(Gól)vihar-sarok :)

Jól debütált a szép Macron away-mezünk (fotó: via nso.hu)
Jól debütált a szép Macron away-mezünk (fotó: via nso.hu)

Jó túra, még jobb eredmény, jó teljesítmények, szép gólok, mi más kell egy szép nyár- és szabadságszezon-záráshoz? A Viharsarokban a névadó égszakadás ezúttal elmaradt, csak a gólzsák szakadt ki. Gyorsbeszámoló a lényegről a meccset nem látóknak a hajtás után.

A lényegi elemek:

 • Maga a túra remekbe szabottra sikerült, kb. benne az eddigi személyes TOP10-emben hangulatilag. Részletek holnap a meccstémája-rovatban.
 • Győzelmünk összességében abszolút megérdemelt, több helyzetünk volt, jobban játszottunk, elöl pontosabbak voltunk a hazaiaknál. A 4:1 (azaz a “közte három“) kissé túlzó, és az eredmény is könnyebb meccset sejtet a valósnál: hiába fieszta a vége, még a 85. percben is erősen ment a majré, hogy “csak nehogy egyenlítsenek a lilák“, akárcsak egy hete. Most Fortuna mellettünk állt, köszönjük. Amúgy a kontroll alapvetően végig nálunk volt, és ez jó, még amikor a Bcsaba nyomott, akkor is látszott a tudatosság a hátrébb húzódásunkban, a védelem pedig állta a sarat.
 • A csapat, talán megkockáztathatom, középpályán nyerte meg a meccset, ezt ókumuláltuk ki legalábbis hazafele a kocsiban a látottak alapján (persze egyesek torkán a lefolyt  sörök, másoknál az előző napok kialvatlansága hozott delíriumközeli állapotokat, szóval lehet, hogy hülyeségeket beszéltünk…. szerintem mondjuk nem, de ki tudja). Tény: a nagyot robotoló Nagy Geri- Kamber kettős hozta az elmúlt hetek kiváló formáját, a távozott Vécse helyett kezdő Gazdag pedig felnőtt a feladathoz, remekül illeszkedve a passzjátékba és felvállalva a sor legtámadóbb szereplőjének ódiumát. A Békéscsaba ebben a sorban is kifulladt a végére, nálunk meg még a meccs végén is jött veszélyes attak innen (Kamber for prezi). Mondjuk érdekes, hogy a gólunkat pont a középpályássor előretolódásából és egy percen belüli sorozatos betlijéből kaptuk, de szerencsére ez volt a szekció egyetlen komolyabb hibája – ezt most így kibírtuk.
 • A védelmünket sem kárhoztathatjuk nagyon. Szabinak nem sok dolga volt, talán ha 3 csabai támadás jutott el felé, azok vagy mellémentek, vagy gól lett. Szögleteknél a levegő ura volt, igaz, szarul is rúgták a pontrúgásokat a hazaiak, de nem akarok igazságtalan lenni, ha gólt kapunk mindig ekézzük Szabit, ha nem, akkor meg az ellenfél szar? Szóval ma nem volt gond a cerberussal! Az előtte takarító sorban az évi szokásos Rossi-Ignja csörte eredményeként ma is Lovresz kezdett, hozva az Újpest elleni kiváló színvonalat. KisBobál ma kevéssé attraktívkodott, szürkébben hozta, amit kellett, kissé talán fáradtabbnak tűnve az elmúlt heteknél, de nem volt gáz ő sem. Endi sok kisebb hibával játszott + néhány gigaszereléssel, Boti pedig zseniál volt tegnap, legszebb idejeire emlékeztetve.
