Ha egy lepke is elég a #meccsembere címhez, akkor Szabinak vajon miért nem megy?

Horváth 5 – Botka 5, Lovric 5, Bobál 5, Baráth 5 – Nagy Geri 5 (Délczeg 3), Kamber 5, Hidi 4 – Prosser 4 (Vernes 4), Youla 4 (Ihrig-Farkas -), Holender 4 /// Rossi 4

Horváth 5 – Botka 5, Lovric 5, Bobál 5, Baráth 5 – Nagy Geri 5 (Délczeg 3), Kamber 5, Hidi 4 – Prosser 4 (Vernes 4), Youla 4 (Ihrig-Farkas -), Holender 4 /// Rossi 4

Így néz ki a csapat osztályozókönyve a Vasas elleni meccset követően. Mivel idén már csak egész számokkal játszunk, ezért kivételesen mondok tizedeket, sőt, századokat is: Horváth 5,02-vel lett a meccs legjobbja, Kamber 4,96-al a második. Délczeg 2,72-vel a leggyengébb, Gyula 3,61-el és egy kihagyott tizenegyessel is majdnem egy teljes osztályzatot vert rá. Délnek igen rossz a respektje jelenleg a szurkolók körében, azt ki merem jelenteni.

És ha már számok, akkor egy kis plusz/mínusz-mutató is belefér. Itt a lényeg az, hogy egy játékosnál azt vizsgáljuk, hogy amíg a pályán van, addig mennyi a lőtt és a kapott gólok egyenlege, majd ezeket összegezzük. A játékperceket nem nézve így áll a keret:

 • +3 Kemenes, Nagy Geri, Prosser
 • +2 Bobál, Ignja, Baráth, Gazdag, Vernes, Lovric, Ihrig-Farkas
 • +1 Kamber, Holender, Youla, Délczeg
 • 0 Botka, Csábi
 • -1 Hidi, Horváth A.
 • -2 Vécsei

/// A plusz/mínusz-mutató értelmét a jégkorongosok már egy ideje pedzegetik, és persze igazuk is van, mert minden statisztikai adat csak addig értelmes, ameddig akarjuk, hogy értelmes legyen, vagy ameddig képesek vagyunk saját céljainkra kihasználni. Ettől függetlenül betettem ezt a kis kimutatást, mert miért ne? Érdekességnek mindenképp érdekesség.

“Ha egy lepke is elég a #meccsembere címhez, akkor Szabinak vajon miért nem megy?” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Dehogynem megy Szabinak…! A Loki ellen kétségkívül a meccs embere volt. Az ő páncélmellénye aranyat ért a Lokinak…

 2. A kapuskérdés nem egy mai dolog, 2 éve megy már a paláver Kemenes időnkénti lepkéi, teljesítménye és hozzáállása miatt. Maradjunk abban hogy ritkán fog ki jó napot. Ez a kis Horváth nem tehetségtele kapus, fiatal még és ezen e meccsen nem teljesítette képessége maximumát, de biztató jelenség volt a kifutása, mentése, ballépése az akarásnak, izgalomnak izgulásnak tudható be. Hagyni kéne kicsit, hogy megjöjjön az önbizalma, aztán lehet dönteni. Nem akarok senkit emlékeztetni, hány meccs és hogyan ment el Kemenes teljesítményén, beszéltünk róla eleget.

  Ez a meccs nem a kapusunkon ment el.

 3. Én Kemenes hozzáállását nem bírálnám, szerintem azzal sosem volt baj, bár tudom, ezt nem mindenki osztja. Tény, hogy vannak rossz (és jó) periódusai, kiegyensúlyozatlan mostanában. Horváth nem debütált rosszul, bár csak az összefoglalót láttam.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.