A meccs Kispesten dől el

Egy-két sort leszámítva színültig töltöttük! (Fotó: Babar-1909foto.hu)

No, ebből még akármi is lehet, hogy Doki barátom örökérvényűjét idézzem. Röviden úgy összegezhetnék: láthattunk egy típusos “utóbbiévekbeli” Fradi-Honvédot, zsákszámra kihagyott helyzetekkel és ostoba védelmi hibákkal a mi, semmi különös teljesítménnyel és 1-2 klasszisjátékossal az ő oldalukon. És persze megint ők nyertek.

De most csak egy góllal – és az MK-ban van ugye visszavágó is. Nem lefutott ez még.

Rengetegen voltunk tegnap. Ugyan a Kökire kiérve Hanta azzal fogadott: “szellősen vagyunk, Faterom“, és bizonyítékul mutatta a pláza-mozgólépcső tetejéről lőtt képét, ami tényleg szellősnek tűnt, de lenn állva a tömegben a vörös-feketébe öltözött arcok 3/4-e ismeretlen volt számomra és nagyon nem tűntek kevésnek. Később, a vendégszektorban állva, majd az arról elkészült fényképeket elnézve nagyon nem is voltunk kevesen. Bárcsak mindig ennyien, ugye…

A meccset a csapat úgy kezdte, ahogy Rossi mostanában kezdi a Üllőis vendégjátékainkat: nekiesve a Fradinak. Úgy látszik, a saját maga által taktikavariáns-mágusnak feltüntetett Mister e téren mégis ragaszkodik a bevált sémákhoz, és azt kell mondjam, míg 2015 őszén még csak csóváltam erre a fejem, hogy el fogunk fáradni a nagy nyomásban, s lőn… addig most nem féltem, mert már az őszi 3:2-es vereségkor sem a sztaminával volt baj, hanem a védelmi ostobaságokkal és a kishitűséggel, a keret már megvan (hellyel-közzel) a Fradi ellensúlyozására. Nos, fájdalom, védelmi ostobaságból, mint kiderült, most sem volt hiány.

Az első percekben szokás szerint a taktikai felállás megfejtésével foglalatoskodott a szektorunk, és nem is értettük, hogy ha Laczkó a kezdőbalhátvéd, akkor mi Holender posztja. Kellett 2-3 perc, mire leesett, hogy Laczkó nem a balfutó, hanem a Chiellini, és Holender maradt az őszvégi új pozíciójában, amit a tar mágus talált neki (Juve-analógiánál maradva helyiérdekű Alex Sandróként). Azt végülis nem tolta rosszul, ám legyen, de Laczkó mint belső(bb) védő? Akkor miért nem kisBobál? Tudom, Laczkót 3 éve akarja a Mister, hát akkor bízzunk benne, ő ért hozzá.

Biztos?

A meccset elnézve megint vannak kétségeim. A két gólból másfélben benne volt az új szerzemény. Az elsőnél félig felmentem, mert Kamber passza is pofonfarázós volt, ráadásul utólag megtudhattuk, a zöldek új csoktárja kézzel is okosított a Laczkó melletti labdaelvitelnél, de ettől függetlenül csúnyán aláfutott a dolognak a Hanta által csak “Buksinak” keresztelt kiélt bohócliger.

A második gólnál viszont nincs kire hárítani a felelősséget. Mintha magam látnám a csütörtöki focikon! Elkezdek fogni valakit, az lemozog rólam, én meg ahelyett, hogy üldözném, állok kedvetlenül egy helyben. Mert egy lusta és akaratgyenge hobbifocista vagyok. De Laczkó nem az (elvileg). Jön a szöglet a Fradinak, L. rááll Gerára, labda száll be, L. hirtelen (miért??) átvált a Lovrics által is fogott másik emberre, Szotyi üresen, a labda ide-oda pattog, 10 mp múlva persze hozzákerül, ő akkor már balladai magányban, fejel is nagy ívben, senkitől sem zavartatva át Gróf (te meg hol mászkálsz megint, gyerek…) felett, Leandronak már csak bele kell kapnia. Gratulálok.

