Adósok maradtunk a paksi #meccsemberével: Botka Endi, ki más?

botka-rossi-paks_pm

Kemenes 4 – Botka 6, Bobál 5, Ignjatovic 5, Baráth 5 – Nagy Geri 5 (Prosser 5), Kamber 5, Hidi 5 – Holender 5, Youla 5 (Délczeg -), Vécsei 4 (Vernes 4)

Nehéz volt összehozni a szokásos osztályozókönyvet, mert a tévé ugyebár nem közvetített, így eleinte csak az utazókban bízhattunk, hogy átfogóbb képpel rendelkeznek, majd érkeztek az összefoglalót látók, hogy végül befusson néhány valóban hardcore arc, aki kivárta és bevállalta a szerda egyes tévés ismétlést, hogy láthassa a négynapos meccset, majd osztályozhasson nálunk. Megjegyzemk, a győri kupameccsről hazaérve nekem is ez volt az első dolgom (felvételről! köszi, új okostévé), majd lezártam az osztályozókönyvet, és úgy döntöttem, az ilyen válaszokat némileg felül fogom súlyozni.

Botka nem volt kérdéses, egyedül Ignja és Proszi volt képes megszorítani, miközben azért Ignja rendesen belemászott legalább egy gólunkba. Megjegyzem az egyiknél Endi is boldogan bámészkodott a paksi pusztában, de egy 1-3 után is kell legyen élet, így simán lehet a terített betlit hozó védelemből is valaki meccsembere, mert miért ne?

Hiszen a támadósor, amelyik 60+ százalékban tartotta a labdát és szinte egykapuzott, teljes és totális csődöt jelentett. Nem kipécézve egyvalakit, de Bálónál valami látványosan elpattant, iszonyat nem megy neki idén, hogy annak csimborasszóját hozza Győrött. Alig egy félidőt töltött a pályán, és még honvédosként is legalább három, de inkább négy sárgás faultját láttam, csoda, hogy egyáltalán a pályán maradhatott. Nem értem mi van vele. Talán nem tetszik neki az előretolt szerep, ahol nem tudja kihasználni az alkatából következő lendületét, hogy testtel, sebességgel érkezzen. Tényleg nem tudom, csak azt látom, hogy ez így nagyon rossz.

A másik érdekessége a mostani osztályozókönyvnek, hogy Szabi lett a #legmocsokgyengébb, miközben ez egyáltalán nem igaz. Viszont olyat sem fogok játszani, hogy mert kevés volt – az ismert okok miatt – a beérkező szavazat, és már így is felülsúlyoztam részben magamat, hogy még hozzá is adjak egyet mondjuk. Ez egy játék, nekem a gépem előtt ülve nincs jogom megítélni, hogy egy kedves osztályozónk látta-e a meccset, vagy pusztán zsigeri gyűlöletből nyomott valamit. Amit lehet megtettem (szerepelt az íven egy kérdés, hogy hol láttad a meccset /// utólag az átlag, szórás és darabszám alapján kidobáltam értelmezhetetlen válaszokat, stb), de van egy határ, amit érdemes meghúznik, hogy a játékjelleget megőrizhessük.

Igen, rohadtul nem igazságos ez az egész – mondhatná bárki, de hozzáteszem, ilyenek ezek a szavazósdik, amikor mindenkinek megengeded, hogy tessék, egy ember – egy voks. Kellenek játékszabályok, még úgy is, hogy esetleg kellemetlen következményei lehetnek. Most Szabin csattant az ostor – szerintem érdemtelenül, de ki vagyok én ezt megítélni? -, szerintem el fogja viselni.

/// vajon a picmonkey miért zúzta össze ennyire a képet, és vajon miért nem ellenőriztem, mieltőtt bezártam volna a tabját? bocska.

“Adósok maradtunk a paksi #meccsemberével: Botka Endi, ki más?” bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Botka, mint U21-es válogatott, tegnap is nagyot alkotott az olaszok ellen. Jó tudni, hogy van 3 abszolút megbízható “B” betűs védője a csapatnak.

  Vécseinek valószínűleg a hócipője tele van azzal, hogy a sikeres éveinek felső utasításra történő szerepkör váltással, remélhetőleg csak átmenetileg, de véget vetettek. Azt sem hiszem el, hogy a Maestro nem veszi ezt észre ( ha valóban Ő felel a fociért ), nem látja mit kéne játszatnia Bálóval. Az eddigi meccseken szomoróan állapítottam meg, hogy Hidivel együtt, valamiért nincsenek úgymond a toppon és ez valami zúzó őserő formájában nyilvánul meg.

