BUÉK + pár helykitöltő életérzésbonbon RW-től

Elérkeztünk 2016 utolsó és 2017 első napjához, Boldog Új Évet kívánunk minden olvasónknak, magunknak pedig összességében egy penetránsan vörös-fekete évet, olyat, amire 365 nap múlva visszatekintve elégedetten mondhatjuk, hogy 2017 KISPESTI ÉV volt. Hogy ez miben áll, azt rátok bízom.

Búcsúzóul ezekben az ünnepi (és az engem évvégeken mindig elkapó elmélkedő) hangulatban következzen 3 rövid kis RW-karcolat egy wekerlei Kispest drukker sztenderd téli szünetéről.

Karácsony

Utálom a havat. Illetve nem úgy utálom, hogy minden formáját, de a városit mindenképp. És Wekerle hiába kis falu, a leeső hó az hólapátolást jelent az ostoba és lusta szomszédjaim meg restebbek, mint egy túlfizetett bohócliger, így sosem mutatnak aktivitást e téren, minden rám marad a ház körül, meg az öreg Laci bára az emeletről, de ő meg lábtöréssel kicsekkolt idén, szóval nem örülök a hónak. Max erdőben, kirándulva. Itthon nem. Erre mire ébredek 24. reggel? „Itt a hó!” rikkantozza a szomszéd anyuka, én rémülten nézek ki az ablakon, de csak épphogy lepel, ez jó, mint a cukorszórat a régi zamárdi palacsintákon a boldog ’80-asokban. Ez így nem baj. Kitámolygok reggelizni, ma még kell vásárolni, a vizsgák miatt megint a fél ajándékvásárlási etap ma délelőttre maradt, csomagolások, stb. A konyhába menet felrúgom a csütörtöki focis táskából kilógó 2007-es fekete Hummelt, káromkodás, mert ez is egy hónapja itt fekszik, mióta megint megsérültem, engem is ki kéne találni ha nem léteznék, komolyan, b+, morgom magamnak. Na, reggelinek egy jó tortilla sok krumplival a tojásba, majd átcsorgok Doki barátomhoz, mert a tegnapi kollegapartira készített hermelinjeim 1/3-a megmaradt, ő meg szereti. A Dokit otthon találom, épp seftel a SteffAtesszal, aki a háziburkolója-kőművese-barátja, stb., meg a csütörtöki focijaink önjelölt Abrahamja. Stefi kérdi, mikor jövök már focizni, hát még visszaerősítem a térdem a gyógytornászcsaj ukáza szerint, mondom, hát csak siessek, mondja. A Doki közben pörög, mint egy beamfetaminozott molnármatyi a Góóóóólból, ha fiatal játékost alázhat verbálisan, kötelező Honvéd-Fradi zrikák, közben persze folyamatosan üzletel a Steffel, hogy hol- mit-mikor, én így unalmamban belekarcolom az oldalt parkoló és téli álmát alvó Daewoo-ja hátsó ablakára, hogy „Botka nem eladó”, csak tudja meg a Doki hogy merre hány méter, fene a zöld lelkületét. Már indulnék haza, mikor jön Steffi, hogy elvinné a Doki kocsiját ma kölcsönbe, a Doki nem érti, miért kuncogok erre nagyon, én csak arra kérem Steffet, hogy ugyan kanyarodjon már az Üllői 129 fele, nem érti, de elhajt, Doki csak néz utána meg az ablakra, csuklik nagyokat, és közli, hogy takarodjak haza, de persze látom, hogy röhög a szőke bajsza alatt. Hát valahogy ilyen egy Honvédos Karácsony Wekerlén.

Ünnepközi Krúdyzás

Loctite teljesen fel volt ajzva, hogy a Hull-Everton rangadó „az olyan mocskos szar lesz, hogy meg kell nézni, mert mi lehetne méltóbb búcsú ehhez az évhez, összerántva a France2016 Tour bandáját?”. Én persze parás stréber arc vagyok (amúgy nem, de szerintük igen, lelkük rajta), így nem ígértem magam biztosra, aztán persze besokalltam a tanulástól és persze elmentem. A foglalt asztalnál a Krúdyban már telt ház. Loctite ismét eltévedt brit töritanárnak öltözött puha szürke zakóban, pettyes büntetőinggel, Bazsant hatalmas beleéléssel elemzi a III. Kerület őszét, kisBabar elkéri a kezemben szorongatott Q-módszeres módszertanom (mi a faxom az a Q-módszer, kérdezitek? Hát én is ezt kérdezem egy hete, de keddre beadandó kéne belőle, már csak röhögök), és elkezdi kielemezni, ebben jótékonyan segítik a sorban érkező Pilsnerek; Tomi úr pedig csak néha szól, mint Franciaországban, de akkor mindig üt, mint Ciki bácsi ütőere, mikor meglátta Domonyai mellett Tamási Zsoltot a Hidegkuti VIP páholyában. Mikor a szünetben bejön a lenémított tévén az Old Spice csokkó feje, és MTK-s kollegánk már tolja is a „Hagyd a citront csak a timber” szlogent, kb Lemmy Kilmisteri hangon, már csak sírok. Loctite fejet fog, és tagadja, hogy ismerné a reklámot, persze senki sem hisz neki, így egy „mi lenne ha Hemy átvenné a Tatabányát” standuppal menti a helyzetet, a „Bányász napja eljött már”, illetve a Bányásznapi ankéton bemutatandó Holé úr „engedjék meg, hogy prezentáljam az új büfést okay” részeknél a sörök az orrokon folynak ki, nyilván. Locti továbbra sem normális, imádjuk, mondanám, ha Hanta lennék. A meccs 2:1, és tényleg gyopár tré, kivéve egy zseniális és egy tufa hazai szabadrúgást, persze az utóbbi lesz a gól, Loctite és Bazsant Hull City blog indításáról döntenek, én szerzői névnek a HULLmosi Cucu-t javaslom nekik, most már ők is sírnak, ideje hazaindulnom.