 • Csatártéren is jobb formánkat mutattuk. Gyula úr az Gyula úr, Proszi és Filip pedig remekül dolgoztak alá, a végre végig játszó Proszika majd’ minden gólunkban benne volt, Holender pedig folytatta idei örvendetesen jó formáját.
 • Cserék? Dél volt az első, ugyanazt hozta, mint az elmúlt hetekben. Hát, nem ölelte keblére a vendégszektor. Ihrig Sebi sok időt nem kapott, de egy (ön)gólpasszt azért így is összehozott. Ignja 5 percre jött biztosítani, a meccsvégi szurkolás-megköszönésnél pedig már úgy ütögette a mellén a címerünket, mintha legalábbis ő lenne a 2000-res évek új Forrai Rambója. Czukor. Amúgy vissza a cserékre, nem igazán értem Posszi idei ragaszkodását a bevált sémákhoz, korábban ő volt a nagy rotátor, manapság meg csúcsidőszakos Supkaként hozza be ugyanazokat az arcokat ugyanazokban a percekben (Vernes és Gazdag csak azért nem jött a 60. és 70. percek környékén, mert az előbbi sérült, az utóbbi pedig kezdett). És nem hiszem el, hogy nem látja, hogy ezek közül nem műkszik mindegyik.
 • A játékunk még mindig nem az NB1 legszebbje, inkább praktikus, nem is különösebben ronda, de nem is a meghalunk a szépségben típus. Az jó, hogy félidőnként már szezonkezdet óta minimum egy, jobb napjainkon 2-3 nagyon formás támadást is tudunk vezetni, a’ la pár évvel ezelőtti MTK. Az első félidőben a Nagy Geri duplázás (először a kapus védett, majd a kapu mögötti labdafogó háló), a második félidőben kb. a góljaink, + egy Proszi helyzet. Ez határozottan örvendetes fejlemény a korábbi idényeinkhez képest.
 • A meccs előtt szokásosan hatalmasat alakított a magyar (sport)bürokrácia és ennek tárgyiasult manifesztálódása. A jegyvétel 20 percre elakadt, mikor kisgyermekkel érkező szurkertársaknál lefagyott a jegykiadó hölgy, mondván, neki megmondták, csak fényképes igazolványra adhat ki jegyet, “de a 6 éves gyereknek nincs ID-je“, siránkoztak a kispesti szurker-apukák, a konflikt feloldhatatlanba kezdett átmenni, drukker-apukák a szerencsétlen hölggyel üvöltöztek, nyilván nem jogtalanul, hisz az ostobaság ül tort ott, ahol nem létező igazolványt kérnek számon az emberen, persze erről meg nem a néni tehetett, ő ezt parancsba kapta és félti az állását gondolom meg saját magát a főnöki leordítástól… nehéz ügy. Végül a váratlanul rugalmas csabai szekusok egyik kisfőnöke döntött: 6 év alatt ingyen beengedés apukákkal, 6 év felett igazolvány nélkül is adható jegy, erre a jegyárusok is megnyugodtak, hisz megjött a mindenható felettesi ukáz is, csodás. “Bürokraták, bürokraták, de nagy marhák” énekelte a fülemben unokanővérem férjének hangja, aki ifjú punkkorában a Kretens zenekar igriceként szolgált, sőt igazából még ma is ezt teszi (Hisz tudjuk: »Punk’s not dead«). Na, ez a szám ide illett volna.

