A szombat, amikor Lanza befejelte a hétvégémet a Nirvanába

Szokásos RW címkép, de eddig mindig bejött…

Kamber bedobásakor szerintem már csak néztem, de nem láttam a meccset. Minden megszűnt körülöttem, csak az utóbbi 25 évből jól ismert üres keserűség köde ereszkedett rám a kispesti estében, a bizalom utolsó kis csalfa szikráival, amik úgyis elhalnak, mert mindig elhalnak az Ady Endre út végi szürkületben. Aztán Eppel csúsztat, valaki (most már tudom, Lanza) ugrik középen, a labda hullik, én rohanok végig a korzón vissza a többiekhez, ott mindenki egymás nyakában, valamit üvöltök, de nem csak én, mindenki körülöttem… hova lehet ezt az idényt még fokozni?

De kezdjük az elején…

A Paks elleni 3 pont után a hátralevő 6 meccsre magamnak készített kis pesszimiska gyorskalkulációmban, megmondom őszintén, csak egy tuti 3 ponttal számoltam, és az a mai meccs volt. Hiába nem megy nekünk általában az ún. kiscsapatok ellen, az idei nem egy átlagos idény, idén nincs „általában”, szóval nincs mese, kell a 3 pont, mert fogunk még hullajtani (lásd az utóbbi hetek besült túráit).

Hogy a csatára kellően felkészüljek, kora délután felcsorogtam a Várba a HM-be egy kis bemelegítő előadásra a Vörös Hadsereg Sztálin nehéztankjairól és nem túl dicső kalandjaikról ÉNy-Lengyelországban, de igazából már ott is a saját Vörös Hadseregemen járt az eszem. Sokat mondjuk nem kellett várnom, hamar eljött az este fél 6, mikor előbb a jegyért elcsullankodó Fatert, majd a kocsit is lerakva felszedtük a Hanta-Ábel duót a sorompóval szembeni trafik előtt, utolsó Kőbabáik közepette, és irány a törzshelyünk.

A korláthoz érvén meglepő kezdőcsapat futott ki a szemünk előtt a gyepre: Lovresz, Hidi padon se, Holender azért ott, kezdő viszont Nagy Geri, Koszta, Bobál és Vaszke (!). Bejött hát Hanta beharangos kérése, és a Mister felkavarta az utóbbi hetekben (hónapokban) állóvízzé váló kezdőt, ebben most (pedig nagy kritikusának számítok) én is csak dicsérni tudom. Ábel és Gyuri mondjuk jajongtak egy sort Vaszke látványától, de hát szurkoljunk.

Az első percek rögvest felvázolták a következő 2 óra meccsképét. Egy gyirmóti szabadrúgást leszámítva csak az utóbbi hetekben megszokott, korlátozottan ötletes (értsd: kilátástalan) ám domináns kispesti támadássorozat, pár percenként egy-egy helyzetszerűséggel. A gólveszély azért ma nagyobb volt a rosszabb napjainkon látottaknál, főleg a félidő vége felé pörögtek fel az események. Addig csupán egy-egy kósza Lanza ollózás-szerűség, vagy védőbe vezetett labda okozott kisebb izgalmakat, ám ekkor jött Eppel talpalt gólja (vagy most Bozsikot hallgatva az M4-en, magas lábas gólja, ne máááár), melyet nem ad meg a meccs előtt illogikus szigorkoktélt toló derék Szőcs; majd a jogos tizi. Itt Bori ne tudom mit reklamált, komolyan nem értem…; a másik epic jelenet az volt, amint Kamber és Vaszke viszik el Lanzát a labda és Eppel közeléből, nehogy eszébe jusson valami hehe. Szóval tizi, amit Marci biztosan bever az idétlenül ugráló Nagy Sanyi mellett, ám a bíró szerint a lövés előtt Kamber befutott (?), Szőcs ismételtet (elmegy a pékbe), Marci meg sajna nem Szabó Tibi 2007-es MK-döntős neuronjait hordja a fejében, mert ismétlésként az eldőlő Nagy Sanyiba lő.