Szilveszter

Szilveszter – de nem a Ferenc, sütném el, ha Vasasblogger lennék, de Gyuri és Ábel urak nagy örömére nem az vagyok, így nem teszem. 31-én persze két tanulási és hazahozott melókör között megint a Dokinál kötöttem ki, aki Szilveszterkor mindig monstre audenciákat tart, mert a Doki otthon imád a legjobban lenni, de még jobban imádja a barátait, azokból meg sok van, ezért mindenkit oda hív, persze engem is mindig, de én meg utálom a tömeget, de ma mégis átmentem mert a Doki a legjobb barátom a blogunk designere mellett, és ráadásul délelőtt még egyedül is volt, gyerekek és asszony fent alszik, mi meg lent dumálunk, politizálunk, historizálunk, öröködünk, bohócligázunk, Honvédozunk (és egy kicsit Fradizunk, érezze a törődést). Hamar elszalad a két óra, indulok haza.
Wekerle csöndes, még nem rajzottak ki az utcára beszivárgó petárdás kis gyökerek, a bulikba indulók is csak otthon készülődnek még, nagy kört téve megyek haza, érintem a szülői házat is egy koccintás erejéig, Fater elrévedve köszöni meg még egyszer az Atletis őszi túrát, majd az igazi csapatunkra rátérve közli, hogy persze tavasszal semmi esélyünk nincsen, de ismerem őt, ez azt jelenti, hogy belül ő is reménykedik, nem is kicsit. Én már nem tudom mit várjak, az a baj, hogy hiába próbálok józan maradni, úgy ki vagyok éhezve egy jó Honvédévre, hogy alig sikerül naponta visszagyömöszködnöm az elvárásaim a realitás szürke dobozába. Közben elmegyek a kispiac mellett, az épület, aminek a falán életem első Kispest tematikájú graffitijét láttam anno 1991 nyarán, már rég újra van vakolva, de nekem ez is a Honvéd, a Kós tér is a Kispest, mert mindig itt jöttem haza gyalog a Hungárián át, amíg nem autóval járkáltunk ki, és elkanyarodok még a telep széle felé, ahol annak idején a ’91-es bajnokavató után hazafele leszálltunk a 154-esről Apuval és Öccsel, na jó, elég volt Atesz, húzzál haza tanulni, mondom magamnak, az idő majd mindent megválaszol, de 2017 így is úgy is a Honvédról fog szólni, történjen bármi, nekem mindig arról szól így vagy úgy… és persze hogy hazaérve már nézegetem az elmosott hermelines üvegeim, hogy melyiket töltsem tele január közepére, mikor a szokásos téli szeánszra érkeznek a srácok a Korzóról (előttük meg még a barátok az egyetemről) – mert már reklamáltak, hogy idén nem tartottam még, de hát vizsgaidőszak volt-van. Mondom, hogy minden a Kispest körül forog.

BUdapesti Honvédos
És
Kispesti sikerekben gazdag évet kívánunk mindenkinek!

 • Pingback: BUÉK + pár helykitöltő életérzésbonbon RW-től | Zongoracipelő()

 • Hidy

  Köszönjük RW! Ez jól esett a Honvéd év első napján! Neked is hasonló BUÉK-ot!

 • Pelso

  BÚÉK. Nektek és Minden vörös-feketének!!

 • Pelso

  álmodik a nyomor…? (most kell nagyon észnél lenni az öregnek!)
  vmi még is csak jól működik Kispesten, ha nyomi zöldek ilyen csapatról álmodoznak :
  Dibusz
  Botka, Otigba, Bobál, Hangya
  Gera, Gazdag
  Varga (Lovre), Böde, Radó
  Djuricin
  http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2544335

  • Escape

   Botka sztem csak pletyka volt
   Bobál sérült volt egész ősszel, igy biztos nem kell
   Gazdagra látok esélyt hogy elviszik – nyártól ( mert addig jár érte a fiatalokért járó pénz)

   • Pelso

    nem is venném túl komolyan a dolgot, hogy miket álmodoznak, csak jó látni, hogy sóvárognak a tehetséges fiatalok után, aztán kapnak 1 ghánai pakkot… :D én továbbra is remélem, hogy nem erősítjük az ellenfeleket most sem, nyáron sem

