Nagyon fontos észrevételem mára, hogy hétvégén ugyanazt a meccset néztétek, mint RW

mert simán kihoztátok Bobál Dávidot a meccs legjobbjának, Gyulát a második helyre, ami teljes összhangban áll a fentebb nevezett szerző minapi posztjával. És mellékesen az én véleményemmel is.

mert simán kihoztátok Bobál Dávidot a meccs legjobbjának, Gyulát a második helyre, ami teljes összhangban áll a fentebb nevezett szerző minapi posztjával. És mellékesen az én véleményemmel is.

bobal_david_vs_videoton_pm

A sallangot, hogy még nincs 20 éves, mégis érett játékkal, bla-bla-bla, most inkább elhagyom, szerintem mondtuk már, meg tudja is, meg amúgy egy másik választáson is bekerült a forduló válogatottjába, ami nem rossz egy év NB II után, rögtön a címvédő ellen újradebütálva.

Az osztályozásban idén annyi változást hozunk be, hogy tízes lesz a skála, mert azt valamiért jobban szeretitek, viszont elhagyjuk a tizedesjegyeket, és a kerekítési szabályoknak megfelelően (=round()) csak egészeket mondunk. Igen, tudom ez torzít, de nem érdekel, elegem volt vesződni a mindenféle törtekkel, végtelenekkel és amúgy is minek, ez csak egy játék. Például a #vidiverő így néz ki az új számokkal:

Kemenes 6 – Botka 7, Bobál 8, Ignjatovic 7, Baráth 7 – Kamber 6 (Gazdag -), Hidi 6, Nagy Geri 7 – Holender 6 (Csábi -), Youla 8, Vécsei 6 (Vernes -)

Megjegyzés: Gyula és Bobál között nyilván a tizedesek döntöttek, csak a publikálásukkal nem szarozok.

A lényeg, hogy nem akarok igazából olyanba belemenni, hogy szegény Bálint kapta messze a leggyengébb átlagot, és igaz, valóban nem is ment neki, inkább feltolom ugyanúgy hatra, ahogy ezzel elveszek Filippinnyótól egy nem keveset, miközben legalább egy értékkel jobbat érdemelne, hogy érezhető legyen a különbség. Ez egy ilyen játék, bevallom, simán túllépek rajta, legfeljebb elnézést az érintettektől, mindenki tudja, hogy mit jelent két hatos közt, ha különbséget akarunk. (Azért zárójelbe leírom, hatos az, ha az érték 5,5-nél nagyobb, vagy egyenlő, és 6,5-nél kisebb.) ((Duplazárójelbe, hogy Báló az előbbihez, Filip az utóbbihoz volt közelebb.)) (((Triplazárójelbe: ha mindketten kicsit lépnek, akkor 5 és 7, vagyis kettő a difi.)))

Cserébe, hogy ilyen kegyetlenül leszámoltunk az egész számok halmazán túli tartományokkal a meccsértkelésekben, lett egy olyanunk, hogy mérkőzések fül (ott fent, a menüsorban ↑↑↑), és azon belül kattinthatóak lettek az egyes meccsek, hogy ott megtaláljátok az összeállítást, osztályzatokat, gólvideót, satöbbit. Ugyanitt tabella, keretadatok, és megint satöbbi. Még fejlesztjük, de már látszik valamiféle alakulás asszem.

 • kertbekaki

  Ezt a cikket olvasva merült fel bennem, hogy Bobál lehet nálunk az mlsz új keret-szabályainak nagy nyertese. http://www.csakfoci.hu/hazai/nb1/fradi/node/195139

  • Paal

   Szerintem a hétvégi játékával Rossit is meggyőzte, így a csapatban ragadása nem a szabályoknak köszönhető lesz. Ami kérdés, hogy Rossi lenyilatkozta, hogy mindenki megkapja az esélyt, ezek után ezt nehéz lesz betartani (nehezen tartanám elképzelhetőnek, hogy Lovrics vagy Baráth kezdene Ignja mellett az MTK ellen). Balhátvédben az új srác gondolom előbb-utóbb megkapja az esélyt, így Baráth Boti lesz a nagy vesztes a végén? Lovrics meg nb3 + eltiltások esetén előkapható.
   Akit nagyon sajnálok az King. Sztem nagyon sokat tett a csapatért, folyamatosan fejlődik, de most nem látom a helyét a csapatban + külföldiként a szabályok őt sújtják a legjobban.. Ignja, Kamber, Youla előtte van. Tett annyit a csapatért, hogy ha Rossi szerint nem lesz rendszeres játéklehetősége, akkor el kellene engedni..
   Ugyanakkor ha Kamber honosítása megtörténik, akkor egy Botka – King jobb oldalt megnéznék, egymást jól kiegészítve védekezés-támadás is működne.
   MTK-t meg kell verni szombaton, nagyon régóta nem megy ellenük, ideje ennek véget vetni!