BÍRÓZÓS OFFTOPIC ON:

Mi ez a bíráskodás ma és tavasszal? Nem vagyok híve az osti összeesküvés-elméleteknek, de kezd már kissé sok lenni a bosszantó ítéletek száma (Fehérvár, Újpest, Sopron…). Sose túl szembetűnően, de azért annyira mindig ott vannak ezek és akkor érkeznek, a lélektanilag legkellemetlenebb pillanatokban, amikor a legrosszabb. És amikor a legjobban meg tud ütni egy erőn felül teljesítő csapatot lelkileg. Most akkor ez mi?

Rossz nyelvek szerint az MLSZ egyértelműen a tőkeerősebb (MU-HA-HA), várhatóan csapatát nyáron tovább erősíteni képes Vidit vagy Fradit látná szívesen a legrangosabb kupasorozatban minden évben. Hisz a vezír is megmondta… Nos, a Fradi idén kiszállt, marad a Vidi. Erős kijelentések ezek, és én sem gondolom, hogy a bírókat itt felülről irányítják. DE. Van tudatalatti (vagy tudatos) szervilizmus is. Nos, én ettől félek.

A b) verzió jóval prózaibb. Jött ma egy beugró szerencsétlen, aki túlgondolta a szerepét, és minőségben még a halovány hazai bírói kar színvonalát is alulról verdesi. Ő ennyit tud, ám ezzel ma majdnem tönkretett egy idényt.

BÍRÓZÓS OFFTOPIC OFF.

Szőcs spori tehát megszínezte rendesen a félidő végét, még belőlem is előhozva a korcsmai hőzöngő brokkolit, majd Grófnak kell bravúrt hoznia, hogy ne legyen még nagyobb baj. Szünet. Hát, nem így terveztük, az biztos.

A pauzában kínunkban szórakoztatjuk magunkat régi szofoklész meccsek felelevenítésével, Hanta ilyenkor mindig előveszi a Szolnok elleni 2011 tavaszi 0:0-t, és ha már Szolnok, valahogy eszünkbe jut Fedor Ottó, aki Öcsém szerint ezzel a névvel rejtő hős is lehetett volna (ehhez képest csak kiesett velünk 2003-ban). “Valóban” – kontráz Hanta – “Elnézést uram, a késemért jöttem. Nevem Fedor Ottó”. Közben felmászik mellettünk a kispadról az egyik melegítős ismeretlen olasz, „ez lenne a video elemző?” kérdem, „addig jó, míg nem tudjuk”, ritörnöl Hanta, sírok.

Fedor Ottó végül nem tűnt fel a Bozsikba a kését keresve, mi annál inkább nyúltunk volna a saját bicskáért, ugyanis a saját ostobaságaitól és a mocskos csaló kórusoktól teljesen összezavarodó Szőcs sporttárs kezéből teljesen kicsúszik a meccs. Még jó, hogy nem durva az összecsapás, csak a gyirmóti időhúzások okoznak idegbajt a lelátón, de az is éppen elég. Rossi frissít, Koszta és Vaszke lejönnek (szegény Vaszke az egyetlen értelmezhető sprintjét pont a lejövetelekor produkálja…imádom), Holender és Gazdi be. Előbbi ma egész jókat tol (utóbbi meg egész rosszakat), rögvest bemutatkozásként remek kényszerítő, majd kulcspassz Zsótérral/Zsótérnak, később hősies szerelés a térfelünkön. Van tehát minden, mint az Orosz Pál orcájával fémjelzett klub legendás kolbászában a közmondás szerint, csak az nincs, ami a legjobban kéne, hiába énekli a lelátó elkeseredve minden pontrúgásunknál az „Egy kispesti gól” helyi slágerét. Nem, nem jön az a kispesti gól.

A Mister a végén átáll 4-4-2-re, kisBobál le, Balázs Zsolt pedig előre osonkodik alibizni, 80. perc. Lassan mindennek vége, szorul össze a szívem, a múlt heti fiaskó után a legverhetőbb ellenfél elleni botlással végleg magunkra oltjuk a villanyt. Szép csöndben, szó nélkül elsomfordálok a többiek mellől, ugyanis már a 60. perctől sasolom az oldallelátó legszélét, ahova anno a közig szakvizsgára készülésem alatt vonultam el tanulni egy szünetben 2013-ban, Hanta nagy dévajkodását váltva ki, de a vizsga sikerült, és a Honvéd is nyert azon a meccsen. Hátha most is bejön, basszus.

