Ez eddig jobb mint vártuk, de…

Az NB1 legjobb bal lába tegnap adott 3 gólpasszt. Asszem Kukettinóról ennyit, és nem többet e posztban :)

…de azért még nagyon az elején vagyunk, és igazán combos csapattal még nem játszottunk idén. Viszont még egy DE: az elvitathatatlan, hogy nem kell kardunkba dőlni az elmúlt 2 hét után. Ha valaki egy hónapja azt mondja, hogy 2 bohóc forduló alatt verünk hetet, az EL-ben pedig még folytatjuk a kötéltáncot (persze kedvező sorsolás, de akkor is), szerintem sokan aláírjuk. Nos, én ezennel el is helyezem a szignót a papíron!

Akkora iksznek éreztem ezt a meccset indulás előtt, mint a ház. Egy oldalon ott vagyunk mi, a kb. jónak tetsző formánkban, amit viszont sosem tudunk örökké tartani, és amikor már mindenki megelégedne, akkor csúszik be valami kis torpanás. Másik oldalon meg az ilyen tipikusan idegesítő vidéki kiscsapat, ami épp feljutott, idejön, tuti 3 pontot vársz, aztán önsorsrontással iksz a vége (tavaly a Balmaz). Ha valamiben bízhatunk, gondolkoztam a lelkem egy eldugott reménysarkában, az az lehet, hogy a feljutó csapatot annyira rommávásorlták a nyáron, hogy kb az egész kezdő tök új, a fele brászil, a fele délszláv. Ebből az első csoport híresen lassú alkalmazkodó archetípus; a második pedig sokszor érdekes MIXtúrája a különböző attitűdöknek, ha értitek, mire akarom kiJÁTSZANI a mondandómat (dirr). És ha egy ilyen összeszokatlan, ráadásul zsoldos alakutatot ráeresztesz a bajnokságra, ráadásul értelmezhető klubháttér szurkolók és filozófia nélkül, akkor ott még pénz/paripa megléte mellett is totális beégések jönnek (lásd a váli-völgyi majorságot). Na, hátha ez lesz ma is, sóhajtoztam.

És itt rövidre is zárhatjuk a posztot, mert ez történt. Amikor az utolsó percekre Kondás beküldte a copacabanai zsírczukkot, aki szegény, veretes múlt ide vagy oda, úgy nézett ki, mint egy random dél-amerikai szappanoperából a kövér zöldséges, Don Leopoldo y Azvedo, ott már az a régi érzésvilág kerített hatalmába, mikor az NB1 B-ben vitézkedtünk, és hetente jött valami egzotikum csapat a sallerért, vagy a Hévíz a puhos középcsatárával, akin, szegényen fetrengve sírt a korzó, vagy épp a Vác, a roma középcsatárukkal, Bari Jenővel, aki, mikor szabadrúgáshoz készülődött, egy idős bácsika bekiáltott Molnár Levinek: “vigyázz a sorfallal, Levente, rafkós cigány“. Csodálatos.

Na szerencsére ilyenmód csodálatos lett ez a tegnap este. Egyúttal jelzem, nem ülök még fel a szokásos, elvakult imádatban vs. önmarcangoló borúlátásban pozitívan/negatívan kulminálódó RW-i sinusgörbe pályára, így még véletlenül sem vizionálok gondmentes idényt erre az évre, ahol a legszegényebb fiú ismét célba ér a gazdag bárógyerekek között. De a helyén kezelve a tegnapot, az biztos: nagyon kellett ez az indulás, már csak azért is, mert most a sok hazaiból a lehető legtöbbet be kéne húzni, hogy később minél kevesebb  gond legyen majd, mikor jönnek a menetrendszerint ponthullajtások.

Örülök annak, hogy Lukács már zsinórban második meccsén lő akciógólt, rég látott biztató minisorzat ez fiatal játékosunktól. A tavaszi tétova csereszerepből ez a kis előrelépés 20-30 perces játékossá igenis fontos, és hogy ráadásul ilyen bátran lő és jól is céloz, az meglehetőslen biztató a sráctól.

Örülök annak is, hogy Gazdag most játssza azt, amit tavalyra jósoltam neki. Igazi NB1-es fiatal rutintitán, bátran meghúzott cselekkel, és még jobb labdákkal előre (pont tegnap kevésbé, mint az eddigi meccseken, de cserébe abban villantott, amiért sokan cinkelik: végre megint gólt lőtt). Elég szar belegondolni, hogy ez az egyre magabiztosabb teljestmény valszeg azt is jelenti, hogy túl sokáig nem csodáljuk már őt Kispesten, de remélem, a távozása inkább Eppel- és Vécsei-stílusú lesz, semmint az, amit a soroksári jobbhátvéd, vagy a tavalyi gólkirály művelt.

Vadit imádom. Néha már a Bohócligához is lassúnak tűnne, aztán erre úgy fedezi a labdát, hogy nem tudják szerelni, majd teszi azokat a zsugákat, amiket Zelenka óta nagyon senki. Hihetetlen, hogy az anno középső védőnek beharangozott, majd védekezőközépnek használt játékos hogy érett külföldön egy ilyen (magyar szinten) Pirlo kaliber trequartistává, ráadásul saját nevelés, ráadásul egy normális srác, nyilván szeptemberben el is köszön, túl szép lenne, ha maradna.