   • Pelso

    kicsit féltem Bobált a Sanyi ellen, de,ha olyan koncentrált lesz, mint a vidi ellen, akkor megoldja azt is.
    csak ne dőljön be a szokásos trükköknek, ha airSándor provokálja

    • vass gábor

     Torghelle egy eltiltást megérdemelne,pár centi híján majdnem lefejelte az őt kicsit provokáló Fiolát a hétvégén,szerintem magára a mozdulatra is járna az eltiltás.(ha mondjuk Youla csinálta volna az egyből piros,Torghellét csak finoman arrébb tessékelte a bíró spori…)

     • Escape

      MTK = DajcsTomi
      Vidi= garancsi=orbán
      Felcsút = orbán
      Debrecen=szima=kósa= orbán

      Szerinted melyik bíró mer fújni ezek ellen a csapatok ellen???

      Aki nem nekik fúj, az a következő pár fordulóban “véletlenül” nem kap meccset az MLSZ-től. A bírok pedig pénzből élnek…

     • A69W

      Kihagytad a “lényeget” a Nemzet a Nép csapatát, akik nélkül nincs jó magyar labdarúgás ás akkor lesz jó a foci, ha jó lesz a Fradi = a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. és a többi potentát gyámkodása….. :)

   • vass gábor

    Baráth helye szerintem fix,már hosszabb ideje jól teljesít.Szilágyit szerintem eleve Boti mögé hozták,tartalék balhátvédnek,sérülés,eltiltás esetére. De a posztot még Bobál D. is (korábban játszott balhátvédet is) vagy Botka is megtudná oldani.(a Pápa ellen Elez kiállítása után,Baráth ment be középre,King lett a jobbhátvéd,Botka pedig átment balhátvédbe és ott is jól nyomta,voltak jó előre törései és még egy szép lövése is)
    Lovric jó igazolás,még akkor is,ha most Bobál D. remek játéka miatt esetleg nem tud bekerülni.Sérülés ,eltiltás bármikor jöhet,Lovresz pedig mind középen,mind jobbhátvédbe megfelelő lehetőség.

    Lovric és Kamber honosítása tovább növelheti majd a lehetőségeket.Mondjuk King bekerülhet a középpályára vagy a várt új csatár (ha légiós lesz) is a kezdőbe lesz tehető.

   • kertbekaki

    én kicsit meglepődtem hogy rögtön kezdő lett, Lovric visszatérésével kézenfekvő lett volna hogy újra összeálljon a régen bevállt Ignja – Lovric kettős, és szerintem abban hogy nem így lett szerepet játszott az új szabály is. Aztán ez szerencsére nagyon jól sült el, ahogy te is írod, ha Dávid formája megmarad, ezek után Lovricnak nem sok esélye lesz.

  • Kicsipest

   Augusztus 31-én betölti a 20-at, onnan kezdve “saját jogon” kell kiharcolnia a kezdőcsapatot, valaki mást kell húsz év alattiként szerepeltetnünk.

   • dzsahasz

    én most nem kerestem ki hirtelen az amúgy is igencsak változékony szabályt, de úgy gondolom, hogy az számít a szezon során 20 év alattinak, aki egy adott határnapon, praktikusan a szezon kezdetén húsz év alatti.

   • vass gábor

    A naptári év kezdete számít,tehát a teljes bajnoki szezonban szerepeltethető a “20 év alatti játékosként” az ,aki 1995.január 1. után született.

 • vass gábor

  Sorsoltak a Magyar Kupában

  Győri ETO – Bp. Honvéd
  A Magyar Labdarúgó Szövetség Kánai úti székházában ma tartották a Magyar
  Kupa 1. fordulójának sorsolását. A Bp. Honvédot Simon Gábor, a Bp.
  Honvéd technikai igazgatója képviselte. Az első fordulóban a nemzetközi
  kupában induló egyesületek még nem lépnek pályára, így az FTC, MTK,
  Debrecen és a Videoton nem vett részt a sorsoláson. A Bp. Honvéd a
  tavaly még NBI-es, jelenleg NB III-as Győri ETO ellen kezdi a
  kupaszereplést. A találkozó augusztus 12-én lesz Győrben, az
  ETO-Parkban.
  BHO

  • Csaba Horváth

   Hmmm vajon az MTK miért erőnyerő, mikor már kiesett a Kupából? Komolyan mondom, hogy két rohadt meccs miatt azért elég szánalmas, hogy még mindig kedvezménybe részesülnek…

 • Kicsipest

  Holender 2018-ig hosszabbított, Délczeg lesz a megmentő kilences.