 • Lassie Tizenkilenc

  Én optimistán várom a tavaszt, ugyanis az Öreg nem fogja elkótyavetyélni a csapatot.Annál jobb üzletember hogy nemzetközi szinten mérve fillérekért konkurens magyar csapatoknak adja oda a 10 év alatt kinevelt tehetségeket.
  Inkább bekinlódja magát a csapattal az Euroligába, onnantól kezdve 3-4 szeres áron lehet eladni minden játékost , mégpedig külföldre nívósabb csapatokhoz.(A játékos is szivesebben megy oda mint a piros-feketét lecserélni zöld -fehérre, oszt minden héten nyakonvágják a Határ úti aluljáróban :)
  A kedvenc csokijainkat is eladhatta volna itthon de inkább külföldre passzolta el jópénzért Benjit, Abrahamot, Danilo, stb.
  És ha jövőre el is ad valami tehetséges fiatalt (Pl Gazdag Danit) akkkor máris könyökli be magát a csapatba az újhullám. Tömösvári például már most úgy ki van gyúrva mint a beton, gólja is van már kupameccsen.Herjeczkiék is lassan felnőnek, stb.
  Idéntől ( vagy már tavalytól is) tudomásul kell venni az egész NB1-nek hogy 10 év böjt után a Honvéd ismét hosszú ideig tényező lesz, mivel most már futószalagon jönnek a csapathoz a korszerű friss futballisták, akik éhesek, motiváltak, a világot meg akarják váltani.
  Az ilyen pedig sokkal többet ér mint az euromilliókért idehozott jóllakott, kiégett sztárocskák.
  Még egy mondat a végére : Lanza az isten !

  • medvepuszi

   Legyen igazad! Az egyetlen félelmem, hogy logikusnak logikus ez így, de itt a magyarfoci nevű képződményről van szó. Botka, Bobál, Gazdag stb. esetében eszembe jut pl., hogy Böde állítólag az SzRt paksi szponzorációjáért cserébe lett a Fradié, Radó meg végül azért nem Újpestre ment, mert ugrott volna a Hali új stadionja. Persze ezek csak pletykák.

   • Pelso

    Pont ezt gondoltam én is… olyan váratlanul jött ez most a sok tökölés után

    • Escape

     Akkor már csak az a kérdés, hogy kit visz el a fradi-videoton-felcsút a stadionért cserébe? :)

     • Pelso

      erős kételyek vannak bennem azzal kapcsolatban, hogy a semmiért változott ekkorát az új Honvéd stadion megítélése : decemberben lenyesnek x milliárdot majd januárban közbesz@r 1 top’ kategóriás stadionra… ?

     • Kicsipest

      A 2016-os költségvetésben beütemezett milliárdokból csíptek le, mivel az 2016-ban már úgy sem lehetett volna felhasználni. 2017-ben majd visszairányítják az elvett pénzt.

     • Escape

      😂
      Sztem bármelyikünk talált volna helyet annak a decemberi pár milliárdnak AZONNAL! Nem hiszem hogy a politikusaink ne lennének kreativak az azonnali elköltésben.;)

     • Pelso

      én úgy emlékszem, hogy a 17es terveket módosították, de utána nézek

     • Pelso

      valóban, úgy, ahogy írtad… félreértettem az évkavarást.
      jó hír, ha nem sunyi háttér bizniszek miatt alakult így.

  • Csaba Horváth

   Teljes mértékben egyetérték, hasonló véleményt már én is megfogalmaztam. A ráció per pillanat abban van, hogy kiharcolni egy BL vagy EL indulást, ami után a játékosok ára jelentősen megugrik. És ha olyan emberek elmennek fél év – év múlva, mint Hidi, Prosser, Gazdag azok simán pótolhatóak a feltörekvő fiatalokból. A lényeg, hogy ne legyen teljes kiárusítás…bár gyanítom annyi esze Hemingwaynek is van. :)

   • Pelso

    tartok tőle, hogy Prosser nagyon nehezen pótolható… bár relatíve nem sok játékperce volt a szezonban (az alapemberekhez képest), de minden becserénél láthatóan (néha látványosan) javított a támadó játékunkon

    • Escape

     Sztem ez a “nem sok játékperce volt az idényben” nem sok jóval kecsegtet…

  • prison miki

   részben egyetértek, de azért nem látom ennyire rózsaszínben a helyzetet, nem látom a futószalagon érkező friss, korszerű futballistákat. Magyarországon jelenleg sajnos nincs megfelelő minőségű bázis, amiből lehetne válogatni. Ha annyira korszerű, és tehetséges játékosok lennének, akkor miért nem mutatkoztak be az nb1-ben, vagy legaláb ott lennének a padon. Rossi miért mindig ugyanazt a játékost cserélgeti a fiatal posztra, ráadásul őt is kölcsönbe hoztuk az utolsó pillanatban (Zsótér)? Nincsenek szerintem akkora tehetségeink, inkább az NB1 szintjét megütő, nem is rossz, nem is jó játékosok (mint Hidi, Holender, vagy Nagy G, pedig ők még akkor jöttek, amikor kevesebb akadémia volt)

 • A69W