Danilo nálam simán Eppel és Lanza után jött, sokan dicsértétek őt tavaly, és én is kedvelem, de azért Marci meg a zsoldos helye nálam mindöröké megkérdőjelezhetetlen lett volna. Most, hogy ők eltűntek, az addigi remek csere Dániel Ló (Lassie19 kedvéért a Helicopter) helye már megkérdőjelezhetetlen a kezdőben, és örömmel nyugtáztam, hogy ő legalább maradt. Nagyon kell ő oda – ahogy nagyon kellene mellé egy normális ékpár, minden tisztelettel Filip felé. De:

ad1) az tényleg normális pár legyen, ne valami kukázott csatár (ne Ceolin, ne Bright, ne Izazola és társaik)… előre félek, hogy az Öreg kit halász ki a youtube-ról :(

ad2) ha jönne egy tényleg jó csatár, az ne azt jelentse  egyből, hogy Lukit, Cipfet, Holendert  elfelejtjük. Holcsinak nagyon fekszik a bizalom és a támadóbb poszt (bár én a Rossi által feltatlált álvédőben is csipáztam), és jóval több van benne, mint amiket a rosszabb periódusaiban mutat. Szerintem most szépen ívelő pályát megy, ezt még ki kell aknázni! Ugyanígy Luki fejlődését sem szabad megállítani azzal, hogy hozunk egy 32 éves jugót, vagy csoktárt, aki bérelt hellyel alszik elöl, csak mert 10 éve lejátszott 2 szezont az Académica Coimbrában, vagy a Werder Bremen regionalligás B-csapatában. Cipfről nem is beszélve, akit tovább kell építgetni, ahogy Supka jelenleg teszi!

Kell nagyon valaki tehát előre, Dani mellé, vagy akár kispadról berakható rutincserének, és mellettük a Holender-Lukács-Cipf-Májer (apropó, Májer Miluval mi a tök van? Ő tetszett a legjobban a fiataljaink közül tavasszal) kvartettet pallároztatni, folyamatosan! Erre jó lenne figyelni.

Ahogyan én már a nagy rotációban adnék lehetőséget Lovricsnak is. Szegény úgy elvágta magát Supinál tavasszal (a megjegyem, valóban borányosan szar 3 meccsével), hogy ennyi volt? Sajnos anno már láttunk ilyet, Debreceni, Koós, Bárányos vagy Rivera 1-2 elszúrt meccsel, visszapofázással úgy kerültek a körön kívülre, hogy fel sem eszméltek. Szidják sokan Ivant, hogy öreg, meg lassú, hagyjuk már ezt a faszságot, a bajnoki évben nem volt az? Kambi 2 évvel idősebb, mint ő, őt is mindenki eltemette tavaly, és érdemei elismerése mellett nyugdíjazta volna a fél korzó, erre most megint ő az egyik kedvenc. Ivannak is járna még lehetőség nálam, már csak azért is, mert a rutinja sokat érhet majd még, pldául ősz közepén az olyan meccseken, mint az ilyen doktorkotász Kisvárdák meg Mezőkövesdek meg Paksok ellen, és hogy valaki más is tudjon pihenni a védelemből. Példul Butik Benci is hajmereszt nagyokat középen, amivel nincs nagy gond (dehogy nincs – csak még nála tart a türelem nálam is és a közönségnél is). Sajnálnám, ha Ivant ilyen kurtán-furcsán selejteznénk le, nekem ő kicsit már a 2010-es évek Plókai Attilája, emlékszünk, Plokesz is mennyit hibázott, milyen benézései voltak, de imádtuk, és csak letolt nálunk 10 idényt.

HOPP, most viszont főosztályi értekezletet hívott össze a Boss, úgyhogy búcsúzom, mára ennyi volt a poszt, de asszem elég is.

Csütin Lux! CSAK!

(Helyesírási hibákat azóta igyekeztem javítani, sorry.)

Címkép: 1909foto.hu.

“Ez eddig jobb mint vártuk, de…” bejegyzéshez 205 hozzászólás

 1. Hát gyerekek :D 5 meccs 13 gól :D mi lenne ha még csatárunk is lenne :D jó tudom milyen csapatok ellen de azért mégis :D

  1. Lehet, hogy rosszabb. A többiek kevesebbet vállalnának fel, ő meg elvárná, hogy labdát kapjon. Legyen egy olyan, aki tud egy átlagot produkálni elől, de alapból ne szorítsa ki a most elöl lévőket. Nem valószínű, hogy a bajnoki címért megyünk, nem valószínű, hogy kiesünk, akkor meg épüljenek fel / be a fiatalok.

   1. ….sőt az Áforosok szinte az egész meccset emberelőnyben játszották végig!

     1. Nem olvastam még máshol, csak úgy jött:)
      Persze ehhez az is kell, hogy “értsük” hogy az embernek az életében minimum egyszer kellett egy ilyen helyen tankolnia!

      1. Én akkoriban még nem tankoltam, de ettől még a családi verdáink általában ott álltak meg ivószünetre. :)

   2. ez önmagában megérne 1 posztot, hogy milyen hatással volt az olasz a többiekre.
    összességében úgy látom, hogy lanza önzősége ellenére azért a sikeres évek alapvetően nagyon jó hatással voltak a többiek önbizalmára, legyen az öreg”(Kamber) vagy gyerek (Cipf, Májer, Luki).
    és stabil a gerinc meg adott : Boti, Geri, Gazdi, Filip,
    +ez az újabb játékfinomitás, hogy a 3-5-2ben a hangsúly erőteteljesebben az 5ösre, azon belül az agyra : Gazdi, Vadócz, Geri 3asra helyeződött, ez valóban növelte a játékunk hatékonyságát a rúgjuk fel Marcinak vagy lanzának sablonhoz képest.
    van benne fantázia…

   3. Itt sokan hajlamosak megfeledkezni arról, hogy egy csapat nem egyenlő a kezdővel. Nemcsak az esetleges sérülések, de az edző variációs lehetőségei miatt sem mindegy, kik ülnek a kispadon. És akkor az esetleges rotálásról nem is beszéltünk. Mert nem az a rotálás, hogy két meghatározó embert pihentetek, hanem amit a horvát szövetségi kapitány csinált a vb-n, hogy a 3. csoportmeccsre, Izland ellen kilenc (!) helyen változtatta meg a csapatát, és úgy is nyertek. (Mondjuk, nálam márcsak ezért is ők voltak a vb legjobb csapata.)

  1. Büdös életben nem lesz olyan ász mint nálunk volt. Ott mindenkinek hatalmas arca van.

   1. Havi 20 milláért azért te is elviseled, ha csak az “egyik” ász vagy a csapatban :-)

   2. még ne kiabáljuk el. nyilván nálunk messiás volt, itt könnyebb kitűnni, de nálunk is voltak hosszabb gól nélküli időszakai, és most is adott egy szép gólpasszt.