Itt már a Kopasz is érezte, hogy nem az évszázad ötletét húzta, és jött a mindig előkapott beugró Boti. Kár, hogy ehhez mínusz 2 gól kellett. Jó reggelt!

A másik dolog, ami kicsit Rossi lelkén szárad, az a jogos felismerés Ábel és Gyuri uraktól.

 • Ábel: “Botka látványosan ideg a folyamatos fütyüléstől, hihetetlenül indiszponált. Erre nyilván nem az ő oldalán játszunk“.
 • Gyuri: “Nem hiszem el, hogy Holender a most már be is sárgázódott Botkára nem vezeti rá egyszer sem a labdát! King fel-alá zakatol a másik oldalon, de a baloldalunk nulla. Hozza már be Zsótért oda. Ő legalább felvállalja az egy-az-egyet.

Persze a szünetben nem volt csere, csak Laczkó második alakítása után, majd arra újabb 5 percre, Holender le, és… Dark be. Dark? Futónak? Vagy dupla toronyéknek Eppel mellé? Nem értem. [A titkos fegyver.]

Öcs viszont megjósolt egy másik cserét: az indiszponált Gazdit Vaszkére váltotta volna a szünetben, amit egyikünk sem értett, de Rossi meglépte az utsó 10 percre (35 perccel Öcs rendelése után), és akkor világos lett: Dusan tényleg dobott a támadásszervezéseken, kreativitáson. Több időt is kaphatott volna.

Ami szerencsénk volt, hogy a szokás szerint fogalmatlan taktikát toló (fogalmazzunk inkább úgy: taktikát NEM toló, csak sokadjára is játékosai egyéni skilljeiben bízó) Fradi meg is elégedett a 2 góllal (elolvasva az NSO tudósítását, ez nem csoda, a Nemzeti Szöllősilap szerint a 2:0-lal már el is dőlt volna a továbbjutás, látszik, nagy bizalommal élnek velünk szemben, hehe), 1-1 veszélyesebb újcsoktár / Djuricin elfutást leszámítva nem nagyon erőlködtek. Illetve volt még egy Böde Dagi éles lövés, amit a vonalon legalább kemenesi bravúrmagasságokban szárnyaló Gróf tényleg gyönyörűen védett. Ennyi, utána bealvás, így az őszi 3:2-höz hasonlóan Lanza megint tudott büntetni a végén.

És ez sokat érhet. Meg persze semmit sem, ha továbbra is óvodás védekezést választunk a Fradi hazai szinten tényleg klasszis támadói ellen, vagy berosálunk a magunk teremtette lehetőség előtt. De ne feledjük: a visszavágó otthon, ott pedig még az Üllői útinál is jobban be tudjuk pörgetni a srácokat, Rossi pedig ott már legalább egyszer megverte Dollt, még ha az Üllőin folyamatosan le is szopolázik a derék ex NDK-s selfmarketing edzőtől. Nem veszett még el semmi, nem volt véletlen Lanza ekkora kitörő öröme sem a gólnál, s integetése felénk, ő is érezte, hogy ezzel visszahozta a párharcot valahova a “talán nyerhető” mezőbe.

PS1.: Zárásként még egy dolog: Eppel felé talpaló Szotyi, a partjelző előtt Lovricsot lekönyöklő Bűzös, agyatlanul másokba szálló kis Sennheiser, sokadjára is csak bámulok, hogy eredetileg normálisnak gondolt, a válogatottban néha kedvelt játékosokkal mit tesz a zöld-fehér mez felhúzása, és az agyukra ereszkedő gőz. Gusztustalan, szomorú vagyok. Az, hogy bírói megtorlás fasorba sincs, az nem újdonság, de hogy ezekben a srácokban ennyi önbecsülés ne legyen, hogy ne ezt az alpári stílt nyomják, hát elgondolkodtató.