Hát, valahogy így. Hazafele egész gyorsan eltelt a lefele még brutálhosszúnak tetsző út, ami pedig azt jelzi: repített minket az öröm. Na ja, nyárutó, szabadságvég, és végre jön valami olyasmi, amire 2013 ősze óta nem volt példa: négy gólos ruhát akasztunk vendégként a hazaiak nyakába egy hangulatos hétvégén. Jogosan jó most a kedv, élvezzük hát ki, jövő héten pedig ugyanennyit rámoljunk be a nyomorult tanyaközpontnak, understand, srácok?

CSAK!!!

“(Gól)vihar-sarok :)” bejegyzéshez 19 hozzászólás

 1. Kösz, jó volt olvasni. Gratula a csapatnak, önbizalom növelő eredmény ez a továbbiakra. Lehet tudni, mi van már megint Ignja és Rossi között?

 2. Nem okoskodásként: a Viharsarok kifejezés nem az időjárásból ered, hanem a 19. század végének itteni baloldali agrármozgalmaira utal. Féja Géza Viharsarok című szociográfiai munkája hozta be a köztudatba, nem is oly régen, 1937-ben.

  De hogy a meccsről. Messze élek Csabától, így a neten figyeltem. Ami örömmel töltött el (az eredményen kívül), hogy hét (!) saját nevelés kezdett és egy még be is szállt! És győztünk, és a 2. helyen vagyunk. Na valami ilyesmire várok évek óta!

 3. szuper ezt olvasni,koszonjuk a beszamolot! sajnos-szerencsere?- most azon aggodok legjobban,hogy mi van a serultekkel? a helyszinen,hogy neztek ki ezek a serulesek? sulyos lehet esetleg valamelyik?

 4. Habár a TV tuti nem fogja adni a tanyaközpont elleni meccset, nagyon jó lenne látni, hogy tele van a stadion “Puskás=Kispest” transzparensekkel! Jó lenne, ha a Kanyar alkotna egy nagyot erre az alkalomra!

 5. Én leszek a megmondóember! A jegyvásárlásnál – sajnos – nincs igazad, mert jogszabály szerint mindenkinek kötelező a fényképes igazolvány a csecsemőket is beleértve… Hogy ez a szabály milyen, arról lehetne vitatkozni, de nem itt és most.

  A focival kapcsolatban: Fradista vagyok (remélem nem zavartok el csak ezért:), viszont az írásaitokat szeretem (természetesen időnként elfogultnak érezlek…), egyszóval nagyon kíváncsi vagyok az egymás elleni meccsre…
  Peace!

  1. Üdvözöljük a “Nép-csapatának” illusztris vendégolvasóját! :)
   Respect az érdeklődésért!
   Azért ez nem kis visszacsatolás eme hely nagyságának, hogy az “ellen” is ilyen szinten érdeklődik :)!
   Én is kíváncsi vagyok az egymás elleni mérkőzésre, habár egyenlő erők küzdelméről nem tudom mennyire tudunk majd beszélni :( az a 4 milliárdos költségvetés, nekem eléggé visszatetsző ebben a formában.
   Ti, a többiek mellett mostanság Pintért és feltehetőleg Tőzsért is leigazoljátok, mi meg mint a Messiást úgy várunk egy fantom csatárra és kitudja megérkezik-e vagy sem.
   Azonban szerencsére a labda gömbölyű és a Zseljezsnicar is megmutatta, hogy nem minden a kistafírungozott mesterségesen feltuningolt költségvetés! (itt éljen a Fővárosi Csatornázási Művek éleslátása, hogy a Fradi játékosok gatyáján kell hirdetniük a cégük nagyságát) :)
   De nem is ezért írtam, hanem a jegyvásárlás baromsága miatt. Mr Bürokrata meghozta az íróasztal mögűl az idióta, életképtelen döntését és ezzelle is tudta a dolgot,ez bánt a legjobban. Nincs visszacsatolási lehetőség, monitoring a nagy MLSZ-nél? Csányi a Bankját is ilyen filozófiával vezeti? Ez felfoghatatlan számomra.

   1. Azért arra nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen biztonsági kockázatot jelent egy 6 év alatti gyermek (és feletti is) a szabályalkotók szerint?

    1. Egy kicsit támadónak érezlek…:) Pár gondolat: hogy ki mit hisz el Orosz Pálnak az mindenki saját döntése, de a mrd ktgvetés – szerintem – nem igaz… Inkább 2+, talán 3 lesz az igazság… Egy dologgal van tele a tököm: Te az FCSM-el jössz, más az önkorival stb. Ez (majdnem) mindenkinél így van (pont nálatok kevésbé).

     Más! Egy loki szurker azt írta, hogy azért nyert a Fradi, mert sokkal több a pénze… Egy kollégája azt válaszolta, hogy +100 milláért Máté gyorsabban fog fordulni? Egy szó, mint száz a Fradi sikerei nagyrészt Dollnak köszönhető, ebben biztos vagyok, mint ahogy abban is, hogy a Kispest is Rossitól jó (bár szerintem az túlzás, hogy jó, inkább nem rossz)!

     Félreértettél! Nem az MLSZ hozta ezt a szabályt és nem a stadionokra vonatkozik. Én RW-ra reagáltam, az ID kötelező az élet minden területén (pl. bölcsibe se viheted a gyereket, ha nincs neki személyije)

     Üdv!