  • A69W

   lesz vagy lehet?
   …..hát….inkább megtartom a véleményem, Én inkább egy azonnal bevethető “kész” csodacsatárra gondoltam és nem tudom, hogy Déczeg mennyire valósítja meg ezen elképzelést :)

  • dzsahasz

   Délczegen kívül keresünk még csatárt, de Délczeg pillanatnyi teljesítménye meggyőzte Rossit, hogy legalábbis ideiglenesen, de a keret tagja lesz. Amúgy persze mindannyian tudjuk, hogy nemrég tőlünk, majd Pakson tették ki a keretből, úgyhogy nem biztos hogy bármilyen szempontból is erősítés – sem mentálisan, sem sportszakmailag. de ettől még a variációs lehetőségek számát növeli, még ha lesz külföldi csatárerősítés, akkor is.

   • A69W

    az esélyt adjuk meg, ha már “kéznél van” de ha nem él vele, akkor szerintem felesleges eljátszani a múltkori több hónapos “majdcsak megtalálja a formáját” című játékot!

   • Csaba Horváth

    Délczegnek szerintem ez az utolsó esélye, hogy mutasson valamit. Ha most se fog élni a lehetőséggel, akkor búcsúzhat az nb1-től…remélem ez elég motiváló lesz neki. :)

  • vass gábor

   2018.06.30-ig

 • vass gábor

  Holender: Három év!

  Támadónk 2018-ig meghosszabbította szerződését
  Holender Filip 2018-ig meghosszabbította szerződősét a Honvéddal. A
  csatár 2009-től a Magyar Futball Akadémián nevelkedett. 2013. március
  8-án mutatkozott be az élvonalban, Pakson, 3-0-s kispesti győzelemmel
  végződött mérkőzésen. A szerb származású játékos 2013. augusztus végétől
  magyar állampolgárságot szerzett, azóta tagja a magyar utánpótlás
  válogatottnak.

  • vass gábor

   Jó hír!Ezzel az értékes játékosaink közül már a legtöbbel 2-3 évvel sikerült hosszabbítani

  • Csaba Horváth

   Szerintem is fontos, hogy az igazán tehetséges játékosok 2-3 évre hosszabbítottak. :) Ha őket tényleg sikerül együtt tartani Rossi (vagy Rossi szintű edző) mellett, akkor az komoly eredményekkel kecsegtethet a jővőben. :) Jó látni, hogy a klubhűség mint olyan újra kezd visszaszívárogni a Csapatba. :)

 • vass gábor

  “A múlt héten a Nemzeti Sport Online adta hírül, hogy a 30 éves csatárt,
  Sergio Parrist teszteli a klub, aki korábban az Ajax-amatőrben is
  szerepelt. Úgy tudjuk, a holland labdarúgó már nem edz a csapattal, így valószínűsíthető, hogy nem kap szerződést.

  Ellenben a zalaegerszegi kölcsönből múlt héten visszatérő Délczeg Gergely (27)
  továbbra is a Honvéddal készül, és a hírek szerint jó eséllyel marad is
  Kispesten erre a szezonra.”
  NSO

  • István Hereb

   Na, korábban tuti megvettük volna, aztán kiszorította volna Palaciost az nb-3-as csapatból.

 • Granero

  Jó lesz igy a pontozás, hasonlít a régi Népsportos számokhoz… Remélem lesz 10esünk a szezonban, Gregor Józsi volt az utolsó emlékeim szerint.. :)

  • Csaba Horváth

   Nem Sallói a csepeli 8:1 után?

   • A69W

    A hétvégén pályára lépett újpesti szinekben Sallói fia.
    Éppen az autóban hallgattam a körkapcsolást és Vas István Zoltán volt a riporter és Ő mondta, hogy milyen büszke (és öreg) hogy közvetítheti a “harmadik” Sallói nb1-es játékát is mert anno István apukáját is közvetítte aki Tatabányán játszott au nb1-ben.

   • Granero

    Bevallom a 8:1es meccsre nem is emlekeztem…
    Tenyleg a Salloi az utolso, talatam egy listat:

    http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/pancsicstol-bajzatig-a-huszonot-10-es-listaja-2106693

 • áfonya bácsi

  Tényleg ugyanazt a meccset láthattuk, én ugyan nem szavaztam, de nálam is ezek lettek volna kb. az osztályzatok. Nálam mondjuk Gyuszi kicsit többet ért, mint Dávid, mert konkrétan hülyét csinált a komplett válogatott védősorunkból. Egy élmény volt nézni, amint a Juhász-Lang védőpárosnak néha fingja sem volt róla, mi történik körülöttük… :) Érdekes szerepet adott Rossi Gyuszinak, mintha Ő lenne egyszerre a 10-es meg a 11-es poszton is a játékosunk, és ezt láthatóan nagyon élvezi már mérkőzések óta, meg van benne az ehhez szükséges “beképzeltség”.

