Kiszavazósdi: végeredmény

Néhány napja feltettük azt a nem kevéssé provokatív kérdést, hogy a jelenlegi keretünkből (akkor jelenlegi) kiket szeretnénk látni jövőre is. A mai zárásig 630 válasz érkezett, ebből az adattisztítás után maradt 530, ami azért elég jó számnak mondható.

Annyi azonnal látható, hogy az akadémistákat felül-, a nagy ritkán szerepet kapó légiósokat pedig  durván alulértékelte a kommuna. Részemről már az is kérdéses, hogy például Palaciosra 496 értékelés érkezett, ami valószínűleg több, mint ahányan az országban egyáltalán látták őt meccsen játszani. (Emlékeim szerint talán nekem sem sikerült.) Így az ilyen esetekben arra lehet következtetni, hogy pont a név ismeretlensége miatt került a felesleges kategóriába.

A futtatott légiósok közül leghátrébb #kone10 végzett, akinek azért mi is csaptunk egy kis hájpot itt a blogon. Előtte egy teljes századdal a tavaly visszahozott Vidovic, ami azért is kemény, mert a piros lapokat számolatlanul gyűjtő, házi öngólkirályunk, Kristi is hat tizeddel tudta verni.

téli kilencekből Elez végzett a legelőrébb, – a szavazás korábban említett sajátosságait is figyelembe véve – az igen előkelő 13. helyen. Utána Punosevac, aki ippeg átlépte a két és feles átlagot, vagyis a ha ló nincs, jó a Punó is alapon esetleg beférhetne szerintetek a következő évi keretünkbe. A többiek nagyjából a fasorban sincsenek, pedig ők voltak a “három ilyen centere az országban nincs senkinek” és a “most egy fokkal komolyabb légiósokat igazoltunk” címszavakkal jellemzett eresztés.

Ha a leginkább marasztaltakból egy kezdőt kéne mondani, akkor az valahogy így nézne ki (a nevek után a helyezések):

Kemenes (11) – Botka (2), Ignjatovic (1), Elez (13), Baráth (6) – Vécsei (6), Hidi (7), Nagy Geri (8) – Prosser (3), Gyula (10), Holender (4)

Első blikkre nem hangzik rosszul.

És itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy belerúgjak a tavaly nyári igazoláspolitikánba egy újabbat: aki akkor lapattintotta Kecsóra Botka Endit, az (inkább kitöröltem innen egy félmondatot).

Végeredmény
név helyezés átlag
Ignjatovic légiós 1 4,83
Botka MFA 2 4,83
Prosser MFA 3 4,78
Holender MFA 4 4,78
Vécsei MFA 5 4,75
Baráth MFA 6 4,74
Hidi saját 7 4,72
Nagy Gergő MFA 8 4,54
Gazdag MFA 9 4,48
Youla légiós 10 4,44
Kemenes magyar 11 4,42
Csábi MFA 12 4,09
Elez légiós 13 3,89
Ikenne-King légiós 14 3,86
Godoy légiós 15 3,86
Lőrinczy MFA 16 3,83
Horváth A. magyar 17 3,69
Ihrig-Farkas MFA 18 3,38
Czár MFA 19 3,24
Punosevac légiós 20 2,57
Meza légiós 21 2,49
Daud légiós 22 2,31
Morgan légiós 23 2,18
Kristi légiós 24 1,83
Ontivero légiós 25 1,77
Vidovic légiós 26 1,45
Izazola légiós 27 1,36
Kosnic légiós 28 1,22
Kone légiós 29 1,21
Palacios légiós 30 1,18
Projic légiós 31 1,18

félkövérrel a már távozottak

“Kiszavazósdi: végeredmény” bejegyzéshez 62 hozzászólás

 1. Nyilván Palacios-ra azért ment a sok menjen, mert ha a rendkívül erős keretbe se fért be, akkor aztán tényleg nagy zseni lehet. Én is simán nyomtam rá egy menjen-t, pedig ha szembe jönne az utcán fel sem ismerném. Éppen ezért nem is hiányozna.