PS2.: Az este czukk jelenete: a VIP alatti kiemelt lelátórészen, pont a talpaspoharas-fancykabátos zsúrpojácák  alatt ki tűnik fel Villám Balázs meg a Kaszás Kálmán mellett? Youla úr! Párjával meg egy kis Youlával! A tábor baloldali harmada el is kezdte skandálni a “Szer-vusz Gyu-la, szer-vusz Gyu-la” szólamot, mire az excsatár meghatottan integetett vissza. Az ilyen jelenetek miatt jó kijárni, néztünk egymásra Öcsémmel, aztán visszafordulva a pálya felé Botka épp egy sárga lapért rúgta le az egyik fiúnkat, úgyhogy a kellemes szájíz tovaszállt a februári estében, mint egyszeri kákabelű kispesti csatár a Váli-völgy felé.

Március elején folytatás.

Jók voltak: Kingecske nagyot melózott, Lanza császár, még így, sérülés utáni fél-formában is (az az összjáték Kinggel…), Hidi az egyik legjobb kispesti teljesítményét hozta le, a meccs embere viszont nálam NAGY GERI, szinte hibátlan teljesítmény volt, ha nem kezd az MTK ellen, megharapom a Kopaszt. (Nem fog.)

“A meccs Kispesten dől el” bejegyzéshez 40 hozzászólás

 1. Mozgalmat kell indítani a videóbíró bevezetéséért! (fradi első gólja)

  1. Videobíró használatát a bíró kérhetné, mennyivel lennénk beljebb?

   1. Van olyan variáció is ahol a monitort néző bíró is jelezhetne.

    1. ez igaz, de az is csak egy bíró.. tehát nem arról van szó, hogy pl. utólag, a felvétel láttán bármit is számítana, ha kiderül: kezezés volt, ütött Böde stb.

 2. Rossi funoknak ajánlom a meccset, egyúttal a Laczkó kérdéshez adnék némi sorvezetőt. Az senki elött nem titok hogy évek óta keresünk szélső hátvédet. Bár idén botka távozásáig megoldott lett volna…mindegy. Szóval kerestünk és találtunk……egy olyan Laczkót akinek a menedzsere a talján egyik legjobb barátja…..így már érthető.
  Kiváncsi lennék Bobált meddig jegeli? Kambert meddig tartja hátul? Nagy Gerit játszatja e ezután? Botit játszatja e ezután?

  1. Ha a Guardiola lenne itt az se lenne jó az ő munkáját is fikáznátok.

   1. Attól még tény, hogy egy meccs ide-oda, Laczkó nem hiszem, hogy 10000%-on pörgött edzésen, és felszántotta a pályát – fradi ellen meg belassulva, körülményesen és rosszul oldott meg minden feladatot.

   2. elég sokan látjuk így, ahogy Thibby írja, ha rosszat látunk, leírjuk a véleményünket, ugyanúgy mint más is… miért gond ez ? senki sem tévedhetetlen, Rossi pedig túlzottan is képes ragaszkodni a befuccsolt ötleteihez is… :/ miközben ilyen gólokat kaptunk, teljesen indokolatlanul jegeli Bobál Dávidot, aki még 1 meccsen sem okozott csalódást.,

    1. Igy igaz a vélemény az vélemény . Nekem is hiánycikk bobál de nem biztos hogy rossi favágó lenne ebben a szakmában és a tudása miatt padoztatná. Az én véleményem szerint amig nem látok be hátulra addig fölösleges okoskodnom hogy ki játszik ki nem. Van egy jó csapatom van magyar szinten szerethető edzönk és játékosaink ugyhogy engem az se érdekel ha a jövő héten lanzát a kapuba teszi. Akkor is szeretni fogom a csapatott.

     1. hát ez a különbség :) neked jó a kapuban Lanza, másnak nem…jelzem, attól, hogy kritizáljuk az edzőt vagy játékost, attól még mi is szeretjük, sőt imádjuk ezt a csapatot ! remélem ezt nem akarod megkérdőjelezni.

