a középmezőnyben küzdenénk maximum. Viszont a negatív dolgok, a kártya, a szurkolók kriminalizálása, a meccsek színházi előadássá tétele, ultrák elmaradása, sőt, maga Hemi továbbra is megmaradnának.
  Lehet, hogy most nihil van, de lényeges változás nem jönne, legalábbis számomra. Ezért meg nem éri meg.

  • Pelso

   a kánaán és a “kieséstől rettegünk” helyzet között elég széles a skála…:) épp elég lenne, ha a 3 ezres sapka helyett/mellett pl. ide tudnánk hozni és meg tudnánk tartani 1 Martinez kaliberű játékost és lehetne tervezni, építkezni évekre, nem csak félszezonra…

   • papparam

    Vagyis középmezőny, ezt mondom én is. Tudatos tervezés, építkezés? Ugyan, ennek eddig sem a pénz volt az akadálya. Tehát maximum annyi változna, hogy nem a kiesés ellen küzdenénk, hanem az lenne a kérdés, hogy 4-8 között hol végzünk. Nekem ez nem nagy változás, ezért aztán nem éri meg kutyába lemenni…

 • Pingback: Napikispest 2015.05.28. | Csak a Kispest!()

 • Player

  Azt, hogy a politikusunk részvétele jó lenne-e azt csak a jövő tudja eldönteni. Hemi szerepét már beárazták az utóbbi évek.
  Azt nem mondanám hogy nekem nincsenek elveim, de az biztos hogy másmilyenek mint Hantának. Szerintem ha kapunk jó lapokat, akkor játsszuk meg őket jól. Azért mert az egész játékot cinkelt paklival játsszák nem kéne becsületből hagyni, hogy levetkőztessenek.

  • szerintem az tök jó, hogy elvek mentén tudunk vitatkozni, és nem meggyőzni próbáljuk egymást. ez viszi előre a világot. (állítólag) (és persze normális helyeken)

 • medvepuszi

  Azért ezekről a cáfolatokról eszembe jut, amikor mindenki tudta, cikkek is jelentek meg arról, hogy hónapok óta tartozik Hemi a játékosoknak. (3-4-5 éve lehetett?)
  Erre az volt a válasza, hogy mindenki percre pontosan megkapta a fizetését.
  Ja, a minimál alapot, a többszöröse, amivel lógott, nem fizetésnek számított.
  Szóval, gondolom senki nem arra számított, hogy személyesen a külügyminiszter lesz a vezírünk, és mostantól ő blogol az nb1.hu-n. Ettől még megjelenhet a klubnál a sógora, a szomszédja, vagy a ‘keszi futsalosok segédgyúrója. Ahogy pl. a Vidi sem OV-é. Ja.
  Alapból én is ellene lennék a politika túlzott befolyásának, legfeljebb azért nem húzom fel magam ezen a lehetőségen, mert szerintem sokkal kisebb lépés lenne a mostani helyzetünkből, mint ahogy sokan látják. Nekem úgy tűnik, már régóta nagyon is komoly a politika befolyása a Honvédnál (láttuk pl. GFH öregek otthona-bizniszénél, vagy a Bozsik visszavásárlásánál, hogyan függenek össze a dolgok, még akkor is, ha szorosan véve nem pártkatona), Szíjjártó vagy egy samesza legfeljebb egy nem túl nagy lépés innen.

  • Benjámin Nemzethy Eisenberger

   Azt az öregek otthonát GFH el akarta passzolni az államnak, de annyira sáros volt a terv, hogy még ők sem fogadták el. (állami támogatás csökkent – nem éri meg idősek otthonát fenntartani leszarom alapon)

 • Pingback: BRÉKING: Rossi +2 év! | Csak a Kispest!()