Önkéntes száműzetésem úgy fest, nem segít. Hiába táborozunk le az uccsó 10 percre a gyirmóti tizenhatos elé, nincs áttörés, robotpilótán, hörögve jön előre a csapat, mint Radnóti Razglednicáiban a véreset tajtékzó ökrök, de semmi, Nagy Sanyi ihletett formában véd.

KAPUS OFFTOPIC:

Továbbra sem értem, miért a rutinos, és viszonylag jól kijövő Nagyot kellett leselejtezni a jelenlegi két, erősen középszerű cerberusunk mellől. Gróf emberileg egy czukk, Kemi is az volt, de elképesztően bizonytalan megoldásai vannak az amúgy remek bravúrok mellett. Nagy ugyanakkor ma eddig meccset hoz a Gyirmótnak.

KAPUS OFFTOPIC lezárva.

Ihletett forma, nem túlzok. A 90 perc letelte előtt, majd után kétszer ment vetődve a gólvonalról, minden szögletet kiüt. Véresre karmolom a combom a farmerban a zsebemen keresztül. Szöglet megint ide. „Doni, tekerd be jól. De ne így bazmeg”- bőg mellettem egy elkeseredett harcostárs a korzókorlát legszélén, de Nagy elől a laposan beszerencsétlenkedett labdát valaki kirúgja. Újabb szögi. „Na, Doni, még egyszer, de ne úgy, mint az előbb!” érkezik az ukáz, most jó is a korner, de Nagy megint kikapja a léc alól. Most Lanza ível be a másik oldalról, mindenki fölött átszáll érintés nélkül…kapufa BAZMEG.

Vissza kéne mennem, hiányoznak a többiek hülyeségei, szar így egyedül, de kitartok. Mennyi lehet hátra a jelzett 6 perc pluszból? Szinte semmi. Bedobás. Kamber lódítja meg. Emberhez, Gyuri…. Na….! Eppel emelkedik, csúsztat, Nagy most az egyszer megtorpan, a jó öreg Tóthiváni antikijöveteli iskola csak nem múlt el rajta nyomtalanul, Lanza emelkedik, fejel, a labda hullik, benn van??, BENN VAN!!!!, “megadja ez a szerencsétlen???”-ordítja mellettem a bőgő kollega, de látom, IGEN, középre mutat a fogalmatlan bíró végre, ezt nem lehet elvenni, Lanza félmeztelenül robban ki a tumultusból, üvöltve rohanva el a Korzó előtt, a kispad előtt omlik rá mindenki, Vaszke, gyúró, orvos, csapat, én rohanok vissza a többiekhez a Korzón, Lanzával párhuzamosan, csak 10 méterrel feljebb, a torkomban egy pici gombóc, mire visszaérek a helyünkre, ott már káosz, Gyuri úr felajzott viking hadvezérként üvölt egy helyben állva, olyan a hangja mint egy kamion dallamkürtjének (asszem beszartam), Ábel-Fanta-Öcsém egy Laokoón csoport, hát én is felugrok a kupac tetejére. „Húsz éve nem sírtam de ennél a gólnál könnyes lett a szemem”-közli Pinokkió Jani élő korzólegenda alattunk 3 sorral, olyan hangon, mintha a híreket olvasná be a Híradóban. Sírok, majdnem. Tényleg.

Fatert összeszedjük lenn öregBabarnál, Apu ugyanis babonapápa, minden meccsünk utolsó 8 percéről elmenekül a bolt elé. Mondanám, hogy micsoda baromságai vannak, de aki végigolvassa a posztot, nyugodtan fejbe somna, hogy „Apja fia”. Végülis, most nekem is bejött.

Most viszont befejezem a posztot, tolok egy kanál repcemézet a szublimált hangszálaim helyreteendő, és elhúzok aludni. A torkomban a gombóc egyelőre bennmaradt, és nagyon, de nagyon remélem, hogy még 4 hétig így tesz, mielőtt kijön. Mert ki fog jönni. Hogy szomorúságomban, vagy másért, arról majd a következő hetek döntenek. Addig viszont Hantával szerintem holnap lenézünk a Balatonfüredi Szívkórházba, hogy van-e egy szabad szobájuk. Kivennénk május 27-ig.