     1. Nem akartam támadó lenni és tényleg nem volt semmi bámtó szándék, csak hidd el a IX. kerületen kívűl nézve (leszámítva talán a Vidi és a fecsút szimpatizánsokat) nagyon sokaknak szemet szúr ez a kicsit “egyoldalú” kivételezés az állami szponzorokkal, stadionnal, Fradi várossal. (nálunk meg az Akadémia, és a Stadion is illuzórikus rózsaszín ködben lebeg, hogy lesz-e egyáltalán valami belőle).
      Égy évtizede nincs mezszponzurunk, hidd el mi is szívesen vennénk mondjuk egy FCSM-et, mert a XIX. kerületben is használják az emberek a cég szolgáltatásait :)
      Nálunk az Önkori meg inkább keresztbe tesz mindennek, lsd. Akadémia építése!
      Viszont arra nagyon büszle vagyok, hogy míg nálatok kvázi nulla sajátnevelésű játékos hozza a kötelezőt, nálunk 7-8 fiatal Akadémiastának is köszönhető, hogy a második ehlyen állunk!
      Persze Dollnak is nagy sikere van ebben az egészben, de azért mennyivel könnyebb ilyen alapanyagból főzni! Mondjuk ez a történet akkor lenne kerek, ha megéltétek volna a nyár végét a nemzetközi kupában, mert azért ez így valahol ez így csak ciki azt gondolom!
      A szabályrendszer ami van meg úgy életképtelen ahogy van! persze a bölcsibe kellehet személyi, de ezt nem hasonlítanám össze egy másfél órás szolgáltats igénybevételével. Ha moziba viszem a gyereket (6 év alatt) ott sem kérnek arcképes igazolványt. Vicc ez az egész így. Papolunk itt a gyermekfutballról,meg az utánpótlásról meg a családokat a lelátóra lózungokról, erre (minden tiszteletem az Övék) lebumlizik 300 km-re valaki a gyerekével egy meccsre és ilyeneknek van kitéve! Le a kalappal egyébként a nagyon inteligens biztonsági embernek aki bölcsen átvágta a gordiuszi csomát és helyben megoldotta ezt a valóban nagyon komoly problémát!

     2. Azért kicsit árnyaltabb a kép!!! Évi 4-5 milliárd a szám amiről beszélünk……ennek a 90-95% állami pénz!!!!!! A stadion amiben játszotok 15 milliárd volt. És úgy épült hogy a helyén lévő régi stadion is a legjobbak között volt az országban!!! Aztán el lett simítva kb. 2-3 milliárdos tartozás!!! Továbbá a fél magyar válogatott le lett (lesz) igazolva. Jaaaa és a végén írtak egy új szabálymódosítást az nb1-ben ami gyakorlatilag arrol szól hogy csak ti lehettek bajnokok. Ismerek az elmúlt 10-12 évben nálatok játszó nagy ződ ikont aki bejáratos a fradi címeres ajtók mögé ő annyit mondott nekem kb. két éve hogy kormányzati szándék 1-2 éven belül európai középmezőnybe vinni a fradit kerül amibe kerül….na ezt látjuk most. Az elmúlt pár évben ráöntöttek a csapatodra durván 25 milliárdot mindennel együtt…..a teljes nb1-es mezőnyre pedig az elmúlt években pár milkliárdot…erős a kontraszt.

      Szóval való igaz hogy Máté +100-ért sem fog gyorsabban futni….de a Debrecen nem is tudja megvenni a komplett magyar válogatottat..pedig Kósa sem kis ember.

 6. Hoppá, ezzel az Ignja cserével akkor ugrott pár milla “támogatás”? Ő volt ugyanis a 4. légiósunk, aki pályára lépett.

  Kíváncsi lennék amúgy, mi a policy a csapatnál, Rossi vajon szabadon dönthet, kit játszat? Az első 5 meccsen maximálisan be lett tartva a légiós+fiatal szabály, tehát gondolom ez az első számú elvárás, amit esetleg vész esetén fel lehet rúgni. Hiszen pl Ignja/Lovrics eddig is ott ült a padon, pedig a kezdőben már 3 légiós pályára lépett.