 2. Mit mondjak, játéktudást figyelembe véve kissé elfogult. Elez 13 helye egyszerűen nevetséges. Vécsei nem is játszott, amikor meg, akkor hogy! Én továbbra is azt mondom középső sorban a hölgy marad. Az összeállítás NBII. középcsapat.

  1. Akkor nem értetted a kérdésfelvetést :)
   Nem az volt a lényeg, hogy idén ki mit mutatott, hanem, hogy jövőre maradjon-e?
   Úgy viszont Vécse megkérdőjelezhetetlen.

   1. Bocs, de akkor a drága láthatatlan Ontivero miért megy. Értéke alapján a többiek távolról szagolják.
    Szerintem maradjon, de úgy se marad. Ennek így nem sok az értelme. Aztán Godoy nem fér be?
    Fél lábbal mankóval is veri a többséget. D e ezt csak neked mondom, mert rögtön lehord Manóló az akadémia védőszentje.

    1. Elez lehet, azért végzett ennyire hátul, mert kölcsönben volt, úgysem maradhat. Godoyt viszont én sem értem. Illetve a magyarok dominanciája is érthető, mert tudjuk a légiós kvótát.

     1. hááááááát, ilyenkor az a tapasztalatom, hogy a többség alapvetően gondolkodás nélkül csak kattintgat. nem feltétlen tudják, hogy ki van kölcsönben, és még ha tudják is, nem mérlegelnek.

 3. Igen kellett volna egy extra valasztasi lehetoseg: Nem lattam jatszani (AKA az meg ki a tokom) :)

 4. Amúgy ez a 11 a leggyakoribb tavaszi kezdő kb, nem? Csere: Godoy, King, Puno

 5. Igazából a 11 légiós távozása azon felül, hogy csökkentve lett a légiósok száma, azt is jelenti, hogy legalább ugyanennyi (magyar) játékossal bővíteni kell a keretet, hisz a létszámnak meg kell lennie, 24-25-s kerettel nem lehet nekiszaladni ennek a bajnokságnak. Namost az MFA-ból nem lehet 11 játékost felhozni, mert az egyenes kiesést jelent. Szóval muszáj lesz magyar játékost igazolni. Szóval nagyon kiváncsi leszek az elkövetkező pár hónapra. :)

 6. Godoy emlékeim szerint elég sok meccsen nem játszott. Valószínűleg ebből fakad az alulpontozás.
  Végignézve a rangsort, olyan szempontból jó ez a légiós limit dolog, hogy most már nem fog ide jönni boldog-boldogtalan, mert nem fog működni a 10 légiósból, ha csak 1-2 válik be, már jól jártunk filozófia. Viszont kétségtelenül sokkal körültekintőbben kell légióst igazolni, hisz a korlátozott létszámúk luxus lesz a nb3-ba igazolni őket. Viszont tekintve arra, hogy gyanítom a magyar játékosok ára – ha erre az átigazolási időszakra talán csökkenni fog – de pár év múlva újra beáll az irreális értékre…úgyhogy valószínű az MFA-n nagyon komoly nyomás lesz, hogy minél többen jöhessenek fel a nagycsapatba.

  1. Sztem meg éppenhogy felfele fognak menni a magyar játékosok árai/fizetési igényei, mivel nagy lesz rájuk a kereslet a légióskvóta miatt. Mindenki magyart akar majd igazolni, a légiós nem alternatíva, ezért az árak is “feltornázódnak” majd az ajánlat “adok-kapokban” .

 7. Godoy nálam a három kezdő légiós között van. Amúgy, ha csak három lehet egyszerre a pályán a keretbe is elég lenne öt légiós.
  Hemi szerintem a végletekig ki fog várni az igazolásokkal, amikor a csapat nélküli játékosok már félpénzért is eljönnek. A végére persze az marad majd aki senkinek se kell.