  • Pelso

   “pont” ezt írtam meccs után, hogy vicces mit művelt Gyula Juhászékkal, DE egyben döbbenet…basszus, ez a válogatottunk védelmének a közepe…! :/ és ami még elgondolkodtató, hogy ok. univerzális Gyula a király :), de vajon mit tud ez a csapat, ha esetleg nincs ott a pályán vagy ráállítanak állandóra 1 embert, akkor nem tudom mit tudunk reagálni… milyen alternatívái vannak Rossinak? remélem az MTK ellen kap még 1 társat Holender mellett, nem kéne már jegelni Prossert vagy akár Délczeg is kaphatna 1 félidőt, lássuk milyen formában vannak és mennyivel több tere maradna Gyulának, ha 3 csatárral tolnánk

   • áfonya bácsi

    Bocs, a hétvégén nem olvastam át a kommenteket, nem akartalak koppintani. :( Szerintem mind tudjuk, hogy nincsenek alternatívái. :) Az az egy szerencsénk van, amit már szezon előtt mondtam, hogy most mi vagyunk az egyik legszarabb csapatként elkönyvelve a ligában, akik ellen mindenki győzni és gólokat rúgdosni akarna majd, és ezt Rossi baromi jól “öli”. Nyilván nem tartozik a játék szépségei közé, de azért nekem nagyon tetszett, ahogy a középpályánk tönkretette a Vidi középpályás játékát, pedig abban a csapatrészben is 3 válogatottal kezdtek, és 2 másikat cseréltek be… egyedül Oliveirának volt 1-2 apróbb villanása, de a többiek mintha a pályán sem lettek volna, szegény Kiskokónak már sírásra állt a szája, hogy nem hagyjuk nyugodtan cselezgetni, hanem folyton elvesszük tőle azt a csúnya labdát… :) Szóval nyilvánvaló, hogy ez az idei taktikánk, nem kapni egy gólt sem, és valahogy összepilinckázni egyet a túloldalon. Sok mindenre nem lesz elég, de talán a bentmaradáshoz igen.

 • A69W
 • vass gábor

  Aki TV közelben van,az M4-en most kezdődik a Honvéd-Videoton meccs ismétlése.

  • A69W

   Köszi, kapcsoltam :)

 • Cha-b

  A Fradi 5 légióssal fiatal nélkül szinte az összes pénzt ki tudja majd venni.

  “Lássuk, ki mennyi pénzt keresett az NB I első fordulójával:

  1.-4. DVSC, DVTK, Honvéd, MTK: 12 millió forint

  5. Ferencváros: 9 millió forint

  6. Paks: 8 millió forint

  7.-9. Békéscsaba, Puskás Akadémia, Vasas: 6 millió forint

  10. Újpest: 5 millió forint

  11.-12. Haladás, Videoton: 3 millió forint”

  http://www.csakfoci.hu/hazai/nb1/fradi/node/195176

  • Granero

   Nem tudom van-e gusztustalanabb huzasa az MLSZ-nek mint az, hogy a csokosoknak 5 idegenlegios jar.
   Ha a Honved jovore kijut valamelyik (lol) kupaba biztos megvaltoztatjak a rendszert…

   • Cha-b

    Ahogy néztem a csonka számokból… Győztes meccs 3 milla döntetlen 2 milla vereség 0 pengő.
    Ugye amit mi a fiatallal (U20) behúzunk , azt a Fradi visszahozza majd a győztes meccseivel, mert valszeg nekik több lesz (bár ne így lenne). Szóval ugyanott vagyunk. De most rápihenek, mert babazsúrban voltam, és most toltam be a jóéjtgyrosaimat amik hazajöttek velem.

 • A69W

  Szerződésbontás Czuczinak és Kozmának sok sikert kívántak. http://www.rangado.hu/tartalom/cikk/313722_szerzodest_bontott_ket_jatekosaval_a_honved
  Valahol benne volt a pakliban! Czuczinak esélye sem volt a csapatba kerülésért és Békéscsabán sem Ő állt a kapuban és Siófok sem a Kozma gólokról zengett sajnos. Azt gondolom, az nb2-ben mindketten megkapták az esélyt a mai döntés előtt de sajnos nem tudta élni vele.