      1. Isten ments hogy én megkérdezőjelezem akárkinek is a honvéd iránt érzet szeretetétt. Erre mi felénk kevés honvéd drukker van, igy nagyon nagy dolog számomra hogy ha csak a billentyüzeten keresztül is de beszélhetek más honvéd szurkolóval. És tényleg ez a szép hogy egy dologról több véleményünk van. A lanzás hasonlat csak egy vicc volt.

       1. vettem a humort Misike… :) csak azt akartam humorosan reagálni, hogy más a habitusunk, valószínűleg Te 1 elfogadó alkat vagy én meg 1 faltörő kos, aki addig öklelné Rossit, amíg nem változtat az összeállításon… :)

 3. Ha szabad annyit a másik oldalról, az első gólunknál még zöld szemmel is volt kézimunka, csak az a döbbenetes, Laczkó miért nem reklamált, ha 1.érdekében állt volna 2.az orra előtt történt
  Szerintem konkrétan Lesz..rom tablettával tolta végig.
  Ami pedig a stílust illeti, az edző és a vezetés felelőssége, hogy nem magyarázzák el, az ilyenek miatt is utálják a Fradit. Persze amikor Doll és OP kéz a kézben bíróznak, nem csodálom, hogy ennyit engednek meg maguknak. Én gratulálok a Honvédnak, igazságtalan lett volna, ha 0-2-vel mentek haza.

  1. szeretnék már végre én is ilyen barátságosan korrekt lenni 1 Fradi vereség után!:) várom a lehetőséget…. talán majd az 1-0ás visszavágót követően ! :)

  2. GRAT! Szép mondatok.
   Igazából dollyka bíró hisztije előtt csak pislogni tudok mert olyan játékvezetői hátszélben léteztek ami a világon példátlan. 1980 óta járok honvéd meccsre és figyelem napi szinten a magyar focit. A sokat emlegetett 80-as években ami a legendás Honvéd évtizede volt …szóval akkor is a fradit nyomták. A világhírű Palotás úr aki a hazai játékvezetés tótum-faktuma volt olyan ámokfutásokat rendezett a fradi meccsein amire az inyencek is csettintenek. Ez megy évtizedek óta és a Dollynak meg a dagadt palinak van pofája reklamálni…..vicc

 4. “a visszavágó otthon, ott pedig még az Üllői útinál is jobban be tudjuk pörgetni a srácokat”

  szerdán, délután fél háromkor? gondolod lesznek kinn annyian…?!

 5. Nem volt baloldalunk. Igy nehéz lesz nyerni. Hollandert nem akarja valaki megvenni? És ki volt a baloldali középpályás? Ki segített Laczkónak? Zsótérral 2 góllal nyerünk.

  1. Mivel tudom, hogy Nagy Geri a legjobb ezért fel se tételezem, hogy az ő oldala volt. Nézd már végig mégegyszer a meccset, és láthatod senki se siettet a segíteni neki.
   És abban is igazad van Laczkó nem kell. Megkapta a bizonyítási lehetőséget, nem élt vele. Ugyanakkor az az önző lusta mit keres még mindig a pályán. Egész meccsen még le nem cserélték nem csinált semmit.
   Azt hiszem itt egy kettőtől eltekintve akadémiás rokonok vagytok, vagy nem értetek a focihoz.
   De kösz a felvilágosítás, “nagy hasznomra” volt.

   1. Akkor jól sejtettem mindenki rokon, ezért nem lát órránál tovább. Mondtam, de megismételem. Nem akadémia drukker vagyok hanem HONVÉD. A belső sz@rkeverés cseppet sem érdekel.

 6. Lehet megnéznék élesben egy Gyula-Eppel-Lanza kombinációt.
  ..

  1. Van ennél jobb kombónk most, hagyjuk Gyulának meg a békés nyugdíjas éveket!

 7. Jó lenne mihamarabb túllendülni a témán, de azért az ominózus nyilatkozatról annyit, hogy ahhoz kellett csapatot váltanod kedves Endre, hogy a szurkolóktól a vezetéknevedet hallhasd. Mert azelőtt azért zúgott az Endi-Endi, de mostanra már mindenkinek csak Botka vagy.