 8. OFF: Sztem felesleges emiatt a szavazás miatt egymásnak ugrani, mert egyáltalán nem mérvadó. Jó dolog volt, meg érdekes is, de egyes fiatalok jóval felül vannak értékelve elfogultság miatt, egyes légiósok meg alul az elfogultság hiánya miatt. :)

 9. Mondjuk,ha marad Ontivero,akkor maradt volna a 400 misi is.Valahol igaza van az mlsz-nek ,ott ahol a fejlődésnek és a tenni akarásnak a halvány szikráját sem látni,oda felesleges pénzt pumpálni.Bezzeg Kemenest várhatóan meg sem szorongatják új igazolásokkal,pedig Tujvel,Pogacsics v. Kamenár klasszisokkal jobb kapusok.

   1. Kamenár és Tujvel szerintem is jobb, Pogacsicsot nem láttam annyiszor,h ráfogjam

 10. Szerintem elez megszerzése lenne a legjobb erősités nem tudom volna e esély a vissza szerzésére de ö már be épült a csapatba és szerintem biztos pont hátul. Én tartanák attól hogy újabb védőt hozzanak időbe telne beépiteni ignja mellé vagy megint baráth lenne belül ami nem volna jó megoldás. Már pedig valaki kell ignjatovic mellé ha megint azzal megy a fél szezon hogy keressük a védelmet az nagy hátrány lesz. Nem beszélve arról hogy ha netán még öt is eladjuk. Na akkor milyen nagy baj lesz!! Ja és nekem akkor is bassza a csőrömet ontivero . Itt volt egy nagyon jó kis focista és semmit nem tudott mutatni ilyen olyan dolgok miatt ha már a galata pénzeli jó lenne még egy évre hogy bizonyitson. A törököknek tuti biztos hogy nem kell . A többi távozott légios meg szót se érdemel örüljenek neki hogy honvéd játékosnak nevezhették magukat egy darabig. Mindenki oda van hogy na most majd magyar játékosokat fog igazolni hemy, biztos hogy jó lesz az nekünk? Eddig is sokk volt a megélhetési játékos most a sokk megszünt csapattal még több ilyen lesz.

 11. Utolsó három héten kezdünk igazolni???????
  Vagyis augusztus 10-31-ig?
  Ennyire Hemi se lehet bolond

  1. pedig éveken át ez volt. nekimentünk akár az európa ligának is a tavalyi, már megtisztított kerettel, még újak nélkül. aztán augusztusban jött egy csomag légiós.
   idén ugyebár ez nem fér bele.
   nagyon kíváncsi leszek.
   pláne, hogy _állítólag nem is túl jó a hírünk, miért jönnének ide játékosok? (azon túl, hogy részben kényszer, mert beszűkülni látszik az nb1-es lehetőségek száma)

  1. nem olvastad,h nem vitt Honvédost ez a germán… ? (mert állítólag összebalhézott az MFA vezetőjével)

   1. Ebben a történetben szerintem mi vagyunk a hibásak. Ha nem engedjük el a játékosainkat a felkészülésre, mit várunk?
    Amúgy állítólag a német faszi kifejezetten jóban van a hollanddal, nem utóbbi nem engedte el a korosztályos csapatokból a kispesti játékosokat.

    1. nem engedtük el vmikor ? nem emlékszem ilyenre.. ráadásul most nem is nálunk vannak

   2. Amit azóta cáfoltak is, hogy ez lenne a háttérben… Hemi már sokszor bizonyította, hogy az esetek többségében nem kell elhinni neki semmit… Sem Bobálnak sem Gazdagnak nem volt kiugró idénye… simán kimaradhattak ok nélkül is.
    Bár Bobáltól csak a múltkori meccset láttam, de hogy 3szor nem tud levenni egy olyan labdát ami a lábára esik…
    Közben gól, basszameg

    1. melyiknek volt ezek közül kiugró idénye ? :) az vicc, hogy a Bobálok, Csábi és Gazdag közül 1 sincs ott… Bobál Geri nagyon gáz 1 ideje a felnőttek között, de a saját korosztályában mindig is kiemelkedőt tudott nyújtani.