    1. ne attol felek leginkabb, hogy pont ellenünk szakad majd ki neki az a golzsak….addig 0 ellenünk meg 3. Igy szokott ez lenni

  2. Ja, akkorát égett, hogy tegnap kiosztotta az év gólpasszát. :) Én aztán soha egy percig nem kedveltem azt a csávót, de amit összefröcsögtök rá, mióta lelépett, az már kezd kicsit gáz lenni szerintem. :)

   1. Nézd, szurkoló vagyok, én nem méricskélek patikamérlegen, és egy áruló sikertelenségének hadd örüljek már kicsit.

    1. Én is szívesen kárörvendeznék vele kapcsolatban, csak nincs min. :)

     1. Eddig szerencsére semmit nem mutatott abból a zöld majmoknál, ami miatt a honvédnál rajongtunk érte.

    2. Szíved joga, nincs is veled semmi problémám, csak az előző Lanza-osztós kommentnél megfogadtam, hogy a következőt már nem hagyom szó nélkül. :)

     1. Érdemei elismerése mellett kívánok neki a jövőben sok sikertelen szezont a zöld majmok közt.

   2. jogos. és három meccs után már tényleg égés (és az a gólpassz, bassza meg, de szép volt!)

 2. Hú mennyi elütés van a posztban. :D rendesen koncentrálnom kell olvasás közben :))) (bocs!)

  1. most javítottam valamelyest, váratlanul csapott be főosztályi, és melóban kurva ritkán írok posztot, csak Fanta térden állva kért, hogy ezt most csináljam, mert nem lesz ideje

   ebből meg ez sült ki, (még saját mércével mérve is) láttam visszaolvasva hogy gas lett
   (szégyenkezem)

   1. ezen ne aggódj, tudjuk, h elég jól írsz…:)
    amúgy meg kapkodva írtad meló közben és a többség úgy is olvassa : kapkodva, meló közben.

  1. gyarló módon megvettem a múlt havi Rubicont a retro magyarfoci koncept miatt. A pogiszörny maga is ámokfut benne egyet az ’54-es VB-döntő kapcsán. Kifejti, hogy mindenért a kommunizmus hibás (nyilván), még azért is, mert nem doppingoltunk. A lényeg: a németek ugye szedtek valamit, de ezért ne basztassuk őket, mert 1) akkor nem volt doppinglista ergo ez nem dopping volt (!!!!!), 2) a kommer sportvezetés meg miért nem pumpálta az amfetamint a mieinkbe? A válasz: mert nem voltak profik a vezetők.
   Agyam eldobom.
   Na ennyire kell ezt a manust meg a cikkeit komolyan venni.

    1. Én vacilláltam a focis és a Kolozsvár-szám között, de miután megláttam Szöllőt az elsőben, nem volt kérdés, hogy melyiket válasszam.

  2. 1. 1954-s példával előhozakodni 2018-ban, elég abszurd dolog. Pláne, hogy az a fogalom, hogy “sportszer márka” akkoriban nem igazán létezett…vagyis legalábbis nem a mai értelembe.

   2. Senkinek sem a magyar mivoltával van baja, hanem azzal, ahogy belépett a piacra, és ahogy megjelent 3 labdarúgó csapatnál. Vagyis tisztán látszik, hogy nem egy több éves, alulról jövő innováció eredménye, ami a sportszergyártás piacán megküzdve jutott el a három ezt a márkát használó csapatig, hanem egyfajta felülről jővő nyomás eredménye, ami pl. külföldi piacra kerülést eleve kizár (na jó talán még az eszéki csapatnál el tudom képzelni a megjelenését). Vagyis ne legyen illuzióink, meggyőződésem, hogyha következmény nélkül lehet választani egy Adidas, Nike, de akár egy Macron és 2Rule között, akkor mennyi esélye lenne az utóbbi márkának.

   3. A 2Rule tulajdonosi körét ismerjük. A tulajdonosi kör vagyonszerzési módszereit is ismerjük. Mindenki pontosan tudja, hogy egy olyan termékről van szó, amit valaki megálmodott, és olyanok kivitelezték és foglalták céges formába, akiknek sosem volt a sportszergyártás a tevékenységű körük, se múltjuk, csak kétes jővőjük…csak azért, mert díszesen ez is be lett csomagolva nemzeti színű díszdobozba, attól miért kéne hogy ugráljunk örömünkben, főleg hogy ki tudja, hogy ez még milyen csatornán keresztül lesz ilyen-olyan módon ránkerőltetve. Mert ne legyen kétségünk afelől, hogy a mókus a tévéből sem érdek nélkül pattintotta a logót a zakójára…

  3. Van igazsag, abban amit ir, nem baj, hogy van magyar marka.. itt megint azzal van baj, ahogy csinäljäk az egeszet es akik csinaljak az egeszet.. Az nem nemzeti politika, hogy a haverjaimat kiemelem, a többi plebsz meg megel, ahogy tud.
   A mäsik meg, hogy ha lenne itt valami francia, vagy kesöbbi magyar forradalomhoz hasonlo esemenysorozat a következö evekben a fennallo hatalom ellen, Szöllösi lenne az egyik elsö, aki biztosan valami Latour grofhoz hasonlo halalt szenvedne el

   1. dehogy is. ő lenne az új hatalom elsőszámú sportújságírója, még időbeni átállással.

    1. Annyian utaljak meg a fideszesek között is, hogy szerintem nem lenne eselye.
     A nep gyülöltje

   2. ott van a Toti, ami tuti biztosan magyar márka, miért nem abból csináltak nemzeti márkát?

    1. vagy a jofele Winner :) :) Oh, mekkora labdak voltak a Winner börfocik. Nekem volt Winner-csukam is, amit ha eltettem volna, kesöbb muzealis darabnak kellett volna lennie.

     1. az első labdám Winner volt. máig emlékszem arra, amikor megkaptam :-)

  4. Van benned kurázsi, ezt a nevet nagybetűvel leírni ezen a fórumon… :)

   1. ha kicsivel írnám, még azt gondolnátok, hogy annyira tartom, mint nemecseket…

    1. inkabb ne ird le, hasznalj szinonimat, mint pl pogacsas Gyuri, mindenki vagni fogja, hogy kiröl van szo

  5. Ha jól emlékszem azt írták valahol, hogy nem szakad el a mez, mert olyan anyagból van. Erről a felcsútból kiállított Molnár tudna mesélni..