 2. Délczeg elvette Hemi lányát? Vagy hogy került most megint képbe? Tényleg nem értem.

  1. Youla mögé kellett csatár, a szerencsejáték della miatt lehetőleg magyar. Kérjetek és megadatik :) A magyar szinten átlagosnak, nemsokkal átlag alattinak tekinthető játékosokért nem tud/akar harcba szállni az öreg, vigye csak őket a Gyirmót/Csaba/Vasas. Mi meg kapjuk az egyszer itt már levitézlett Vernes-Délczeg duót. Viszont Rossi mit tehet, ha egyszer ők a cserék a támadórészlegbe, Gyulabá nem tolhat végig minden meccset…

 3. “egy 1-3 után is kell legyen élet, így simán lehet a terített betlit hozó védelemből is valaki meccsembere, mert miért ne?”—————

  Ha már mindenképpen védő legyen a meccsembere,akkor Baráth Botinak kellett volna lennie,ő egyik gólról sem tehetett,a szokásos rakkolós játékát viszont hozta.
  A védőnégyes másik három tagja viszont több gólban is benne volt,fejenként 2-ben.

  .Botka:az első gólnál,a szögletnél őt előzte meg a rövid saroknál Bartha és fejelt nagyon jól kapura.Endire volt kiosztva,a beadás előtt még a kapu előtt mellette állt,majd Bartha rámozdult a beadásra és ott bizony Botka lemaradt róla.A második kapott gólnál pedig ,sajnos szintén Botkáról vált le a csatár,Endi csak közelről nézte Balázs Zs. szép akcióját.

  Ignjatovic:a második kapott gól előtt,a szabadrúgásból felívelt labdára feleslegesen mozdult előre,fejelni esélye sem volt,a paksi által tovább fejelt labda után viszont így Ignja helyén nagy szabad terület lett,Balázs Zs. élt is a lehetőséggel.A harmadik kapott gólnál pedig Ignjatovic és Bobál között volt az indításkor a csatár,de mivel mindketten több méterre voltak tőle,így simán levehette a labdát majd a védőket lefutva simán a hosszú sarokba lőtt.

  Bobál az előbb leírt 3. gólos hibája mellett,a 2. kapott gólnál volt még ott a Botkát könnyen lerázó paksi csatár lövését próbálta blokkolni,sajnos az elhúzós csellel őt is becsapta.

  “A másik érdekessége a mostani osztályozókönyvnek, hogy Szabi lett a #legmocsokgyengébb, miközben ez egyáltalán nem igaz.”—————
  Ez viszont jogos megállapítás.Kemenes a gólokról nem tehetett,mindegyik találat védő hibákból eset..Azok mellett viszont csak egy lövés ment kapura,amit szépen kitolt a léc alól.(még kettő veszélyesebb paksi lövés volt,de azok mellé mentek,szerdán végig néztem a teljes meccset)

  1. Érdekes, de úgy vettem észre, hogy talán a relatív újdonság ereje miatt, vagy nem is tudom mi miatt, de Endit rendre pozitívabban értékeli a közösség, mint Botit. Mind a négy meccset láttam, a paksi derbit csak tv-ben, de a többit megnéztem a helyszínen, meg az ismétlést a TV-ben, és szerintem az eddigi négy meccs alapján messze Boti nyújtotta a legjobb teljesítményt a védelemben. És még csak elfogultnak sem mondanám magam vele szemben, egyáltalán nem kedvencem, az eszetlenségeivel meg egyenesen a világból ki tud üldözni, de eddig szerintem ő védelem legjobbja.

   A középpályánk viszont veszett szürke, Bálint hatalmas csalódás, valamit tényleg kezdenie kellene magával, mert jelen állás szerint Prosser 5-10-20-30 percek alatt is többet nyújt, mint ő a többiben.

   Szabi nagy kedvenc, de a Lokit az ő hibái engedték vissza a meccsbe, és bár Pakson nem írnám a nyakába a gólokat, annyiban egyetértek RW meccselemzős értékelésével, hogy bravúrt már nem nagyon tesz hozzá a játékunkhoz, vagy max akkor, amikor nincs komoly jelentősége. Mindenképpen kellene megfelelő csere mögé, anno amikor itt volt Sánta, és ki is került a kapuból, az motiválólag hatott rá, jól is védett akkortájt, de gondolom itt is olcsóbb megoldás a harmadosztályból hozott Horváth vagy az akadémia…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.