  Csabán Botka sérülésénél Rossi talán megijedt, rutinos játékost akart behozni, nem akarta újra átélni a Debrecen, vagy Újpest elleni végjátékot. (Akkor még 2-1 volt!) Más kérdés, hogy ezért Hemi lehet, leszedi a fejét. :) Mondjuk remélem nem.

  Hatványozottan fontos lenne a belengetett állampolgárságok megszerzése (Lovrics, Kamber). Ha ezek nem, vagy csak későn (hónapok múlva) történnek meg, eléggé meg leszünk lőve. Enélkül ugyanis nem fogunk tudni erősíteni előre, még ha sikerülne is szerezni jó külföldi csatárt, akkor sem állhat be, legalábbis veszteség (szerencsejáték milliók) nélkül. Ha pedig nem erősítünk, előbb-utóbb fogunk fogyni (sérülések, eltiltások). Maradnak a fiatalok fognak játszani, esetleg Délczeg, Vernes.

  1. Nem ugrott semmi,Youla akkor már nem volt pályán!Egyszerre lehet max. 3 légiós fent!

  2. Nem tudom elhinni, hogy ebben az esetben egy Szíjártó nem tud segíteni az állampolgárság kérdésének elintézésében…..annyira amatőrök vagyunk jópár dologban! Nem törvénytelenséget vagy tisztességtelenséget kérnénk csak az ügymenet gyorsítását, soronkívűliségét, amire van jogszabályi alap és precedens is!

   1. Nehéz elképzelni azt, hogy ezekkel a dolgokkal Hemyék ne lennének tisztába, és nem mozgatnának meg minden követ a mielőbbi honosításért…

  3. A légiós korlátozást betartva 5 légiós nevezhető egy bajnokira,ebből 3 lehet egyszerre a pályán.Ez tegnap is be volt tartva,ráadásul csak 4 légiós neveztünk mindegyik eddigi bajnokinkra.
   Az elég jól mutat,hogy 7 saját nevelésű fiatal volt a kezdőcsapatban.
   Igazolni 1 csatárt még mindenképpen kellene + egy középpályás sem ártana még,mert Vécsei távozásával ott csökkentek a variációs lehetőségek,Gazdag egész meccses jó teljesítménye biztató,most még a sárga lapot is sikerült elkerülnie.Abban is bízok,hogy Rossi edzésmunkája Lőrinczyre és Csábira is kedvezően hat majd.

   1. Akkor jó lenne tudni, mi az igazság, mert többen azt mondták, összesen 3 léphet pályára, nem pedig egy időben 3.

 7. Nagyon örülök a csapatnak, és el kell ismerni, hogy az MLSZ új szabályainak az mindenképp pozitív hatása lett, hogy végre szerethető és saját csapatunk van, fiatal tehetségekkel, a légiósok is remekül illeszkednek be. Valójában szerintem ilyen csapatszerkezetekre lenne szükség egy darabig mindenhol a magyar bajnokságban, ez szolgálja jobban a labdarúgás érdekeit, és nem a közpénzből is alaposan feltuningolt csapatokra, amelyek láthatóan csak arra jók, hogy a magyar bajnokságot veretlenül (vagy nagy fölénnyel) nyerjék, nemzetközi szinten ugyanúgy semmit sem érnek, mint egy kisebb költségvetésű csapat. Na, de hátha a Fradi jövőre egy szerencsés sorsolásnak köszönhetően – a bosnyák negyediknél gyengébb ellenfelek jöjjenek – ott lesz a BL-ben, addig is szerintem a teljes magyar mezőny szívesen asszisztál a nemzet csapatának meneteléséhez. Illetve remélem, hogy Rossi kitalál valamit arra, hogy majd ne asszisztáljunk annyira lelkesen :)
  Viccet félretéve, nem hiszem, hogy ilyen előkelő pozícióban maradunk a végéig (és remélem, hogy akkor is tudjuk majd szeretni-becsülni a srácokat), de tényleg nem ez a lényeg, hanem hogy újra olyan csapatunk van, amelynek szívből lehet szorítani! Az utóbbi évek után (a rövid Csábi-érát leszámítva, de most még eredmény is van) ez nagyon nagy szó…

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.