 3. en többet värok mär a kis Lukäcstol, az összes vedönel gyorsabb, jo labdaerzeke van, sokkal többet kellene vallalkoznia cselekkel, egy az egyekkel es azokat jol megoldania. Ez gyakorlas kerdese
  A Danilo es a Holender mär 3 meccset jätszott le együtt, de meg egyszer sem passzoltak egymashoz.. Danilo az egyik legjobb csatär az nb1ben, de melle kell valaki, aki erti a jatekot es Danilonak több labdat tud adni.
  Holender menjen vissza jobboldalra szerintem.

  1. A szöveg-iroval ellentetben en nagyon megneztem volna az Eppel-Lanzafame helyett a Danilo-Lanzafame csatärsort. Szerintem ök ketten nem 30, hanem 50 golt hoztak volna össze.. Mindkettö nagyon erti a összjatekot.. Sajnos, mar soha nem fogjuk lätni ezt

   1. ???
    Nagyon érti az összjátékot?
    Mindkettőtől csak örökölni lehet a zsugát igéretes szituban!

   2. Danilo meg az összjáték, így egy mondatban azért erős. Legalább is az elmúlt időszak alapján. Gyakorlatilag csak akkor passzol, ha azzal ő jobb pozícióba tud kerülni.

    1. igen mert nincsenek tärsai. Emlekeim szerint nem egy golpasszt adott Eppelnek es Lanzafamenak is. Holender egyszerüen sulytalan mellette, nem tudnak együtt kombinaciokat csinalni, kenyszerito, stb.

     1. Tegnap legalább 2 * hozhatta volna 100% os helyzetbe Filipet de nem tette.. Az egyikre biztosan emlékszel amikor végül balra Kukochoz passzolt, a középen egyedül kiugró Holi helyett.

 4. A “szeretjük, mert a miénk és egyébként is cukipofa” az a BLASz II. világa, ahol a kedélyes környezet, a haverok és a meccs utáni sörözések alakítják a hangulatot, amiért annakidején a rendkívüli tehetségű Esterházy Péter sem hagyta ott a Csilleghegyet, hiába hívták magasabb osztályba (pedig nagyobb tehetség volt Marcinál), inkább az irodalmat választotta. Azért az nb1 – még ebben a mai, szegényes valóságában is – más kávéház. Itt meg kell tudni válni attól, aki kiöregszik (és ettől még szerethetjük) vagy akiről előbb utóbb meg kell állapítani, hogy nem azt a szintet képviseli, ami a csapat hagyományainak megfelel, hiába itt nevelkedett. Mert vannak szurkolói igények, amin a “kanyaros” gőggel való “korzózás” sem változtat… :)

  1. mióta kijárok, korzós vagyok, egyáltalán nem kanyaros gőggel írom ezt, amit. ettől függetlenül kegyetlen az, ami ott megy a játékosok felé. És mondom, Kamberral is ez volt tavaly, meccsen és blogon is mindenki nyugdíjazni akarta, most pedig megint Kambííí, Kambííí. (Ugyanígy 2001 tavaszán “Torghelle takarodj Marcaliba és maradj is ott”, Zelenka első meccsén “de kurva lassú ez, takarodjon”, 2016 tavaszán “ezzel az Eppellel csak egy új Délczeget nyertünk, takarodjon”, Nagy Geri, Gazdag “csak azért maradnak, mert máshol nem kellenek”, ha elmennek, akkor pedig “takarodjanak” :) Ha 10 Tandia kaliber, de kamberi hozzállással lenne a védelemben, megérteném a Lovricsokat elkívánó szurkolói verdiktet, na de így….

   1. OK, ebben igazad van, és ez a jelenség mindig megvolt, akkor is, amikor tartósan itt volt a legjobb játékosállomány. Sajnos a nézői bunkóság is velejárója a futball világának. Ugyanakkor egy-egy játékos korábbi érdemei nem adhatnak alapot arra, hogy amikor már látszik, nem rá lehet a jövőt építeni, három éves hosszabbítást kapjon, mert szeretjük. Ahogy az sem lehet fix csapattagság alapja, hogy valaki saját nevelés. Debreceni pl. éveken át bizonyíthatta Kispesten (amit minden további csapatában csak rövid ideig), hogy még egy nb1-es középcsapat is sok neki. Amiért egyiket sem szabad bántani (ahogy senkit sem), meg kell köszönni, amit a csapatért tett, és el kell engedni. Nincs ebben semmi rossz, ilyen az élet, bárhol, bármivel foglalkozik az ember, azt nézik, mit teljesít. És az is kétségtelen, hogy akit érint, annak rosszul eshet, ha már nem számítanak rá. De a kedélyes, baráti közegre lásd, amit fentebb írtam a Csillaghegyről… :)

   2. Hidi esete hasonló még, igen sokszor megtalálták, a vége felé mindenki úgy volt vele, hadd menjen, mindenkinek jobb lesz – most többen pedzegetik, hogy visszatérhetne. Én, bevallom, féltem őt ettől…

    1. A nagy számok törvénye szerint hülyék mindenhol vannak, nekem inkább az marad meg az egészből, hogy ha valakit lecserélnek akkor felállva jön a taps egyre többektől!

   3. Kár a gőzért Mester, tudod, hogy van akivel felesleges vitatkozni. Ellenben szakmai vonalon nincs valami híred? Mitrovic vagy csatár kapcsán van valami biztató szerinted?

    1. Ezzel kapcsolatban Latabár stílusú Nostredamusi sorokat tudok igézni:
     “Álmomba egy csatárt láttam,
     Ki a Bozsik gyepére lépett,
     Hogy ki volt pontosan nem tudom,
     Mióta új, erősebb cuccot tépek.”