  Sajnos Laczkó a várakozásokat igazolja, King tetszett, csakhát rossz, hogy egy eddig megoldott posztra kell légiós helyet elpazarolni. Lanza császár és dögöljek meg, de Dark is tetszett. A középpályán Hidi tényleg nagyot ment, de azért lélekben ott is készülni kell arra, hogy év végén lejár a szerződése, ő meg elmegy kiegészítő embernek sz@rrá keresni magát valami olyan csapatba, aminek nem fogunk örülni.

  A visszavágóra megmaradt az esély, de ez a meccs is csak alátámasztotta a régi aggályokat (kapus/khv-gondok). Ha nem balfaszkodunk hátul, akkor meglehet a Bozsikban!

  1. King a védekezésben nem az igazi,előrefele viszont a gyorsasága,cselei,passzai jók,még a beadásait kellene javítani és le kell menni az alapvonalig onnét beadni laposan vagy ívelten.Védelmünkben nagy a zavar,ha szélről az alapvonalról jön lapos vagy ívelt beadás.Bobál kell a védelembe,Kamber hasznosabb a középpályán,a védelem előtt.baloldalra meg kell találni az embereket,Koszta sokkal veszélyesebb támadásban mint Hollender,sajnos Hollender volt sokkal jobb,jól cselező,gyors,kiszámíthatatlan,kapura veszélyes,ez a védekező játék nem az ő müfaja,mindig csak visszapasszolFel kellene ujra hozni Hollendert,jó kis edzői feladat!.Zsótér is jobb lenne a baloldalra,gondolom neki kevés a védekező játéka.Laczkó még lehet jó,egy kis idő kell neki,nagyon leeresztett,kell neki lehetőséget adni.A kapuskérdést viszont meg kellene oldani,Grófnál rutinosabb,megbízhatóbb kapus kell.Azt látom,mindig kint van a kapuból,a szögleteknél,beadásoknál,nem elég magabiztos.

 8. Régóta mondom hogy az aktuális problémákat meccs közben kórusban kellene kántálni…….Bobált vissza, Botit vissza, Kambert fel, Laczkót le…..stb

  1. Igazad van Laczkó egy meccsen bizonyította, hogy nem tud focizni, Hollander meg örök élet bizonyítást érdemel, mert ő akadémista.

   1. Hollander alibista sajnos……bár mióta ezt a védekező posztot játszatják vele azóta szerintem egészen türhető….bár nem tesz hozzá semmi váratlant de nem rossz.

   2. ez qrvára nem ezen múlik, Te is tudod, ha csak az elmúlt fél szezont nézed! :/ Holender lassan évek óta alibizik és -szinte- folyamatosan kezdő! miközben ott volt Proszi, aki percek alatt többet tett hozzá minden meccshez, mint Filip, de egyik mégis újra kezdett, másik újra perceket kapott!!
    tudom, ilyenkor mondják a bennfentesek, hogy mert Proszi el akart menni…basszus, meg lehetett volna próbálni többet játszatni, kicsivel több zsebpénzt adni neki és talán nem el mocsokfalvára…:/ ez részben Rossi faxsága… szóval nem akadémista kérdés! még akkor sem, ha részben értem a fenntartásaidat ebben a témában, de Bobál Dávid és Boti szerinted nem férne be aktuális védelmünkbe ? ez is Rossi okosságán múlik, nem azon, hogy akadémista vagy sem.
    csak iszonyat bosszantó, hogy folyamatosan ilyeneket bénázik a védelmünk a gruppen arénában még pontot sem szereztünk, pedig játékban nem vagyunk rosszabbak!! és hol van már az a tuti védelem, amiket összerakott a talján az első években ? vagy nem is a védelem volt olyan jó, hanem 8-9 emberrel védekeztünk ? persze nem akarom megint Rossit emlegetni, mert az némelyeknek olyan, mint ha Jézust kritizálnám…
    DE tényleg bosszantó, hogy évtizedesen a legjobb keretünk van(volt) és szabó+ a talján nem akarják látni, hogy amiatt szívunk, mert a kapusaink középszerűek(nagy bravúr, majd 2 baki) és a védelmünk közepe lassú és nem olvassa a játékot (mert nem az a posztjuk!)… és nem is folytatom, csak jelzem: a kritikák ellenére szeretem a csapatot! és lassan 40 éve határozza meg a hétvégéimet és az alaphangulatomat, hogy mi van velük, hogy játszanak, ha nem így lenne, nem kritizálnám…mert nem érdekelne.
    //ennek nagy része nem Neked szólt, nehogy magadra vedd, csak témába vágott azért írtam le.