Tévével.

 • Zs.

  A baratom majdnem meghalt mellettam. Szo szerint. A vegen szorito fajdalmat erzett a mellkasaban es szedult. Sracok, kerlek ezt ne csinaljatok meg egyszer. Ne oljetek meg senkit. Csak A Kispest!

  • Balázs Németh

   Nekem érdekes módon miután hazaértem akkor kezdett el durván kalapálni a szívem…

 • Pingback: A szombat, amikor Lanza befejelte a hétvégémet a Nirvanába | Zongoracipelő()

 • Balázs Németh

  Zseniális poszt, mint mindig ☺️ még 360 defibrilátorral teli perc, de ez a CSAPAT megérdemli ☺️

 • Andris Koncsol

  Az megvan hogy Bori azt nyilatkozta meccs után hogy nem érti hogy mire hosszabbított 6 percet a bíró :O könyörgöm, a Gyirmót a 20. perctől kezdve húzta az időt.

  • Zs.

   Sztem az elsotol ;o)
   Az a f@szkalap Nagy Sandor mar az elsoben kaphatott volna egy sargat, a masodikban meg siman ki lehetett volna szorni. Egy partatlan bajnoksagban persze.

 • Pelso

  brutál meccs, remek poszt…:) bármi is lesz a vége, emlékezetes bajnokság az tuti!
  de most már CSAK nem lehet rossz a vége!!

 • 58914020 .

  Hogy Urbányi mit akart ezzel a taktikával??
  Nagyon gyenge volt ez a Gyirmót, abszolút méltó módon esnek ki az nb1-ből.

  Lanzafamét mennyien szidták, viszont nagyon jól játszott ma, nemcsak a gólja miatt.

  • A69W

   Ezzel a gyirmóti kerettel borítékolható volt a kiesés, nem Urbányin múlt a dolog!

   Minden elismeresem Lanzáé! Az utóbbi mérkőzésekkel ellentétben most hihetetlenül motivált volt! Többen példát vehetnek róla! Nem volt elveszett labda számára, ment küzdött, harcolt! Remélem ez a lendület kitart még a hátralevő 4 meccsen is!

  • Sanzi

   ???
   Példamutató!
   Nem buszoztatta be a csapatát a kapu elé mint Dollgeci! meg Murinnnyógeci… meg Pintérgeci…

 • Granero

  Gratula a csapatnak, emlékezetes idény az idei az már biztos.

 • Zs.

  OFF: RW, mi volt ez az eloadas (Sztalin neheztankjai?) Hol lehet errol ertesulni? Legkozelebn enis mennek.

  • RW

   Hadtörténeti délutánok néven van egy csoport a Facebookon, azt belajkolva lehet ezekről hirt szerezni. Évente 2-3mat tartanak a Hadtörténeti Múzeumban, van 1-2 jól sikerült köztünk.

   • A69W

    Számvéber úr nagy spíler!

   • Zs.

    Koszi, a kovetkezon ott leszek!

 • Zs.

  Jah, es az megvan h Szabo Tibi 3x lotte ugyanugy, ugyanoda? A harmadikat a tiziparbajban…

  • Sanzi

   NAgy Sanyi pedig mindent megtett, hogy gól legyen!
   Nyilván nála senki nem tudja jobban, hogy Eppel erővel a léc alá bassza… kivéve tegnap a Replayt!

 • Thhu

  Mi a kanyarban könnyeztünk… VOlt aki szerint a 96-os kupadöntő óta nem élt át ilyet… Van benne valami. :)

 • Thhu

  Ja, és Lanza nem csak a hétvégét fejelte be… nagyon remélem, hogy az egész hetemet. :)

 • Nekem a nagy kő esett le a szívemről, de magam alá húztam a lábaimat. :) Nem a kiscsapatok ellen nem megy, hanem a favágók ellen…. Lassan oda jutunk, hogy a bírói testület kétféle bajnokság szervezését fogja javasolni, a szabad-, ill. a kötöttfogásút. Ilyet még nem láttam, valaki nekifeszül mind a 90 kilójával a mikiegér méretű Kingnek és még a könyökét is használja, persze Ő kap szabit. Igaz hogy Gyirmóti….