     1. Testfelépítése/fizikuma miatt, nem a focitudása miatt., de ez pont elveszik a felnőtteknél, ezért szenved és nem is tud semit sem csinálni a pályán.

      Nem ismerem őket, ezért nemtudom, max azokat akiket nb1es meccseken láthattam. :)
      De én nem hiszek ezekben az összeesküvés elméletekben válogatott szinten…

      1. nézd meg az elmúlt pár év up eredményeit! fradi sehol nincs, miközben Bobálék mindent nyertek (felcsúttól is jobbak voltunk)…most meg kiket tolnak…? orbán csapatok+fradi… :/ nem mondom, hogy mind a 4nek ott a helye…de hogy 1 sem, ez nem szakmai döntés

       1. Azért, mert ők játszanak az nb1-ben. A most beállt Nagy Dominiknak 10+ felnőtt meccse volt idén a Fradiban. Nagy Ádám kezdő volt a kupadöntőn. Ne őket fikázzuk, amikor mi csináljuk szarul.

        1. senkit nem fikáztunk a srácok közül…csak pár srácnak sokat dobott volna a karrierjén, ha itt lenne…és esetleg, aki itt van, az sem jobb, vagy alkalmasabb. ha pedig csak az up eredményeket nézzük, olyan nem volt még h ne legyen MFA-s 1 korosztályos csapatban

         1. Klubokra gondoltam, nem a srácokra. Nyilván utóbbiak nem tehetnek róla, hogy – például esetünkben – hiába nyernek mindent UP szinten, ha a felnőtt csapathoz minden szezonban jön 5-6 hulladék légiós, akik foglalják a helyet. Megrekedünk ezért UP szinten, és ez pont ennél a korosztálynál jön ki.

          1. ebben igazad van, hogy ez a legneccesebb korosztály, amit a legsz@rabbul kezel a Honvéd.. :/ de azt tartom, hogy 1-2 srác tőlünk is odafért volna

          2. Ezt nem is vitatom, csak jeleztem, hogy inkább a mi hibánk, hogy nincs ott egy sem.

       2. Szoktam nézni az eredményeket, meccseket csak a Puskás szuzuki kupát szoktam látni, vagy ha más miatt esetleg vannak a tvben. Én azt figyeltem meg, hogy taktikailag nagyon felkészültek, fegyelmezettek, fizikailag is rendben vagyunk, de a Puskásban/MTKban sokkal több ügyes, technikás gyerek van, gondolom nálunk az a legvégső szempont a kiválasztásnál. Olyan igazán ügyes technikás játékos még 1 sem jött ki az MFA-ból ebben talán Prosser a legjobb közülük, a többi inkább “iparos”.

         1. Lőrinczy elmúlt 21 éves és még nem tudta beverekedni magát ebbe a bivalyerős NB1-be…

          1. most nem az U20 volt a kérdés. ami a felépítésüket illeti, épp ezt fejtegettük lentebb…úgy tudom Ati sérült és baromira nem kellet volna kölcsönadni csabára

         2. Vécsei az a tipikus edzőkedvenc játékos, akit felküldök a pályára tudom mit kapok tőle, mert általában mindgi hozza uyganazt (ezt az évet leszámítva), de rá sem tudnám használni a technikás jelzőt, akinek minden mozdulatában bennevan a foci, és képes váratlan egyéni megmozdulásokra.
          Lőrinczyt nem láttam annyiszor, hogy legyen róla véleményem, de az is beszédes amit belos írt róla.