     :D

   4. Legjobban azt imádom, mikor luxemburgi játékosnak és svéd bírónak ordítják az okosságokat magyarul. :D Ebből is látszik, hogy náluk ez az egész csak egy szereplési viszketegség, ráadásul két sör után bizonyára tényleg azt gondolják magukról, hogy viccesek, pedig baromira nem, csak rohadtul idegesítők… :D

    1. Az vicces még, amikor idegennyelvű fórumokon megy hasonló, ír valamit a csóka angolul/németül/románul/szuahéliül, aztán magyarul kezdenek anyázni a népek, hívják ki a hóra stb.

  2. Jòl mondod.Ez azèrt csak a Bp.Honvèd.Ha màr nem üti meg a szintet,legyen az bàrki,attòl bùcsùzni kell.

   1. Ebben az egyenlőtlen küzdelemben azért a “Honvéd szint” is új értelmet nyer szerintem. Számomra a klubhűség, az akarat a személyiség és az, hogy éveken át letett valamit az asztalra igen is fontos! Lovric mitől lenne rosszabb mint Batik vagy Skvorc? Én egyiktől sem vagyok elájulva eddig!

    1. Nincs nevesìtve .A “legyen az bàrki” a lènyeg.A Honvèd szint pedig egy àllandò dolog,amìg Magyarorszàgon rùgjàk a bőrt.Egyèbkènt èn tovàbbra is azt gondolom,hogy nemsokàra màr nem lesz olyan egyenlőtlen az a kűzdelem.

     1. “Egyèbkènt èn tovàbbra is azt gondolom,hogy nemsokàra màr nem lesz olyan egyenlőtlen az a kűzdelem.”

      Vagyis?

      1. Gondolom, a tulajváltásra és ezzel a NER-pénzek áramlására gondol a kolléga.

       1. Ami még ma nem igaz, de lehet már holnap valósággá válik? :D

        1. “….hogy a mese valósággá váljon…” Tiszta égből pottyant mesék a szitu! 😅

       1. Ja, merthogy amit eddig “beszèltek”,
        annak bàrmi köze is volt a valosàghoz… :D :D

      1. Az legyen az ő bajuk.Mi gazdagodjunk most màr,ha vègre làtszik a fèny az alagùt vègèn.

       1. Látszik? :) biztos, hogy nem a szembejövő expressz vonat fénye az? :)

         1. Lehet, hogy Fogado Hemibá háziorvosa, és látott valami olyan leletet, ami aggodalomra adhat okot.

          1. Latabár lehet a háziorvos, mert tutira állította, hogy már nincs 12 éve a tulajdonosnak.Fogadó csak reménykedik, de alaptalanul, mert Hemingway 90 évesen épp a tizenkettedik Orvbán-kormány sportpolitikáját fogja dícsérni az egyetlen, akkor is még szponzor nélküli egykori bajnokcsapat elnökeként…

         2. Mièrt ne lehetne ennyi neki? Trump 5-tel idösebb, s indul a következö election-on is

  1. ….de miután megnézték a terepet közelebbről, meggondolták magukat.

   1. Lehet a helyi erők már a leszállás előtt lelopták az űrhajóról a dísztárcsákat.

 5. Az vajon jót vagy rosszat jelent, hogy tegnap a szünetben az Öreg nem focizott lent a kisSzíjjártóval? :)

  1. De a meccs végén volt focizás. Mellettem a biztonsági őr nagy vehemenciával oktatta a pályára futni szándékozó kisfiút, hogy a pályán lévő gyerekek Hemingway unokája és Szijjártó fia, ők azért mehetnek oda focizni. :)

    1. Nem…de tulajdonosként azt enged a pályára, akit akar. A biztonsági őr (vezetője) meg arra hivatkozott, hogy a lelátón a kék ruhás ellenőr árgus szemekkel nézi, hogy ki megy be a pályára és ki nem….mondjuk, hogy milyen ellenőr, arról nem szólt a fáma. :)

   1. Na ez kimaradt, elvoltam foglalva a kisDanipóniLó-val a pályán:)
    Akkor bizakodjunk:)

     1. A Messiásban, új tulajban, a régi felszponzorosításában, új stadionban, fogalmam sincs….. nagyon de nagyon kíváncsi lennék arra milyen a valódi őszinte nexus közöttük, van-e ilyen egyáltalán? Mennyire van “megkötve” a miniszter keze, miért nem segít a klubnak vagy miért nem segíthet?

      1. “miért nem segít a klubnak vagy miért nem segíthet?”
       Mert neki nem az a feladata, hogy bárkinek is segítő kezet nyújtson, hanem az, hogy teljesítse amit a gazdája parancsol neki. Segítség nyújtásra ott a fönöke…azt ő intézi, ha éppen olyan kedve van.

       1. Tállai, Seszták, Kubatov stb. miért tudott elérni valamit? Ő miért nem tud?

        1. Kubi csinált egy listát, amivel megnyerték a választást, és a kopaszaival intéz(tet)i az ügyeket. Tállai az adóügyeket intézte, Seszták meg alapból egy jól menő vállalkozó. Vagyis mindegyik letett valamit az asztalra. Petya meg egy szimpla kézivezérlésű vazallus.

         1. A másik kettő éppolyan nulla lenne “jól menő vállalkozóként”, mint bárki más, ha nem emeli fel oda a gazda őket, ahol vannak… :)

         2. Meg egy olyan miniszter, akinél többet senki nem találkozott meghatározó multinacionális vállalatok vezetőivel…….

          1. …és akit szívesen szólna le az ember, csak épp semmi alap nincs rá. :)

        2. be kellene lepni a partba, es gondolom valamit visszaosztani a penzböl….

        3. azért Petinek 1 ideje elkapták a cerkáját meló téren…miközben a többi említett suttyó meg épp lazul a külügyérhez képest

 6. kicsit off. Valaki eltudna nekem magyarazni, hogy Gosztonyi miert nem futott be nagy karriert? Ö volt talan a legtehetsegesebb abban az U20-as csapatban Nemeth es Koman mellett. Elvitte a Bari, es be is mutatkozott, ha jol emlekszem nem is egy meccset jatszott es marasztaltak is, de inkabb hazaszaladt a Vidibe majd Disogyörbe, utana Lengyelorszag, majd nb 2. Tegnap is latszott rajta, hogy sokkal jobb Ö annal amilyen csapatban jatszik. Esze van a jatekhoz, technikailag is prima. Törtent valami töres az eletben? csaladi vagy egyeb? nem hiszem, hogy valaki 20-22 evesen a lehetöseg kapujaban jön ra arra, hogy nem akarok ennyire magas szinten focizni….