 • Hajnal Tamás

  Hát nem tudom,én Nyíregyházán meloztam.neten néztem a meccset de a végén majd szétvertem a szobánkat,a meccs hát,Vaszke nagyon gyenge.a kedvencem egyike Geri is az volt ma,és nekf Lanza is majd minden megindulását belevezette valakibe.a gólja szép volt,tetszett Holander,Kamber.Zsótér,remélem Vidi ellen 6000néző meglesz.csak a

  • MB Kecskemét

   100% ott leszek.

 • A69W

  Gratula a beszámolóhoz!

  Ezt az eufória ami tegnap volt a Bozsikban újkori történetünk egyik legszebb epizódja!

  2347?

  Talan ennyi……talán ennyien voltunk kint! Döbbenet!
  Döbbenetes! 24 éve, 24 gyötrelmes év telt el az utolsó bajnoki cim óta és most 4 fordulóval a vége előtt reális esély van a csodára! Erre csak 2347 ember kiváncsi a majd 2 milliós fővárosban? Ez az igazi tragédia! Minden elismerésem azoké akik vidékről időt, energiát, pénzt nem kímélve kint voltak! Nagyon sajnálom azokat akik jöttek volna, de nem tudtak, mert nekik nem annyi egy Honvéd meccsre járás, hogy felülök a 42-es villamosra és ott vagyok.
  Ez a 2347 ember fantasztikus hangulat részese volt, amit egyhamar nem felejt el!
  De valljuk be magyar bajnokesélyeskent ilyen hazai nézőszámmal több mint szégyen ez az egész!

  Ugyanúgy szégyen az is, amit páran tettek a meccs végén! Urbányi nyilatkozott, majd végig pacsizott a meg ott lévő szurkolokkal. Közben gratulált mindenkinek, legyen bajnok a Honvéd mondta folyamatosan. Ketten -hárman viszont olyan megalázó es ordenáré stílusban ordibáltak neki, hogy az vérlázitó volt. Ilyet nem teszünk, egy volt Honvéd hatekossal szemben nem, egy Urbányival szemben nem! Én szégyellem magam a borgőzös urak helyett! Fradit, bírót, Mlsz-t szidunk, szidhatunk, Honvéd játékost soha!

  • Hajnal Tamás

   Teljesen igazad van

  • Sólyom Peti

   Én Mátészalkán túlról járok Kispest meccsre,amikor csak időm és pénzem engedi.De ha csak egy mód van rá mindig ott vagyok.A vidéki turnékra is megyek mindig ha csak tehetem.A fim ballag a szombaton a középiskolából,de Mezőkövesden ott leszek.

   • A69W

    Látod ez a döbbenetes! Minden elismerésem ezért Neked! Én azokra vagyok dühös akik itt élnek a kerületben vagy bárhol Budapesten vagy az agglomerációban! Ez nem pénz kérdése, ez lustaság, érdektelenség és ez a szomorú! Rengeteget szapultam itt a marketinget, sokat javult és ez pozitív dolog nagyon, de van az a pont amikor sokaknak önmagukba kellene nézni!

    • Döme Sanya

     Van akiket az orvosi ellenjavaslat tart vissza. Nem bírja a szívük. Megértem őket.

    • Sanzi

     Nekem az az érthetetlen, hogy magyar létére inkább Barca meccsre költenek…
     Lehet, hogy a mienk szarabb, nem kicsit, de hol van a nacionalizmus!!!???
     Sokan magukba nézhetnének és számot vethetnének!
     CSAK

  • Granero

   Pláne egy győztes meccs után legyünk nagyvonaluak.

   • Sanzi

    Nem tudom ki hogy van ezzel, de én Barikát se tudtam soha szidni!
    Urbit meg kifejezetten nem szimpatikus szidni!
    Emlékszem annak idején amikor Eszenyi eligazolt mint közönségkedvenc az fujpestből Mechelenbe… majd mit ad isten, pont szembejöttek az uefa vagy mi a fene kupában., hogy szerencsétlen mit kapott a fujpest tábortól… én éreztem szégyent helyettük!

  • Thibby

   Én sajnos hetek óta mütétröl mütétre járok igy nem nagyon tudok kimenni…..pedig az utolsó fordulóra nagyon kiváncsi lennék…. :( de akkor is kórház lesz…..