     2. Bobált láttad játszani felnőttek között?
      Gyirmóton 830 percet volt pályán és 6 gólt lőtt és 3 gólpasszt adott a transfermarkt szerint.

      1. kövesd ellen láttam,hát, inkább ne láttam volna…7 ziccerből 1 bepattant a válláról

 12. Spec nekem Godoy egy nagy kedvenc, de ez ugye csak egy játék volt, ahol – és mert így működik a szurkoló – nyilván az ismertebb nevű akadémistákat felül-, a légiósokat pedig inkább alulértékelte a tömeg.
  Ha valahogy képesek lennénk ettől a pszichológiai résztől megtisztítani a számokat, akkor King és Godoy szerinte a top11 környékén ácsorogna.
  Lehet, hogy rangsorban nem néz ki jól a helye, de ismerve a kispesti közállapotokat és az ilyen szavazások sajátosságait, a 3,86 kimondottan parádés érték. Szóval így kell nézni.

  1. Mar rajta vagyok az eves osztalyozokonyvek es az InStat statisztikainak elemzesen. Erdekes lesz osszevetni ezzel a listaval.
   Nekem van egy olyan tippem, hogy jocskan lesz elteres, tobbek kozott talan pont Godi javara is.
   Igy ugye harom, egymastol fuggetlen adatsorunk lesz:
   – egy szubjektiv menjen/maradjon,
   – egy objektivan mert InStat,
   – es egy hetrol-hetre adott ertekeles a mutatott produktum alapjan.
   Szerintem ez a harom egyutt mar tobb mint kortekt egy internetes jatszadozashoz merten.

 13. Jók a srácok, bár Mervó potyája sztem nem volt bent :) , de megadták és ez a lényeg, az a Tamás srác viszont nem okos… :P Hatalmas pénzbüntetéseket szabnék ki én szövegelés, sípszó utáni labda elrugásos felesleges lapokért…

  1. szánalmas 1 béna bíró, de ez a Tamás gyerek…no comment…most már szétszívatják a csapatunkat a brazilok, ahogy felállva passzolgatnak a mieink meg rohangálnak…sajnos ki fogunk kapni iszonyat nagy energiák beáldozása után :/

   1. Mondjuk Kalmár kapufája után volt egy tizigyanús eset, mikor elhúzták a magyar lábát, nem tudom már kiét.

  2. Bent volt, látszott egy kameraállásból tisztán, le is esett a vonal mögé.

 14. ilyen férgek teszik tönkre a focit, mint ez a noname arab senkiházi…

 15. Visszatérve a képre, azok a szomorú képűek ikertestvérek? Marhára hasonlítanak egymásra.

 16. Vécseit az NB3-ba fél évre vissza kellene rakni, ha kiemelkedőt nyújt jöhet vissza az NB1-be, ha nem akkor nem érdemes játszatni. Az idén mutatott lélektelen játéka szerintem még az NB2-be sem elég. Holender a szezon végére összekapta magát, gratula neki. Prossernak volt egy két jó meccse, azt hittem, hogy felveszi majd az NB1 ritmusát, de sajnos nem sikerült neki (ez még kevés). Őt kicsit fejben kellene rendberakni, mert folyamatosan rossz megoldásokat választ. Nagy Geri csupaszív játékos, de Hidivel együtt nem férnek el a pályán. A két játékost össze kellene gyúrni… :) Botkától amit láttam pozitív, csak így tovább, nehogy ő is elvesszen a süllyesztőben, mint annak idején Novák Alexis.

  1. Azért nem olyan vészes a helyzet Vécseinél hogy száműzni kelljen, egy Rossival végigdolgozott alapozás után remélhetőleg újra rendben lesz fejben.

   Rossi alapozásai után mindig jobbak vagyunk fizikumban a többi csapatnál, idén is ezt várom. :)

   Lipták, Lang kettősből az 1iket meg kellene szerezni Ignja mellé (ha marad), Lipták jobb lenne.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.