  1. Magas fizu,kènyelmes èlet,ekkora nettòra könnyedèn bankhitel,vesz ott egy kàvèzòt,sörözőt,f@sz tudja mit,nem olyan rossz az.

   1. általában egyet értek veled, de ebben én most semmilyen irigységet nem láttam.

   2. Abban mi az irigység, ha valaki olyan tehetséges, hogy az SeriaA legjobbjainál is focizhatna, mégis olyan szarul menedzseli az életét, hogy még egy összevásárolt nb2-ből feljött csapatból sem tud kitűnni?

  2. mer az anyja mondta neki, hogy legyen inkább mégis agysebész.
   Azóta a cselek gyakorlása helyett könyveket olvas szabad idejében az emberi agy összetettségéröl, latinul.

  3. EGO!
   túl nagy ego, ahhoz képest túl kicsi focitudás!
   Lásd Neymar, hatalmas ego, de legalább olyan, hanem nagyobb focitudás! Ott már honorálják, itt, ebben az esetben (Gosztonyi) nem.
   Ennyi!

  4. Az is lehet, hogy többet láttak bele mint amennyi benne volt. Lásd még: Bobálok, Novothny, Tajti meg gyakorlatilag mindenki aki az utóbbi 10 évben U válogatott volt :(

  1. “ez a kitétel igaz és vannak is érdeklődések”

   mikor tanul már meg magyarul ez a főhernyó?

  2. Ráadásul, aki írta, az egy primitív faszkalap, aki nem tud magyarul. Azt írja, a szerződésben van egy “kitétel”… A szerződésekben nem kitételek vannak, hanem feltételek. Kitétel az, hogy valakire – pl. a cikk szerőjére – azt mondom, hogy egy faszfej. Az, hogy a játékos meddig kötött szerződést, az egy szerződési feltétel.
   Nem értem, hogy ilyen műveletlen szarokból hogy lesz újságíró…

   1. Arról nem is beszélve, hogy a labdarúgást nem a szurkolók miatt találták fel. Ebben az esetben a tyúk és a tojás dilemmája elég egyértelműen eldönthető. Szánalmas írás minden tekintetben.

   2. Nem tud magyarul, műveletlen, szolgalelkű, kettőt találgathatsz.

  3. Szerintem meg ebben minvs semmi szenzáció. Eddig is így gondoltam, nyílván nemcsak én. Ez így mindenkinek a Vadi szemelőtt van mind Rossinak, mind a potenciális kérőknek, hozzásegít a “kupameneteléshez, átsegít a 4 távozó miatti átmeneti? problémás átálláson. Megtette az 1. lépész hazafelé, “legrosszabb” esetben kitölti a szerződését. Mi ezzel a baj?! Hogy “nem lettek tájékoztatva a szurkolók”? Ez egy vicc. Ilyen alapon mindig előre be kellene jelenteni a taktikát is?! Szóval ezt szerintem mindenki belátja ill. átlátta. Az meg végre előre lépés hogy a csatárpótlással ellentétben, időben?! dolgoznak a pótláson /Mitrovics/. Sajnos majdnem biztos, hogy a Vadi-Geri-Gazdi trió már nem lesz együtt tavasszal.

   1. Mondjuk az elég jó lett volna, ha a Fradi ellen velük álltunk volna még fel szeptemberben.. :( Egy igazi honvédos csapat a Fradi zsoldosai ellen… :-(

  4. en csak abban remenykedek, hogy Vadi nem kap annyira jo ajanlatot, hogy beldobja a kenyelmest itthon.

  5. Ebben mi a hergelés, fogadjuk el, hogy ez az igazság!
   Reméljük a legjobbakat és marad egy évet!

 7. A Transfermarkt 3 gólpasszt írt jóvá Kukoc-nak. (Csak azok figyelmébe akik folyamatosan lecikizik.)
  Bal futónak (hátrafelé) nem elég gyors, de előre (jelenleg) jobb a játéka, mint pl. Uzomáé, aki viszont a védekező feladatban (pillanatnyilag) jobb, és sokkal gyoesabb. (Ötvözni kellene őket.)

  1. Szerintem legkésőbb télen Supek átáll 4 védőre, vagy minimum próbálkozni fog vele, akkor talán Kukoc lehet a kpálya szélén. Sokszor nagyon suta, de tény, hogy még az ő beadàsai a legjobbak. A luxik ellen be kellett volna cserélni, rossz volt nézni, hogy minden labda átszáll a fejek fölött, vagy a rövidig se pattogna el

 8. Nyolc hónappal ezelőtt mennyien szídták itt (is) Supkát a kinevezése után – bármi is lesz a szezon végén -, azt hiszem, megérdemel egy bocsánatkérést! A legjobb választás volt!

  1. … és majd mi lesz akkor, ha Hemingway távozása után néhány évvel a klub a megszűnés/teljes eljelentéktelenedés felé indul el… Nagyot fognak lapítani egyesek.. De hát ez mindig így szokott lenni, a leghangosabbak kussolnak a bajban a leghalkabban.

   1. Én is azt hiszem, addig jó nekünk, amíg itt van az Öreg. Könnyű az ismeretlenség homályából kritizálni, jobbért kiabálni, de tizen éve nem jött a megváltó a milliárdokkak, miközben az elmúlt években mi vagyunk a legeredményesebb nem párt csapat. Igaza lehet az Öregnek abban is, ha megkapná a Fradi és a Vidi támogatását, mi lennénk az ország legjobb csapata!

    1. Még – szerencsés esetben – így is jól kijöhetünk, mert a Fradinak pl. konkrétan elfogytak az utánpótlás játékosai. Hosszú távon ez egy klubnak nagyon rossz, hogy nincsenek saját nevelésű fiataljai.
     Míg mi – Hemingwaynek köszönhetően – most már legalább nb1-nb2-es szinten tudunk játékosokat előállítani. Ez is olyan volt, ami miatt régen szídták Hemingwayt, hogy “őt csak az akadémia érdekli”.. Lótúrót, csak neki volt egyedül esze, hogy lássa, ez lehetne a klubnak a jövője nagyon tőke nélkül.