   • A69W

    Jobbulást!

    • Pelso

     +1!

    • MB Kecskemét

     + mégegy !

  • Sanzi

   Ráadásul úgy, hogy Urbányi a legszimpatikusabban viselkedő edző a Bozsikban! Nem hazudtolja meg magát!
   Amikor én is kérdeztem tőle, tavaly is, tegnap is simán hátrafordul és válaszol!
   Urbit simán el tudnám képzelni Rossi után!

  • Pelso

   sajnos néha több, mint 2-3, aki kivetkőzik emberi mivoltából…
   részemről pár hónap és már Botkára+Danira sem tudok neheztelni. :/
   (és mellesleg : Isten nem ver bottal…)

 • Andris Koncsol
 • kuzsol10
 • kuzsol10
 • Eriq

  A két 11-esről saját felvétel a tribünről, ezen jobban látszik, hogy Lanza volt az, aki a túloldalon (tábor) rúgásnál kb. 3m-re befutott, nagyon ritkán szokták ezt visszafújni. Érdemes hallgatni a szurkolókat az esetnél :-) utólag természetesen vicces, mert végül CSAK sikerült lehozni a meccset. Nehéz, de egyben izgalmas lesz az uccsó 4 meccs. CSAK!!!
  https://we.tl/1DSNwnqyVQ

 • Kezd leesni miért nem rúghatott érvényes gólt Eppel? Holtverseny van a gólkirályi versenyben.,..

  • István Hereb

   Ne már… :-)

 • Lassie Tizenkilenc

  Csodás írás ! Mi is ugyanezt éltük át ! A szezon katarzisa volt !
  Múlthéten mondtam mindenkinek hogy ne bántsuk Lanzát mert kihagyta a 11-est.Akkor elment 1 pont rajta, most hozott +2-t tehát duplán visszaadta a kölcsönt :)
  A Diósgyőrben (Mezőkövesden) hagyott 3 pontot pedig a Vasas is otthagyta.
  A sorsdöntő a debreceni meccs lesz…..

 • Cha-b

  Hatalmas grat a csapatnak, nagyon megérdemelték/megérdemeltük azt a gólt a végén. A 2. félidőben nagyot küzdöttek!

  CSAK!!!

 • Granero

  Az kiderült valahol, hogy miért volt bíró csere a meccs előtt?

 • Kati Varsch

  Hú, de jó és igaz leírás! Ezer gratula és remélem csapatgyőzelem!

 • Pelso
 • Pelso

  make HONVÉD great again !! :)
  a válllalásom : a következő hazaikon ott leszek (a Balatonról) +viszek magammal 1 szomorkás újpestit, aki egy ideje
  nekünk (is) szurkol! :) CSAK!!

  • György Lassu

   áhá, így már értem a nicknév választást :D

   • a földári kikötőben szoktam látni egy ilyen nevű hajót, ha jól emlékszem

 • SZabó Tibor

  A Polgári Kispestet ledózerolták lakóit szanaszét Budapest legtávolabbi pontjára telepítették lassan kihunyt az emberekből a Kispesthez való kötödés.A régi helyén épült panel lakások betelepített lakói nem lokálpatrióták több köztük a fradi drukker mint Kispesti,ilyen elképzelhetetlen Diósgyőr,Szombathely,stb,esetében.Lehet az egyik oka az alacsony nézőszámnak.Április 29-én töltöttem 73-évemet a legszebb ajándék volt a kedvenc csapatom fantasztikus győzelme.Mezőkövesden ott leszek

  • Sanzi

   Az én szüleim Hajdúságiak, Polgáriak!
   Én már Kispestre születtem, véletlenül sem nevezhetem magamat lokálpatriótának!
   de ÉLEK – HALOK A KISPETÉRT amióta az eszemet tudom!!!

   Az írásod egyszerűen marhaság!

   • 58914020 .

    Te lehetsz a kivétel is.
    De azért nem kell leírni Kispestet, a vàros most is vàltozik.

   • XIX.

    Lokálpatrióta vagy ne aggódj, hiszen ezt a helyet pártolod.:)

   • Nem Kispesten születtem, budai gyereke vagyok, rokonom sem lakott/lakik ott, de mindig a Honvédnak szurkoltam. Kijártam a meccsekre, gyerekkorom óta a Bozsikba, a Népstadionba. Nagy idők tanúja voltam, meséltem is erről. Koromnál fogva már nem szívesen megyek sehova. De azért nekem ne mondja senki, hogy egy lusta pöcs vagyok, mert nem megyek meccsre.