  2. már így is sok nekem, amit a meccsen összepanaszkodik meg elégedetlenkedik pár szurkoló. Meccs előtt, meccs után azt mondasz, amit akarsz, de a meccs alatt, amikor akár gólok, pontok múlhatnak a szurkolók támogatásán, a drukker egyetlen dolga, hogy bíztassa a saját csapatát és pont.

 9. Bobal Dávid gyenge formában van ezért jegelik, több belsős embertől lehet hallani hogy nagyon nincs formában!

  1. fizikálisan rendben van, csak fejben fáradt el nagyon olyan október végén, november elején.
   Sajnos ez a magyar futballistáknál természetes hogy 1-1,5 év jó teljesítmény után kell egy bő fél év mire újraépül a játékos. Így volt ez Baráth Botival is, Nagy Gerivel is ( aki lassan már visszatér a vérkeringésbe))
   és a formábalendülés után ismét bő másfél évig csúcsban pörög.
   Idősebb játékosoknál már ritkábba formahanyatlás, ők már sokkal stabilabb szintet tudnak hozni folyamatosan.Bár pont rossz példa erre Laczkó esete aki botrányosan játszott egy komplett téli felkészülés után.

   1. én azért megnézném 1 meccsen, hogy mennyire fáradt, legalábbis , amíg a “topon lévők” ezt produkálják a védelemben… :)

  1. nem biztos, hogy kellett ez… ha kifogunk vmi hülye bírót, kapásból kártyázni fogja Kinget!

 10. Jó volt a meccs, bizakodom a visszavágó előtt.

  Laczkó nagy csalódás volt, mindkét gólban vastagon benne volt. Nekem lassúnak tűnt, kedvetlennek, határozatlannak. Gyenge igazolás, nem való a kezdőcsapatba.

  A másik, ami nagyon zavar: a kapuskérdés. Én azok közé tartozom, akik bár sokat kritizálták, de nagyon szerettem Kemenest. Most pedig baromira hiányolom. Most, hogy elküldték Paksról….talán át kellett volna gondolnunk még egyszer a távozását, mert megint nagy szükség lenne rá. Nagy Sanyi is elment, pedig benne láttam potenciált. Horváth egy jó cserekapus, de nekem csak ennyi. Gróf viszont….harmatgyenge, határozatlan. Egyáltalán nem egy nb1-es, sokkal inkább nb3-as színvonal. Fogalmam sincsen, mit keres az első csapatban, vagy egyáltalán hogyan került a hozzánk. Szóval kapus kell, nem holnap, nem jövőre, hanem tegnapra! Ez egy nagyon jó és szerethető csapat, ne rontsuk el egy rossz kapusteljesítményre építve, meggyengített védelemmel.

  1. Két cserekapusunk van, ez az igazság. Nagy Sanyiban én is láttam potenciált, az ő kispesti karrierje klasszikus.

  2. Nagy Sanyinak tényleg voltak olyan kijövetelei, ami kapusra emlékeztetett és volt tekintélye,
   szerintem Horváth még mindig jobb lenne, mint Gróf, de összességében RWnek van igaza : 2 cserekapusunk van…ill. 3.

  3. “Most, hogy elküldték Paksról”
   nyilvan megvolt az oka annak is, en is birom, de talan jobb igy

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.