     1. Fradinak vége az utánpótlás nélkül??? Nekem ez új! Annyi a pénzük, hogy azt vesznek meg kis hazánkban akit karnak! Szvsz. nekik csak púp a hátukon az utánpótlásnevelés…

      1. Magyar szinten “sztárokat” vesznek évről-évre, ami elég az NB1-ben, de a nemzetközi porondon sovány. Nem öntik ám az idők végezetéig felülről zsákszámra a pénzt, és ha eljön az az idő, akkor mi lesz a szegény NER csapattal?

       1. Nem engem kell meggyőznöd, én fiatal korom óta hatalmas Lyon szurkoló vagyok! Persze a Kispest az első!!! szóval tudom mi az utánpótlás szerepe, ereje!!!
        A fagyi utolsó értékelhető nagycsapata az utánpótlásukon alapúlt! azt, hogy ők nem ezt az utat választották… Lisztes óta érthetetlen! Attól még szvsz. púp a hátukon!

        1. Oké, de nekünk- a körülményekhez képest- így a jó. Francnak sem hiányzik egy erős fagyi!

         1. az a baj magyar szinten most is erősek…félek rajt-cél győzelem lesz. Bár még az elején tartunk hátha kidurrannak

          1. Magyar szinten azok. De amennyi pénzt beleöntenek, ahhoz képest kurva gyengék.

    1. Persze, hogy lehet. Kussol, de közben zajt kelt. A leghalkabb kussolók viszont annyira sumákolnak, hogy nem várható tőlük pisszenés sem. Ők a legveszélyesebbek! :)

  2. Nem szidtam, szerintem nem Kispest szint….. Bár meglepően sokat fejlődőtt mióta utoljára itt volt. Most azt mondom határeset.

   1. Szerinted, ki a mi szintünk? Rossit leszámítva, bár én még emlékszem arra, amikor ő sem volt Kispest szint.

    1. Supkárol elmondható hogy akárcsak Rossi itt ért meg a Kispesti padon…..jelenleg mindkettő vállalható. Emlékezz vissza Rossi mit művelt eleinte……mindenféle bohóchoz adta a nevét, aztán amikor zakoztunk akkor hisztis kurva módjára hárította a felelőséget a játékosokra. ciki volt

     1. Azért még nem írtál konkrét nevet, Neked ki a Kispest szint? Csak kiváncsiságból.

      1. Nekem elsősorban Honvéd kötődésű legyen…..(tudom azt mondod Supi is az, én nem mondanám annak), ilyen viszont kevés van. Csertői szerintem példátlan amit csinál pakson, de személy szerint Gálhidit is kedvelem, d e megnézném Pisontot is.
       Egyébként ami miatt télen bíráltam Supkát az az utolsó Kispesti szerepvállalása alatti stílustalansága, arcoskodása…..továbbá én a mai napig sem tudom megbocsájtani neki amikor kimutogatott a tribünre a hazai nézőknek mert kritizálták. Ezt egy szurkoló megteheti , de ő nem.
       De hogy a véleményem teljes legyen akárcsak Rossi Supka is kikupálódott az évek alatt.

       1. De hát amit írsz, az nem Supka edzői kvalitásával kapcsolatos hiányosság, hanem a te antipátiád vele szemben. Akkor viszont rendben, nincs vita köztünk, mert az utóbbival úgysem tudok mit kezdeni… :)

        1. De az is hozzátartozik egy emberhez, igy egy nagy egész. Húsz éve hányok Maradonától amióta kiderült hogy súlyos kábszeres…..lehet zseni volt de emberileg nulla és gyerekek példaképének állítják.

     2. azért Supka nyyert két bajnoki címet a Debrecennel előttünk, plusz a Békéscsabával is voltak eredményei
      Amikor idejött 2006ban, 2007ben tavaszi bajnokok lettünk, kupagyőztesek, következő évben ősszel bajnoki címért futottunk. Utána tudjuk, mi történt..

      1. Azzal a debrecennel sokan bajnokok lettek volna…. Ettöl még egy öntelt fiatal pukkancs edző volt

       1. Szima Gábor már akkor is azt mondta, hogy a legjobb edző Magyarországon…

         1. Nincs itt semmi ellentmondás. Valami megromlik a csapaton belül, elmaradnak az eredmények, szokás szerint kirúgják az edzőt. A jó edzőt is. És ettől még nem biztos, hogy megváltozik róla a tulajdonos véleménye. Csak frissíteni kell új arccal, aki esetleg helyrebillenti a megbomlott egységet. Ennyi.

       2. Azért látthattunk már bőven példát arra, hogy a jó játékosállomány még kevés a bajnoki címhez…amúgy Supkát az elején én sem kedveltem a szurkolók felé mutatott flegma hozzáállása miatt…de mint edző, azért a Csapatból mindig kihozta a maximumot (kivéve a 7 vereséges időszak, de talán ott más problémák voltak).

     3. Hát, azért Supka már jóval korábban is letett valamit az asztalra, ha nem is nálunk. 2003-ban – pont a mi kárunkra – bent tartotta a gyengécske Békéscsabát; döntő meccset játszottunk ellenük az utolsó fordulók valamelyikében, nem tudtuk legyőzni őket, és így mi estünk ki. Aztán bajnokságot nyert a Debrecennel, ami az “agyonképzett” Szentes Lázárnak nem sikerült.

      Szóval, ezek is eredmények ám, ha nem is mi voltunk a haszonélvezői…

  1. Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy bár a Hemi messze van a tökéletestől, milyen jó hogy ő a tulaj és nem egy seszták vagy végh féle ner-huszár balfasz.

   1. Egyetértünk!
    Feljuttatta a NER csapatot, majd két forduló után az NB3-as szintű csapat padjáról “közös megegyezéssel” felállítják!
    Már most kijelenthető, hogy az egyik kieső megvan!