  • szentike

   Debrecenben születtem, édesanyám Fradista, volt, a nagyapám szintén, persze a D(M)VSC mellett, én meg ma már Veszprémben imádom tovább a Bp. Honvédot!

  • prison miki

   és ha valakit rákoskeresztúrra, vagy újpestre költöztetnek, akkor már nem tud elmenni szombaton egy meccsre? elég nagy bajban lennének a pesti klubok, ha csak az adott kerület lakosaira lehetne számítani. Igazság szerint nem a kitelepített emberekből hunyt ki a kipest-kötődés, hanem úgy általában a fiatal-középkorú (80-as, 90-es években és azután született) magyar emberekből a magyar foci iránti érdeklődés. már 10 évvel ezelőtt se érdekelt szinte senkit se egy átlagos pesti gimnáziumban a “béna” magyar foci. Nálunk az évfolyamban összesen 4 ember volt, aki szurkolt valamelyik magyar csapatnak. Nem beszédtéma, és nem reális hétvégi program alternatíva a nagy többség szemében az NB1.
   Mindezek ellenére én úgy gondolom, hogy most nem kell szégyenkeznünk, ne a 80-as évek nézőszámaiból induljunk ki, hanem a valóságból. Tavaly 1 700 volt a hazai átlag nézőszám, idén ez eddig 2 300 (magyarfutball.hu). Ehhez hasonló növekedés csak a Vasasnál van, a csapatok nagyrészénél pedig csökkent, vagy stagnál a nézőszám. A viszonyokhoz és saját magunkhoz képest bíztató a kép.

   • prison miki

    ja igen, annyit még hozzáteszek akkor én is, hogy édesapám egy pest megyei faluból származik, édesanyám a vii. kerületben született, 1993-ban, 1.5 éves koromban költöztünk a 18. kerületbe (Lipták-telep). A családban senki se volt Kispest-szurkoló, de engem érdekelt a magyar foci, ezért a hozzánk legközelebbi NB1-es csapatnak kezdtem el szurkolni, és azóta is ezt teszem :)

    • Pelso

     somogyban is lehet olyan genetikus Honvéd örökséget szerezni, ami a családi kötődésekkel hasonló erősségű, még ha nyilván kicsit más is a dimenzió.
     egyszer általánosban azért nem mentem el osztálykirándulásra, mert Honvéd meccs volt a tvben… :)
     aztán volt “szerencsém” az elmúlt 8 évben hosszabb időn keresztül Buda-Balaton 2 laki verzióban tolni és ekkor gyakrabban fordultam elő a Bozsikban.
     de nekem már a Puskás “utca” vagy a Stadion látványa olyan bizsergést okoz, ami semmihez sem fogható…mind1 mennyi van kezdésig, ilyenkor már nem bírok lassan menni a bejárt felé, jellemzően már itt kiakasztom, ha velem van valaki… :)
     szóval nem kell ehhez ott születni, ott élni, ezek a dolgok nem magyarázhatók racionális irányból.
     CSAK úgy jön az érzés…………

 • 58914020 .

  Ez a Mezõkōvesd mennyire komoly csapat?
  Komolyan veszik még a kupameccset? Ha igen, az nagy elõnyt jelentene nekūnk.

  • István Hereb

   Szegény Szivics leküzdötte őket 5. helyről kiesőjelöltté. Bármi is lesz a kupában, ellenünk ők is az életükért küzdenek majd. Ahogy tette a diósgyőr, a gyirmót és fogja majd az mtk és a loki is.

 • Lassie Tizenkilenc

  Tudom , mindenki látta már az összefoglalót.Az alábbi videó másért érdekes. Van a végén egy gyors Lanza interjú amit érdemes meglesni, meg egy Bori Gábor faszkodás aki nem értette hogy miért 6 percet hosszabbított a játékvezető…
  Hát ha minden fetrengést és időhúzást beszámított volna a bíró akkor még csak mostanság fújná le a meccset…
  http://www.m4sport.hu/2017/04/29/orult-95-perc-honved-gyozelem-gyirmoti-kieses/

  • A69W

   IQminuszBori.

 • kuzsol10

  Prosser villant

  • Andris Koncsol

   És ha jól láttam a meccs elején Torghelle “NemjátszommáscsapatbanMagyarországon” Sándor is ott volt a nézőtéren..

   • kuzsol10

    Hát végülis az MTK és a VIdi kivételével máshol tényleg nem játszott :D

    • A69W

     Marcaliban volt meg tőlünk kölcsönben, de azt hiszem az ebben a kontaktusban nem számít:)

   • Escape

    Meg ott volt vezérünk Viktor is…

   • A69W

    …lehet, hogy azt nézte, ha kiesnek, akkor melyik elsőosztályú csapatban folytassa:)

  • andras toth

   Prosser villant 2.0

 • Gergö

  Lanza be fog sargulni (vagy be fogjak sargitani). Ha mar nelkülözni kell, akkor legyen az mtk ellen. Rossi helyeben kiadnam neki az ukazt, hogy kövesd ellen szerezzen egy sargat.

  • Pelso

   mondjuk 1 mindenkit letaroló gólöröm után… :)

   • István Hereb

    Ja, a 96. percben 0:0-nál

 • MB Kecskemét

  Most beszéltem (pár sör mellett) egy Szegedi barátommal, aki megerősítette, hogy az első két Honvéd gól szabályos volt. Ő Hege, aki nb 1-ben is focizott, az ő véleménye nekem etalon. Legyen szó a BL-ről, vagy akár az akadémiai rendszerről. A lényeg, ott leszek az MTK ellen és a bajnoki döntőben is. Legyen akármi a vége ! (Inkább Legyünk BAJNOKOK !)

 • A69W

  Az esély, meg az Ő egyenlősége……. :) továbbá az azonos elbírálás ódiuma, egyenlő mérce és hasonlók.

  Gyirmót ez is, csak éppen nem kapják, hanem rúgják a 11-est.
  https://uploads.disquscdn.com/images/eb056d01e9fc76667d292e361031979104bf09a240436158974e3b56106d8345.jpg

  “……..Hibát persze mindenben lehet találni, a gyirmóti tizenegyesnél például Simon András lövése előtt legalább három ferencvárosi játékos belépett a büntetőterületen belülre, többek között Marco Djuricin is, aki aztán lecsapott a Holczer kapusról kipattanó labdára. A szabály szerint meg kellett volna ismételni a tizenegyest – de ahogy mondani szokták, ezzel az erővel majdnem mindegyik büntetőt újra lehetne rúgatni szerte a világon. Mindenesetre Vad II Istvánt aligha zárták volna szívükbe a Fradi vezetői, játékosai, szurkolói, ha megismételteti a tizenegyest.” http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/3223-perc-gera-az-egesz-nb-i-nel-tobbet-jatszott-2565247

  • István Hereb

   Ez igaz, de Lanza majdnem előbb ért oda, mint Eppel, ami azért vicces ;-)

 • Döme Sanya

  Botka nevű “star” már csak 30 egynéhány perc.
  Azután majd csak a tarcsi, és nincs megállás a lejtőn lefelé. A másik nagy “star” meg 10 méterről a barifelhőket pókhálózza. Szemét dolog a káröröm, de piszok jól esik.

  • Escape

   látszik nem sportoltál sosem…

   • Döme Sanya

    Valóban nem, csak 30 évig.

    Ebben már utolérte, de a többiekhez még fel kel nőnie. Csak az a baj mire felnőne, rég kiöregedik.

  • Csaba Horváth

   Botka-Prosser távozása érzékeny veszteség. Nyilván jól jött az értük kapott pénz. Botkát szerintem tudtuk pótolni, viszont Prosser cserególjai azért jól jönnének.
   A témát szerintem lassan el kell engedni…pláne, hogy itt a nyár, két dúsgazdag klub is jön az nb1-be, gyanítom elkezdhetünk már most kapaszkodni a legjobb játékosainkba, mert ahogy télen, nyáron sem nagyon fog akadályt jelenteni ezeknél a kluboknál a lóvé. :(

   • Escape

    pont így!
    gondolkodva, higgadtan

    illetve:
    engedd el