    1. Ne kapkodjuk el. Nézegettük azt a Pico Andersont. Biztosan fel lehet hozni legalább egy Kukoc szintre 1-2 hónap alatt. Ha kapnak egy olyan edzőt, aki jól nyúl a társasághoz, akkor lehet még itt meglepetés.

     1. A labdaérintésével, meg a mozgásával nem is volt baj, de derékban…, szezon közben ilyen fogyasztást nem lehet csak úgy végigvinni!

     2. Igen, hosszú még a bajnokság. Sok függ attól, hogy találnak-e egy normális edzőt, mint tavaly a Hipp volt a Haladásnak.

  1. elkaristolna még 1-2 évet nálunk….,.első félidőt lenyomná aztán szünetben valamelyik fiatal váltaná

  2. Márk már be is jelentette, hogy brazilositja a nevét, az Alves-Costa csatárpárostól rettegni fog Európa.

   1. Még jó, hogy nem egy Kurta nevű ékpárja lett…mert akkor olaszosíthatna Costacurtára :D

  3. Ha jól tudom egy éve nincs csapata… jézusom, hogy egy Alves miatt hozsannáznak itt ennyien!
   Orosz, Hamar, Árgyelán, Negrau, Sasu! Őket akarom!!!

   Na jó, fél éve nincs neki!

   1. Nem hozsannázom de jelen helyzetben segítség lenne.
    Mindamellett a fiatalok jól futnak

    1. Az általam felsoroltaknak a cipőjét se pucolhatta volna! Kb. ennyit erről!

     1. Sajnos, generációról generációra hígul a minőség. Akiket te soroltál fel, azok meg egy Tichynek, Kocsis Lajosnak, Szurgentnek, Kozmának, Gyimesinek, Bodonyinak, Dajkának nem pucolhatták volna a cipőjét… :)

      1. Akiket én soroltam, azok az én korosztályomnak (38 vagyok) A csatárai.
       Az általad soroltakat sajnos, koromból fakadólag nem…
       De Détárit kihagytad! és ezek szerint Puskást még te se…

       1. Nem véletlenül… Jó futballista volt, de lenullázta magát a Fradihoz való undorító törleszkedésével a nagyobb népszerűséget hajhászva. Egy igazi klub-ikon soha nem tagadja meg a múltját, a futball-családját. Egy Nyilasi, Törőcsik vagy Váradi sosem lett volna ilyen patkány…

   2. Én viszont örökre a szívembe zártam azért a három gólért, amit egy meccsen rámolt be a zöld majmoknak 2005-ben… :)

      1. Ha jól emlészem a zöldeknek fejelt hármat, a további őszi meccseken még megtoldotta összesen 3-mal.

      2. Bizony. :) Én akkorm még Kaposváron éltem és láttam pl. az MTK-nak lőt döbbenetes gólját is. Tanár úr nagyon sokat kihozott belőle azokban az években.

    1. kint voltam! Mea Culpa… :D
     szép volt, jó volt, de inkább Cipf féléket favorizáljuk!!!

  4. Sőt, úgy 34, hogy két hónap múlva 35… Csak azt az ostoba szokást követik a különböző adatközlők, hogy a születésnap előtti napon még egy évvel fiatalabbként tüntetik fel az embereket.

 9. Leigazoltuk Piliket végül…

  TEhát akkor se Koman, se MItrovic nem jön… rossz hír… :( :(

  1. “Pilik korábbi utánpótlás-válogatott középpályás és Vadócz Krisztiánhoz hasonló szerepkörben játszik és hasonló kvalitásokkal bír.”

   Dupla rossz hír: Ez eléggé Vadócz távozását vetíti előre és mégsem egy Mitrovic jön, sem egy Koman Vladimir… Ez mindenképpen gyengülést fog jelenteni az első két meccshez képest, Mitrovic nagyon-nagy erősítést jelentett volna.

   1. Várjuk ki a végét, talán Vadi egy akármilyen ajánlatért nem megy el. Ha meg jó ajánlatot kap, akkor meg menjen, megérdemli. Nem ismerem Piliket, de Koman játékát nézve az utóbbi időben aligha lehet rosszabb nála…

    1. Szerintem Pilik leigazolása már azért történt, mert Vadócz (Gazdag?) távozása konkretizálódott.
     Szerintem már pénteken be fogják jelenteni az EL-meccs után, amin még Vadócz is játszik majd.

   2. “….Mitrovic nagyon-nagy erősítést jelentett volna.”

    Ja… hát még Modric! Ráadásul pont a mi lehetőségeinkhez passzolnak ezek.

   3. De akkor miért nem Mitrovicot hoztuk?
    Pitlik nem tűnik rossz focistának, de Vadóczhoz és Mitrovichoz képest… A Vadócz – Pitlik cserével inkább gyengülünk megint, mert Vadócz lelkileg sokat jelentett a csapatnak és megint csak egy légiós… Koman Vladimir legalább magyar lett volna

    1. Ki az a Mitrovic? Mert – gondolom – nem arról van szó, aki a Newcastle játékosa és szerb válogatott.

     Persze brahiból az ő nevét is be lehet dobni. :)

    2. ha már focizni nem tud komolyabban, akkor tárgyaljon komolyabban… :D

 10. talán mutat még nálunk is hasonlókat… szerintem jobb a rúgótechnikája, mint Vadinak, kérdés, mennyire kopott meg ez, ami a válogatásban látszik

   1. sajna nem láttam… reméljük h brutál jó volt, csak Vadi miatt nem jöhetett akkor :)

  1. Az a 11-es tökéletesen szabálytalan volt. A kígyótérbe sem léphet be más a rúgó jártékoson kívül, itt pedig látszott, hogy a kígyókörön helyezkedő játékos egyszerre indult a lövővel…

  2. Legalább lesz szabadrúgás-lövő játékosunk, mert jelenleg – nem vagyok biztos benne, hogy ennek mindenki tudatában van – nincsen. Az nb1 legjobb bal lábának tulajdonosa is csak az ellenfél kapusával való évődésre alkalmas.

   1. lanza szintű szabadokat látni tőle…nagyon remélem, hogy ezt tudja még, ha a sebessége kopott is

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.